Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lMaart 2024pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Verslag van VR 25/03/2005titel
subtitelPaasweekend 25/03 - 28/03
 
 
 
 Op vrijdagavond kwamen de weekenders met bosjes toe in de jeugdherberg van Echternach. Na de kamerindeling en enkele vluchtige kennismakingen, duurde het niet lang voor we onze nestjes opzochten.
Zaterdag vertrokken we, na een stevig ontbijt, richting Grevenmacher, waar we onze vierwieler stalden naast de Moezel voor een dagje rust. Wij vertrokken voor een wandeling van ongeveer 16 km door de Moezelvallei die ons liet genieten van zijn
pracht. Ook het zonnetje was aanwezig en met momenten was het heet, zodat we snel door onze drankvoorraad raakten. Extra vocht, door sommigen meegebracht, werd dan broederlijk verdeeld. Tijdens de tocht stond ons mondje ook niet stil en leerden we mekaar beter kennen. Zo was er iemand ooit stewardess op een schip geweest en de scheepstermen “rollen, stompen en zeeziek” werden spontaan uitgelegd.
Op dit wandelweekend was ook iemand die graag op weekend kwam, maar niet graag wandelde. Enfin, het was een bont gezelschap.
Terug in Grevenmacher aangekomen, bezochten we een warenhuis, waar we extra drank voor de volgende dagen insloegen en nadien een terrasje opzochten. Hier had Erik nog een verrassing. Te voet naar de auto’s was 10 km omlopen, maar Erik had toch wel een boot laten komen zeker! Kan je wel verstaan dat het rollen en stompen uitvoerig werd beoefend op het voordek onder deskundige begeleiding van onze voormalige stewardess.
Na een verkwikkende douche en avondmaal werden we verwacht voor een kwis, gepresenteerd door twee animators, die voor een geslaagde avond zorgden.
Zondag vertrok de wandeling vanuit de jeugdherberg. Berg, bos en dal rond Echternach bewandelden we. We liepen door Klein Zwitserland, lieten de paardekop
rechts liggen en genoten van het zicht bovenop hoge rotsen. We lieten de longen vollopen met heerlijke, gezonde boslucht en voor we deze fantastische omgeving verlieten, bezochten we nog een kapel en rustten daar even voor we de eindsprint
inzetten richting jeugdherberg.
Na een douche en avondmaal trokken we Echternach City in en volgden daar een bewegwijzerde wandeling, waarna we eerst een terras en nadien een kroeg bezochten. Nog waren we niet moe, want daar is wat afgebabbeld.
Weer een toffe dag voorbij.
Paasmaandag, ontbijt, inpakken en wijlie terug richting Grevenmacher.
Routebeschrijving was picobello in orde, maar ... had de plaatselijke bevolking de weg naar de parking onder de brug aan een schuimwijnproducent toch wel afgezet zeker! Allee, na wat heen en weer ge-es-em-est geraakten we toch weer bij elkaar onder de brug en vertrokken we, de stratenloop ietwat boos nagapend.
Erik gidste ons tussen de wijnvelden, liet ons omhoog klauteren, naar beneden glijden en genieten van de prachtige vallei van de Moezel. Adembenemend mooi.
Ik heb er van genoten. En wanneer we dachten dat we na enkele uren klimmen eindelijk het hoogste punt bereikt hadden en zo, rustig richting auto zouden stappen, gaf Erik aan om nog even links te gaan, waarna we een zacht glooiende weg opgingen die uitgaf op een sterk omhooglopende weg, waarna we dan uiteindelijk op het hoogste kammetje zaten. Van hieruit kon het alleen nog vlak of naar beneden zijn. Nog even een terrasje, een traan wegpinkend, afscheid nemen van deze fijne groep mensen die ik niet kende en verlang terug te ontmoeten.
’t Was grandioos. Bedankt!
Aan ieder die erbij was op dit weekend, wandelend snel of traag, zelfs niet zo graag,
ieder deed wat ie kon en weer schijnt de zon.
Aan Erik:
Bedankt voor dit grandioos fantastische en goed voorbereide weekend. Tot in de puntjes af. Bedankt makker !!!
Heb er voor 300 % van genoten !!!
 
 Top
Laatste wijziging: 17/07/2007 15:01:43    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be