Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Mei 2022pijl r
madiwodovrzazo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten Mei 2022
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Wandeling vanuit de Volksabdij te Ossendrecht (Nederland) (20 km) Enkel Oeverleden!ZO 01/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitIn de prachtige Brabantse Wal op de grens met Zeeland en België ligt nabij Ossendrecht de Volksabdij.
In het Polderland dat zich ten Westen van Ossendrecht uitstrekt, ligt het natuurgebied Noordpolder.
Op het voormalig stuifzandgebied ten Oosten van de Abdij ligt het natuurgebied De Groote Meer met bossen, heidevelden en vennen.
Dit maakt onderdeel uit van het Belgisch-Nederlands Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide.
We bewandelen deze beide bovenvermelde natuurgebieden en tevens delen van het Pauwenpad, Vossenpad en het Reeënpad.

Er zijn 3 tussenstops onderweg
Na de wandeling kunnen we nog iets gaan drinken en voor de liefhebbers ook nog iets gaan eten.
Meebrengen : hapje en drankje voor onderweg, waterdichte wandelschoenen en je Oeverlidkaart.
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :O.L.Vrouw ter Duinenlaan 199 te 4641 RM Ossendrecht (Nederland) ter hoogte van de grote parking (achteraan - rechts)
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :MarcM - 0495 53 28 52
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve013)    
 
 
 
Fietstocht langs Leuven op zondag 1 mei (± 57 km) Enkel Oeverleden!ZO 01/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitMarc gidst ons op een mooie fietstocht vanuit Kampenhout langs Keerbergen - Wespelaar – Wijgmaal door het centrum van Leuven en via Winksele terug naar Kampenhout
Wij voorzien twee tussenstops met horecabezoek. Eerste stop is in ‘HOFTEN DORMAAL’ in Haacht, tweede stop bekijken we ter plaatse.
Gemiddelde snelheid: 19km/u
Bij regen verplaatsen we de fietstocht naar een latere datum, maar een klein buitje kunnen we wel trotseren.
Graag je deelname per sms of telefonisch bevestigen bij Ann: 0488 77 30 01 of Marc: 0498 27 75 13 met vermelding van je naam en lidnummer. Zo ben je zeker dat er wordt gewacht op jou.
Indien toch nog belet, geef ons een seintje a.u.b.
Meebrengen : een fiets in goede staat + reserve binnenband, een drankje, koek, picknick
Afspraakuur :12u
Afspraakplaats :Carpool parking Kampenhout (https://waze.com/ul/hu153bs1mn) ter hoogte van Wash Center, Leuvensesteenweg 15 te 1910 Kampenhout
Aanvangsuur :12u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Marc H - 0498 27 75 13
of :AnnVDB - 0488 77 30 01
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve014)    
 
 
 
'Viva Frida Kahlo' Immersive Experience Brussel + aansluitend Kunstberg Panorama FestivalZO 01/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitVIAGE – Digital Art Theatre, de eerste Belgische locatie gewijd aan immersieve en digitale kunst, opent met een première: «Viva Frida Kahlo – Immersive Experience».
De voorbereidingen voor deze digitale presentatie van het leven en werk van Frida Kahlo duurden twee jaar. De tentoonstelling ging in september 2021 in première in Zürich en Brussel is de tweede halte. Het is de allereerste keer dat het leven en werk van de iconische Mexicaanse kunstenares buiten Mexico in een immersief
formaat wordt gepresenteerd.
Kahlo’s expressieve schilderijen, met hun toegankelijke symboliek en kleurrijke, exotische planten en dieren, evenals haar krachtige zelfportretten, zijn de perfecte basis voor een immersieve presentatie met videoprojecties en licht- en geluidseffecten. Via de panoramische projectie ervaren bezoekers het leven en werk van Frida Kahlo op een heel nieuwe manier. We krijgen een inkijk in het tragische leven van de Mexicaanse kunstenares en haar creaties. Haar kunstwerken komen tot leven in de projecties, terwijl een voice-over in de rol van Frida Kahlo commentaar geeft op de gebeurtenissen en een speciaal gecomponeerde soundtrack de muzikale achtergrond van de presentatie vormt.
Viva Frida Kahlo is een echte aanrader en niet te missen!
Als je nog meer van de tentoonstelling wil genieten, maak dan even tijd om naar de supermooie en boeiende film Frida te kijken.
De prijs omvat: inkomticket en audio gids. De Immersive Experiencen duurt ± 45 minuten.
Na 'Viva Frida Kahlo' Immersive Experience, gaan we met de liefhebbers naar het Kunstberg Panorama Festival en ontdekken we de Kunstberg vanuit een nieuw oogpunt!

In het hartje van Brussel, op een heuvel, wordt de wijk gekenmerkt door een hoge concentratie van gerenommeerde culturele instellingen. Via ludieke routes, exclusieve bezoeken aan dakterrassen en evenementen worden verborgen schatten onthuld. Het BELvue is ook van de partij en heeft een programma samengesteld die de locatie waardig is:
Programma :
Rondleidingen op het dak van het BELvue Museum, Paleizenplein, 7 te 1000 Brussel onder begeleiding van een gids. De bezoeken worden afgelegd in kleine groepen van maximaal 6 personen. Reserveren is niet nodig, maar er wordt ons aangeraden om 15 minuten voor de aanvangstijd aanwezig te zijn.
Deelnameprijs: € 9,50, ter plaatse te betalen.
NL-EN: 14u30, 15u30, 16u30, 17u30
FR: 14u, 15u, 16u, 17u
Ontdek de gravures van de gevechten in het Park van Brussel tijdens de Belgische Revolutie, met hetzelfde uitzicht vandaag vanuit de ramen van het BELvue.
Periscopen bij de ramen in de permanente tentoonstelling: ontdek belangrijke Brusselse gebouwen en hun geschiedenis.
Belangrijk: voor de bezoeken aan het dak en om optimaal van deze unieke wandeling te kunnen genieten en om beschadiging van de ondergrond te voorkomen wordt ons gevraagd om platte, comfortabele schoenen met rubberen zolen (geen hakken) te dragen en kleding te dragen waarmee we gemakkelijk over sommige obstakels kunnen stappen. Om op het dak te komen, moet je de trappen op en stevig op je voeten staan!
En om de namiddag af te sluiten gaan we samen nog iets drinken op een gezellig terrasje (bij mooi weer!)
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :VIAGE - Digital Art Theatre
Anspachlaan 30, 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Dit is op loopstand van het Centraal Station.
Je kan voordelig sporen naar Brussel Centraal met het weekendtarief (€8,80) of met een seniorticket, als 65+ (€ 7,20). Vanuit Brussel Centraal is het nog 10' wandelen. Koop best je treinticket op voorhand! Vergeet je mondmasker niet!
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 15,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve011)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Hit the road 5 ***** UGC AntwerpenDI 03/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitRoadtrip richting harde waarheid
Panah Panahi rijdt in de bandensporen van zijn vader, de Iraanse regisseur Jafar Panahi (Taxi Teheran).
Hit the road is een roadmovie die je laat lachen tot je via omwegen uitkomt bij de tragische bestemming. Een magistraal debuut.
Jeroen Struys, De Standaard 26/04/2022
De Iraanse film Hit the road is een van de puurste bioscoopervaringen die je kunt ­beleven. Dat is deels omdat hij zo briljant inspeelt op de gedeelde ervaring met anderen in een filmzaal, deels omdat je nieuw talent ontdekt, deels ­omdat de film zich ­afspeelt in prachtige landschappen. Maar vooral omdat de film zo’n diepe emotionele impact nalaat.
Tot voorbij halverwege laat Hit the road zich bekijken als een hartveroverende ­komedie. Het is bulderlachen en gieren, tot de tranen opwellen. Want gaandeweg begint het te dagen wat buiten beeld en zonder woorden blijft – en wat de tragische betekenis is van wat zich voor je ogen afspeelt. Het is onmogelijk om hierover te schrijven zonder spoilers weg te geven. Ga eerst kijken en lees pas daarna verder.

Van vader op zoon
Hit the road is de entree van een jonge filmmaker, maar zijn zelfverzekerde stijl heeft hij van geen vreemden. Panah Panahi treedt in de voetsporen van zijn vader Jafar Panahi, wiens subversieve films zo goed zijn dat het Iraanse regime hem in 2010 ­beloonde met zes jaar gevangenis en een verbod om nog films te maken. Het maakte Jafar Panahi alleen nog beter. Zijn eerstvolgende film, This is not a film, werd naar Cannes gesmokkeld op een USB-stick in een taart en met het ontwapenende Taxi Teheran scoorde hij een publiekssucces.
Intussen is het vier jaar geleden dat ­Jafar Panahi nog een film uitbracht (Three faces), maar met Hit the road lijkt de opvolging verzekerd. Panah Panahi heeft de ­humor en de ontroerende vertelkracht van zijn vader geërfd. Net als Taxi Teheran speelt Hit the road zich haast volledig af in een auto, waarmee een gezin een reis aflegt. Waarheen is lange tijd onduidelijk. Aan het stuur zit de oudste zoon, naast hem zijn bedrukte moeder. Op de achterbank verkoopt de vader flauwe grappen – hij is veroordeeld tot de rol van passagier omdat een van zijn benen in het gips ligt. Het is geen kwaaie metafoor voor de manier waarop Panahs vader het stuur uit handen is genomen.

