Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 December 2021pijl r
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten December 2021
 
OverzichtVolgende maand

 
 
'De Kleine Prins' ( Le Petit Prince) Antoine de Saint-Exupéry voor volwassenen (4,5*) Wilrijk OOK NIET-LEDEN!DO 02/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk
De Kleine Prins is altijd al een prachtig verhaal geweest. Theater Malpertuis doet het letterlijk en figuurlijk fonkelen.
Het is van 2003 geleden dat we De Kleine Prins voor het laatst gezien hebben op het toneel in Vlaanderen (toen speelde Gene Bervoets in de Stadsschouwburg in Antwerpen de rol van de piloot). Je kan dus bezwaarlijk stellen dat deze klassieker vaak opgevoerd wordt in ons land. Nu is er eindelijk een nieuwe versie waarmee theater Malpertuis op Theater aan zee in première ging. Een prachtige voorstelling is het geworden die aanstipt dat volwassenen ook nog kinderen zijn (van hun ouders) maar dat soms vergeten lijken te zijn. De lezing van Piet Arfeuille en zijn team levert ons ook inzichten op rond bepaalde figuurtjes zoals we het verhaal nog niet eerder interpreteerden.
Neem nu de roos (prachtig neergezet door Naomi van der Horst). Hier zien we die in een verleidelijke, ronduit sensuele versie die De Kleine Prins verleidt en even met hem iets heeft. De voorstelling verwijst zelfs naar het orgasme wanneer van der Horst hoge kreetjes slaakt wanneer haar blote voeten wat water van hem krijgen. Maar de bloem is veeleisend, er is wel altijd iets dat haar tegensteekt of op haar zenuwen werkt (ze vindt bv. de planeet waarop ze groeit maar ‘klein’ terwijl de Kleine Prins dat anders ziet: ‘behapbaar’ en ‘gezellig’ noemt ie het) en hekelt het feit dat het er tochtig is. Toch zal ze inzien dat als ze wil kunnen genieten van de vlinders, dat ze dan eerst de rupsen zal moeten leren verdragen.
De roos is de enige in haar soort op de planeet B617 en zo beknot ze in zekere zin de vrijheid van het hoofdpersonage door hem volledig op te eisen. De Kleine Prins is dus niet zoals de vos die expliciet vraagt om getemd te worden. De liefde omschrijft de roos treffend met ‘Ik werd zo onrustig als ik bij hem was maar ook als ik niet bij hem was.’ En het idee van elke dag wat langer bij iemand blijven om zo te oefenen in verliefd zijn. Dat is eigenlijk wel erg rationeel omgaan met een gevoel, niet?
De Kleine Prins is niet alleen een ode aan de verbeelding (zie je een hoed of een boa constrictor die een olifant heeft opgegeten?) en de magie (die ‘m soms zit op het einde van de ducttape bijvoorbeeld), maar ook aan het leven. Het leven met zijn donkere (wanneer het regent en er niets op tv is bv.) en zonnige dagen. Het avontuur ook.
Het knappe aan deze voorstelling is ook dat het mentale gezondheid (‘iemand wiens fantasie opgedroogd is en die op een lange reis vertrekt’) integreert in het narratief dat stelt dat je zelf een beetje moe kan zijn maar ook dat je kan vervellen (aldus van der Horst als slang) en zo jezelf kan heruitvinden. Ook de andere klassieke personages komen langs zoals de mannelijke ijdeltuit die nood heeft aan erkenning in de vorm van applaus en dan zijn hoed afdoet, en de man die de sterren telt die niemands bezit zijn, waarop hij ze wil bezitten …
Naar het einde toe stappen de acteurs uit hun rol en vertalen ze het werk van Antoine de Saint-Exupéry naar hun eigen leven. Zo staan ze stil bij het woord ‘volwassen’ dat doet uitschijnen dat je volgroeid, voltooid, volledig bent terwijl je nog wel blijft evolueren als mens en ‘volwassen’ dus niet helemaal een correcte term is. Ook worden er vragen gesteld als: ‘Waarom hebben je ouders je op de wereld gezet?’ en vraagt een andere speler zich af over zijn broer ‘Had ik hem meer tot het leven moeten verleiden?’
Bert Hertogs
Productie
Theater Malpertuis
Tekst
Piet Arfeuille, Thomas Janssens, Nikolas Lestaeghe, Naomi van der Horst
Naar Antoine de Saint-Exupéry
Spel
Thomas Janssens
Nikolas Lestaeghe
Carine van Bruggen
Naomi van der Horst
Na de voorstelling gaan we samen nog iets drinken in Den Esprit, Bist 10 in Wilrijk (net achter de hoek van CC De Kern).
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van CC De Kern (op de eerste verdieping), Kern 18 te 2610 Wilrijk.
Aan CC De Kern, kun je gratis parkeren en er is voldoende plaats.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul022)    
 
 
 
EWT 'In de Duinhalm' Deurne OOK NIET-LEDEN!DO 02/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk
In het pittoreske kuststadje 'De Haan' opent een nieuwe Bed & Breakfast met de welluidende naam 'In de Duinhalm'. We maken de openingsavond mee, zo zien we hoe de kersverse eigenaars Ronny en Fabienne Dekoster zich klaarmaken om de gasten te ontvangen.
Nu ja, gasten, er is eigenlijk slechts één reservatie: een Duitse toerist. Dus van een vliegende start kunnen we niet echt spreken. Ronny is echter vastberaden om van hun zaak een succes te maken, terwijl Fabienne zich vooral bezighoudt met de 'Feng Shui' van de ruimte en dit tot grote ergernis van Ronny. De zenuwachtigheid neemt plots een hoge vlucht als er een recensent verschijnt van een vooraanstaande toeristische site. Ronny wil een voortreffelijke indruk maken en verzint dat hun B&B bijzonder goed draait met een internationaal cliënteel. Om deze leugen waar te maken schakelt hij, in een onbewaakt moment hun poetsvrouw 'Krista' in. Maar of dat nu zo verstandig was ....
Auteur: Jeroen Maes
Regisseur : Jeroen Maes
Acteurs : Linda De Ridder, Chris Mathieu, Gerdy Swennen, Door Van Boeckel, Marc Verbruggen
Na de voorstelling drinken we samen nog iets in de bar.
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :aan de kassa van EWT Theater, Hertstraat 2 2100 Deurne. Het ticket is af te halen bij de kassa.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul021)    
 
 
 
Praatcafé Mortsel COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijkVR 03/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Ook alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u om bij te praten.
Nieuwe Covidmaatregel: mondmasker opzetten tijdens je verplaatsingen in het praatcafé en plaatsnemen aan tafels van max. 6 personen!
De Horeca sluit om 23u!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul031)    
 
 
 
