Woensdag 06 februari 2019CITYTRIP VALENCIA van ZO 07/04 tot WO 10/04/2019 Enkel Oeverleden!!   
 CITYTRIP VALENCIA van ZO 07/04 tot WO 10/04/2019 Enkel Oeverleden!! CITYTRIP VALENCIA van ZO 07/04 tot WO 10/04/2019 Enkel Oeverleden!!
 CITYTRIP VALENCIA van ZO 07/04 tot WO 10/04/2019 Enkel Oeverleden!!Zon, strand en gezelligheid. Dat is Valencia. Eigenlijk is dat al genoeg voor een heerlijke citytrip. Wandelend of fietsend door Valencia merk je echter dat de stad vol staat met bijzondere bezienswaardigheden en interessante plekken. Alleen al de historische binnenstad is er eentje om verliefd op te worden. In de straatjes en op de pleinen is het altijd gezellig. In Valencia weten ze wel wat genieten is. Ontspan in een van de prachtige parken, bezoek interessante musea, verwonder je over de futuristisch ogende architectuur van Calatrava en geniet van de overheerlijke paella.
Valencia kent nog niet de toeristische overrompeling die vele andere Zuid-Europese steden te beurt valt. We kunnen er nog rustig de kathedraal en musea binnenwandelen zonder uren aan te schuiven en we vinden er ook gemakkelijker plaats om een hapje te eten en iets te drinken.