Het gezin probeert de toon licht te houden omdat de jongste zoon, een aandoenlijk geestig knaapje van een jaar of tien, net als de kijker de ware toedracht van de reis niet kent. Terwijl de auto zich een weg baant van snelweg naar provinciale weg naar aarden weg door de bergen, verandert de stemming. Hier is dan die spoiler: het gezin is onderweg om de oudste zoon af te zetten aan de grens, om hem een betere toekomst te gunnen in het buitenland. En ze zijn niet de enigen.
Een van de mooiste scènes is die waarin vader en zoon een appel eten aan een rivier – een laatste idylle. Net als de vader die maar blijft bullshitten lijkt ook de film­maker de tijd te willen stollen, door te filmen in één lang shot. Vruchteloos: net als de rivier vloeit de tijd onhoudbaar voort.
Afscheid van een kind
Met deze roadmovie plaatst Panah Panahi zich in een rijke Iraanse traditie, die een kwarteeuw geleden al een eerste meesterwerk opleverde met Taste of cherry van ­Abbas Kiarostami. Net als de VS is Iran een land vol liefde voor auto’s en films, wat bij beide aartsvijanden leidde tot een belangrijke traditie van roadmovies.

Iraniërs gebruiken de auto niet alleen als transportmiddel: ze leven er ook in. De wagen is een soort ‘tussenplek’: in een land waarin het publieke leven strikt bewaakt wordt, biedt de auto de mogelijkheid om op openbare plaatsen toch de vrijheid te genieten die geldt in de beslotenheid van de eigen woning. ‘Mijnen otto is mijn vrijad’, zong de Perzische dichter Wannes Van de Velde. Die gemotoriseerde vrijheid laat ook filmmakers toe om zich meer te permitteren dan strikt toegelaten.
Panah Panahi gebruikt de auto bovendien om een reis af te leggen richting een waarheid die niet getoond mag worden, maar ook richting emoties die gezinsleden moeilijk over hun lippen krijgen. In de kern gaat deze film ook over het afscheid dat alle ouders moeten nemen van hun kinderen – en vice versa. Panahi laat in de achtergrond het landschap schitteren in al zijn glorie, alsof hij zelf ook afscheid neemt van zijn land en al vol nostalgie ­terugblikt. Hij beseft wat zijn lot kan zijn nu hij zelf op de voorgrond treedt als regisseur. Als deze film niet van Iraanse maar van Amerikaanse makelij was, zouden we spreken van een kaskraker. De ervaring is er niet minder om. Dit maak je maar een paar keer in je leven mee en het kan alleen in de cinema. Hit the road verdient het om een hit te worden.

Van: Panah Panahi
Met : Hassan Madjooni, Pantea Panahiha, Rayan Sarlak, Amin Simiar

Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Afspraakuur :18u40
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u
Info :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve032)    
 
 
 
Tentoonstelling Léon Spilliaert' De oorsprong van het beeld' Antwerpen NOG 2 PLAATSEN OOK NIET LEDEN OOK NIET-LEDEN!DO 05/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitLéon SPILLIAERT – De Oorsprong van het Beeld
Tekeningen en prenten in dialoog
De tentoonstelling Léon Spilliaert – De Oorsprong van het Beeld toont hoe het creatief proces van schets en tekening een ondersteunende rol speelde bij het tot stand komen van originele prenten en gravures in Spilliaerts oeuvre.
Als jonge tekenaar bleef Spilliaert stilstaan bij gevoelens zoals liefde en dood, eenzaamheid, verlangen en schaamte en wierp hij een bezielde blik op de relaties tussen de man en de vrouw en tussen de mensen onderling.
Daarbij illustreerde hij ook in kleine genuanceerde zelfportretten, eenvoudig met potlood en inkt, als zovele snapshots, de evolutie van zijn eigen zelfbeeld. Deze kritisch momentane en veelal zeer spontane aantekeningen vertegenwoordigen subtiel de diepere intieme ontledingen van zijn innerlijk getormenteerde geest.
Voor het eerst worden hier uitzonderlijke werken uit privéverzamelingen (weer) samen gebracht die voor velen een herontdekking van het werk van de kunstenaar zullen betekenen.
De prijs omvat enkel de vergoeding voor de gids.
Ter plaatse betaalt iedereen de prijs voor de inkom: € 4 met Museumpas en € 15 zonder Museumpas.
Door het grote succes van deze toptentoonstelling zijn gegidste rondleidingen enkel mogelijk tijdens weekdagen.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de ingang van het museum De Reede, Ernest van Dijckkaai, 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve051)    
 
 
 
Bezoek Tropisch Instituut Antwerpen NOG 1 PLAATS! OOK NIET-LEDEN!VR 06/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitWil je het laatste plaatsje? Bel dan snel Pieter 0478 54 54 545 en betaal ter plaatse aan Pieter!
Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen is wereldwijd bekend voor zijn onderwijs, onderzoek en dienstverlening in de tropische geneeskunde en gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

Vandaag hebben we een buitenkans om deze architecturale parel te ontdekken.
Het hoofdgebouw is een art-deco parel uit 1933. Hier vind je de onderzoeksafdeling, het ziekenhuis en de algemene diensten. Al in de hal snuif je de typische art-decostijl op: het hoge plafond, de brede trappen in zwart en grijs marmer en de sober versierde witkoperen trapleuningen.
Verderop in de straat zie je een imposant zeventiende-eeuws klooster in expressieve barokstijl en traditionele kalkzandsteenstijl. Dat is Campus Rochus, de thuishaven van honderden internationale studenten. Na grondige renovatie werden de serene kloosterzalen, gangen en cellen omgevormd tot bruisende klaslokalen, bureaus en vergaderzalen. Laboratoria worden niet bezocht.
De rondleiding duurt ongeveer 2 uur.
Ook niet-leden zijn welkom en betalen € 19 i.p.v. € 14.
Afspraakuur :14u45
Afspraakplaats :aan de ingang van het Tropisch Instituut, Nationalestraat 155 te 2000 Antwerpen waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :50
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve061)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 06/05/22
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve063)    
 
 
 
Samenkomst Hemelvaartsweekend in de Somme (F) van DO 26/05 tot ZO 29/05/2022VR 06/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe deelnemers van het Hemelvaartsweekend in de Somme (F) van DO 26/05 tot ZO 29/05/2022 komen samen voor praktische afspraken (kamerindeling, carpool, bespreking activiteiten) en om met elkaar kennis te maken. Dus wel belangrijk dat je er bent! Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan Nicole (nicole@oever.be of 0475 59 56 11).
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve062)    
 
 
 
Een mooie fietstocht vanuit Tielrode richting Wachtebeke en Mendonk (± 71 km) Enkel Oeverleden!ZA 07/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe kiezen vandaag voor een mooie landelijke rit, richting Sinaai, Moerbeke, Wachtebeke en Mendonk (deelgemeente van Gent) en volgen geruime tijd de Moervaart. De terugtocht geschiedt via Zaffelare, Lokeren en Waasmunster. We houden onderweg 2 stops. Na de rit heb je de mogelijkheid om mee iets te eten. Gelieve in dit geval minstens één dag op voorhand iets te laten weten!
Gemiddelde snelheid: ± 20 km/u
Meebrengen : Een fiets in perfecte staat, een drankje en een snack voor onderweg.
Afspraakuur :11u
Afspraakplaats :Café taverne 't Veer, Sint-Jozefstraat 35, 9140 Tielrode (Temse)
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
Max. personen :25
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve073)    
 
 
 
Bezoek Havenhuis Antwerpen met gids OOK NIET-LEDEN!ZA 07/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitWil je het laatste plaatsje? Bel dan snel Pieter 0478 54 54 545 en betaal ter plaatse aan Pieter!
Het eerste bezoek aan het Havenhuis op 5 maart was op 2 dagen volzet en er stonden al snel veel Oeverleden op de wachtlijst. Daarom een 2de datum!
De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.
In het Havenhuis komen verleden en toekomst van de haven van Antwerpen samen. Het onderste deel was vroeger een brandweerkazerne die op het uiterste punt van de haven stond. Bij de renovatie is deze prachtige kazerne behouden en nu wordt deze plek als begin van het uitgestrekte havengebied aangeduid. Een duidelijker symbool van de groei van de haven van Antwerpen is er niet.
Samen met een opvallende en hedendaagse bovenbouw in de vorm van een diamant - een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects - vormt het gebouw het volledige Havenhuis. Zo is het een metafoor voor de haven van de 21ste eeuw: een haven met een rijk verleden, die klaar is voor de toekomst.
Het geheel levert een mooi staaltje spektakelarchitectuur op, kenmerkend voor Zaha Hadid, een gerenommeerde Britse architecte van Irakese afkomst. Zaha Hadid bouwde over de ganse wereld opvallende gebouwen, zoals onder andere het operagebouw van Guangzhou in China, het Heydar Aliyev Center in Baku Azerbaijan en het Riverside Museum in Glasgow.
Ook binnenin is het gebouw adembenemend, dankzij een fascinerend lijnenspel dat er zich op elke verdieping voltrekt, en schitterende vergezichten.
Tijdens de rondleiding van 90 minuten neemt een deskundige gids je mee langs alle must see-plekjes in het Havenhuis, zowel in het oude als het nieuwe deel van het iconische gebouw. In het atrium kan je op de grote luchtfoto de schaal van de haven en de stad in je opnemen. Je wordt ondergedompeld in de architectuur van toparchitecte Zaha Hadid en in de werking en de rol van de Antwerpse haven, vroeger, nu en in de toekomst. Je zal verrast worden door de impact die deze wereldhaven en op één na belangrijkste haven van Europa heeft op onze economie en tewerkstelling. Bovendien kom je te weten wat de rol van Port of Antwerp is.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de ingang van het Havenhuis, Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen (tram 24 stopt voor de deur).
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve072)    
 
