Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Februari 2022pijl r
madiwodovrzazo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten Februari 2022
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 01/02/22
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb011)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm C'MON C'MON ( Mike Mills) 3,5* UGC AntwerpenDI 01/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitIn het persoonlijke ‘C’mon C’mon’ drukt regisseur Mike Mills in tijdloos zwart-wit uit wat het voor hem betekent om papa te zijn.
Erik Stockman, Humo 25/01/22

Wie zal er voor de kinderen zorgen? De Joker!
Hoe fijn is het toch om Joaquin Phoenix, twee jaar geleden smeulend van intensiteit in ‘Joker’, eindelijk eens een doodnormale vent te zien vertolken die gewoonweg Johnny heet. Johnny is een alleenstaande radiojournalist die in het kader van een interviewreeks overal in Amerika aan kinderen gaat vragen waar ze bang voor zijn en hoe ze zich de toekomst voorstellen.
Hijzelf is kinderloos, maar wanneer zijn zus Viv enkele dagen naar de andere kant van het land moet om zich te ontfermen over haar geesteszieke echtgenoot, biedt hij haar aan om op haar 9-jarige zoontje Jesse te passen, een ietwat vreemd snuitertje dat graag macabere woordspelletjes speelt. En zo gebeurt het dat Johnny, zelf nog natrillend van een liefdesbreuk, gedurende enkele dagen mag proeven van iets wat tot nu toe in zijn leven aan hem voorbij is gegaan: het vaderschap, met alle blije en bange momenten die daarbij horen. Wanneer Johnny ’s avonds op bed een sprookje voorleest, is het alsof de hele wereld tot rust komt, en wanneer hij Jesse in de supermarkt een secondje uit het oog verliest, slaat de schrik hem om het hart. Je keel die constant wordt dichtgeschroefd door een gevoel dat het midden houdt tussen onvoorwaardelijke liefde en onpeilbare angst: misschien is dát wel wat het in essentie betekent om mama of papa te zijn.
De ontroerende interviewfragmenten, die ‘C’mon C’mon’ soms de richting van een poëtische documentaire uitsturen, zijn levensecht: Phoenix, die ironisch genoeg zelf een bloedhekel heeft aan vraaggesprekken, kreeg van regisseur Mike Mills de opdracht om op verschillende Amerikaanse scholen met échte kinderen te gaan praten. De film is trouwens opgedragen aan één van hen: Devante Bryant, een 9-jarige jongen uit New Orleans die niet lang na zijn ontmoeting met Phoenix voor de deur van zijn eigen huis omkwam in een schietpartij. Slik.
Mills stond zijn acteurs ook vaak de vrijheid toe om te improviseren, en net zoals een kind er soms in slaagt om met de handen een vlinder te vangen, zo lukt het de camera af en toe om prachtige momenten te vatten. U moet héél aandachtig opletten om het te kunnen zien, maar op een bepaald moment verknoeit Phoenix z’n tekst, waarna hij glimlacht, de dialoog herneemt, en de scène vlekkeloos uitspeelt. Het typeert Mills dat hij dit nauwelijks merkbare bloopertje in de eindmontage gewoon heeft laten staan, met als resultaat een film die lééft en ademt en trilt van waarachtigheid.
Overigens ontpopt Mills zich steeds meer tot de chroniqueur van zijn eigen leven: in het sprankelende ‘Beginners’ vertelde hij het verhaal van zijn uit de kast komende vader (Christopher Plummer), ‘20th Century Woman’ was een prachtig eerbetoon aan zijn moeder (Annette Bening), en in het al even persoonlijke ‘C’mon C’mon’ drukt hij in tijdloos zwart-wit uit wat het voor hem betekent om papa te zijn. De verantwoordelijkheid weegt, blijkens ‘C’mon C’mon’, zó zwaar dat het zweet soms uit je poriën spuit, maar de liefde die je voelt, wordt méér dan de zintuigen kunnen verdragen.
Van Mike Mills, met Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann, Woody Norman en Scoot McNairy

COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk. Het mondmasker moet je ook ophouden tijdens de hele film!

Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig voor de bioscoop en voor de horeca erna!
Afspraakuur :19u25
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket en identiteitskaart niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u45
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb012)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 04/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Ook alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb042)    
 
 
 
Theater Erik Van Looy 'Verslaafd' Merksem Voorstelling om 21u ipv 20u15!VR 04/02/22
Omschrijving :foto bij activiteit(COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk!)
Erik Van Looy kennen we al seizoenen lang als de goedlachse, flamboyante en aantrekkelijke presentator van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Door zijn grenzeloze populariteit als quizmaster (en zijn indrukwekkende modellencarrière voor een niet nader genoemd Belgisch schoenenmerk) zouden we haast vergeten dat hij één van de meest succesvolle regisseurs van het land is. Ook is hij al zijn hele leven passioneel verslaafd… gelukkig aan cinema en filmsterren.
In ‘Verslaafd!’ vertelt Erik met veel humor over de eerste 60 jaar van zijn roemrijke filmverleden. Over de supersterren die hij mocht interviewen voor ‘De Laatste Show’, zijn verrassende relatie met Koningin Paola en Yasser Arafat, zijn filmklassiekers waarin Koen De Bouw (5 keer), Jan Decleir (3 keer) en de chihuahua van Mickey Rourke (1 keer en nooit meer) een voorname rol speelden, zijn levensbedreigende honger tijdens een etentje met de vrouw van Tom Cruise én over die keer dat hij met de naakte cowboy van The Village People om drie uur ’s morgens in een Antwerpse hotelkamer zat.
Mis deze unieke show niet, want het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dat Erik het zich allemaal nog kan herinneren!
PS: in Schouwburg Noord zijn er geen tickets meer verkrijgbaar!
Afspraakuur :20u30
Afspraakplaats :aan de kassa van Schouwburg Noord, Nieuwdreef 135, 2170 Merksem
Aanvangsuur :21u
Reservatie :€ 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb041)    
 
