Vrijdag 11 januari 2019Nieuwsbrief week 2   
 ZO 13/01/19 Tentoonstelling Theodoor Van Loon Brussel OOK NIET-LEDEN! ZO 13/01/19 Tentoonstelling Theodoor Van Loon Brussel OOK NIET-LEDEN!
 ZO 13/01/19 Tentoonstelling Theodoor Van Loon Brussel OOK NIET-LEDEN!Theodoor van Loon, een caravaggist tussen Rome en Brussel.
Theodoor van Loon was een van de eerste schilders uit de Zuidelijke Nederlanden die zich verregaand liet beïnvloeden door de kunst van Caravaggio. Net als zijn tijdgenoot Rubens ontwikkelde Van Loon een krachtige, originele stijl en liet hij zich, zijn hele schildersleven lang, inspireren door de meesters uit Italië.
De expo brengt je voor de allereerste keer in aanraking met het oeuvre van deze atypische kunstenaar. De confrontatie met de werken van zijn tijdgenoten (Rubens, Barocci, Bloemaert) toont welke rol Van Loon precies speelde in zijn tijdperk.
De rondleiding duurt ongeveer 90 minuten.
De prijs omvat: inkomticket en gids.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Bozar, Ravensteinstraat 23 1000 Brussel waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Je kan heel voordelig met de trein naar Brussel Centraal, op korte loopafstand van het museum.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : bel naar Pieter (0478 54 54 54) en betaal € 18 ter plaatse!
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 20/01/19 Tentoonstelling 'Macht en schoonheid - de Arenbergs' Leuven OOK NIET-LEDEN!  ZO 20/01/19 Tentoonstelling 'Macht en schoonheid - de Arenbergs' Leuven OOK NIET-LEDEN!
 ZO 20/01/19 Tentoonstelling 'Macht en schoonheid - de Arenbergs' Leuven OOK NIET-LEDEN! Europese adel. Prinselijke verzameling
De tentoonstelling in M-Museum Leuven brengt je binnen in een bijzondere wereld van macht en schoonheid. Maak er via schilderijen, wandtapijten, prenten en andere kunstobjecten kennis met het geslacht Arenberg. Maar word net zo goed verrast door de riante levensstijl en zin voor pracht en praal van deze cultureel vooraanstaande familie.
Adel spreekt tot de verbeelding. Zeker de hoge adel die toegang heeft tot de vorstenhuizen. Er hangt een aura omheen van glamour en glitter, zoals bij de tegenwoordige jetset, maar ook een aureool van cultuur en historie. De familie Arenberg behoort tot die hoge adel.
In de 17de en 18de eeuw waren de Arenbergs prominent aanwezig op het Europese strijdtoneel én op het schaakbord van de Europese diplomatie. Van hun reizen brachten ze bruiden mee en zo geraakten de Arenbergs ingetrouwd in aristocratische geslachten over half Europa: Hohenzollern, Pignatelli, Wittelsbach,...
De familie had landgoederen over heel Europa, maar een van hun voornaamste verblijfplaatsen was het prachtige Arenbergkasteel in Heverlee, vlak bij Leuven, vandaag de riante en groene campus van de KU Leuven.
Een prestigieuze tentoonstelling vertelt hun verhaal, maar vooral dat van hun collectie. Kunstwerken uit hun verzameling worden voor het eerst weer samengebracht en aan een groot publiek gepresenteerd.
De prijs omvat: inkomticket + gids.
De rondleiding duurt ongeveer 1u30.
Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk of om 14u15 aan de kassa van M Museum - L. Vanderkelenstraat 28 3000 Leuven.
Laat uiterlijk op donderdag 17/01 aan Nicole (nicole@oever.be) weten of je al dan niet als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt.
Aanvangsuur : 14u30
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 WO 23/01/19 Shop-party in de Chris Janssens boetiek tijdens de solden OOK NIET-LEDEN!  WO 23/01/19 Shop-party in de Chris Janssens boetiek tijdens de solden OOK NIET-LEDEN!
 WO 23/01/19 Shop-party in de Chris Janssens boetiek tijdens de solden OOK NIET-LEDEN! Chris Janssens opent woensdag 23 januari speciaal haar boetiek voor de Oevervrouwen en hun vriendinnen van 18u tot 21u.
Gezellig kleding passen onder vrouwen met gratis hapjes en bubbels terwijl je vrijblijvend geholpen wordt door sympathieke stylisten!
Kom ongedwongen een kijkje nemen in de boetiek met vriendinnen of alleen.
Als je graag variatie hebt in je kleerkast voor een klein budget, kom dan zeker genieten van deze plezante modeavond.
Kledingstukken aan ronde prijzen vanaf 25 euro
Graag voor 21 januari (via mail naar nicole@oever.be) bevestigen dat je komt zodat Chris Janssens weet hoeveel hapjes ze moet voorzien! Tot dan!
Afspraakuur : vanaf 18u
Afspraakplaats : Chris Janssens Boetiek, Mechelsesteenweg 161 te 2018 Antwerpen
Info : Nicole - 03 653 46 13 - 0475 59 56 11 - nicole@oever.be.
 ZO 31/03/19 Ballet 'Joy' Antwerpen  ZO 31/03/19 Ballet 'Joy' Antwerpen
 ZO 31/03/19 Ballet 'Joy' Antwerpen Het fascinerende en eigenzinnige tweeluik JOY is opgebouwd rond twee zwaargewichten van de Zweedse dans vandaag: Johan Inger en Alexander Ekman. Elk met hun eigen bewegings- talen en individuele zicht op de dans. Beiden zoeken de grenzen op van de absurditeit en balanceren tussen humor en ernst. Beide choreografen gaan op zoek naar een tegengif voor de donkere zijde van het leven: de eenzaamheid en de vergankelijkheid.
Johan Inger onderzoekt in B.R.I.S.A. thema’s rond ontwaken en verandering. Wat voor een wereld schuilt er achter mensen en hun gewoontes? De alledaagse beslommeringen, groot of klein, kunnen ons verloren doen voelen en onbeduidend. Brisa is het Spaanse woord voor wind. De geschiedenis leert ons, zo stelt Inger, dat een nieuwe wind die waait, steeds begint met de allerkleinste bries. De choreograaf ontketent zo vanuit eenzame figuren in een lege ruimte langzaamaan een ware revolutie, een wervelwind aan beweging vanuit het individu, dat zich langzaam verspreidt doorheen de hele groep.
Ook in het werk van Alexander Ekman is het snakken naar lucht, humor, vrijheid en bovenal vreugde een thema. Ekman is de choreograaf van de verfijnde absurditeit. JOY is gecreëerd voor het Joffrey Ballet in Chicago in amper twee weken. Die snelheid zit vervat in de bruisende energie van de choreografie, ontwikkeld vanuit de klassieke techniek en gecreëerd vanuit de improvisatie en het pure plezier van het dansen. JOY is een intrigerend en hoogst entertainend werk over het concept van de vreugde, dat gevierd wordt maar tezelfdertijd ook in vraag gesteld wordt.
Beide balletten worden gedanst door Ballet Vlaanderen.