Verblijf:
We verblijven in 4**** Hotel Senator Parque Central
Het Senator Parque Central Hotel ligt heel goed, op wandelafstand van de oude binnenstad en van het spectaculaire Estación del Norte, een mooi bewaard gebleven voorbeeld van het Valenciaanse modernisme.
Ons hotel ligt net niet in de wijk Eixample en de buurt Russafa. Tot voor kort werd er weinig aandacht besteed aan de buurt Russafa. Het waren vooral Afrikaanse immigranten en Chinezen die hier woonden en winkeltjes openden. De buurt heeft de laatste jaren echter sterk aan populariteit gewonnen en is op dit moment de hipste buurt van Valencia. De vintage winkeltjes, woonwinkels en galeries van jonge kunstenaars liggen tussen de fusionrestaurants, koffietentjes, sushibars en theaters.
Net naast Russafa ligt de wijk Canovas, een buurt met een aantal goede restaurants en bars. Rond el Mercado Colón zijn veel leuke boetiekjes.
Het Senator Parque Central Hotel biedt gratis WiFi, een fitnesscentrum en een sauna aan. Het hotel beschikt over een bar en een 24-uursreceptie.
De geluidsdichte kamers zijn zeer ruim en kraaknet en hebben airconditioning en een kluisje. Pluspunt zijn ook de gratis flesjes water in de minibar en je hebt de mogelijkheid om op de kamer koffie of thee te zetten.
De badkamer is uitgerust met een toilet, een bad/douche, een haardroger en toiletartikelen.
Elke morgen genieten we van een super ontbijt waarbij je scrambled eggs, een omelet of een spiegelei kan laten bakken. Er is Nespresso-koffie en vers sinaasappelsap en de zoetigheden zijn iedere dag anders.
 Programma (onder voorbehoud): Programma (onder voorbehoud):
 Programma (onder voorbehoud):Zondag 07 april
We verzamelen aan het rond punt van Wommelgem ter hoogte van fruitkraam Cools (P&R Wommelgem, terminus tram 9, Autolei 305 te 2160 Wommelgem) omstreeks 4u. Een autocar brengt ons naar de luchthaven van Eindhoven waar we opstijgen om 7u30. We landen in Valencia om 9u50. Transfer met autocar naar ons hotel.
We hebben vrije tijd, verkennen de buurt van ons hotel en gaan lunchen (niet inbegrepen in de prijs).
Om 14u pikt onze Nederlandstalige gids ons op voor een wandeling van 3u waarbij we de hoogtepunten van het historisch centrum ontdekken. We bezoeken het Estación del Norte. Het prachtige treinstation heeft een bijzonder interieur en exterieur. De façade zal niet onopgemerkt blijven. Er zijn bloemen, sinaasappels en oranjebloesem te zien. Dit staat symbool voor de Valenciaanse landbouw. Op de gevel wordt ook meerdere keren het Valenciaanse stadswapen afgebeeld. Boven op het treinstation staat een arend. Dit staat symbool voor de snelheid.
Daarna lopen we langs la Plaza del Ayuntamiento, het grootste plein van Valencia en onmiskenbaar imponerend. Dit plein wordt gedomineerd door een fraaie fontein en eromheen staan mooie bezienswaardigheden, waaronder een aantal gebouwen uit de 19e en het begin van de 20e eeuw.
Het grootste gebouw is el Ayuntamiento (het stadhuis) dat een modernistische uitstraling heeft maar met Spaanse en typisch Valenciaanse details. Tegenover het stadhuis ligt het neoclassicistische gebouw van los Correos (het postkantoor). De andere gebouwen aan dit plein zijn ook de moeite waard, zoals het hoofdkantoor van de Banco de Valencia. ’s Avonds is la Plaza del Ayuntamiento sfeervol verlicht (net als veel andere pleinen, fonteinen en historische gebouwen in Valencia).
We wandelen verder naar la Plaza Redonda (het ronde plein) dat omringd is door handwerk- en keramiekwinkeltjes. We zetten onze weg verder naar La Seu (de kathedraal) die we bezoeken. De kerk werd gebouwd in de 13e en 14e eeuw. Er zijn veel kunstschatten te bewonderen. We gaan op zoek naar de fresco’s van engelen en naar de 2 schilderijen van Goya. Daarna wandelen we verder naar la Basilica de la Virgen de los Desamparados en la Plaza de la Virgen.
Op onze weg is een bezoekje aan la Horchateria Santa Catalina een must. We drinken er een heerlijk verfrissend glas horchata met de bijhorende superlekkere fartón.
Na de wandeling keren we terug naar ons hotel en erna gaan we samen lekker eten in de buurt van ons hotel (niet inbegrepen in de prijs).
Daarna wandelen we terug naar ons hotel voor een deugddoende nacht.
 Maandag 08 april
Na een uitgebreid ontbijt, maken we vandaag in 2 groepen met 2 Nederlandstalige gidsen een leuke fietstour om Valencia op een ontspannen manier verder te ontdekken.
Indien je niet wil deelnemen aan de fietstocht, meld je dit op je overschrijving! Wij zoeken dan een oplossing!
We pikken onze fiets op om 10u, op 10 minuutjes wandelen van ons hotel.
We fietsen voorbij el Museo Nacional de Cerámica gevestigd in het 18e eeuws Palacio del Marques de Dos Aguas. Je kunt hier de meest uitgebreide keramiekcollectie van Spanje bewonderen en je bent tegelijkertijd in een mooi paleis uit de 18e eeuw. De volledig ingerichte kamers van dit paleis zijn stuk voor stuk in authentieke staat hersteld en prachtig om doorheen te wandelen. Op maandag is het museum gesloten maar op dinsdag, je vrije dag, kan je het museum, een van de highlights van Valencia, bezoeken.