 
 
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 07/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe vorige party's in DIXIES kenden een groot succes en iedereen was super enthousiast!
Vanavond staat DJ Jan Voermans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ JanJ.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's.
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 21u
Einde : 4u
Afspraakplaats :DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur :vanaf 21u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Dixies
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve071)    
 
 
 
Een mooie landelijke fietstocht vanuit de 3Ri4en in Rumst richting Leuven, Holsbeek, Wezemaal en Werchter (± 79 km) Enkel Oeverleden!ZO 08/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe fietsen via het Zennegat richting Leuven (we volgen het kanaal Mechelen Leuven). Vervolgens rijden we verder door richting Holsbeek, Wezemaal en Rotselaar. Via de Demer rijden we terug richting Werchter om vervolgens via de Dijle terug te keren richting Rijmenam, Muizen, Mechelen en Rumst. Het is een volledig vlakke rit. We houden onderweg twee stops.
Gemiddelde snelheid: ± 20 km/u
Belangrijke opmerking:
Gelieve op voorhand - ten laatste op zaterdag 14u bij Danny te reserveren indien je na de rit wenst te eten in de taverne 3Ri4en.
Meebrengen : een fiets in PERFECTE staat (kijk o.m. je buitenbanden goed na voor je vertrekt), een binnenband en fietspomp, een drankje en een picknick en/of snack(s)
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Brasserie 3Ri4en, Vissersstraat 91, 2840 Rumst (ruime parking)
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve085)    
 
 
 
Mooie natuur- en fruitige wandeling in Waanrode (21km) Enkel Oeverleden!ZO 08/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitWaanrode staat bekend als het Bloemendorp. Vele inwoners hebben hun tuinen versierd met mooie bloemenpracht. Het dorp kaapte in het verleden vele nationale en internationale prijzen weg. We wandelen eerst naar het gehucht Struik en klimmen dan de Hermansheuvel op. Daar maken we kennis met het kunstwerk 'De Pionier'. Het is gemaakt ter nagedachtenis van de eerste bewoners van deze streek, zo'n 6000 jaar geleden. Hier houden we onze 1ste stop. Daarna zakken we af naar het Vlaams natuurreservaat van de Begijnenbeekvallei. Een korte tussenstop op de Molenberg, brengt ons naar de talrijke appel- en perenbomen (hopelijk nog in bloei) van het familiebedrijf Devos. Zij hebben meer dan 100ha in eigendom. De zoon behaalde vorig jaar met de Belgische jumpingploeg een bronzen medaille op de Olympische Spelen. Via een mooie holle weg belanden we bij de geitenhoeve Flappie waar we kunnen genieten van een drankje of een ijsje (2de stop). Tenslotte komen we nog even tot bezinning bij de Lourdesgrot en keren zo terug naar ons vertrekpunt.
Open veld, holle wegen en fraaie vergezichten. Be there
Meebrengen : hapje en drank voor onderweg (2 - 3 stops), stevige, waterdichte wandelschoenen, goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart!
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of om 10u45 ter plaatse, Dorp 2 te 3473 Waanrode (deelgemeente van Kortenaken).
Opgelet: je kan best je auto parkeren iets verderop bij de Sporthal, Grote Vreunte 57b, 3473 Waanrode.
Daar is een ruime parking. (50m van de kerk)
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve083)    
 
 
 
Tentoonstelling Eugeen Van Mieghem Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZO 08/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitEugeen Van Mieghem, een kunstenaar van het volk.
Het museum is gehuisvest in Het Redershuis, een imponerend pand uit 1896. Eugeen Van Mieghem 1875-1930 werd geboeid door de duizenden landverhuizers die met de legendarische scheepvaartmaatschappij Red Star Line van Antwerpen naar Amerika verscheepten op zoek naar geluk.
In het museum bewonder je een 150-tal werken in diverse technieken van de Antwerpse kunstschilder en tekenaar Eugeen Van Mieghem (1875-1930). Hij staat vooral bekend om zijn geëngageerd oeuvre over de mens in een wereldhaven.
Door de tentoongestelde werken, documenten uit de archieven van de kunstenaar en oude foto's uit zijn atelier, krijgt de bezoeker een uitstekend beeld van de leefwereld van een zeer persoonlijke kunstenaar, die vandaag ook in het buitenland opnieuw belangstelling geniet.

De gids laat ons ook de rest van Het Redershuis bewonderen.
De rondleiding duurt ongeveer 2 uur.
De prijs omvat: inkomticket + gids. Een museumpas is niet geldig.
Niet-leden kunnen ook deelnemen en betalen € 18 i.p.v. € 13.
Op zondag 12 juni is er ook nog een eilandwandeling Eugeen Van Mieghem voorzien.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de ingang van het Eugeen Van Mieghem Museum, Ernest Van Dijckkaai 9 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve082)    
 
 
 
Wandeling Wommelgem Borsbeek (12 km) Enkel Oeverleden!ZO 08/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe verlaten het dorp via een aantal oude straten met nog karaktervolle woningen en komen snel in het groene gedeelte van de gemeente. Via de bosrijke omgeving van Fort 2 bereiken we de grens met Borsbeek. Na enkele woonstraten komen we er ook in het landelijke gedeelte aan de loop van de Koude beek. We voorzien een tussenstop in een sportcentrum. Nadien gaat de tocht terug door een aantal residentiële en groene wijken van Borsbeek en Wommelgem.
De Oeveractiviteit eindigt na de wandeling. Alle activiteiten erna, vallen buiten de verzekering van Oever.
Terug in Wommelgem kunnen zij die willen nog iets blijven eten in een klassiek restaurant of afzakken naar een BBQ in een populaire herberg op de Kerkplaats.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :Wommelgem-centrum, Kerkplaats (Heilige Petrus en Pauluskerk). Voldoende parking in de belendende straten.
Aanvangsuur :14u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve084)    
 
 
 