Er is een gratis inleiding 45 minuten vooraf. We spreken om 14u af aan de inkom van de Opera om de inleiding bij te wonen! Laat aan Nicole (nicole@oever.be) iets weten indien je niet naar de inleiding kunt komen. Je kaartje ligt dan aan de kassa op naam van Oever + je naam!
Tickets kosten normaal € 48. We hebben uitstekende plaatsen van de tweede duurste prijscategorie.
De voorstelling duurt ongeveer 2 uren, inclusief één pauze.
Afspraakuur : 14u
Afspraakplaats : in de inkom van de Opera Antwerpen, Frankrijklei 3 Antwerpen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 43,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 16
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 06/04/19 Bart Peeters Brood voor Morgenvroeg en hits Antwerpen  ZA 06/04/19 Bart Peeters Brood voor Morgenvroeg en hits Antwerpen
 Terwijl de tickets voor de 4 concerten in de Lotto Arena als zoete broodjes over de toonbank vlogen, kondigde De Roma aan dat Bart Peeters op 6 april 2019 (en nu ook al op 7 april!) een concert zou geven in zijn vertrouwde volksschouwburg in Borgerhout. In De Roma speelt Bart Peeters een echte thuismatch: over de jaren heen trad hij er al voor meer dan 38.000 mensen op.
Wie Bart Peeters al een keer aan het werk zag in De Roma, weet dat het avonden zijn die je nooit meer vergeet. Met zijn concerten verovert hij steevast een warme plek in het hart van zijn publiek. Bezoekers weten aan wat ze zich mogen verwachten: het ontembare enthousiasme en de gulle glimlach van één van Vlaanderens grootste showbeesten en entertainers. Wat een positivisme! Wat een levensdrang! Wie naar Bart Peeters komt, laat zijn emoties de vrije loop en zingt uit volle borst mee met klassieker als Lepeltjesgewijs, Konijneneten en Heist Aan Zee.
De Roma en Bart Peeters … het lijkt wel alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. Omgeven door de warme gloed van de volksschouwburg in Borgerhout gaat Peeters in deze nieuw aangekondigde show geen emotie uit de weg. Het ene moment staat het publiek met glinsterende ogen te luisteren naar het bloedmooie Tot je weer van me houdt; het volgende moment danst het met een gelukzalige glimlach uitbundig mee op de tonen van Brood voor Morgenvroeg.
“Mijn doel is heel simpel”, zo verwoordt de eeuwig jonge Bart Peeters het zelf. “We maken er iedere avond het concert van ons leven van.” Naar goede gewoonte brengt hij in De Roma zijn Ideale Mannen mee, topmuzikanten en specialisten in vrolijke wereldritmes. Opzwepende samba, uitbundige balkanmuziek of intieme balladeBart Peeters en zijn Ideale Mannen nemen je mee op een tocht door het leven zelf, met al zijn mooie en minder mooie kanten.