Wandeling Kamthoutse Heide en het Zoomse Park (20 km) Reserveer via mail naar NicoleZA 04/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitDe afwisseling van heide, vennen, duinen en bossen zorgt voor een fantastisch landschap in het natuurreservaat de Kalmthoutse Heide en het Zoomse Park. Hier leven zeldzame planten en dieren in alle rust. De kleine en grote vennen zijn ideaal voor de gevlekte witsnuitlibel, de rugstreeppad en de heikikker.
Na een 7 km houden we onze eerste tussenstop in de Heusche Bollaert waar we binnen, lekker warm, onze boterhammen kunnen opeten en de liefhebbers kunnen er ook pannenkoeken bestellen. In totaal zijn er 3 tussenstops.
Na de wandeling kunnen we nog iets gezellig gaan drinken in de Heihoeve. We kunnen er ook blijven eten.
Diegenen die willen blijven eten, vermelden dit in hun reservatiemail naar nicole@oever.be
Opgelet: niet op alle paden zijn honden toegelaten!
Bijdrage : gratis. Meld je met je lidkaart in de hand spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Reservatie : als je aan deze wandeling wil deelnemen, stuur je een mail uiterlijk tegen vrijdag 03/12 om 13u naar nicole@oever.be. Vermeld ETEN indien je na de wandeling wil blijven eten in de Heihoeve zodat Marc tijdig kan reserveren.
Meebrengen : mondmasker, Covid Safe Ticket, identiteitskaart, Oeverlidkaart, hapje en drankje voor onderweg, stevige waterdichte wandelschoenen
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :Parking De Vroente Putsesteenweg 129 te 2920 Kalmthout
Aanvangsuur :11u
Info :MarcM - 0495 53 28 52
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul042)    
 
 
 
Sauna Espace, KalmthoutMA 06/12/21
Omschrijving :We relaxen na een drukke werkdag in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveren via www.sauna-espace.be
Afspraakplaats :Aan receptie van Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Aanvangsuur :18u
Info :Marianne S - 0495 88 55 40
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul061)    
 
 
 
Pétanque Wommelgem GESLOTEN!DI 07/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul071)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm The Hand of God (Paolo Sorrentino) 5* UGC AntwerpenDI 07/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk
The Hand of God bewijst Sorrentino’s ongekend rijke verbeelding
In de virtuoze beginscène van The Hand of God lijkt vooral Gods oog aan het werk. Vliegend boven de zee, voorbij de ‘toef-toef’-klanken van tegen de golven kletsende motorbootjes, krijgt de film de kust van Napels in zicht. Zelden liet de Italiaanse metropool zich van zo’n fraaie, mysterieuze kant zien als in dit lange, onafgebroken shot.
Dat komt ook zeker doordat cineast Paolo Sorrentino een wonderlijk detail aanbrengt in deze goddelijke blik op zijn geboortestad: een antieke Rolls-Royce die koel glanzend over de boulevard glijdt, gitzwart afstekend tegen de kleurige façades. Een spook op wielen, lijkt het. De film nadert de auto zo dicht dat diens zuigende bijgeluiden hoorbaar worden, waarna Daria D’Antonio’s camera weer opstijgt en het beeld zich vult met hemel en leegte.
Sorrentino is een meester van het grote, op zichzelf staande filmgebaar. Denk aan de camera die zelf high wordt terwijl hij wentelt om het heroïne spuitende hoofdpersonage van Le conseguenze dell’amore (2004). De in één wervelend shot gefilmde samba langs de pikorde van politicus Andreotti in Il divo (2008). De surrealistische ontmoeting met de reuzengiraf in La grande bellezza (2013), Sorrentino’s meesterwerk. Ook het verbluffende openingsshot van The Hand of God (È stata la mano di Dio) voelt als een barok zinnebeeld dat geen uitleg behoeft.
Tegelijkertijd wijst het op allerlei manieren vooruit naar wat komen gaat (onthoud dat ‘toef-toef’ van de motorbootjes). Sorrentino lijkt ook antwoord te willen geven op de cruciale vraag die aan het einde van de film wordt gesteld. Het op hemzelf gebaseerde hoofdpersonage, de 17-jarige Fabietto (Filippo Scotti), heeft zijn roeping gevonden: hij wil filmmaker worden. Alleen weet hij niet zeker, zegt hij, of hij iets te melden heeft. Zijn gesprekspartner, de Napolitaanse cineast Antonio Capuano (Ciro Capano), reageert verbolgen op Fabietto’s geaarzel en gebaart naar de skyline achter hen. ‘Het kan onmogelijk zo zijn dat deze stad je echt niet inspireert.’
Inderdaad, onmogelijk. Sorrentino debuteerde in 2001 met het in Napels gesitueerde L’uomo in più. Precies twintig jaar later brengt hij met het mede door Netflix geproduceerde The Hand of God een meeslepende liefdesverklaring aan de stad, van de straten tot de binnenpleintjes, van spectaculaire 19de-eeuwse winkelpassages tot ondergelopen gewelven.
Op het Filmfestival van Venetië won Sorrentino er de Zilveren Leeuw/Grote Juryprijs mee, terwijl Scotti werd bekroond als beste jonge acteur.
Napels vormt in The Hand of God de bedding voor een zeer persoonlijke geschiedenis. Dompelde Sorrentino zich eerder onder in de handel en wandel van Berlusconi (Loro) en de paus (series The Young Pope en The New Pope), nu kijkt hij terug op een tragisch sleutelmoment uit zijn eigen jeugd in de jaren tachtig. Een wat warrige terugblik is het, vol omwegen en zijpaadjes, alsof Sorrentino de pijnlijke kern ontwijkt door vooral veel smakelijk uitvergrote herinneringen op te halen.
Zo is er de labiele tante Patrizia (Luisa Ranieri), die met haar wulpse gedrag zowel Fabietto als de kijker verleidt tot onbeschaamd gestaar. Signora Gentile (Dora Roman) is een immens brute, in bontjas gehulde vrouw die de ene mozzarella na de andere opschrokt. Fabietto deelt een slaapkamer met broer Marchino (Marlon Joubert) en begeleidt hem bij een mislukte auditie voor Fellini – nóg een filmmaker die door The Hand of God spookt. Fabietto’s zus zit altijd in de badkamer en valt dus, in een even subtiele als absurde running gag, nooit te zien. Fabietto zelf is aanvankelijk een bijfiguur in zijn eigen relaas, dankzij de vrijheid die de film zich permitteert om ook zomaar weer naar iets of iemand anders af te dwalen. Diego Maradona, de voetbalheilige die in 1984 de overstap naar SSC Napoli maakte, blijkt de eigenlijke God uit de titel.
Net als je je afvraagt waar dit allemaal heen gaat, tekenen de contouren van het drama van The Hand of God zich af. Het familiemozaïek versmalt geleidelijk tot een bijzonder liefdevol portret van Fabietto’s ouders: de schalkse Maria (Teresa Saponangelo) en de ongeneeslijk ontrouwe, eeuwig jongensachtige Saverio (vaste Sorrentino-kracht Toni Servillo).
Hun mooiste, zachtste scène – samen vallen ze in slaap voor de televisie – markeert de overgang naar het tweede deel van de film, dat matter en veel minder beweeglijk is, maar ook volwassener, geconcentreerder. Gelukkig krijgt hoofdrolspeler Filippo Scotti, die met zijn sympathiek slungelige voorkomen doet denken aan Timothée Chalamet, hier ook steviger acteermateriaal, zodat Fabietto aan diepgang wint. En met hem de film.
‘Ik wil een denkbeeldig leven. Een leven zoals ik dat eerst had’, zegt de jongen. Heeft Sorrentino The Hand of God dáárom gemaakt: om via de verbeelding terug te kunnen keren naar het geluk dat hem als adolescent ontglipte?
Die verbeelding blijft ongekend rijk, hoe richtingloos en overvloedig The Hand of God ook mag zijn. Fraai detail, bijvoorbeeld, dat Fabietto altijd zijn walkman meezeult, maar de koptelefoon consequent om zijn nek draagt. Als hij hem dan eindelijk opzet, wordt dat cruciale moment bij Sorrentino pure filmpoëzie.
Regie Paolo Sorrentino
Met Filippo Scotti, Marlon Joubert, Teresa Saponangelo, Toni Servillo, Luisa Ranieri, Ciro Capano, Renato Carpentieri, Dora Roman.
Duur film: 130 min.
Kevin Toma1 De Volkskrant 1 december 2021: 4****
Lees ook de recensie in Humo van 30/11/21. Hier krijgt de film 5*****.
Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. .
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig én voor de bioscoop én voor een drankje achteraf!
Afspraakuur :19u10
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul073)    
 