ZWIJG! Bruno Vanden Broecke & Tom Van Dyck Arenberg AntwerpenZO 08/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitTwee broers wonen samen in het enige huis dat op de Veldweg 1 staat. Ze leiden er een teruggetrokken bestaan. Niemand in het dorp weet waarvan de heren leven. Volgens sommige dorpelingen komen er regelmatig Chinezen over de vloer. Wat ze daar komen doen, kan niemand vertellen. En dan neemt een van de broers plots een beslissing. Hij nodigt zonder medeweten van zijn broer alle dorpelingen uit in hun huis. Hij heeft hen wat te vertellen...
Een tragikomische vertelling over zorg dragen voor elkaar, over het recht op een tweede kans en over de mens als sociaal dier.
Tom Van Dyck zette in oktober 2020 opnieuw de stap naar het theater met Wachten op Godot, dat hij samen met Olympique Dramatique en Toneelhuis maakte. De Standaard schreef: “Na 16 jaar afwezigheid op de planken was Van Dycks comeback trouwens een voltreffer.”
Dat Tom naast spelen ook schrijft en regisseert toonde hij in tv-werk als Van Vlees en Bloed, Met Man en Macht, Den Elfde van den Elfde enz... Tom deelde al meermaals een filmset met Bruno Vanden Broecke - gekend en geprezen als fantastisch speler - en hij regisseerde Bruno zelfs voor Den Elfde van den Elfde in een rol die speciaal voor hem werd geschreven. De twee broeden al jaren op een volgende samenwerking. En nu is de goesting zo groot om samen iets wonderlijks voor toneel te maken. Zij twee schrijven, maken en spelen.
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :in de foyer van Arenberg, Arenbergstraat 28 te 2000 Antwerpen.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve081)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm The Northman (Robert Eggers) 5 ***** UGC AntwerpenDI 10/05/22
Omschrijving :foto bij activiteit ‘The Northman’ geeft precies wat men van een Vikingepos mag verwachten: gitzwarte dromen en blote basten druipend van het bloed
Van Robert Eggers, met Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Ethan Hawke en Claes Bang
Erik Stockman, Humo, 18/04/22
Zó hebben we Wickie de Viking nooit tekeer zien gaan!
Hoor ons, Odin! Zoals sommige helden graag een bad nemen in drakenbloed, zo wentelt de Amerikaanse regisseur Robert Eggers zich graag in de oeroude mythen, sagen en legenden die in ons collectieve bewustzijn sluimeren. Speelde zijn angstaanjagende debuutfilm ‘The Witch’ rechtstreeks in op onze kinderlijke angsten voor donkere bossen, dansende heksen en zwarte bokken, dan paste het onovertroffen ‘The Lighthouse’ in de eeuwenoude traditie van spookachtige verhalen over oude vuurtorens.
In zijn nieuwste, ‘The Northman’, een epos van uitzinnige woestheid zoals we die niet meer hebben gezien sinds ‘Conan the Barbarian’, duikt Eggers in de onweerstaanbare mythologie van de Vikingen, die horde bebaarde woestelingen uit het Hoge Noorden die in vervlogen tijden in hun snekken door de golven kliefden, onze kusten plunderden en sindsdien onze verbeelding zijn blijven prikkelen.
Het in het jaar 895 gesitueerde ‘The Northman’ is gebaseerd op de Scandinavische wraaktragedie van Amleth, dezelfde legende die Shakespeare in 1600 inspireerde tot ‘Hamlet’. Met dat verschil dat de beroemde verzen van de bard (‘To be or not to be!’) in de film grotendeels zijn vervangen door ijselijk gebrul: ‘RRRAAAHHH!’
Na twee relatief kleinschalige films maakt Eggers met ‘The Northman’ de oversteek naar het walhalla van de prestigieuze big budget-producties: een grote studio zette er z’n schouders onder, kosten noch moeite werden gespaard om de woeste wereld van de Vikingen in de onaardse landschappen van Ierland en IJsland tot leven te wekken, en rol van Amleths moeder ging naar superster Nicole Kidman, die in haar dialogen de rrrr laat rollen zoals alleen acteurs in Vikingfilms dat doen: ‘I am yourrrrrr death!’ Dat Eggers een grote Hollywoodfilm heeft mogen maken, wil gelukkig níét zeggen dat hij aan artistieke eigenzinnigheid of bloederige rauwheid – darmen die uit opengereten buiken puilen – heeft ingeboet. Aan de loefzijde geeft ‘The Northman’ ons precies wat men van een Vikingepos mag verwachten: zo plukt Amleth (Alexander Skarsgård), de blote bast druipend van het bloed en aldoor ‘RRRAAAHHH!’ brullend, tijdens een raid op een dorp als een superheld met zijn blote hand een zoevende speer uit de lucht.
Daarnaast blijft Eggers, een cineast met een uitgesproken demonisch trekje, zich verlustigen in de surrealistische fresco’s (de rit van de Walkure!) waar hij het patent op heeft. Het devies is: je kijkt niet naar een film van Eggers, je duikt erín, en je levert jezelf uit aan de zwarte dromen die hij op je ziel projecteert. Wanneer de Vikingen, die toonbeelden van ontembare viriliteit, zich op een grasveldje onder luid gebulder aan een spelletje met de katttré wagen, zou je zelfs zweren dat Eggers de spot zit te drijven met het toxische mannelijke testosteron. (Wat een katttré is? Na ‘The Northman’ zult u het nooit meer vergeten!)
Toen wij achteraf geheel in de ban van ‘The Northman’ naar huis beenden, konden we het niet laten om geregeld luidkeels ‘RRRAAAHHH!’ te brullen. Aan alle geschrokken voorbijgangers: bij Odin, onze excuses!
Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u15
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve102)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 13/05/22
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve133)    
 
 
 
Bezoek Tropisch Instituut Antwerpen VOLZET OOK NIET-LEDEN!VR 13/05/22
Omschrijving :Door de grote interesse in deze activiteit, voorzien we voor Oever 2 gidsen mat telkens maximum 25 deelnemers! Er zijn dus opnieuw plaatsen beschikbaar!

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen is wereldwijd bekend voor zijn onderwijs, onderzoek en dienstverlening in de tropische geneeskunde en gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

Vandaag hebben we een buitenkans om deze architecturale parel te ontdekken.
Het hoofdgebouw is een art-deco parel uit 1933. Hier vind je de onderzoeksafdeling, het ziekenhuis en de algemene diensten. Al in de hal snuif je de typische art-decostijl op: het hoge plafond, de brede trappen in zwart en grijs marmer en de sober versierde witkoperen trapleuningen.
Verderop in de straat zie je een imposant zeventiende-eeuws klooster in expressieve barokstijl en traditionele kalkzandsteenstijl. Dat is Campus Rochus, de thuishaven van honderden internationale studenten. Na grondige renovatie werden de serene kloosterzalen, gangen en cellen omgevormd tot bruisende klaslokalen, bureaus en vergaderzalen. Laboratoria worden niet bezocht.
De rondleiding duurt ongeveer 2 uur.
Ook niet-leden zijn welkom en betalen € 19 i.p.v. € 14.
Afspraakuur :14u45
Afspraakplaats :aan de ingang van het Tropisch Instituut, Nationalestraat 155 te 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :50
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve132)    
 
 
 
Avondje gezelschapsspelen LierVR 13/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitOmdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meenemen: minstens 1 gezelschapsspel en je Oeverlidkaart zodat Lieve of Marc je lidnummer kunnen noteren!
Het "Avondje gezelschapsspelen Lier" gaat door elke 2de vrijdagavond van de maand.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Aanvangsuur :19u15
Info :Lieve J - 0473 28 43 89
of :Marc VD - 0473 52 42 30
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve131)    
 
 
 
Fietstocht vanuit Stabroek naar Yerseke (NL) (± 80 km) Enkel Oeverleden!ZA 14/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitVandaag fietsen we richting Yerseke (NL). Terwijl we ons binnenkort (grote vakantie) voor een tweede keer richting Yerseke zullen begeven en dan vertrekken vanuit Vlissingen, starten we nu vanuit Stabroek. De heenrit verloopt deels langsheen de Westerschelde en de terugrit deels via de Oosterschelde. In Yerseke kunnen we uitgebreid de tijd nemen voor een lekkere maaltijd. Behalve de lange tussenstop in Yerseke zijn er nog 2 kleinere tussenstops voorzien (eigen drank en/of snack). Aangekomen in bistro 'De Neus' genieten we nog na bij een drankje.
Gemiddelde snelheid: ± 20 km/u
Belangrijke opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat deze fietstocht niet door en wordt ze verplaatst naar een latere datum. Maar een klein buitje kunnen we nog wel trotseren. Indien je twijfelt of de fietstocht al dan niet zou doorgaan, kan je Danny een SMS sturen.
2. Gelieve Danny minstens één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
3. In Yerseke gaan we 's middags naar een restaurant. Reservatie wenselijk: gelieve via Danny ten laatste op donderdag avond te laten weten of je mee aan tafel gaat!
Meebrengen : Een fiets in perfecte staat, drinken en een snack voor onderweg.
Afspraakuur :9u10
Afspraakplaats :Bistro De Neus, Hoogeind 85, 2940 Stabroek
Aanvangsuur :9u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve143)    
 
 
 
Minigolf spelen in Antwerpen Enkel OeverledenZA 14/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe houden het vandaag bij een leuke sportieve ontspanning. De bedoeling is het parcours van 18 holes met zo weinig mogelijk slagen af te leggen. Iedereen kan aan dit spannende spel mee doen.
We spelen in groepjes van vier personen. De cafetaria is open.
Na de minigolf kunnen we nog een wandeling maken in de parken of iets gaan eten.
Bijdrage : 5 euro per persoon ter plaatse te betalen. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :15u
Afspraakplaats :Minigolf Midget, Eglantierlaan in Antwerpen. Voldoende parking in de buurt.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve142)    
 
 
 
Wouter Deprez Speech Arenberg AntwerpenZA 14/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitSpeech
Wat heeft Wouter na al die jaren begrepen van het instrument waar hij mee werkt? Wat doet hem lachen in taal? Wat ontroert Wouter in taal, nog meer dan vroeger? Welke dringende aanpassingen in taal wil Wouter doorvoeren? En waarom worden vraagtekens zo vaak gebruikt om u nieuwsgierig te maken?
Deze voorstelling is een ode, een liefdesverklaring, een aanklacht. Ze is een samenzwering en een revolutionair congres dat jong en oud zal verzoenen. En misschien zelfs man en vrouw.
In de pers:
"Speech is een ode aan de schoonheid van onze taal. Doorspekt met flauwe zever." - Wouter Deprez over zijn nieuwste show, in Het Laatste Nieuws
"Twee uur lang rijgt Deprez de komische verhalen aaneen. In de hem eigen stijl reageert hij onbeholpen en vaak al te serieus op de dingen die hem overkomen. Maar het is duidelijk dat Wouter Deprez heel lang het podium en het contact met het publiek gemist heeft. In Speech is hij de beste versie van zichzelf." - Focus WTV
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :in de foyer van Arenberg, Arenbergstraat 28 te 2000 Antwerpen.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 28,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve141)    
 
 
 
Natuurwandeling met een ervaren natuurgids Botermelk-La Garenne Schoten OOK NIET-LEDEN!ZO 15/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe bezoeken het prachtige privaat domein Botermelck-La Garenne, 450 ha groot, in Schoten. Het meest imposante natuurgebied in Schoten is misschien door veel mensen gekend. En ook wel over de gemeentegrenzen met Brecht en Schilde.
In La Garenne kan je naast het meer algemene reewild ook wel damherten, edelherten en everzwijnen tegenkomen.
Een aanrader dus, want een verkenning van dit normaal afgesloten stuk natuur is een schitterende belevenis. Mooie landschappen, dreven, bossen. De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur, aangepast schoeisel en aangepaste kledij gewenst. Een ervaren natuurgids zal de wandeling begeleiden en ruime informatie geven over fauna en flora.
Niet-leden kunnen ook deelnemen maar betalen € 14 i.p.v. € 9.