 
 
Guido Belcanto 'In de kronkels van mijn geest' Wilrijk (COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk!)ZA 05/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitEr was een tijd toen het leven nog duidelijk was. Er was de BRT en je had Radio 1 en 2, dat was het zowat. In die gezegende tijd was Guido Belcanto een anonieme straatzanger. Hij schreef liedjes aan de lopende band en ging ze zingen in de kroegen doorheen heel Vlaanderen. 35 jaar later staan er 15 platen op zijn actief, een catalogus van zo’n 300 liederen en is hij één van de boegbeelden van het Vlaamse lied. In 2019 werd hij gelauwerd in de Eregalerij van Radio 2, bracht hij een nieuwe driedubbele cd uit en zond Canvas een Belpop-aflevering over hem uit.
Tijdens de eerste Corona-lockdown trok Guido zich terug in de Franse Pyreneeën en verbleef daar een half jaar in gedwongen ballingschap. Het gaf zijn creatieve geest nieuwe vleugels en hij begon zowaar nieuwe liedjes te schrijven aan de lopende band, in een roes die hem niet meer gegeven was sinds de tijd van volslagen onbekendheid. Of zoals hij het zelf zegt: ”Ik schreef 20 nieuwe songs op 2 maanden tijd. Het was alsof ik opnieuw geboren werd als songschrijver, alsof ik aan een nieuw begin stond, net zoals 35 jaar geleden, alsof de goden mij stuurden, alsof de Heilige Geest mijn gids was. Het was alle dagen feest in de kronkels van mijn geest.”
In In de kronkels van mijn geest zullen we Guido Belcanto horen en zien zoals we hem kennen: als onze enige ware zanger van het levenslied, de troubadour van de gebroken harten die de onvolmaaktheid van het leven en de liefde bezingt met groot mededogen en een verzachtende en troostende humor.
Is dit de wedergeboorte of gewoon de voortzetting van een uniek parcours in de geschiedenis van het Vlaamse lied? Met Guido Belcanto weet je het nooit, hij blijft maar doorgaan met ons te verrassen.
Na de voorstelling gaan we samen iets drinken, om de hoek, in Grand Café Den Esprit, Bist 10, 2610 Antwerpen of we drinken iets ter plaatse in de foyer.
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :CC De Kern, Kern 18 te 2610 Wilrijk, op de eerste verdieping ter hoogte van de kassa.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb052)    
 
 
 
Uniek bezoek 'Beaux-arts Pand "Den Gruunen Doktoor" AntwerpenZO 06/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitVandaag bezoeken we een bijzonder pand, een privé-huis dat de eigenaar nog eventjes openstelt. Hij geeft een rondleiding in het hele huis, inclusief de privé-vertrekken. We sluiten af in de lounge met champagne en tapas.
Verdwalen in een huis vol mysteries
Op de Antwerpse Italiëlei vind je dit bijzondere pand: een burgerhuis in beaux-​arts stijl gebouwd in opdracht van Georges Stappers-​Portielje, naar een ontwerp door de architect Emile Thielens uit 1904. Je kan deze architect kennen van onder meer gebouwen in de Zoo van Antwerpen.
Tijdens een rondleiding van ongeveer twee uur neemt de eigenaar van het gebouw je mee doorheen de legendes en mysteries die aan de woning verbonden zijn. We ontdekken de verschillende bouwstijlen van de architect die resoluut koos voor luxe materialen, comfort en functionaliteit.
Er wordt gestart in het theater, iets heel bijzonder omdat het een vide is met drie verdiepingen en er een 70-tal personen kunnen plaats nemen.
In het hele huis genieten we van diverse kunstwerken waaronder schilderijen, meubelen in diverse stijlen waaronder Jugendstil, Amsterdamse School … en niet te vergeten de School van Nancy, kunstwerken in Art Nouveau en nog veel meer.
Na de rondleiding genieten we van een glas champagne en tapas in een prachtig kader.
Covid Save Ticket, identiteitskaart en mondmasker zijn verplicht.
Afspraakuur :14u45
Afspraakplaats :ter hoogte van de Italiëlei 64 te 2000 Antwerpen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 30 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :12
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb061)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 08/02/22
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb081)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm L'événement (Audrey Diwan) 4 **** UGC AntwerpenDI 08/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitIn 2004 won de Brit Mike Leigh de Gouden Leeuw van Venetië met Vera Drake, een drama over illegale abortussen in het grauwe Engeland van de jaren vijftig. Afgelopen september viel ook de Française Audrey Diwan die eer te beurt met haar al even verstikkende film over hetzelfde thema. Alleen benadert Diwan, die zich baseerde op de autobiografische roman van Annie Ernaux, de problematiek niet vanuit het gezichtspunt van een engeltjesmaakster, maar vanuit dat van Anne, een studente literatuur. Die raakt anno 1963, wanneer de seksuele revolutie in la douce France nog moet beginnen, ongewenst zwanger, en ze is dan ook niet van plan om het kind te houden. Ze beseft immers dat ze daardoor ook haar studies en ambities mag aborteren, al krijgt ze snel in de smiezen dat ze niet op hulp van haar arts, haar amant of begrip van haar omgeving hoeft te rekenen aangezien abortus op dat moment nog altijd taboe en illegaal is. Diwan perst Annies queeste in los geschoten, benauwende beelden in 4/3-formaat, alsof de camera de personages op de huid kleeft. Ze maakt er niet alleen een pakkend, klassenbewust portret van een jonge vrouw van die vecht tegen de heersende, conservatieve mores, wars van de historische context. Met de groeiende baby in haar buik en stijgende wanhoop in haar hart - de film volgt Anne gedurende twaalf helse weken - zwelt het vrij klassieke L'événement gaandeweg ook aan tot een thriller, maar dan één van het rauwe, realistische soort, zonder een spat sentiment en zonder prekerigheid, maar met een gedreven Anamaria Vartolomei als Anne én een abortusscène die de rillingen over de rug doet rollen.
Uit Knack Focus 02/02/22, Dave Mestdach

COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk. Het mondmasker moet je ook ophouden tijdens de hele film!

Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig voor de bioscoop en voor de horeca erna!
Afspraakuur :19u25
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket en identiteitskaart niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u45
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb082)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 11/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitNiets te doen vrijdagavond? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u30 om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
COVID SAFE TICKET NOODZAKELIJK!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb112)    
 
 
 
Bezoek Tropisch Instituut Antwerpen UITGESTELD NAAR LATERE DATUM! OOK NIET-LEDEN!VR 11/02/22
Omschrijving :foto bij activiteit(COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk!)
Door de grote interesse in deze activiteit, voorzien we voor Oever 2 gidsen mat telkens maximum 25 deelnemers! Er zijn dus opnieuw plaatsen beschikbaar!

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen is wereldwijd bekend voor zijn onderwijs, onderzoek en dienstverlening in de tropische geneeskunde en gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

Vandaag hebben we een buitenkans om deze architecturale parel te ontdekken.
Het hoofdgebouw is een art-deco parel uit 1933. Hier vind je de onderzoeksafdeling, het ziekenhuis en de algemene diensten. Al in de hal snuif je de typische art-decostijl op: het hoge plafond, de brede trappen in zwart en grijs marmer en de sober versierde witkoperen trapleuningen.
Verderop in de straat zie je een imposant zeventiende-eeuws klooster in expressieve barokstijl en traditionele kalkzandsteenstijl. Dat is Campus Rochus, de thuishaven van honderden internationale studenten. Na grondige renovatie werden de serene kloosterzalen, gangen en cellen omgevormd tot bruisende klaslokalen, bureaus en vergaderzalen. Laboratoria worden niet bezocht.
De rondleiding duurt ongeveer 2 uur.
Ook niet-leden zijn welkom en betalen € 19 i.p.v. € 14.
Afspraakuur :14u45
Afspraakplaats :aan de ingang van het Tropisch Instituut, Nationalestraat 155 te 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :50
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb111)    
 
 
 
Samenkomst Ardennenweekend met verblijf in Hôtel Chalet-sur-Lesse in MaissinVR 11/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe deelnemers van het Ardennenweekend met verblijf in Hôtel Chalet-sur-Lesse in Maissin van VR 25/02 tot ZO 27/02/22, komen samen voor praktische afspraken, om met elkaar kennis te maken en om de carpooling en de kamerindeling te bespreken! Dus wel belangrijk dat je er bent! Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan Nicole: nicole@oever.be of Pieter: pieter@oever.be
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb113)    
 
 
 
Etentje in Restaurant Schnitzel Antwerpen COVID SAFE TICKET, identiteitskaart en mondmasker verplicht! OOK NIET-LEDEN!ZA 12/02/22
Omschrijving :foto bij activiteit'Met zijn simpele, huiselijke interieur en zijn bescheiden servies lijkt dit sympathieke restaurant niet hoog te mikken, maar wie hier aan de eenvoudige houten tafel schuift, merkt dat er kwaliteit in het bord komt. Chef Geert Weyn laat de opsmuk achterwege, maar weet gerechten bomvol smaak te serveren. Dat proef je al meteen in de huisgemaakte charcuterie, een passie van de chef. Ook een worst met Indische specerijen en venkelslierten laat die ambachtelijke kant zien. Dat de chef knappe combinaties weet te bedenken, ervaarden we dan weer bij gebakken coeur de boeuf tomaat met een hartige Japanse flan, watermeloen en gepofte rijst. Ook met miso gelakte aubergine, shiitake en pinda vonden we top. Klassieker, maar even lekker, waren de bouchot mosseltjes in papillot, met daarbij een heerlijke bouillon. Schnitzel brengt hoogstaande kwaliteit in een eenvoudige setting.
Gault & Millau: 13!
'Hou het simpel, maar doe het wel goed. Dat is het idee achter deze eigenzinnige zaak, waar u de keuze hebt uit kleine gerechtjes die in het midden van de tafel worden gezet. De diverse ingrediënten (zoals zelfgemaakte charcuterie en beuling) worden goed afgewogen, mooi op smaak gebracht en smaken telkens naar meer!'
Guide Michelin: Bib Gourmand (onze beste prijs-kwaliteitverhoudingen)
Na deze recensie in Gault & Millau met score 13 en een Bib Gourmand in Michelin, waren we (Pieter en Nicole) zeer benieuwd naar zoveel lof en gingen er onlangs eten. Een echte aanrader met super goede smaakcombinaties!
Om te starten kregen we eerst 3 lekkere hapjes als amuse. De kleine maar o zo lekkere 5 gangen werden telkens geserveerd volgens het food to share principe waarbij je telkens een schaaltje krijgt voor 2 of 3 personen. Heel gemakkelijk dus om het netjes en eerlijk te verdelen. Je bordje en je bestek behoud je tot aan het dessert. Superlekker allemaal! Ook het warme interieur is zeer leuk.
Hierbij het 5 gangen menu van deze maand.
Bbq prei, vadouvan curry