 
 
Ouder Kind met Raven Ruëll & Bruno Vanden Broecke Wilrijk OOK NIET-LEDEN!WO 08/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk
“Wij zijn spelende indiaantjes - theater makende vrienden - maar er zijn geen cowboys tegen wie we ons willen afzetten.”
Het podium is leeg, enkel een pupiter siert de scène. Geen decor, geen kostuums. De acteur en de regisseur samen op het podium, op zoek naar de kwetsbaarheid van hun intense vriendschap.
In dit stuk vermengen Bruno Vanden Broecke en Raven Ruëll feit en fictie. Ze brengen een (semi)autobiografisch verhaal, kwetsbaar, puur en eerlijk. Het lijkt alsof het duo zichzelf speelt, maar is dat wel zo?
Ouder Kind is de tiende voorstelling die Bruno Vanden Broecke en Raven Ruëll samen maken, na onder andere ‘Missie’ en ‘Para’.
Wat vindt de pers?
De Standaard - Een lofzang op de vriendschap die kwetst en wonden slaat, maar ook na twintig jaar onverbrekelijk blijft. En op de koop toe nog eens diepmenselijk theater voortbrengt.
De Morgen - Ouder kind: speelse ode aan de vriendschap (vr 25 jan 2019)
"Twintig jaar lang werken ze al samen, en Ouder kind is de tiende voorstelling die ze samen maken. Bruno Vanden Broecke en Raven Ruëll onderzoeken elkaars kleine kantjes met een oprechtheid die echte vriendschap kenmerkt."
Na de voorstelling gaan we samen iets drinken, om de hoek, in Grand Café Den Esprit, Bist 10, 2610 Antwerpen
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :CC De Kern, Kern 18 te 2610 Wilrijk
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul081)    
 
 
 
Oevercafé Mortsel COVID SAFE TICKET NOODZAKELIJK!VR 10/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitNiets te doen vrijdagavond? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u30 om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Nieuwe Covidmaatregel: mondmasker opzetten tijdens je verplaatsingen in het Oevercafé en plaatsnemen aan tafels van max. 6 personen!
De Horeca sluit om 23u.
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul101)    
 
 
 
Noordteater 'The 39 steps' Antwerpen AANVANG 20U ipv 20u15!ZA 11/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk
The 39 Steps is een verbluffend leuke toneelbewerking van de gelijknamige film van Alfred Hitchcock uit 1935, over een man die ongewild betrokken geraakt bij duistere spionagepraktijken. Zowel op Broadway, op West End, in Parijs, Engeland, Duitsland en Nederland kende deze komische thriller een weergaloos succes. Alleen al in het Criterium Theatre op Picadilly Circus in London heeft het publiek al meer dan acht jaar Richard Hannay, de knappe held tegen wil en dank, kunnen volgen op zijn chaotische vlucht van een schouwburg in London, tot op de Schotse Hooglanden en terug. Terwijl de liefde zijn pad kruist, wordt hij onterecht beschuldigd van moord, raakt hij verstrikt in een web vol intriges en wil hij – door zelf de echte dader te vinden – zijn onschuld bewijzen. Slechts vier acteurs spelen alle rollen. Buiten Hannay, die als hoofdpersonage het ganse stuk zichzelf blijft, geven de drie anderen gestalte aan zowat 139 personages. Samen met het ingenieuze decor zorgt dat voor een hilarisch tempo, geestige oneliners en verrassend filmische beelden. Een grappige en nostalgische terugkijk op een vervlogen tijd van Britse stoomtreinen, gentlemen met pijp, whisky met soda, Bobby’s, bolhoeden en bloedmooie, maar verraderlijke spionnes en slinkse dubbelagenten.
Auteur: Patrick Barlow
Regie : Hans Ligtvoet
Genre: Komische Thriller
Het Noordteater is enkel toegankelijk met een geldig COVID SAFE TICKET, vergezeld van je identiteitskaart.
Vanavond is het première!
Inbegrepen : inkom, een drankje tijdens de pauze, een receptie met cava en hapjes na de voorstelling, gratis vestiaire en programmaboekje.
De tickets kosten normaal € 22.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :aan de kassa van het Noordteater, Sint Nicolaasplaats 3-6, Antwerpen waar Leo & Anita iedereen verwelkomen.
Het NOORDTEATER is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Door de centrale ligging ligt het op wandelafstand van alle belangrijke tram- en bushaltes.
Trams:
Tram 11 stopt voor de deur; tram 7 achter de hoek. Tram 3, 5, 9 en 15 stoppen in Premetrostation Meir dat op wandelafstand ligt van het theater.
Bussen:
De Rooseveltplaats en de Groenplaats liggen vlakbij. Vanuit die 2 busstations heb je rechtstreeks verbindingen met alle randgemeenten.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 19 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :LeoG - 0472 38 25 48
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul111)    
 