Max. 30 personen mogelijk. Honden niet toegelaten.
Kom tijdig naar de afspraakplaats omdat we ons met de groep moeten aanmelden om 9u45. De gids zal de voltallige groep samen binnenlaten. Laatkomers kunnen dan niet meer binnen!
Afspraakuur :9u30
Afspraakplaats :Botermelkdijk 500, 2900 Schoten voor de poort van Domein Botermelck/La Garenne waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. De parkeerplaatsen voor auto's zijn beperkt. Laatkomers kunnen niet meer aansluiten en worden niet terugbetaald!
Een mail met de routebeschrijving wordt rondgestuurd aan diegenen die zijn ingeschreven.
Aanvangsuur :9u45
Reservatie :€ 9 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :30
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve152)    
 
 
 
Fietstocht in de Vlaamse Ardennen vanuit Beerlegem (Zwalm) (63 à 65 km) Enkel Oeverleden!ZO 15/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitVanuit Beerlegem rijden we naar knooppunt 50 in Dikkele. Via Sint-Blasius-Boekel naar Zegelsem via de Pottenberg. In de buurt van Schorisse en het Maarkedal volgen enkele pittige hellingen. Een tussenstop aan knooppunt 2 in D'Hoppe of La Houppe. Nu door het Louvièrebos langs Opbrakel naar Elst. Via de Borst-molen en het dorpje Roborst terug naar de start. Kleine kronkelwegen gaan op en neer en geven mooie vergezichten. We rijden om te genieten en nemen onze tijd onderweg. We volgen knooppunten. Luc is met een e-bike.
Meebrengen : fiets in goede staat, een picknick en wat drank, zonnecrème,...
Graag een seintje aan Luc als je nog een plaats over hebt op je fietsrek.
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :We parkeren de auto op de Beerlegemsebaan te 9630 Beerlegem (gehucht van Zwalm). Juist voorbij de Sint-Andreaskerk is er links een parking. Opgelet: er zijn werken op de N444 tussen Merelbeke en Beerlegem. Rij via Oosterzele en Scheldewindeke of via de E17 tot De Pinte en via de N60 tot Gavere
en zo verder.
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve154)    
 
 
 
Fietstocht vanuit Duffel: langs water en door natuurgebied (± 45km) Enkel Oeverleden!ZO 15/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe fietsen langs Nete, Rupel, jachthaven Klein- Willebroek, Hazewinkel, Zenne, Zennegat, Dijle, Vrouwvliet, vijvers, natuurgebieden. Daar de cafetaria van Rozendaal gesloten zal zijn, is er een stop aan een visvijver. Sommige wegen zijn weinig verhard.
2 tussenstops voorzien. Tempo (± 16-19 km/u).
Nadien kunnen de liefhebbers wat eten.
Het verkeersreglement voor individuele fietsers geldt.
Knooppunten:66, 56, 55, 51, 52, 12, 38, 01, 10, Hazewinkel, 78, 79, 94, 97, 96, 98, 65, 55, Rozendaal, 56, 66
Bij slecht weer gaat deze fietstocht niet door en wordt deze verplaatst naar een latere datum. Bij twijfel neem je contact op met de verantwoordelijke.
Meebrengen : fiets in goede staat, reservebinnenband, volledig opgeladen batterij die 50km aankan, stevig opgepompte banden, eventueel drankje, regenjasje.
Afspraakuur :13u
Afspraakplaats :Duffel-centrum, aan de parking van de Hondiuslaan, naast het park 2570 Duffel.
Aanvangsuur :13u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Jos Heylen - 0486 31 66 76
Max. personen :20
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve153)    
 
 
 
Bezoek Proefstation tuinbouw Sint-Katelijne-Waver OOK NIET-LEDEN!ZO 15/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe eten dagelijks groenten zonder ons vragen te stellen over de herkomst, de voedselveiligheid...
Het Proefstation voor de Groenteteelt (PSKW) is een onderzoekinstelling gericht op onderzoek, ontwikkeling en innovatie van de groentesector. Het is een niet-gouvernementele organisatie en een vereniging zonder winstoogmerk.
Het heeft als missie het collectief van de productiesector van groenten te ondersteunen in het streven naar een toekomstgerichte, innovatieve, concurrentiële en duurzame positie via praktijk- en toegepast onderzoek, activiteiten ter bevordering van de kennisdoorstroming en voorlichting, en dit met respect voor de beleidskeuzes van de Vlaamse Overheid. Daartoe wordt nieuwe kennis ontwikkeld en samen met bestaande kennis gevaloriseerd in praktijktoepassingen en verspreid op een proactieve wijze naar de sector toe.
Een belangrijke taak van het Proefstation is de consument te informeren over de hedendaagse tuinbouw.

Onder leiding van een ervaren gids brengen we een bezoek aan de serres en de proefvelden. Zo kommen we meer te weten over de actuele en nieuwste teeltsystemen voor de openluchtteelten en de teelten in de serres .. een ware ontdekkingstocht!
Breng best wandelschoenen of laarzen mee aangezien we langs de proefvelden passeren.
Ook niet-leden zijn welkom en betalen €16 i.p.v. € 11.
Carpoolen mogelijk vanuit Oud Berchem Kerk om 13u45. Dit is geen garantie. Laat uiterlijk tegen donderdag 12 mei aan Nicole (nicole@oever.be of 0475 59 56 11) weten of je al dan niet als passagier of als chauffeur langs Oud Berchem Kerk komt).
Afspraakuur :14u45
Afspraakplaats :aan de ingang van het Proefstation, Duffelsesteenweg 101, 2860 Sint-Katelijne-Waver waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :25
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve151)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm LUNANA (Pawo Choyning Dorji) 3 *** UGC AntwerpenDI 17/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitA Yak in the Classroom
Uit Knack Focus van 11/05/2022
De wereld ligt aan de voeten van Ugyen, een twintiger uit Bhutan die ervan droomt om muzikant in Australië te worden. Het enige wat die wens nog in de weg staat, is een lesopdracht. Ugyen moet voor de staat nog één jaar als leerkracht werken. Verplicht. Zin heeft de verwende stedeling daar niet in. Zeker niet als hij naar Lunana wordt gestuurd, waar een van ‘s werelds meest afgelegen schooltjes ligt. Wat hij niet weet, is dat hij in dit dorpje in het Himalayagebergte zelf meer zal leren dan de leerlingen die hij er onderwijst. In zijn charmante debuut, dat Bhutans allereerste Oscarnominatie binnenhaalde, bewandelt scenarist-regisseur Pawo Choyning Dorji vertrouwde paden om de cultuurclash tussen stad en platteland zo universeel mogelijk uit te beelden. Maar omdat Dorji’s regie zo organisch voelt en hij in deze feelgoodfilm de tijd neemt om zijn vooringenomen leerkracht te laten acclimatiseren – wat hij in scherpe observaties en in poëtisch getinte documentairefotografie vangt – overstijgt Lunana de typische strijd tussen traditie en moderniteit. Voor Dorji is die onvermijdelijke botsing dan ook geen clash, maar een verrijking.
Van Pawo Choyning Dorji met Sherab Dorji, Ugyen Norbu Lhendup, Kelden Lhamo Gurung

Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Afspraakuur :19u25
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u45
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve172)    
 
 
 
Stadswandeling "We gaan deze nacht in de straten verdwalen" Antwerpen OOK NIET-LEDEN!VR 20/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitTijdens deze 2-uur durende wandeling duiken we samen met onze gids Joeri in de muziekgeschiedenis van Antwerpen. Heb je een boon voor troubadours, rockers, hip-hoppers maar ook voor de klassiekers en een echte Diva? Dan moet je zeker mee op deze wandeling. We gaan dwalen door de Antwerpse binnenstad, staan boven op gebouwen, gaan "underground". Uiteindelijk zal onze "Posse" halt houden in het zicht van de oudste dame van de Stad.
Met een tas vol vinylplaten (en 1 ceedeetje) dompelt onze stadsgids je onder in een muzikale reis door Antwerpen.
Na de wandeling drinken we samen nog iets in de binnenstad.
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :aan het standbeeld van Brabo, Grote Markt te 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :19u
Reservatie :€ 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :25
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve202)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 20/05/22
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve201)    
 
 
 
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 21/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitDansen brengt mensen bij elkaar en een lekker drankje erbij, en je bent vertrokken tot in de late uurtjes op de dansvloer van DIXIES in Brasschaat!
Vanavond staat DJ Jan Voermans achter de draaitafel! Tijd voor een feestje, dus!
Geen excuses om niet te komen! Tot dan!
.
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Deuren : 21u
Einde : 4u
Afspraakplaats :DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Dixies
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve211)    
 