Knolselder, grenobloise

Octopus, butternut

Fazantworst, peterseliewortel, spruitjes

Quetsche, cheesecake, matcha

Heb je allergieën of ben je vegetariër? Laat het ons voor 10/02 weten.
Alle dranken zijn exclusief en naar ieders budget.
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :in restaurant Schnitzel Paardenmarkt 53, 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :19u
Reservatie :€ 37 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :12
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb121)    
 
 
 
Wandeling te Boutersem, toeren tussen kastelen en psychiatrie (18km) Enkel Oeverleden!ZO 13/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken terug aan het kasteel van Kwabeek (mag zelfde foto als 9 januari). Via Benedenheide komen we in het gehucht Meerbeek en passeren het kasteel Wilderhof.
Dan wandelen we langs het St-Camlusinstituut en het Dalemhof naar het Buurthuis in Korbeek-lo. Tijd voor onze picknick. Langs het kasteel Vijverhof gaan we dan naar het Groot Park in Lovenjoel met het vroegere instituut Salve Mater. Nu zijn die blokken allemaal omgebouwd tot serviceflats. Onze tocht gaat verder naar het Bruulbos.
Bij de kapel van St-Ermelindis houden we onze tweede halte. Tenslotte stappen we langs Weterbeek en de Galgeberg naar ons vertrekpunt. Be there.
PS: door de overvloedige regenval van de voorbije weken is het parcours hier en daar zeer modderig!
Meebrengen : hapje en drank voor onderweg (2 stops), stevige, waterdichte wandelschoenen, Oeverlidkaart, goed weer en goed humeur. Breng ook je Covid Safe Ticket, identiteitskaart en mondmasker mee: Oever VZW moet en wil ook de geldende Covidregels respecteren!
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of om 11u15 Kasteel van Kwabeek, Neervelpsestaat 11, 3370 Vertrijk-Boutersem
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb131)    
 
 
 
Wandeling in en rond ’s Gravenwezel (12 km) Enkel Oeverleden!ZO 13/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken vanuit de parking voor Schildestrand.
Schildestrand is een woonerf op een oud militair fortje.
We wandelen eerst een stukje langs deze historische militaire verdedigingsgordel die nu volledig door de natuur is ingenomen. We maken een afslag door enkele bossen en villabuurten en komen langs een scholencomplex in het centrum van ’s Gravenwezel. Hier zoeken we een leuk taphuis om onze kelen te spoelen en bij te praten. Nadien vervolgen we onze tocht omheen het kasteel van ’s Gravenwezel waar een gekende antiekverkoper resideert en komen na nog enkele villawijken te doorkruisen terug op onze vertrekplaats. Mogelijkheid om nog iets te eten/drinken voor de liefhebbers.
Meebrengen : mondmasker, identiteitskaart en CST-pas voor de horeca: Oever VZW moet en wil ook de geldende Covidregels respecteren!
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :aan de parking voor Schildestrand (twee tavernes vlakbij) te 2970 's Gravenwezel (Noorderlaan, Karekiet, Zilverreiger), parkings aan de anti-tankgracht.
Aanvangsuur :13u45
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb132)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 15/02/22
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb151)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Les Jeunes Amants (Carine Tardieu) 3 *** UGC AntwerpenDI 15/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk. Het mondmasker moet je ook ophouden tijdens de hele film!
In ‘Les jeunes amants’ vliegen de ontroerende aanbevelingen ons om de oren
Van Carine Tardieu, met Fanny Ardant, Melvil Poupaud en Cécile de France
Liefde in tijden van steunkousen.
‘Ik word 71,’ waarschuwt Shauna (Fanny Ardant) de bijna dertig jaar jongere Pierre (Melvil Poupaud), net voordat ze op een boulevard in Parijs hun eerste kus uitwisselen. Waarop hij: ‘Mag ik op je verjaardag komen?’ Als die ongedwongen dialoog één ding duidelijk maakt, dan wel dat het verliefde hart zich geen zier aantrekt van ruime leeftijdsverschillen. Dit aangename liefdesdrama mist misschien de melancholische kracht van de meesterwerken van Claude Sautet (‘Un coeur en hiver’, ‘Quelques jours avec moi’), maar het is mooi om die twee zielen naar elkaar toe te zien glijden. Al mijmerend merkt Pierre op dat je je leven eindigt met andere mensen dan diegenen met wie je je leven bent begonnen. ‘Als je dat wilt vermijden,’ raadt iemand hem aan, ‘moet je je oude liefdes opzoeken.’ Films waarin zulke ontroerende aanbevelingen worden geformuleerd, krijgen van ons vanzelf drie sterren.
Erik Stockman in Humo van 08/02/2022
Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig voor de bioscoop en voor de horeca erna!
Afspraakuur :19u25
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket en identiteitskaart niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u45
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb152)    
 
 
 
EWT Theater Nondedju! Deurne Nieuwe datum!DO 17/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk!
Binnen de kloostermuren verloopt alles niet altijd zoals wij het wel vermoeden. En niet alle nonnen zijn even lief voor elkaar zoals de bisschop wel zou willen. Als er ook nog een onverwachte zwangerschap haar intrede maakt in de gemeenschap, is het hek helemaal van de dam.
Auteur: Jack Staal
Regisseur : Frank De Kaey
Acteurs : Ron Cornet, Mathias Daneels, Martine De Jager, Liliane Dorekens, Daphne Paelinck, Daisy Thys, Liv Van Aelst, Dorothy Wuyts
Na de voorstelling drinken we samen nog iets in de bar.
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :aan de kassa van EWT Theater, Hertstraat 2 2100 Deurne. Het ticket is af te halen bij de kassa.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb171)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 18/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Ook alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb182)    
 