 
 
Wandeling in Tourinnes-la-Grosse: Ode aan Max van der Linden (18km) Enkel Oeverleden!ZO 12/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitDeze Waalse keramist heeft zijn stempel gedrukt op dit dorp en in de wijde omgeving. We komen enkele van zijn creaties tegen. Via Bevekom gaat het naar de Ferme d'Agbiermont (Mont Dagobert, Merovingische periode). Hier is Rik als student enkele zomers appelen en peren komen plukken. Het is nu een woonerf. Iets verderop, op een kruispunt staat het pronkstuk van onze kunstenaar: de Gosinkapel. Tijd voor onze picknick. Daarna wandelen we verder langs het Bois de Beausart naar Gottechain voor onze 2de stop. Voorzichtig de steenweg oversteken en een mooie holle weg brengt ons terug in het dorp. Wie wil kan nog wat nagenieten in het gezellige Relais Saint-Martin (trapjes naar beneden schuin tegenover de kerk). Een topper (de wandeling hé). Be there!
Meebrengen : hapje en drankje voor onderweg (2 stops), stevige waterdichte wandelschoenen, geldige Oeverlidkaart, goed weer, goed humeur, mondmasker en Covid Safe Ticket.
Achteraf kunnen de liefhebbers nog blijven eten in Pizzeria Volare, een 400-tal meters verderop.
Afspraakuur :10u15
Afspraakplaats :Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of om 11u aan de kerk van Tourinnes (mag ook in de Relais), place St- Martin 2, 1320 Tourinnes-la-Grosse.
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul123)    
 
 
 
Winterwandeling in Brasschaat (± 8 km) Enkel Oeverleden!ZO 12/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitOp een winterse zondag wat frisse lucht opdoen in de natuur. We wandelen door de Inslag en de Mik en kunnen ons verwarmen in de taverne aan de Kinderboerderij.
Meebrengen : mondmasker, Covid Safe Ticket, identiteitskaart, aangepast schoeisel.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Kerk Maria-ter-Heide, Bredabaan 1047 te 2930 Brasschaat
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul122)    
 
 
 
Wandeling Lier – Emblem (12 km) Enkel Oeverleden! Reserveer via mail naar Nicole!ZO 12/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken aan Lier-station en lopen eerst een gedeelte over de historische vesten naar de wijk Lisp. Daar gaan we naast de spoorweg over de Nete en het Nete-kanaal om zo in de bossen te belanden. Onze tussenstop is het bekende historische café-restaurant “Het Badhuis” aan de Nete.
Via de Nete-dijken komen we terug naar de Pallieterstad.
De geïnteresseerden kunnen nadien nog iets blijven eten in Lier. Gelieve dit bij je reservatie te vermelden.
De wandeling is corona-proof, breng alvast een mondmasker, CST en identiteitskaart mee voor de horecazaken.
Bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden gaat deze wandeling op een ander ogenblik door.
Bijdrage : gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Inschrijven voor de wandeling (en eventueel ook het eten erna) via nicole@oever.be ten laatste op zaterdag 11 december om 17u.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :ingang Station Lier, Leopoldplein.
Aanvangsuur :13u30
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul124)    
 
 
 
David Hockney: Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017 + De komst van de lente, Normandië, 2020 Brussel (COVID SAFE TICKET en identiteitskaart is een must!]ZO 12/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitMet een grote dubbeltentoonstelling keert David Hockney (°1937) na bijna dertig jaar terug naar Bozar.
'David Hockney: Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017' verzamelt een uitgebreide reeks van meer dan 80 schilderijen, tekeningen en prenten van Hockney uit de Tate Collection. Dit overzicht overspant zijn hele carrière met iconische beelden uit de Londense ‘swinging sixties’ en Zuid-Californië en toont een aantal memorabele werken uit de vorige eeuw, zoals de monumentale dubbelportretten My Parents en Mr and Mrs Clark and Percy en monumentale landschappen.
Het indrukwekkende Bigger Trees Near Warter uit 2007 is Hockneys grootste werk (meer dan 12 meter lang) en neemt de bezoeker mee naar een mistroostige dag in Yorkshire, waar de kunstenaar vandaan komt.
Van Hockneys honger naar experiment, levert ook het tweede luik het bewijs. De komst van de lente, Normandië, 2020, gepresenteerd in samenwerking met de Royal Academy of Arts, toont je de kleurrijke iPad-schilderijen die hij tijdens de eerste lockdown maakte.
Hockneys schilderijen hebben een tijdloosheid die jong en oud blijft aanspreken. En in zijn meest recente werk vindt de ondertussen 83-jarige artiest zichzelf nog maar eens opnieuw uit.
"Ik ben niet gestopt met schilderen of tekenen, ik heb enkel een ander medium toegevoegd." aldus de kunstenaar.
Met Oever bezoeken we deze prachtige tentoonstelling met een gids!
We hebben slechts 10 tickets, enkel voor Oeverleden!
De museumpas is niet geldig voor een gegidste rondleiding.
Je kan voordelig sporen naar Brussel Centraal met het weekendtarief (€8,60) of met een seniorticket, als 65+ (€ 7,20). Vanuit Brussel Centraal is het nog 10' wandelen. Koop best je treinticket op voorhand!
Het Covid Save Ticket + identiteitskaart zijn verplicht.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :in de grote inkomhal van Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 25 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul121)    
 
 
 