 
 
Minigolf in Boechout ENKEL OEVERLEDEN! RESERVATIE VERPLICHT via NicoleZA 21/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitSedert vorige maand is er een nieuwe minigolf in Boechout van start gegaan. Er zitten verschillende “pittige holes” bij, anders dan in Brasschaat of in Wilrijk.
We houden het steeds bij een leuke sportieve ontspanning. De bedoeling is het parcours van 18 holes met zo weinig mogelijk slagen af te leggen. Iedereen kan aan dit spannende spel mee doen.
Nadien kunnen we nog iets drinken ter plaatse aan de bar van deze nieuwe vestiging. Mensen met grote honger kunnen ’s avonds blijven eten in de Boechoutse regio. Gelieve bij je reservatie via Nicole, te vermelden als je ’s avonds blijft mee eten.
Inschrijven via nicole@oever.be en dit vóór vrijdagavond 20 mei om 22u. Indien je blijft eten, dit ook vermelden.
Bijdrage : € 5 per persoon ter plaatse te betalen. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :15u
Afspraakplaats :Mini-Golf Boechout, Olieslagerijstraat 14b (naast sauna de Schranshoeve en schuin tegenover tenniscentrum Ter Eiken). Parkeerplaatsen aanwezig, indien volzet mag je die van de nabije Schranshoeve gebruiken (zelfde eigenaars).
Deze vestiging is geografisch gelegen in de velden tussen Vremde en Fort 3 van Borsbeek.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve213)    
 
 
 
Wim Opbrouck Ik Ben De Walvis CC De Kern Wilrijk OOK NIET-LEDEN!ZA 21/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitIk Ben De Walvis is misschien wel de meest persoonlijke voorstelling die Wim Opbrouck tot nog toe maakte. Hij schreef zijn tekst vanuit het perspectief van de walvis. Hij spreekt zoals de walvis. Hij beweegt en ademt, hij zingt en danst, hij lacht en huilt zoals alleen walvissen dat kunnen. Hij ís de walvis. Hij herkent zich in de bultrug die om mysterieuze redenen aanspoelt op het strand.
Muzikanten en verteller ontmoeten elkaar in een theatraal concert dat de toeschouwer meeneemt naar de onpeilbare dieptes van de zeeën. Daar waar kiezelwieren, zeepokken, rankpootkreeften, anemonen en koudwaterkoralen wonen. Walvisgezangen kunnen honderden of duizenden kilometers afleggen in de open zee.
Ik Ben De Walvis is een moderne parabel over het onbereikbare, maar vooral een alibi om te blijven zingen, te blijven dansen, te blijven musiceren en te blijven spelen om niet te verdwalen.
In samenwerking met Te Gek!?.
RECENSIES
De Standaard, 17/03/2022: ‘Wim, de wonderlijke walvis ****’
Knack Focus, 30/03/2022: 'Het hart van Wim Opbrouck weegt 200 kg en herleeft in de zalige solo 'Ik Ben De Walvis' ****'
Na de voorstelling gaan we samen iets drinken, om de hoek, in Grand Café Den Esprit, Bist 10, 2610 Antwerpen of we drinken iets ter plaatse in de foyer.
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :CC De Kern, Kern 18 te 2610 Wilrijk, op de eerste verdieping ter hoogte van de kassa.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve212)    
 
 
 
De gordel rond Brussel (± 107 km) Enkel Oeverleden!ZO 22/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitDanny nodigt je vandaag uit om mee deel te nemen aan de gordel rond Brussel. We starten in Meise en vertrekken via Grimbergen, Machelen en Zaventem richting Tervuren en het Zoniënwoud. Vervolgens fietsen we richting Hoeilaart, Sint-Genesius-Rode en beklimmen we de Alsemberg. De terugtocht gaat via Sint-Pieters-Leeuw, Lennik en Wemmel. Het aantal hms bedraagt ± 94Om, niet echt veel maar ook niet weinig. Het belooft een schitterende tocht te worden. Na ± 25 km houden we een korte stop (geen horeca). Na ± 50 km komen we aan in Hoeilaart (langere stop: picknick/horeca). Tijdens de tweede helft van de rit volgt er nog een stop, maar dat zien we wel ter plaatse.
Gemiddelde snelheid: ± 19 - 20 km/u
Belangrijke opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat deze fietstocht niet door en wordt ze verplaatst naar een latere datum. Maar een klein buitje kunnen we nog wel trotseren. Indien je twijfelt of de fietstocht al dan niet zou doorgaan, kan je Danny een SMS sturen.
2. Gelieve Danny minstens één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
3. In Meise gaan we 's avonds iets eten in een taverne. Reservatie wenselijk: gelieve via Danny ten laatste op vrijdagavond te laten weten of je mee aan tafel gaat!
4. Deze fietstocht is een langere tocht met hoogtemeters. Rijd je met een e-bike, zorg dat de batterij goed is opgeladen. Breng ook je oplader mee of een reserve batterij. Rijd je met een gewone fiets, dan ben je een geoefende en sportieve fietser. Je mag ook met een koersfiets starten. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Danny.
Meebrengen : Een fiets in perfecte staat, drinken en een snack voor onderweg. Een fietshelm is verplicht.
Afspraakuur :9u10
Afspraakplaats :Nieuwelaan 98, 1860 Meise (parking van het zwembad DE WAUWER)
Aanvangsuur :9u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve223)    
 
 
 
Wandeling te St-Agatha-Rode, tussen Laan en Dijle (19km) Enkel Oeverleden!ZO 22/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe passeren eerst het Grootbroek, een drassig natuurgebied van zo'n 50ha. Daarna volgen we de Dijle stroomopwaarts en stappen verder naar l'étang de Pécrot. Tijd voor onze picknick. In de namiddag gaat onze tocht verder richting Florival met o.a. een knuppelpad. De Dijle, rechts van ons, flirt hier met de
taalgrens. Ter hoogte van de Kabbeekhoeve gaan we omhoog het Wolfsbos in. We wandelen door het gehucht Lange Heide naar de camping. Tijd voor onze 2de stop. Als dessert serveer ik jullie nog een prachtig stuk door het Rodebos en de vallei van de Laan. Uiteindelijk komen we terug waar het allemaal begon. Napraten kan in Estaminet 'de Plataan' tegenover de kerk. Be there.
Meebrengen : Hapje en drank voor onderweg, stevige, waterdichte wandelschoenen, goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart.
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Rode-Kruisplein, 2800 Mechelen of om 11u15 ter plaatse, Kerk van 3040 St-Agatha-Rode aan de grote plataan.
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve222)    
 
 
 
Wandeling “de Kooldries” (7 km) Enkel Oeverleden!ZO 22/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken bij brug 11 aan het kanaal in Brecht (Vaartdijk 15-politiekantoor Brecht (2960)).
“De Kooldries” is een natuurreservaat dat door Natuurpunt wordt beheerd.
In deze omgeving werd vroeger klei ontgonnen en de kleiputten vormen nu de basis voor een mooi natuurgebied. De nadruk van ons bezoek ligt niet op snelheid, maar op genieten van deze wonderlijke natuur.

Meebrengen : drankje en goede wandelschoenen
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan het politiekantoor Brecht – Vaartdijk 15 waar Anita en Leo jullie opwachten.
Aanvangsuur :14u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :LeoG - 0472 38 25 48
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve224)    
 
 
 
Stadwandeling 'Opkomst van het socialisme' Gent OOK NIET-LEDEN!ZO 22/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitGent was destijds de grootste arbeidersstad van Vlaanderen. Geen wonder dat tegen deze achtergrond de ‘rode’ arbeidersbeweging een gretige aanhang kende.
In de 19de eeuw leefden arbeiders in weinig benijdenswaardige omstandigheden: ellenlange werkdagen, hongerlonen, overbevolkte van leven en dood krioelende beluiken. Niet bepaald de droom van een doorsnee mens. In liberaal-progressieve kringen begon men zich voor de problematiek van het proletariaat te interesseren.
Ook in het arbeiderswereldje zelf roerde men zich. Textielarbeiders sloegen broederlijk de handen in elkaar, de eerste coöperatieve Vooruitbroden rolden uit de oven, vuurvolle pleidooien golfden over de massa. Stakingen en oproer, 1 meistoeten trokken door de straten. Het plebs manifesteerde zich.
Eens de kiem gezaaid van het prille socialisme, heerste er een ware bouwwoede. De rode klauw strekte zich onheilspellend uit over de stad. Monumentale paradepaardjes zoals het Feestpaleis Vooruit, Ons Huis en de Bank van de Arbeid bepaalden het straatbeeld. Gent was een ‘rode stad’, je kon er niet naast kijken.
De wandeling duurt ongeveer 2 uur.
Nadien gaan we nog iets drinken in het gezellige stadscentrum.
Niet-leden kunnen ook deelnemen aan deze boeiende stadswandeling maar betalen € 17 i.p.v. € 12!
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :aan Oud Berchem Kerk of om 14u45 aan het standbeeld Jacob van Artevelde op de Vrijdagmarkt te Gent waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Indien je als passagier of als chauffeur naar Oud Berchem Kerk komt, laat dit dan ten laatste op woensdag 18 mei weten aan Nicole (nicole@oever.be) zodat de carpooling kan geregeld worden.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :25
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve221)    
 