Bereikbaarheid:
Trams en bussen stoppen allemaal vlak voor de deur aan de bovengrondse halte De Roma: 24, 30, 31, 410, 411, 412, 414, 415, 416, 417, 418, 427 en 428.
Aan de premetrohalte Zegel (op nog geen 100m van de deur) stoppen:
8 en 10.
Kom je met de auto? Je kan je auto gemakkelijk en gratis parkeren op een van de park and rides (P+R) aan de rand van de stad en overstappen op tram, bus of fiets. Vanop de P+R heb je een snelle aansluiting die je naar het stadscentrum brengt. Kom je uit het oosten van Antwerpen, dan is P+R Wommelgem met rechtstreeks verbinding van tramlijn 8 de ideale oplossing. Tram 8 zorgt voor een snelle verbinding tussen de P+R van Wommelgem, Deurne-Zuid, Borgerhout en het Centraal Station. Deze tram rijdt 8 keer per uur. Je stap uit aan metrostation Zegel, op 1 minuut wandelen van de Roma.
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : in de inkomhall van de Roma, Turnhoutsebaan 286 in 2140 Borgerhout. Zeer gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer!
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 32 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 11/01/19
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel

Concert met het Antwerp Symphony Orchestra ‘Go West, Young Man’ Antwerpen
ZA 12/01/19
Skivakantie Fugen (Zillertal Oostenrijk) van ZA 12/01 tot ZA 19/01/2019 OOK NIET-LEDEN! *** NOG 1 PLAATS
Nieuwjaarsreceptie en Party in ONS MIDDELHEEM Brasschaat ENKEL LEDEN!
Natuur- en boswandeling in Sombeke en Waasmunster (± 16 km)
Mich Walschaerts zingt Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
ZO 13/01/19
Wandeling te Bierbeek: Walkers are forever (18km)
Tentoonstelling Theodoor Van Loon Brussel OOK NIET-LEDEN!

DI 15/01/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
DO 17/01/19
Indoorski Aspen Wilrijk

Volgend weekend:

VR 18/01/19
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel
ZO 20/01/19
Wandelen door Viersels natuurschoon met proevertjes (6 km)
Tentoonstelling 'Macht en schoonheid - de Arenbergs' Leuven OOK NIET-LEDEN!
Ballet in de Cinema – La Bayardère Antwerpen
MA 21/01/19
Opera in de Cinema – Adriana Lecouvreur Antwerpen
Bowlen - Bowling stones Antwerpen

DI 22/01/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info