Pétanque Wommelgem GESLOTEN!DI 14/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul141)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Madres Paralelas (Pedro Almodóvar) 4* UGC AntwerpenDI 14/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk. Het mondmasker moet je ook ophouden tijdens de hele film!
‘Madres paralelas’ van Pedro Almodóvar: Oude wonden genadeloos weer openrijten
Penélope Cruz deed in 1997 haar intrede in het universum van Pedro Almodóvar in Carne tremula, als een sekswerkster die bevalt in een rijdende bus. In Todo sobre mi madre speelde ze een zwangere non met hiv. En ook Madres paralelas is amper vertrokken of ze heeft een onenightstand die al gauw de gordijnen laat bollen. Zo vertel je met beeld.
Cruz speelt Janis – genoemd naar de zangeres die overleed op haar 27ste. Alleenstaande moeders zijn bij haar een familietraditie, zegt ze droogweg. Op de materniteit ligt naast haar nog een single moeder, zij het dat de veel jongere Ana (Milena Smit) het veel moeilijker heeft met hoe de dingen zijn gelopen. Er ontstaat een band die uiteindelijk hun beider leven omgooit.
De jongste film van Pedro ­Almodóvar is zwanger van kleur en bol van leven, liefde en sensationele plotwendingen – een glorieuze terugkeer naar de vrouwenfilm na het pijnlijke, in medicatie verdoofde zelfportret van Dolor y gloria. Er gaat een warmte van uit die je nagenoeg alleen bij Almodóvar kunt voelen – en die misschien wel dé reden is waarom de regisseur zulke successen heeft gekend.
Massagraf
Almodóvar is echter ook 72 en hij is in een nieuw stadium van zijn carrière beland. Onder alle frivole lichtheid zit ook veel zwaarte in Madres paralelas, met de dood voortdurend op de achtergrond. De dood is hier echter geen eindpunt, maar een vertrekpunt – net zoals geschiedenis een manier is om de toekomst tegemoet te gaan. En Madres paralelas is een film waarin persoonlijke en nationale geschiedenis intens met elkaar verweven zijn.
De vader van Janis’ pasgeboren kind is een forensisch antropoloog die ze om een gunst had gevraagd: hulp om haar overgrootvader op te graven uit een massagraf uit de Spaanse burgeroorlog. Janis is dus op zoek naar haar eigen afkomst, maar ook naar de onverwerkte geschiedenis van Spanje, waar de massagraven van Franco slechts recentelijk weer in de krantenkoppen belandden. Het is een heet politiek hangijzer in het land, waar de conservatieven van de Partido Popular zich hevig verzetten tegen elke vorm van historisch onderzoek naar de gruwelen onder Franco.
De films van Almodóvar zijn in zekere zin altijd politiek geweest en in oppositie met de conservatieve krachten, simpelweg door films te maken over single zwangere vrouwen, homoseksuele relaties, transgender personen en op tijd en stond een zwangere non met hiv. In zekere zin is een film over het opgraven van Franco’s slachtoffers niet meer dan opnieuw Almodóvar die een conservatief taboe aanvalt.
Maar het is misschien wel de eerste keer dat hij zo expliciet een politiek statement maakt, terwijl Spanje nog volop discussieert over de vraag of zo’n historisch onderzoek wel een goed idee is. De regering onder de socialist ­Pedro Sánchez heeft een nieuwe wet in voorbereiding om de lijken op te graven en te identificeren, maar de conservatieve oppositiepartij Partido Popular kant zich ertegen met als argument: het zou weleens oude wonden kunnen openrijten.
Natuurlijk, lijkt Almodóvar met deze film te zeggen, maar net daarom is het zo noodzakelijk. Want als wij niet weten wie wij zijn, hoe kunnen wij dan met het hoofd rechtop lopen? Gelukkig doet hij dat niet op een prekerige manier, maar in zijn typische, meeslepende, bedrieglijk frivole stijl. Net zoals in zijn films vol lgbtq-thema’s raakt hij het politieke aan met een heel persoonlijk verhaal, dat genoeg wendingen kent om een aflevering van een Spaanse telenovela van het scherm te spelen. Er komen DNA-tests aan te pas, grote geheimen en nog grotere misverstanden en een even verrassende als onafwendbare vrijpartij. Taboes en ­geheimen maken levens kapot.
Obsessief
Het wonder van Almodóvar is dat hij daarmee wegkomt, ondanks alle flagrante productplacement voor luxemerken die zich maar wat graag linken aan het merk Almodóvar (het is het enige dat echt afbreuk doet aan zijn stijl). Hij slaagt erin om je te midden van al die soapelementen en bruuske wendingen toch emotioneel betrokken te houden. Dat doet hij door alle ironie achterwege te laten en te rekenen op zijn geweldige actrices, zijn campy kleuren en decors en de prachtige muziek van Alberto Iglesias. Zijn vaste componist schreef muziek als van een thriller onder dramatische scènes, waardoor je er als kijker voortdurend aan wordt herinnerd dat er meer aan de hand is dan wat je ziet. Onder dat oppervlakkige laagje van plot raakt Almodóvar diepere thema’s aan.
De zoektocht naar je eigen identiteit speelt in nagenoeg alle films van Almodóvar een grote rol – al was het maar de zoektocht naar de eigen seksualiteit. Maar nog nooit deed hij dat zo letterlijk: er is haast iets obsessiefs aan de manier waarop Janis achter de waarheid wil komen.
Interessant is hoe net Almodóvar daarbij de wetenschap op een piëdestal plaatst. Misschien is het geen toeval dat hij deze film opnam in volle coronacrisis. Hij doet dat immers precies op een moment dat enerzijds de samenleving hard op wetenschappers rekent, maar anderzijds ook wetenschap en waarheidsvinding onder vuur komen.
Het zoeken naar kennis over wie wij zijn, suggereert Madres paralelas, is een vorm van liefde.
Jeroen Struys in Het Nieuwsblad, dinsdag 30 november 2021
Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken.
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig én voor de bioscoop én voor een drankje achteraf!
Afspraakuur :19u10
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul143)    
 
 
 
Samenkomst Wandelvierdaagse Eifel tussen Kerst en Oudjaar in Bad Bertrich (D) van MA 27/12 tot DO 30/12/21VR 17/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitDe deelnemers van de Wandelvierdaagse Eifel tussen Kerst en Oudjaar in Bad Bertrich (D) van MA 27/12 tot DO 30/12/21, komen samen voor praktische afspraken, om met elkaar kennis te maken en om de carpooling en de kamerindeling te bespreken! Dus wel belangrijk dat je er bent! Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan de verantwoordelijke Luc F.
Vergeet je COVID SAFE TICKET, identiteitskaart en mondmasker niet!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Info :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul173)    
 
 
 
Praatcafé Mortsel COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk]!VR 17/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Ook alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u om bij te praten.
Nieuwe Covidmaatregel: mondmasker opzetten tijdens je verplaatsingen in het praatcafé en plaatsnemen aan tafels van max. 6 personen!
De Horeca sluit om 23u!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul172)    
 
 
 