 
 
Sauna Espace, KalmthoutMA 23/05/22
Omschrijving :We relaxen na een drukke werkdag in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveren via www.sauna-espace.be
Afspraakplaats :Aan receptie van Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Aanvangsuur :18u
Info :Marianne S - 0495 88 55 40
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve231)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Yuli (Icíar Bollaín) in CC De Kern WilrijkDI 24/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitCuba, jaren ’80. De rebelse Carlos - door zijn vader liefkozend Yuli genoemd - heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt zijn vader de getalenteerde jongen naar de Nationale Balletacademie van Cuba. Tegen zijn zin, want Yuli wil niet dansen. Ondanks zijn eerste weerstand, wordt Yuli uiteindelijk toch gegrepen door de wereld van de dans. Het blijkt het begin van een legendarische carrière.
Commentaar
Sterdanser Carlos Acosta - wereldwijd beschouwd als een van de beste dansers van zijn generatie - speelt zichzelf in deze verrassende biopic. Zijn onweerstaanbare levensverhaal van de straten van Cuba tot aan het Londense Royal Ballet wordt verteld in een aanstekelijke mix van fictie, dans en realiteit. Het bijzondere scenario viel al in de prijzen op het Festival van San Sebastian. Een prachtfilm - zelfs voor wie nog nooit gehoord heeft van Acosta.
Pers
"Ster van de film is Edilson Manuel Olbera Núñez (...) een echte ontdekking." ★★★ - de Volkskrant
"Een interessante, (...) originele biopic die veel vaste valkuilen van het genre weet te omzeilen." ★★★1/2 - Filmtotaal
"Gelukkig is Yuli geen gladde hagiografie geworden en dat is minstens voor een deel te danken aan Paul Laverty, die tekent voor het scenario. (...) Hij doorbreekt het archetypische from rags to riches-stramien met een intelligente constructie." ★★★ - Filmmagie
"Een ongewone, ongetwijfeld eerlijke balletfilm." - NRC
"Zijn energieke bewegingen in combinatie met zijn intense blik en gulle lach maken elke scène met hem een magische." ★★★1/2 - Cinemagazine
Regie : Icíar Bollaín
Cast: Carlos Acosta, Santiago Alfonso, Keyvin Martínez, Edlison Manuel Olbera Núñez, Laura de la Uz, Yerlín Pérez, Mario Elias, Andrea Doimeadiós, Cesar Dominguez
Scenario: Paul Laverty (de vaste scenarist van Ken Loach)
Muziek: Alberto Iglesias. Iglesias componeerde de filmmuziek voor verschillende Spaanse films van onder meer de filmregisseurs Pedro Almodóvar en Julio Medem. Internationale bekendheid kreeg hij mede dankzij filmregisseur Fernando Meirelles met de film The Constant Gardener.
Schrijver: Carlos Acosta
Een filmticketje in CC Wilrijk kost € 7. Om zeker te zijn van een plaatsje kan je ook je ticket op voorhand aankopen via de website van CC De Kern (ccdekern.be) en dan betaal je € 6. Het zijn ongenummerde plaatsen.
Na de film drinken we iets ter plaatse in de foyer.
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :CC De Kern, Kern 18 te 2610 Wilrijk, op de eerste verdieping ter hoogte van de kassa.
Aanvangsuur :20u15
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve242)    
 
 
 
Avondlijke wandeling in Zandhoven / Pulderbos (7 km) Enkel Oeverleden!WO 25/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitHet is reeds langer licht en daar willen Oeverleden wel eens van genieten...
We verzamelen om 19u aan de Sint-Amelbergakerk van Zandhoven-centrum, Amelbergastraat.
Onze rustige wandeling gaat via goed begaanbare wegen langs velden, bossen, oude hoeven, een kasteeltje en villawijken van Zandhoven. Tussenstop in Pulderbos-centrum. We zorgen dat we voor zonsondergang terug op onze vertrekplaats zijn om nog wat gerstenat te proeven.
Bij mogelijke regen- en onweersbuien gaat deze activiteit niet door en verschuift ze naar een andere datum.
Meebrengen : sportieve kledij en goed humeur. Geen fel gekleurde kledingstukken, om de dieren in het bos niet af te schrikken.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :parking aan de Sint-Amelbergakerk in 2240 Zandhoven-centrum.
Aanvangsuur :19u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve252)    
 
 
 
Stan Van Samang Anders Dan Anders Kapellen OOK NIET-LEDEN!WO 25/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitStan Van Samang trekt dit voorjaar ’22 terug naar de theaters met zijn gloednieuwe show “Anders Dan Anders”.
Stan pakte dit voorjaar reeds uit met zijn nieuwe album “Feel The Power”, om deze release te vieren trekt hij in het voorjaar van 2022 de theaters in.
Met deze nieuwe theatertour wil hij een passend vervolg breien aan zijn vorige theatertour ‘Op de Schoot’, waarmee hij maar liefst meer dan 70 optredens gaf over heel Vlaanderen.
Niet te missen!
Afspraakuur :20u10
Afspraakplaats :aan de kassa van LUX, Marktplein 1 te 2950 Kapellen
Aanvangsuur :20u30
Reservatie :€ 24 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :6
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve251)    
 
 
 
Hemelvaartsweekend in de baai van de SommeDO 26/05/22
Periode :DO 26/05/22 -> ZO 29/05/22
Meer info :Meer info is momenteel nog niet beschikbaar.
:foto bij activiteit
Reservatie :€ 339 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Begeleiding :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve262)    
 
 
 
Wandeling 'Ronde van Hoegaarden' (19km) Enkel Oeverleden!DO 26/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitIedereen kent zeker deze gemeente met zijn bieren en Toontuinen. Ook landschappelijk heeft ze heel wat te bieden. Holle wegen en beekvalleien wisselen elkaar af met mooie panorama's. We wandelen eerst naar de vallei van de Schoorbroekbeek en bereiken het St-Janscollege waar we onze picknick houden. Via het park (met sequoia's) en de donjon volgen we de Menebeekvallei. Dan gaat het even omhoog naar Babelom en de Carolushoeve om in de vallei van de Jordaanbeek te belanden. We komen zo in Hoksem waar we onze 2de stop houden. Tenslotte stappen we naar de Marollenkapel met een prachtig panorama over de streek. Via een holle weg passeren we de brouwerij en zo terug naar onze startplaats. Wie wil kan nog de Toontuinen bezoeken (gratis) of nog wat nagenieten met een frisse drank. Be there.
Meebrengen : hapje en drank voor onderweg (2 stops), stevige wandelschoenen, goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart.
Afspraakuur :10u15
Afspraakplaats :Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of om 11u15 op het Gemeenteplein, 3320 Hoegaarden (aan de kiosk).
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve263)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 27/05/22
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve271)    
 
 
 
Cycling Dinner Lier - Sint-Job-in-‘t-Goor - Lier (60 km) Enkel Oeverleden!ZA 28/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitCulinaire fietstocht (60 km) langs de meanderende Kleine Nete, Provinciaal Groendomein Vrieselhof, kanalen, de forten van ’s Gravenwezel en Oelegem en de anti-tankgracht. Meer dan 37.500 enthousiaste fietsers gingen je vooraf en genoten van de rustgevende natuur en het culturele erfgoed van de streek. De smaakpapillen werden telkens gestreeld. Misschien word jij de 40.000 ste fietser en zetten ze jou extra in de bloementjes!
Ontbijt in Hotel “Hof van Aragon” in Lier, soep in Brasserie “Remise” in Oelegem, hoofdgerecht in Brasserie “De Kolonie” in Sint-Job-in-‘t-Goor, nagerecht in Taverne “ ’t Oud Lier” in Lier.

We fietsen via veilige wegen, langs kanalen en door bossen. Rustig tempo van ± 18 km/u. Een Eddy Merckx, Roger De Vlaminck noch Rik Van Looy rijden mee, iedere gezonde burger kan dit tempo aan, gelet op de vele tussenstations.
Hoofdgerecht - Keuze uit:
1 Kipbrochette met zomers slaatje, aardappelgerecht en saus naar keuze
2 Scampi Diablo met pasta of rijst
3 Vegetarische wok met pasta of rijst
Gelieve deze keuze “1, 2 of 3” mee te delen bij je reservatie. Drank is niet inbegrepen bij de soep en het hoofdgerecht.
Bij vertrek krijg je een plan met een duidelijke routebeschrijving en 4 maaltijdvouchers voor onderweg.

Na de fietstocht kunnen we eventueel nog iets gaan drinken in de Lierse binnenstad.
Win een weekendje Lier! Los enkele vragen op tijdens je fietstocht en maak kans op een weekendje Lier voor twee personen in Hotel Florent of Hof van Aragon.
Reserveer via overschrijving op de Oeverrekening vóór maandag 23 mei 2022 om 08.00u!