Net om de hoek ligt la Plaza Patriarca, een verborgen pareltje in het hart van Valencia. La Plaza Patriarca staat vol met mooie sinaasappelbomen en je vindt hier twee hotspots El Patriarca en La Nau.
El Patriarca bestaat uit een museum (el Museo de Patriarca) en een kerk (la Iglesia de Patriarca). Het stamt uit de zestiende eeuw en in die tijd werden hier priesters opgeleid. In het museum zijn verschillende kunstwerken te bewonderen. Er zijn werken van o.a. Caravaggio, Baglione, El Greco, Morales en Ribalta, maar ook enkele Nederlandse en Vlaamse schilders te zien. Ook kan je er gouden stukken en waardevolle boeken vinden.
In La Nau was tot in 1960 la Universidad de Valencia gevestigd. La Nau wordt nu voornamelijk gebruikt als cultureel centrum voor exposities, theater, muziek en debat. Ook is er een bibliotheek gevestigd voor de studenten.
Van daaruit fietsen we verder naar La Lonja die we bezoeken.
De zijdebeurs La Lonja is een prachtig voorbeeld van de 15e eeuwse gotische stijl en staat symbool voor de periode van enorme welvaart die Valencia toen kende. La Lonja de la Seda was de plek voor zijdehandelaren. Hier dreven zij hun handel met elkaar. Sinds 1996 staat de Zijdebeurs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Net over la Lonja de la Seda bevindt zich el Mercado Central.
Tijdens onze citytrip mag je een bezoekje aan el Mercado Central echt niet missen. El Mercado Central (centrale markt) van Valencia is een van de grootste overdekte markten van Europa. Op deze overdekte markt kan je allerlei lokale producten vinden zoals vis, sinaasappels, olijven, gamba’s, hammen, kazen en meer lekkers.
De markt is een prachtig plaatje en een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad. De markt is gevestigd in een gebouw met een bijzondere modernistische architectuur.
Het gebouw uit 1928 bestaat uit ijzer, glas en keramiek. Het hoogste punt is 30 meter en als je goed kijkt, zie je op het dak een groene papegaai. De markt heeft plaats voor 959 kraampjes. Een hotspot van el Mercado Central is eigenlijk ook de buitenkant. Wanneer je een rondje loopt rondom de markt zie je de kenmerkende blauw met gele keramieken tegels. El Mercado Central is 8.160 m2 en is in twee zones ingedeeld. Een deel is de vismarkt. Het andere deel is de rest met het brood, groenten, fruit, kazen, vlees, kruiden, …
Hoewel het drukbezocht wordt door reizigers, is het voor de locals nog steeds een plaats waar ze hun versproducten halen.
Van daaruit fietsen we verder naar het Turia park. Dit park heeft er niet altijd groen bijgelegen. Voorheen lag hier namelijk de rivier de Turia. Maar in het jaar 1957 vond één van de meest tragische gebeurtenissen uit de Valenciaanse geschiedenis plaats. Op 14 oktober van dat jaar stroomde de rivier de stad binnen en dit heeft vele mensenlevens gekost. Op diverse plaatsen in de stad kan je tegenwoordig zien tot hoe hoog het water in de straten kwam (zo’n 2 à 3 meter hoog!). De Spaanse regering en de stad Valencia besloten toen dat de rivier omgeleid zou worden en deels drooggelegd zou worden. Het idee was dat op deze drooggelegde plek een snelweg zou komen. Gelukkig kwamen de burgers in opstand en werd besloten er een groene zone van te maken. In 1986 werd het Turia park officieel geopend.
Het Turia park is ruim 9 kilometer lang en fietsen door dit park is een aanrader. Fijn om te weten, is dat er een fietspad is aangelegd!
In het park nemen we een korte pauze om een koffietje of sapje te drinken (niet inbegrepen in de prijs).
We fietsen verder door het Turiapark. Het Turiapark eindigt bij la Ciudad de las Artes y las Ciencias (Kunst en Wetenschap), een van de highlights van Valencia.
Met de bouw van la Ciudad de las Artes y las Ciencias werd in 1989 begonnen. Het laatste gebouw was in 2009 klaar. De gebouwen zijn ontworpen door de Valenciaan Santiago Calatrava en Félix Candela. De kenmerkende stijl van Santiago Calatrava is de skeletachtige structuur en het futurisme. Hij is verantwoordelijk voor vele grote en bijzondere gebouwen en constructies o.a. het Treinstation Guillemins van Luik.
 Het complex bestaat uit:
el Palau de les Arts Reina Sofia (het Operagebouw)
el Oceanogràfic: el Oceanogràfic is een aquariumpark waar je vele zeedieren kan bekijken zoals vissen, krabben, zeeleeuwen en haaien. Iedere zee of oceaan heeft een eigen aquarium. Ook kan je zien hoe de dieren worden gevoerd. Het is het grootste aquarium van Europa (meer dan 500 diersoorten en 40.000 dieren!). Een echte aanrader die je op dinsdag, je vrije dag, kan bezoeken.
L’Hemisfèric: L’Hemisfèric wordt ook wel “Het Oog” genoemd, vanwege de vorm van het gebouw. In L’Hemisfèric zijn de nieuwste beeld- en geluidtechnologie gebruikt voor de IMAX 3D bioscoop. De films worden liggend bekeken, door middel van allerlei ligbanken die er in het gebouw zijn.
el Museo de las Ciencias: dit museum heeft als slagzin: verboden NIET aan te raken, NIET te voelen en NIET te denken.