Bezoek Kathedraal Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZA 18/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitWe respecteren de geldende Corona maatregelen, mondkapje, Covid Save Ticket en identiteitskaart zijn noodzakelijk!
De trots van Antwerpen is de kathedraal, de grootste gotische kerk van de Nederlanden. Ze werd in 1521 voltooid na zowat 170 jaar bouwen. Haar noordertoren (123 m), een ‘kantwerk in steen’, beheerst nog steeds de skyline. Binnen brengt de uitdijende ruimte je in een andere dimensie.
Wat we vandaag in de kathedraal zien, is deels barok, deels neogotisch (uit de 19de eeuw). Vier werken van Peter Paul Rubens zijn er te bewonderen, waaronder De Kruisoprichting en De Kruisafneming, erfgoed van wereldformaat.
Met deze rondleiding, bewonderen we zeker ook het Mariabeeld van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen in een creatie van couturier Edouard Vermeulen van modehuis Natan. Dit is nog maar te zien tot 20/12/2021.
Twintig jaar nadat Ann Demeulemeester het Mariabeeld van de Sint-Andrieskerk in een nieuw kleedje stak, zal een nieuwe Belgische designtopper het religieuze icoon kleden, als ode aan de universele vrouw en moeder.
MoMu vroeg Edouard Vermeulen om een nieuw en eigentijds silhouet te creëren voor het Mariabeeld van dé Antwerpse skyline-gigant, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Vermeulen nodigde op zijn beurt schrijfster Hinda Bluekens (Hinda House) uit om een gedicht te creëren voor dit project.
De creatie is geïnspireerd op de meest recente zomercollectie van Natan Couture. De jurk, met boothalslijn, is gemaakt uit een grote hoeveelheid stof om zo volume te kunnen geven aan jurk en mouwen. Edouard Vermeulen koos voor een smaragdgroene Shantung zijde, een nobele en luxueuze stof, vaak gebruikt in de haute couture.
" De kleurkeuze is geen toeval. Groen symboliseert hoop, een knipoog naar het Mode 2.021 festival en het brengt geluk en nodigt uit tot kalmte en rust" volgens Edouard Vermeulen, couturier Natan.
Het bezoek aan de kathedraal duurt 1u30.
Inbegrepen in de prijs: gids + inkom kathedraal.
Nadien kunnen we in de omgeving van de kathedraal nog iets drinken en/of onszelf verwennen met de 1 of andere zoetigheid.
Afspraakuur :12u45
Afspraakplaats :aan de ingang van de Kathedraal, Handschoenmarkt waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :13u
Reservatie :€ 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul183)    
 
 
 
Kerstconcert Antwerp Symphony Orchestra in Carolus Borromeuskerk AntwerpenZA 18/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk
Voor het traditionele kerstconcert dat in 2021 in het teken staat van Antonio Vivaldi, de heerser van het concerto, doet Antwerp Symphony beroep op barokspecialist en violist Fabio Biondi. Kerst wordt gevierd met een gulle greep uit Vivaldi’s rijke collectie van concertante werken en tijdens zijn Nisi Dominus en Salve Regina is het genieten van de buitengewoon flexibele stem van de Amerikaanse barokzangeres Vivica Genaux.
De barokke kunstwerken van de Carolus Borromeuskerk zorgen tijdens deze geliefde concerten opnieuw voor een unieke setting.
Fabio Biondi dirigent
Fabio Biondi viool & viola d'amore
Vivica Genaux mezzosopraan
Louis Baumann hobo
Eric Speller hobo

Vivaldi Concerto voor strijkers in d, RV 129, 'Madrigalesco'
Vivaldi Nisi Dominus, RV 608
Vivaldi Concerto voor viola d'amore, RV 393
Vivaldi Vioolconcerto in E, RV 270, 'Il riposo, per il Santissimo Natale'
Vivaldi Concerto voor twee hobo's in d, RV 535
Vivaldi Salve Regina, RV 617
Vivaldi Vioolconcerto in g, RV 319
We spreken tijdig af omdat de plaatsen niet genummerd zijn.
Nadien gaan we nog gezellig iets drinken in de buurt.
Covid Save Ticket en identiteitskaart zijn verplicht.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :aan de ingang van de Carolus Borromeuskerk, Hendrik Conscienceplein 6 Antwerpen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 39 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul182)    
 
 
 
Wandeling Sahara te Lommel (18 km) Enkel Oeverleden!ZO 19/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitDeze wandelroute is een wandeling voor stevige stappers, waarbij je langs één van de mooiste, onverwachte landschappen van de Lage Kempen komt.
Een waterplas die opduikt uit het bos, een prachtig heidegebied, hoge duinen, een architecturaal hoogstaande wandelbrug over het kanaal,... Vergeet vooral ook niet de unieke uitkijktoren te beklimmen en beloon jezelf met een prachtig zicht over Bosland!
Wie hier komt wandelen waant zich in de woestijn … De Sahara is met reden in 2018 verkozen tot mooiste wandeling van het land! De grote, helderblauwe waterplas duikt als een fata morgana op in de zandvlakte. Het frisse water trekt volop watervogels aan. De omliggende naaldbossen en enkele architecturale hoogstandjes in de buurt maken dit een wel zéér bijzondere wandeling.

Er zijn onderweg 2 à 3 tussenstops. Na een 9-tal km houden we onze eerste tussenstop in de Taverne Den Engel waar we binnen, lekker warm, onze boterhammen kunnen opeten. Deze brasserie gaat ’s zondags maar open om 14 uur vandaar het iets latere startuur.
Na de wandeling kunnen we nog iets gezelligs gaan drinken en voor de liefhebbers ook iets eten in De Kantine van De Soeverein.
Meebrengen : mondmasker, Covid Safe Ticket, identiteitskaart, Oeverlidkaart, hapje en drankje voor onderweg, stevige waterdichte wandelschoenen.
Afspraakuur :11u45
Afspraakplaats :Grote Parking De Soeverein – Sportveldenstraat 10 te 3920 Lommel
Aanvangsuur :12u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :MarcM - 0495 53 28 52
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul192)    
 
 
 
Wandeling Edegem – Wilrijk (12 km) Enkel Oeverleden! Reserveer via mail naar NicoleZO 19/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken aan de Sint-Antoniuskerk in Edegem (Drie Eikenstraat – parkings) en gaan zo door het domein Hof ter Linden langsheen nog groene stukjes Edegem naar Fort 5. Wat verder steken we de drukke Prins Boudewijnlaan over en via een villawijk bereiken we het tunneltje onder de E-19. We zijn terug in een groene omgeving en lopen parallel met de Grote Struikbeek die de grens vormt tussen Edegem en het district Wilrijk. We wandelen via de UA en het UZA naar het nieuwe landschapspark Groen Neerland. Tussenstop. Terug via het sportdomein van Fort 6 naar Edegem.
De geïnteresseerden kunnen nadien nog iets blijven eten in Edegem, Brasserie van Kasteel Hof ter Linden. Gelieve ETEN bij je reservatie te vermelden.
De wandeling is corona-proof, breng alvast een mondmasker, CST en identiteitskaart mee voor de verplaatsingen binnen de horecazaken.
Bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden gaat deze wandeling op een ander ogenblik door.
Inschrijven voor de wandeling (en eventueel ook het eten erna) via nicole@oever.be ten laatste op zaterdag 18 december om 17u.
Bijdrage : gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Sint-Antoniuskerk Edegem, Drie Eikenstraat
Aanvangsuur :13u30
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
Max. personen :25
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul193)    
 
 
 
Pétanque Wommelgem GESLOTEN!DI 21/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul211)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm House of Gucci (Ridley Scott) 3,5* UGC Antwerpen Bijkomende vertoning om 16u30!DI 21/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk. Het mondmasker moet je ook ophouden tijdens de hele film!