Eventueel fietsverhuur zelf te regelen:
- Fietspunt Lier, Leopoldsplein 32, tel. 03 488 18 51 (heren- & damesfietsen, tandems)
- VeloCity, Leopoldplein 20 Lier, tel. 0499 46 22 44 (e-bikes, elektrische bakfiets)
Meebrengen : fiets in goede staat, sportieve kledij en goed humeur.
Afspraakuur :9u
Afspraakplaats :aan de Toeristische dienst, Stadhuis, Grote Markt in Lier.
Gratis parking aan C.C. “De Mol”, Aarschotsesteenweg 3 in Lier.
Opgelet: de Grote Markt is een autoluwe zone, de doorgang is verboden tussen 11.00 en 18.00 uur.
Aanvangsuur :9u
Reservatie :€ 37,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
Max. personen :11
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve281)    
 
 
 
SFINKS MUNDIAL BoechoutZA 28/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitSfinks Mundial staat dit jaar op donderdag 26 mei gepland. Maar met zaterdag 28 mei zal dit gratis evenement voor het eerst ook een tweede dag hebben.
Voor het andere gratis en vierdaags evenement voor het hele gezin is het wachten tot eind juli. Sfinks Mixed vindt namelijk plaats van donderdag 28 tot en met zondag 31 juli.
Tijdens Sfinks Mundial kan je genieten van de lekkerste drankjes en smullen van de heerlijkste maaltijden.
Eten en drinken kan je rechtstreeks aan elke bar of eetstand kopen met je bankkaart. Je moet dus nooit meer aanschuiven voor bonnen. Dat gaat sneller, veiliger en is hygiënischer.
Al het eten en drinken wordt geserveerd in herbruikbare materialen. Sfinks Mundial vraagt om deze bekers en bordjes terug te brengen zodat deze afgewassen en opnieuw gebruikt kunnen worden.
Toegangscontrole gebeurt systematisch bij iedereen die het festivalterrein betreedt.
Het is niet toegelaten om eigen eten en drinken mee te brengen. Sfinks Mundial is een gratis festival, alleen met voldoende horecaopbrengsten kan Sfinks het festival blijven organiseren. Wie toch eigen eten, drinken, koelboxen, picknickmanden enz. meebrengt, kan dit niet mee op het festivalterrein nemen.
Voor detailinfo over Sfinks Mundial raadpleeg je best de website van Sfinks : https://www.sfinks.be/programma/zaterdag-28-mei/
Afspraakuur :14u
Afspraakplaats :Op het festivalterrein net voorbij de ingang - Welvaartstraat - 2530 Boechout om 14:00
Aanvangsuur :14u
Info :Jan Muylaert - 0474 72 34 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve282)    
 
 
 
Wandeling: Parels van de Groene Vallei (19km) Enkel Oeverleden!ZO 29/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe Groene Vallei is een groene oase tussen de steden Leuven, Brussel en Mechelen. Verschillende natuurgebieden maken er deel van uit. We doen er enkele aan. Eerst wandelen we door en rond het wondermooie Silsombos. Na enkele buurtwegen komen we uit aan een ijssalon. Tijd voor de picknick. Daarna stappen we verder naar de Molenbeekvallei met de Heersemmolen. Deze molen is nu omgebouwd tot woonerf.
We vervolgen onze weg langs akkers, maisvelden en een grote perenboomgaard. Via de Grote Spekstraat belanden we in Buken. Naast de kerk houden we onze 2de stop. Tenslotte wandelen we langs het Bukenpad en de Steengootbosweg naar de \\\\\\\'Zwarte Madam\\\\\\\', een Mariabeeld in het bos, waar een legende aan verbonden is. Uiteindelijk komen we terug aan ons vertrekpunt. Wie wil kan daar nog zijn dorst laven.
Be there!
Meebrengen : stevige wandelschoenen, hapje en drank voor onderweg (2 stops voorzien), zonbescherming (veel open veld), goed weer en goed humeur.
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Rode Kruisplein, 2800 Mechelen, of om 11u15 ter plaatse, Bezoekerscentrum Groene Vallei, Lelieboomgaardstraat 60, 3071 Erps-Kwerps.
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve292)    
 
 
 
Een mooie fietstocht vanuit Tielrode richting Kalken, Laarne en Beervelde (± 75 km) Enkel Oeverleden!ZO 29/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe kiezen vandaag voor een mooie landelijke rit, richting Zele, Berlare, Kalken, Laarne en Beervelde. We volgen ook geruime tijd de Schelde richting Wetteren en Gent. We houden onderweg 2 stops (ter hoogte van de overzet met Schellebelle en bij de terugweg in Lokeren). Na de rit heb je de mogelijkheid om mee iets te eten. Gelieve in dit geval minstens één dag op voorhand iets te laten weten!
Gemiddelde snelheid: ± 20 km/u
Opmerking : Bij regenweer wordt deze rit verplaatst naar een latere datum. Bij twijfel neem je op voorhand contact op met Danny.

Meebrengen : Een fiets in perfecte staat, een drankje en een snack voor onderweg.
Afspraakuur :11u
Afspraakplaats :Café taverne \\\\\\\'t Veer, Sint-Jozefstraat 35, 9140 Tielrode (Temse)
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve291)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Die Wannsee Konferenz (Matti Geschonneck) 3,5 *** UGC AntwerpenDI 31/05/22
Omschrijving :foto bij activiteitGenocide aan de vergadertafel
Een film baseren op de notulen van een vergadering, dat zal maar weinig mensen interessant doen voorkomen. Toch is dat waar regisseur Matti Geschonneck voor ging in zijn nieuwe film, die draait om de beruchte, geschiedenis-veranderende Wannsee-conferentie in 1942. Alle bewijzen van de samenkomst werden tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers vernietigd, maar één kopietje bleef bewaard. Dankzij dat verslag weten we wat voor gruwelijke plannen er in 1942 aan de Wannsee besproken werden.
De zorgvuldig bewaarde notulen werden door Paul Mommertz en Magnus Vattrodt verwerkt tot een ijzersterk scenario. De mannen rond de vergadertafel worden gespeeld door Fabian Busch, Jakob Diehl, Philipp Hochmair, Godehard Giese, Maximilian Brückner en Matthias Bundschuh. Die doen dat allemaal overtuigend, en daarbij staat de film esthetisch als een huis. De setting, het decor en de kostuums zijn allemaal grijs en kil en vormen een sterk geheel. Dat is precies de uitstraling die de hoofdpersonages wensen en dat weet cinematograaf Theo Bierkens goed naar het witte doek te brengen. De boel ziet er strak uit en blijft eenvoudig, want het draait hier vooral om de inhoud. En die contrasteert nogal met de cleane uitstraling van de film.
Mantel van charisma
Die inhoud bestaat hoofdzakelijk uit een onderwerp waar niet graag over gesproken wordt, en waar ook de hoofdpersonen van de film bijzonder lang omheen blijven draaien. Aan de vergadertafel in de villa aan het water wordt namelijk haarfijn gepland hoe het grote hoofdpijndossier van nazi-Duitsland opgelost zal worden. Reinhard Heydrich presenteert aan zijn minderen het antwoord op het Jodenvraagstuk en zet in zorgvuldige stappen een efficiënte genocide uiteen.
Dat klinkt gruwelijk, en dat is het ook. Als kijker weet je van tevoren hoe Heydrichs plan voor systematische massamoord uit zal pakken, en dat maakt het kijken van de film een vervreemdende ervaring. Die Wannsee Konferenz (2022) laat goed zien hoe de nazileiders met een hoop charisma, overredingskracht en onverholen dreigementen de machtigste figuren aan hun kant kregen, ook de mannen die met een gewetensvolle twijfel aan de vergadertaal verschenen.
Toneel
Omdat het om een vergadering draait, speelt het grootste deel van de film zich af in dezelfde ruimte en draait het hele narratief om de dialogen. Daardoor heeft Die Wannsee Konferenz eigenlijk wat weg van een toneelstuk, ook omdat er maar weinig wordt geknipt en de acteurs allemaal duidelijk articuleren en netjes hun zinnen afmaken, zelfs als ze met elkaar in discussie gaan. Zo zal dat natuurlijk niet gegaan zijn, in de echte vergadering, maar ruzie neem je nou eenmaal niet op in de notulen. Daardoor zit er toch een gefictionaliseerd laagje in deze waargebeurde historische film. We zullen nooit weten of het die middag aan de Wannsee echt allemaal zo is gelopen.
Die Wannsee Konferenz is een leerzame, degelijke film die de geschiedenis op een zo correct mogelijke manier naar het witte doek brengt. Hoewel we allemaal weten waar de mannen zo lang om heen draaien en hoe de realiteit zich ontvouwde na de vergadering, lukt het de film toch om boeiend te blijven. Dat is vooral te danken aan het uitstekende acteerwerk en de chemie tussen de acteurs, die je met hun ijskoude charisma de stuipen op het lijf jagen.
Filmvandaag.nl
Van Matti Geschonneck
Cast Jakob Diehl, Philip Hochmair, Godehard Giese

Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ve312)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be