el Agora: el Agora is het laatst voltooide gebouw uit de Stad van Kunst en Wetenschap. Het gebouw is buiten de evenementen niet toegankelijk. El Agora is een bijzonder gebouw. Het is omringd door water en heeft een ovaalachtige vorm. Je kan er van alles in zien, een maan, maar ook bijvoorbeeld een planeet (het Agora) omringd door de ruimte (het water). Het gebouw is 88 meter lang, 66 meter breed en 70 meter hoog. De overdekte ruimte is ruim 4.800m² groot. Er kunnen zo’n 6.000 mensen worden gehuisvest in el Agora. Naast een interessante constructie zijn er ook bijzondere materialen gebruikt. Het dak is van glas en wanneer er ’s avonds een evenement gaande is, brengt dit een bijzonder zicht met zich mee. Verder is een groot deel van het gebouw bekleed met trencadís. Trencadís is een mozaïekstijl die vooral bekend is door het werk van de Spaanse kunstenaar Antoni Gaudí. Gaudí gebruikte voornamelijk een samenstelling van gekleurde tegels. Een bekend voorbeeld van trencadís zijn de kronkelende bankjes in het Parc Guëll in Barcelona. El Agora is ook gemaakt van trencadís, maar dan alleen in een blauwe variant.
Het is een hele ervaring om tussen de gebouwen door te lopen of te fietsen.
Erna fietsen we door tot aan het strand waar we ofwel samen ofwel in kleine groepjes lunchen (niet inbegrepen in de prijs).
Na de lunch, fietsen we terug en is er een geleid bezoek (in het Engels) voorzien achter de schermen van el Palau de les Arts Reina Sofia (het Operagebouw), ontworpen door Calatrava, een van de grootste gebouwen uit laCiudad de las Artes y las Ciencias en ook een van de meest iconische.
In 1995 werd begonnen met bouwen en sinds 2005 is het gebouw toegankelijk voor het publiek. Bijzonder is dat de binnenkant van de hoofdzaal is bekleed met donkerblauwe mozaïek, wat natuurlijk een tijdrovende klus is. Je zou denken dat de akoestiek daardoor niet heel goed zou zijn, maar het is juist bijzonder goed vanwege de golvende beweging. Verschillende andere zalen zijn van binnen met hout bekleed met ook weer een super goede akoestiek.
Het gebouw is 75 meter hoog en heeft een oppervlakte van 40.000m². Er zijn vier podia voor opera, muziek, ballet en theater. Er zijn verschillende verdiepingen, trappen, contrasten. Op verschillende verdiepingen is ook vegetatie te vinden. Dit zie je bijvoorbeeld wanneer je vanaf de straatkant tegen het Operagebouw aankijkt. Dan zie je als het ware een grote tuin. Het gebouw is een echt plaatje! De meningen zijn verdeeld, wat het Operagebouw moet voorstellen. Sommigen zien het gebouw als een ineengedoken vogel, anderen zien het weer als een helm of schip.
De materialen die gebruikt zijn voor el Palau de les Arts Reina Sofia, zijn vooral wit beton, glas, metaal en mozaïek. Helaas zijn de mozaïeken tegeltjes van het gebouw gehaald, omdat deze vanaf 2012 van het Operagebouw afvielen. Dit vond de gemeente te gevaarlijk en er werd besloten alle tegels eraf te halen.
Er zijn 4 zalen in het gebouw waarbij la Sala Principal de belangrijkste is.
De Grote Zaal heeft 1.470 zitplaatsen. Eigenlijk is dit de zaal voor opera’s, maar er vinden soms ook dans- en andere voorstellingen plaats. Er zijn vier balkons en er is de mogelijkheid om twee opera’s plaats te laten vinden. De zaal is namelijk zo groot om er twee opera’s in te huizen zodat er in twee dagen twee verschillende optredens kunnen plaatsvinden. In de orkestbak passen 120 musici. Dit is de derde grootste orkestbak ter wereld.
Na het bezoek aan el Palau de les Arts Reina Sofia, fietsen we verder naar de verhuurplaats van de fietsen en wandelen we verder naar ons hotel.
Even uitrusten en ontspannen in je bad of douche en weg zijn wij naar een restaurant waar we van een heerlijke paella kunnen genieten (niet inbegrepen in de prijs). Wist je dat paella oorspronkelijk uit Valencia afkomstig is?
Daarna wandelen we terug naar ons hotel voor een zoete nacht.
 Dinsdag 09 april
Na het uitgebreid ontbijt, ben je vrij tot 19u, uur waarop we aan ons hotel worden opgepikt door een Engelstalige gids die ons meeneemt voor een Tapastour in het hippe Russafa. De tour duurt ongeveer 3u en we houden tweemaal halt in een Tapasbar en eenmaal in een Pinxosbar. Bij de tapas en pinxos is telkens een glaasje wijn, een biertje, een vermout of een frisdrank inbegrepen.
Overdag kan je:
• naar het strand gaan bij mooi weer
el Oceanogràfic bezoeken en genieten (niet inbegrepen in de prijs)
el Museo Nacional de Cerámica in het 18de eeuws Palacio del Marques de Dos Aguas bezoeken (niet inbegrepen in de prijs)
• terugkeren naar el Mercado Central
• in Café de las Horas een lekkere agua de Valencia gaan drinken (niet inbegrepen in de prijs)
• in el Mercado Colón genieten van een verfrissende horchata (niet inbegrepen in de prijs)
• genieten van de buurt Russafa
• gaan shoppen (uiteraard niet inbegrepen in de prijs ;-) )
Pieter en Nicole organiseren alvast Oceanografic op dinsdagmorgen en helpen bij het samenstellen van groepen voor andere activiteiten!
Woensdag 10 april
Na het uitgebreid ontbijt hebben we nog enkele uren vrij. Hoog tijd om hetgeen te doen wat je nog graag zou gedaan hebben maar geen tijd voor had!