 
 
Noordteater 'Almost Maine' AntwerpenZA 19/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk
De liefde. Zo wondermooi, maar niet altijd zo eenvoudig. Sommigen lopen erin vast, anderen doen stommiteiten, …
Zo ook de bewoners van “Almost”, een fictief gehucht in het noorden van de staat Maine. Gewone mensen, zoals u en ik, die ver afgelegen van de rest van de wereld leven, in een betoverend winterlandschap, met weidse open hemels.
Ze laten u voor één avond in hun hart kijken, terwijl ze ervaren hoe breekbaar de liefde wel kan zijn. Één verkeerd woord of handeling kan alle hoop wegnemen, terwijl een gegrepen kans het tij terug kan doen keren! Ze staan op het punt uit hun dwaalspoor in de liefde te geraken, maar zijn er nog niet helemaal. En op deze avond, bij het verschijnen van het noorderlicht – dat wel eens meer magie met zich kan meebrengen – bereiken ze één voor één het belangrijke kantelmoment in hun zoektocht.
Zeer herkenbare situaties en stuk voor stuk ontroerende of hartverwarmende momenten, waarbij een kleine toevalligheid, een willekeurige ontmoeting of het juiste woord op het juiste moment, een wereld van verschil kan betekenen en het pad naar de liefde terug kan openen. Kleine pareltjes die een glimlach op uw gezicht zullen toveren.
Auteur: John Cariani
Regie : Wim Danckaert
Genre: Relatiekomedie
Het Noordteater is enkel toegankelijk met een geldig COVID SAFE TICKET, vergezeld van je identiteitskaart.
Vanavond is het première!
Inbegrepen : inkom, een drankje tijdens de pauze, een receptie met cava en hapjes na de voorstelling, gratis vestiaire en programmaboekje.
De tickets kosten normaal € 22.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :aan de kassa van het Noordteater, Sint Nicolaasplaats 3-6, Antwerpen waar Leo & Anita iedereen verwelkomen.
Het NOORDTEATER is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Door de centrale ligging ligt het op wandelafstand van alle belangrijke tram- en bushaltes.
Trams:
Tram 11 stopt voor de deur; tram 7 achter de hoek. Tram 3, 5, 9 en 15 stoppen in Premetrostation Meir dat op wandelafstand ligt van het theater.
Bussen:
De Rooseveltplaats en de Groenplaats liggen vlakbij. Vanuit die 2 busstations heb je rechtstreeks verbindingen met alle randgemeenten.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 19 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb191)    
 
 
 
Humor Steven Goegebuur met Mankracht CC DeurneZA 19/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitGeldig Covid Safe Ticket, identiteitskaart en mondmasker verplicht.
Als je in de hoek staat waar de klappen vallen, heb je twee mogelijkheden; neergaan of terugvechten.
Het leven heeft Steven niet gespaard. Hij incasseerde slag na slag. Ging uiteindelijk op de knieën. En net niet uitgeteld gebeurde het wonder: ergens vond hij de kracht. Om weer recht te krabbelen, op te staan, de rug te rechten. Mankracht. Waar hij die kracht vond, wie hem die kracht gaf, hoe die kracht te gebruiken?
Steven vertelt het je allemaal in zijn vierde show. In een verhaal van struikelen, vallen en weer opstaan. Een verhaal van hoop, geloof en liefde. Een verhaal dat niemand onberoerd zal laten!
Na afloop ga je dartel naar huis, met een rugzak vol waardevolle ideeën en een laagje stof om over na te denken. En met wat geluk geeft Mankracht je ook dat extra duwtje, de extra kracht die nodig is om te blijven geloven ... in jezelf.
Het zijn ongenummerde plaatsen! Kom dus zeker op tijd!
Na de voorstelling kunnen we ter plaatse iets drinken: je betaalt je drankjes rechtstreeks aan de toog met bancontact. Contant betalen is niet meer mogelijk.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :ter hoogte van de kassa in CC Deurne, Frans Messingstraat 36 te 2100 Deurne
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb192)    
 
 
 