De acteurs stelen de show in ‘House of Gucci’: een Oscar voor Lady Gaga!
De film over de moord op Gucci is goed, zie!
Zoals dat betaamt voor een film over een chic modemerk, glanzen de locaties als edelstenen: de nog steeds in topvorm verkerende Ridley Scott, (‘The Last Duel’), laat zijn camera stijlvol zweven door de luxeboetieken, de skipistes en de vorstelijke villa’s waar de Gucci’s van de Bollinger Champagne nippen. Maar het zijn de acteurs (én hun ornamenten) die de show stelen: de alweer uitstekende Adam Driver draagt als Maurizio Gucci een eightiesbril die zowat de helft van zijn gezicht beslaat, terwijl de schitterende Lady Gaga als Maurizio’s echtgenote Patrizia ons afwisselend deed denken aan de Italiaanse vedette Gina Lollobrigida en aan één van die Italiaanse televisiepresentatrices die je vroeger op zondagmiddag op de RAI kon zien tekeergaan.
En weet u: onze tactiek om altijd met zo min mogelijk voorkennis de zaal binnen te stappen, heeft deze keer ongelooflijk geloond, want op het moment dat wij in de kale, af en toe met een belachelijk hoog stemmetje pratende Paolo Gucci éíndelijk de achter diverse gezichtsprothesen schuilgaande acteur (Jared Leto) herkenden, ontsnapte ons een schaterlach die hoorbaar was tot op de catwalk in Milaan. En nét als je denkt dat de sterrenparade niet genietbaarder kan worden, duikt Al Pacino op, net als alle anderen pratend met een vuistdik Italiaans accent en met een walmende sigaret tussen de vingers! Voor sommige critici vormden de diverse vermommingen en accenten een struikelsteen, voor ons waren ze net een bron van enorm vermaak.
Maar zelfs tijdens de even memorabele als hilarische scène waarin de getergde Paolo op een peperdure sjaal van Gucci staat te pissen, brandde er aldoor een heel urgente vraag in ons achterhoofd: vanaf welk moment zal deze af en toe licht potsierlijke soapopera omslaan in een moordverhaal? Hoe de cineast de atmosfeer langzaamaan laat kantelen – en daarvoor neemt hij 2 uur en 37 minuten de tijd – en hoe Patrizia in haar relatie met de familie Gucci steeds nadrukkelijker haar hebzuchtige temperament en haar schuimende gifklieren laat zien, moet u zelf maar gaan bekijken. Wij vonden het in ieder geval enorm entertainend om Patrizia van een leuke griet te zien evolueren tot een ijskoude furie voor wie zelfs Cersei Lannister kaïetend in een hoek zou wegkruipen, net zoals we het heel amusant vonden om ‘House of Gucci’ van een geinig spelletje ‘Spot de ster’ te zien veranderen in een stikdonker drama. En voor de kokette felheid waarmee de in een roodglanzend skipak gestoken Lady Gaga een zilveren koffielepeltje tussen haar lippen steekt, verdient ze een Oscar.
Erik Stockman (Humo, 22/11/21)
Pers:
"Door de fijne vertolkingen en prachtige aankleding (want Scott) vliegen de tweeënhalf uur die House of Gucci duurt snel voorbij." ★★★1/2 - Filmtotaal
"Als Lady Gucci toont ze Lady Gaga, na A Star is Born, dat ze de glamour en de acteercapaciteiten heeft om het ook in de film ver te schoppen." - Focus Knack

Commentaar van Cinema ZED (Leuven):
Als we alle Oscarnominaties optellen van de crew achter The House of Gucci dan kan het niet anders dan dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Ridley Scott (The Martian, Black Hawk Down, Gladiator, Thelma & Louise) verzamelende een intrigerende topcast met Adam Driver, Lady Gaga, Salma Hayek, Al Pacino, Jeremy Irons en een onherkenbare Jared Leto voor de verfilming van de schokkende verhalen achter het familie-imperium Gucci. Een meeslepend relaas van drie decennia van liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk moord… Of hoever een familie zal gaan voor controle.
Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken en EEN HAPJE ETEN.
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig én voor de bioscoop én voor een drankje achteraf!
Afspraakuur :16u10
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :16u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul214)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm House of Gucci (Ridley Scott) 3,5* UGC AntwerpenDI 21/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk. Het mondmasker moet je ook ophouden tijdens de hele film!

De acteurs stelen de show in ‘House of Gucci’: een Oscar voor Lady Gaga!
De film over de moord op Gucci is goed, zie!
Zoals dat betaamt voor een film over een chic modemerk, glanzen de locaties als edelstenen: de nog steeds in topvorm verkerende Ridley Scott, (‘The Last Duel’), laat zijn camera stijlvol zweven door de luxeboetieken, de skipistes en de vorstelijke villa’s waar de Gucci’s van de Bollinger Champagne nippen. Maar het zijn de acteurs (én hun ornamenten) die de show stelen: de alweer uitstekende Adam Driver draagt als Maurizio Gucci een eightiesbril die zowat de helft van zijn gezicht beslaat, terwijl de schitterende Lady Gaga als Maurizio’s echtgenote Patrizia ons afwisselend deed denken aan de Italiaanse vedette Gina Lollobrigida en aan één van die Italiaanse televisiepresentatrices die je vroeger op zondagmiddag op de RAI kon zien tekeergaan.
En weet u: onze tactiek om altijd met zo min mogelijk voorkennis de zaal binnen te stappen, heeft deze keer ongelooflijk geloond, want op het moment dat wij in de kale, af en toe met een belachelijk hoog stemmetje pratende Paolo Gucci éíndelijk de achter diverse gezichtsprothesen schuilgaande acteur (Jared Leto) herkenden, ontsnapte ons een schaterlach die hoorbaar was tot op de catwalk in Milaan. En nét als je denkt dat de sterrenparade niet genietbaarder kan worden, duikt Al Pacino op, net als alle anderen pratend met een vuistdik Italiaans accent en met een walmende sigaret tussen de vingers! Voor sommige critici vormden de diverse vermommingen en accenten een struikelsteen, voor ons waren ze net een bron van enorm vermaak.
Maar zelfs tijdens de even memorabele als hilarische scène waarin de getergde Paolo op een peperdure sjaal van Gucci staat te pissen, brandde er aldoor een heel urgente vraag in ons achterhoofd: vanaf welk moment zal deze af en toe licht potsierlijke soapopera omslaan in een moordverhaal? Hoe de cineast de atmosfeer langzaamaan laat kantelen – en daarvoor neemt hij 2 uur en 37 minuten de tijd – en hoe Patrizia in haar relatie met de familie Gucci steeds nadrukkelijker haar hebzuchtige temperament en haar schuimende gifklieren laat zien, moet u zelf maar gaan bekijken. Wij vonden het in ieder geval enorm entertainend om Patrizia van een leuke griet te zien evolueren tot een ijskoude furie voor wie zelfs Cersei Lannister kaïetend in een hoek zou wegkruipen, net zoals we het heel amusant vonden om ‘House of Gucci’ van een geinig spelletje ‘Spot de ster’ te zien veranderen in een stikdonker drama. En voor de kokette felheid waarmee de in een roodglanzend skipak gestoken Lady Gaga een zilveren koffielepeltje tussen haar lippen steekt, verdient ze een Oscar.
Erik Stockman (Humo, 22/11/21)
Pers:
"Door de fijne vertolkingen en prachtige aankleding (want Scott) vliegen de tweeënhalf uur die House of Gucci duurt snel voorbij." ★★★1/2 - Filmtotaal
"Als Lady Gucci toont ze Lady Gaga, na A Star is Born, dat ze de glamour en de acteercapaciteiten heeft om het ook in de film ver te schoppen." - Focus Knack