Een autocar brengt ons naar de luchthaven waar we om 15u20 een vlucht nemen naar Eindhoven. Vanuit Eindhoven nemen we de autocar naar Wommelgem waar deze geweldige citytrip eindigt.

Vluchturen:
07/04 Eindhoven 07u30 – Valencia 09u50
10/04 Valencia 15u20 - Eindhoven 17u45
 Prijs, reservatie en info Prijs, reservatie en info
 Prijs, reservatie en infoPrijs: € 629
We hebben een optie voor 25 personen, waarbij we 5 single kamers reserveerden. Aan deze citytrip kunnen er, buiten de organisators Pieter en Nicole, 3 Oeverkoppels mee.
Inbegrepen:
• Lijnvlucht heen en terug vanuit Eindhoven met Transavia
• Transfert van en naar hotel
• 1 stuk handbagage van 10 kg
• Ruimbagage 15 kg
• Luchthaventaksen
• Annnulatieverzekering
• Transfert Wommelgem – Eindhoven heen en terug
• 3 overnachtingen in een tweepersoonskamer in het luxueuze hotel Senator Parque Central op basis van kamer en ontbijt
• Nederlandstalige gids(en) op zondag en maandag
• Inkom Kathedraal en Lonja
• Horchata en fartón in Horchateria Santa Catalina
• Fietstocht van een hele dag met 2 Nederlandstalige gidsen
• Rondleiding (in het Engels) achter de schermen van el Palau de les Arts Reina Sofia (het Operagebouw)
• Drinkgeld gids(en)
• Huur fiets
• Tapastour
• Begeleiding door Pieter & Nicole

Niet inbegrepen:
• Eventuele luchthaventaksverhogingen
• Singlesupplement € 99
• Alle persoonlijke uitgaven
• Lunch en avondmaal vanaf zondagavond tem donderdagmiddag
• Overal waar er in de tekst staat niet inbegrepen

Reservatie:
Schrijf het voorschot van € 189 voor een tweepersoonskamer of € 219 voor een singlekamer over op rekening BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van Valencia.

Niet twijfelen en snel inschrijven is de boodschap!!
Het saldo dient uiterlijk op 01/03/2019 betaald te zijn.

Bijkomende informatie:

Pieter 0478 54 54 54 pieterjacobs@telenet.be

Samenkomst deelnemers:
Alle deelnemers ontvangen nog een een uitnodiging via mail
Hier kom je alle praktische zaken te weten en maak je dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be).
Deze reis is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275, Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54
Annulatievoorwaarden van P & V.
PS: hou rekening met het volgende punt uit ons huishoudelijk reglement:
Indien een deelneem(st)er die een tweepersoonskamer deelt, annuleert dan kan aan deze het supplement aangerekend worden dat hieruit voortvloeit en dat de tweepersoonskamer tot éénpersoonskamer maakt.