Vleeshuis Rondleiding achter de schermen: van gildehuis tot muziekmuseum Antwerpen. Bijkomende rondleiding!ZO 20/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitCovid Safe Ticket, identiteitskaart en mondmasker verplicht!
Het Vleeshuis, een must-see in hartje Antwerpen. Een gildehuis met stijl.
Hartje Antwerpen, nabij het Schipperskwartier en de aloude Burchtgracht, daar vind je het monumentale Vleeshuis. Het is het oudste intacte, burgerlijke gebouw van Antwerpen. Tot na de Franse Revolutie had de gilde van de Antwerpse vleeshouwers er zijn basis.
De bouw duurde slechts drie jaar. Dat was in het prille begin van de 16de eeuw, de Antwerpse Gouden Eeuw. Het Steen mag dan ouder zijn, er werd voortdurend aan verbouwd en toegevoegd. Het Vleeshuis veranderde in meer dan vijf eeuwen nauwelijks.
Beenhouwers en slagers bouwden het. Niet om er dieren te slachten. Wel om er vlees te versnijden, verwerken en verkopen. Het Vleeshuis was de verkoophal voor verse vleeswaren.
De bouwstijl is Brabantse laat-gotiek. De spits toelopende gotische ramen zijn typisch voor de tijd. Het Vleeshuis telt zeven verdiepingen. Het hoge dak valt op in de Antwerpse skyline. Het staat op alle panorama’s en redezichten, getekend of gefotografeerd vanop Linkeroever. Noem het Vleeshuis dus gerust de eerste hoogbouw van de stad.
De vijf pagaddertorens en de talrijke speklagen springen in het oog. De traptorens zijn identiek aan die in de rijke koopmanshuizen en patriciërswoningen in de stad. De speklagen hebben niets met vleeshandel te maken. Het is een modeverschijnsel dat trendy bleef tot diep in de 17de eeuw.
Vandaag nemen we deel aan de rondleiding achter de schermen: van gildehuis tot muziekmuseum.
We bezoeken het Vleeshuis van de kelder tot in de nok van het dak en komen op plaatsen in het Vleeshuis waar museumbezoekers normaal nooit komen.
6 redenen om aan de rondleiding in het Vleeshuis deel te nemen:
1)Je bezoekt de 7 verdiepingen van het Vleeshuis, dat zijn er 5 waar je tijdens een doorsnee bezoek niet komt.
2)Het Vleeshuis is het oudste niet-kerkelijke gebouw in Antwerpen dat toegankelijk is voor het publiek.
3)Het gebouw heeft een rijke geschiedenis, met een soms verrassend gebruik ervan.
4)Je krijgt uiteraard ook een (korte) uitleg bij wat er in Museum Vleeshuis te zien is.
5)Bij mooi weer heb je door de zolderraampjes een prachtig zicht op Antwerpen.
6)Last but not least: je krijgt de kans om een blik te werpen op de werkkamer van Wannes Van de Velde.

De prijs omvat: inkomticket Vleeshuis + rondleiding van ± 1,5 uur met gids.
Afspraakuur :12u45
Afspraakplaats :aan de ingang van het Vleeshuis, Vleeshouwersstraat 38 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :13u
Reservatie :€ 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb202)    
 
 
 
Vleeshuis Rondleiding achter de schermen: van gildehuis tot muziekmuseum AntwerpenZO 20/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitCovid Safe Ticket, identiteitskaart en mondmasker verplicht!
Het Vleeshuis, een must-see in hartje Antwerpen. Een gildehuis met stijl.
Hartje Antwerpen, nabij het Schipperskwartier en de aloude Burchtgracht, daar vind je het monumentale Vleeshuis. Het is het oudste intacte, burgerlijke gebouw van Antwerpen. Tot na de Franse Revolutie had de gilde van de Antwerpse vleeshouwers er zijn basis.
De bouw duurde slechts drie jaar. Dat was in het prille begin van de 16de eeuw, de Antwerpse Gouden Eeuw. Het Steen mag dan ouder zijn, er werd voortdurend aan verbouwd en toegevoegd. Het Vleeshuis veranderde in meer dan vijf eeuwen nauwelijks.
Beenhouwers en slagers bouwden het. Niet om er dieren te slachten. Wel om er vlees te versnijden, verwerken en verkopen. Het Vleeshuis was de verkoophal voor verse vleeswaren.
De bouwstijl is Brabantse laat-gotiek. De spits toelopende gotische ramen zijn typisch voor de tijd. Het Vleeshuis telt zeven verdiepingen. Het hoge dak valt op in de Antwerpse skyline. Het staat op alle panorama’s en redezichten, getekend of gefotografeerd vanop Linkeroever. Noem het Vleeshuis dus gerust de eerste hoogbouw van de stad.
De vijf pagaddertorens en de talrijke speklagen springen in het oog. De traptorens zijn identiek aan die in de rijke koopmanshuizen en patriciërswoningen in de stad. De speklagen hebben niets met vleeshandel te maken. Het is een modeverschijnsel dat trendy bleef tot diep in de 17de eeuw.
Vandaag nemen we deel aan de rondleiding achter de schermen: van gildehuis tot muziekmuseum.
We bezoeken het Vleeshuis van de kelder tot in de nok van het dak en komen op plaatsen in het Vleeshuis waar museumbezoekers normaal nooit komen.
6 redenen om aan de rondleiding in het Vleeshuis deel te nemen:
1)Je bezoekt de 7 verdiepingen van het Vleeshuis, dat zijn er 5 waar je tijdens een doorsnee bezoek niet komt.
2)Het Vleeshuis is het oudste niet-kerkelijke gebouw in Antwerpen dat toegankelijk is voor het publiek.
3)Het gebouw heeft een rijke geschiedenis, met een soms verrassend gebruik ervan.
4)Je krijgt uiteraard ook een (korte) uitleg bij wat er in Museum Vleeshuis te zien is.
5)Bij mooi weer heb je door de zolderraampjes een prachtig zicht op Antwerpen.
6)Last but not least: je krijgt de kans om een blik te werpen op de werkkamer van Wannes Van de Velde.