Commentaar van Cinema ZED (Leuven):
Als we alle Oscarnominaties optellen van de crew achter The House of Gucci dan kan het niet anders dan dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Ridley Scott (The Martian, Black Hawk Down, Gladiator, Thelma & Louise) verzamelende een intrigerende topcast met Adam Driver, Lady Gaga, Salma Hayek, Al Pacino, Jeremy Irons en een onherkenbare Jared Leto voor de verfilming van de schokkende verhalen achter het familie-imperium Gucci. Een meeslepend relaas van drie decennia van liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk moord… Of hoever een familie zal gaan voor controle.
Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf kunnen we deze keer niets gaan drinken omdat de Horeca sluit om 23u!
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig voor de bioscoop !
Afspraakuur :19u25
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u45
Info :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul213)    
 
 
 
Kerstetentje in Eet-Kafee By Morris Kontich (COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker!) OOK NIET-LEDEN!VR 24/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitHet vroegere 'Eet-Kafee' aan de Mechelsesteenweg heet voortaan voluit Eet-Kafee By Morris. Achter het fornuis staat met Maurik Serrien (39) een nieuwe zaakvoerder die de gekende eetgelegenheid een nieuw elan moet geven. Aperitieven en nakaarten kan er in Bar Bruut.
Maurik Serrien deed zijn ervaring op in Tolhuis-Veer in Schelle, in The Venue en in Sur Place.
Pieter en Nicole gingen al eens voorproeven in november van dit jaar en waren meer dan tevreden met het 3-gangenmenu waarvan ze konden genieten: heel lekkere keuken, goede prijs-kwaliteitsverhouding, vlotte en vriendelijke bediening en een zeer warme en aangename inrichting. Allemaal elementen die noodzakelijk zijn voor een mooie kerstavond.
Maurik Serrien biedt een heel mooi kerstmenu aan en dit aan een zeer schappelijke prijs voor kerstavond:

* Amuse van de Chef

* Vitello Tonnato 'By Morris'
Traag gegaard / Kalfsfilet / Tonijnsaus / Truffelmayo / Notensla / Zongedroogde Tomaten

* Kreeftenroomsoepje

* Sorbet van Rodenbach Fruitage

* Kalkoenrollade 'Forestière'
Boschampignons / Truffel / Gratin / Honing- Portsaus / Wintergroentjes

* Zoete Kerstbal 'By Morris'
Prijs: € 56,40 (exclusief alle dranken)
Niet-leden kunnen ook aan het kerstetentje deelnemen maar betalen dan € 61,40 i.p.v. € 56,40.
Om toegang te verkrijgen tot Eet-Kafee By Morris, heb je een COVID SAFE TICKET nodig + je identiteitskaart + je mondmasker. Tijdens je verplaatsingen in het Eet-Kafee, draag je je mondmasker. Het zijn allemaal tafels van max. 6 personen
Reserveer snel want er is altijd veel interesse voor het kerstetentje!
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :Mechelsesteenweg 318 te 2550 Kontich (over Albert Heijn). Voldoende parkeergelegenheid op de parking van het Eet-Kafee By Morris zelf en langs de Mechelsesteenweg.
Aanvangsuur :19u
Reservatie :€ 56,40 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul241)    
 
 
 
Kerstwandeling Peerdsbos Schoten-Brasschaat (± 8 km) Enkel Oeverleden!ZA 25/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitDé klassieker van Oever: dé kerstwandeling in het Peerdsbos!
Zin in echte oude gezelligheid? Vuurkorven, gezellige muziek, warme chocolademelk, maar ook glühwein, kerstbieren en jenever. Dit kan je beleven op kerstdag in de Melkerij van het Peerdsbos in Brasschaat. Maar eerst wandelen we een stukje zodat de heerlijke warme dranken en/of jeneverkes nog meer deugd doen.
Meebrengen : mondmasker, CST (voor de horeca), stevige wandelschoenen, warme jas, (kerst)muts, sjaal, handschoenen, je Oeverlidkaart, ... je rendier, ... en zeker je goed humeur.
Afspraakuur :13u40
Afspraakplaats :aan de Melkerij, Peerdsbos (2de afslag rechts op de Bredabaan als je van Merksem komt - aangeduid met pijl) waar Marianne iedereen opwacht!
Ook goed bereikbaar met de lijn: bus 640!
Aanvangsuur :14u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Marianne S - 0495 88 55 40
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul251)    
 
 
 
Kerstwandeling Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZO 26/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitMondkapje, Covid Save Ticket en identiteitskaart zijn noodzakelijk.
Een sfeervolle kerstwandeling, doorspekt met verhalen uit alle tijden en werelddelen.
Kerstmis in rijkdom of in armoede, in oorlog en in vrede. Hoe viert de wereld Kerstmis? Toen en nu?
We hebben 2 gidsen voorzien en elke gids neemt 15 personen mee op sleeptouw.
Het eindpunt is de buurt van de Grote Markt. Nadien kunnen we in de omgeving iets drinken en/of eten.
De wandeling duurt ± 1u30.
Afspraakuur :14u45
Afspraakplaats :aan het terras van cafe Matterhorn, Korte Gasthuisstraat Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :33
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul261)    
 
 
 
Wandelvierdaagse Eifel tussen Kerst en Oudjaar in Bad Bertrich (D) Enkel Oeverleden!MA 27/12/21
Periode :MA 27/12/21 -> DO 30/12/21
Meer info :Meer info is momenteel nog niet beschikbaar.
Omschrijving :foto bij activiteitInfo: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.

Reservatie :€ 289 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Begeleiding :Luc F - 0484 98 38 37
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul271)    
 
 
 
Pétanque Wommelgem GESLOTEN!DI 28/12/21
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ul281)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be