De prijs omvat: inkomticket Vleeshuis + rondleiding van ± 1,5 uur met gids.
Afspraakuur :14u15
Afspraakplaats :aan de ingang van het Vleeshuis, Vleeshouwersstraat 38 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u30
Reservatie :€ 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb201)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 22/02/22
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb221)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Grosse Freiheit (Great freedom) (Sebastian Meise) 4**** CARTOON'S AntwerpenDI 22/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitRuben Aerts, De Standaard, woensdag 16 februari 2022
Het is 1968 en Hans houdt van mannen. Daar is niets crimineels aan, behalve dan in het Duitsland van toen. Hans wordt er vele malen op betrapt heren lief te hebben en telkens vliegt hij achter de tralies, waar hij telkens dezelfde oude bekenden terugziet. ‘Je kunt het gewoon niet laten, hè.’
Er is meer dan één manier om te vechten voor vrijheid. Er zijn de juridische en politieke paden en er is de weg van het luidste woord. Maar Hans houdt het eenvoudiger – schijnbaar, althans. Of toch ingetogener: hij volhardt in liefde. Omdat je niet kunt veranderen wie je bent, schikt hij zich in de gevolgen. Beminnen is een verzetsdaad in de weergaloze film Grosse Freiheit.
De Oostenrijkse cineast Sebastian Meise vond inspiratie in ware feiten, die zo mogelijk nog meer onthutsen. Hij ontdekte hoe homoseksuelen aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, nadat ze door de geallieerden bevrijd waren uit de horror van de concentratiekampen, meteen opnieuw werden gevangengezet. Volgens paragraaf 175 van de Duitse strafwet was homoseksualiteit ontucht en dus verboden. Zo ging voor hen de vervolging in vredestijd gewoon door.
In Grosse Freiheit geeft de Duitse acteur Franz Rogowski gestalte aan Hans. Hij liet zich eerder opvallen in te weinig bekende films als Liebe in den Gängen, Undine en Transit, en hij speelde ook mee in Hanekes Happy end. Rogowski heeft uitstraling voor tien, als een Europese Joaquin Phoenix. Met hem op de affiche kan het niet misgaan.
Het verhaal duikt van eind jaren 60 terug in de tijd. Het houdt halt in 1945 en wipt dan weer naar 1957. We zien hoe Hans de celgenoot wordt van ene Viktor (Georg Fried­rich), een veroordeelde moordenaar met een vlassig staartje en een afkerige blik. De twee kunnen niet harder verschillen. Toch groeit er tussen hen iets waar je ook als kijker geen verweer tegen hebt. In Viktors ogen staat plots mildheid te lezen als hij de cijferreeks op Hans’ arm ziet. Eerder heeft hij nochtans staan briesen dat hij geen ‘poot’ wilde als celgenoot.
Zonder veel intrige en karig met dialoog brengt de filmmaker een liefde in beeld die met de jaren almaar inniger wordt. Grosse Freiheit toont zo ook een bedreven zoektocht naar tomeloos kunnen beminnen. Het einde situeert de regisseur daar waar je dat nog het minst verwacht.
Met een camera die traag door de betonnen kilte beweegt – een leegstaand cellencomplex in Maagdenburg deed dienst als decor – krijgen de scènes de tijd om in te werken. Die sobere stijl mist zijn effect niet.
‘Jij hebt me gevonden, en ik mezelf.’ Liefde is soms ook gevoelens toelaten die je dacht niet te hebben. De mooiste films grijpen in hun cruciale scènes niet naar de megafoon. Een blik vol glinstering en ­genegenheid zegt veel meer.
Van: Sebastian Meise
Met : Franz Rogowski, Georg Friedrich, Anton von Lucke, Thomas Prenn
Covid Safe Ticket + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk! Tijdens de film moet je het mondmasker ook ophouden!
Afspraakuur :19u50
Afspraakplaats :aan de kassa van Cartoon's, Kaasstraat 4-6 Antwerpen.
Wegwijzer : door het feit dat de Cartoon’s gelegen is aan de Kaasstraat nabij het Stadhuis en de Grote Markt, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Je kan parkeren langs de kaaien.
Aanvangsuur :20u15
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
Wegwijzer :Cartoon's Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb222)    
 
 
 
Ardennenweekend met verblijf in Hôtel Chalet-sur- Lesse in MaissinVR 25/02/22
Periode :VR 25/02/22 -> ZO 27/02/22
Meer info :Meer info is momenteel nog niet beschikbaar.
:foto bij activiteit
Reservatie :€ 219 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Begeleiding :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb252)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 25/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitNiets te doen vrijdagavond? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u30 om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
COVID SAFE TICKET NOODZAKELIJK!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb253)    
 
 
 
Guy Swinnen, Axl Peleman, Jan Hautekiet e.a. 'Negentig jaar Johnny Cash' Merksem (COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk!)VR 25/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitVijfenzestig jaar geleden kwam de jonge Johnny Cash onder de vleugels van producer Sam Phillips terecht bij het legendarische Sun Records. Songs uit die eerste periode, zoals ‘Folsom Prison Blues’ en ‘I Walk The Line’ groeiden in de loop der jaren uit tot evergreens. Tien jaar later wandelde June Carter zijn leven binnen en schreef voor hem de internationale hit ‘Ring of Fire’.
Legendarisch waren ijn optredens in de gevangenissen van Folsom Prison en San Quentin. Rauw en ongepolijst bezong hij, daar waar ze het hardst gevoeld werden, de schrijnende rafelranden in de marginaliteit van het bestaan.
In de jaren ‘90 drong Johnny Cash met zijn ‘American Recordings’ door tot een jong en alternatief publiek. Songs van Beck, Soundgarden maar vooral ‘Hurt’ van Nine Inch Nails kregen een nieuwe dimensie onder de deskundige leiding van meesterproducer Rick Rubin. Op 26 februari 2022 zou Johnny Cash negentig jaar zijn geworden.
Dit warme eerbetoon aan ‘The Man in Black’ is in vertrouwde handen bij Guy Swinnen, Nathalie Delcroix, Patrick Riguelle, Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman.
Afspraakuur :19u50
Afspraakplaats :aan de kassa van Schouwburg Noord, Nieuwdreef 135 te 2170 Merksem. Er is een gratis ondergrondse parking en in de buurt kun je vrij gemakkelijk parkeren. Ook zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer!
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb251)    
 
 
 
Oevers Party Time met Covid-Safe ticket + identiteitskaart in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 26/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe vorige party's in DIXIES kenden een groot succes en iedereen was super enthousiast!
Vanavond staat DJ Jan V achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Jan V.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's.
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 21u
Einde : 4u
Er zal enkel toegang verleend worden aan mensen met een geldig Covid-Safe Ticket en identiteitskaart.
Afspraakplaats :DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur :vanaf 21u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Dixies
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb261)    
 
 
 
Wandeling Lint – Waarloos (12 km) Enkel Oeverleden!ZO 27/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken aan de O.L.V.-Geboortekerk (Kon. Albertstraat) in het centrum van Lint (voldoende parking) en verlaten het dorp via twee spoorwegbruggen. Zo komen we op het grondgebied van Kontich en lopen even langs en op de fietsostrade F-1 om dan in de velden te verzeilen en langs allerlei boerderijen, veldwegen en glastuinbedrijven het centrum van de Kontichse deelgemeente Waarloos te bereiken. Hier wacht een tussenstop in een oude dorpsherberg.
Onze terugweg verloopt via soortgelijke wegen.
’s Avonds kunnen de liefhebbers nog iets blijven drinken/eten in het centrum van Lint.
We respecteren de heersende corona-maatregelen.
Meebrengen : geldig Covid Safe Ticket, identiteitskaart, mondmasker, stevige wandelschoenen
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :Kerkplein te 2547 Lint
Aanvangsuur :13u45
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb271)    
 
 
 
Uitstapje Witloof Kampenhout OOK NIET-LEDEN!MA 28/02/22
Omschrijving :foto bij activiteitHet verhaal van het witloofis ook het verhaal van Kampenhout en omliggende witloofgemeentes. Want sinds er ergens diep in een Brusselse kelder een kropje groeide uit een witloofwortel, vond de teelt zijn weg naar de vruchtbare gronden van de streek.
De jaren ’50 en ’60 van vorige eeuw waren de gouden jaren van het witte loof.
In elke straat was er wel een teler en iedereen had wel enkele witloofbogen in de tuin. En als er geoogst werd, werd er ook gefeest. Met witloofbals, stoeten, missverkiezingen.
In de jaren ’70 kwam de innovatieve hydroteelt opzetten. Bedrijven werden groter, de teelt minder intensief. Maar ze zijn er nog, de traditionele grondtelers.
In het gloednieuwe Witloofmuseum sta je oog in oog met de telers van de hydrocultuur én met de grondtelers, terwijl ze je inwijden in de geheimen van de teelt. Je wandelt van seizoen naar seizoen, door de geschiedenis, de verhalen en de weetjes. Van het witloofkot naar het onderzoekslabo, van het veld naar de veiling. En na je bezoek smaakt een kropje heerlijk witloof nog beter!
Nadien bezoeken we nog een authentieke witloofboer die binnen enkele jaren met pensioen gaat: Brussels Grondwitloof Bedrijf - Danny & Bieke
Danny & Bieke zijn gestart in 1980 met de traditionele teelt van Brussels witloof. Traditioneel omdat zij dezelfde methode gebruiken als hun ouders die ook een witloofbedrijf hadden. Ze hebben een gesloten bedrijf wat wil zeggen:
​- Ze kopen geen witloofzaad maar gebruiken hun eigen methode voor witloofzaad winning.
- 1ste stap in het proces, van zaad tot wortel gebeurt op hun velden.
- 2de stap in het proces, van wortel tot witloof gebeurt op hun bedrijf.

Door met eigen soorten te werken helpen ze met de instandhouding van de biodiversiteit.
Gronden voor de wortelteelt zijn niet verder dan 4 km van het bedrijf verwijderd.
​In al die jaren hebben ze nog nooit koelruimtes (frigo’s) gebruikt voor de wortels. Het is anders werken maar wel beter voor het milieu en de elektriciteitskosten.
Het witloof groeit op het ritme van de natuur: vroege en late soorten worden niet verwarmd maar groeien op hun eigen ritme. Alleen in de winter verwarmen ze sommige soorten of geven ze extra bedekking.
Hun doel is om witloof te oogsten vanaf half september tot april (of mei wanneer de lente koud uitvalt) als een typisch seizoen product.
Daar ze buiten onder golfplaten telen, geven ze enkel water door darmpjes die ze onder de laag leggen en dit alleen indien er niet genoeg regenwater in de grond aanwezig is.
​Door zoveel mogelijk met de natuurelementen te werken, beperken ze de ecologische voetafdruk tot het minimum.
Na de rondleiding, kunnen we ter plaatse witloof kopen. Verser kan niet!
De prijs omvat: 1 gids - bezoek witloofmuseum - bezoek witloofbedrijf
Wil je carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk? Stuur ten laatste op woensdag 23 februari een mailtje naar nicole@oever.be. We kunnen niets beloven.
We respecteren de geldende Corona-regels: Covid Safe Ticket, mondmasker
Niet-Oeverleden kunnen ook deelnemen en betalen € 18 i.p.v. € 13.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de ingang van het Witloofmuseum, Dorpstraat 9b in Kampenhout waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Je kan op wandelafstand parkeren op het Gemeenteplein.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :21
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb282)    
 
 
 
Sauna Espace, KalmthoutMA 28/02/22
Omschrijving :We relaxen na een drukke werkdag in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveren via www.sauna-espace.be
Afspraakplaats :Aan receptie van Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Aanvangsuur :18u
Info :Marianne S - 0495 88 55 40
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vb281)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be