Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 November 2021pijl r
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten November 2021
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Film The Father 4**** (Florian Zeller) CARTOON'S Antwerpen COVID SAFE TICKET + IDENTITEITSBEWIJS NOODZAKELIJK!MA 01/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitThe Father' is door haar ingenieuze vertelstructuur in eerste plaats een blik in de gedachten van iemand met dementie. Het verhaal beleven we door de ogen van Anthony: hoe hij zijn dochter niet meer herkent of hoe zijn appartement plots een vreemde plaats is waar hij verzeild raakte. In de tweede plaats is 'The Father' een masterclass acteren van Sir Anthony Hopkins die voor zijn rol als Anthony de Oscar voor beste acteur won. De intussen tweede, die na 'Silence of the Lambs' nogmaals dubbel en dik zijn talent onderstreept en het alleen al daarom deze film de moeite maakt. Nog een reden nodig? De film won ook de Oscar voor beste bewerkte scenario!
De dementerende Anthony weigert alle hulp van zijn dochter wanneer hij ouder en steeds minder autonoom wordt. Zij vertrekt naar Parijs en wil er zeker van zijn dat er zorg gedragen wordt voor haar vader. Wanneer zijn toestand verslechtert, begint hij te twijfelen aan zijn dierbaren, aan zijn eigen gedachten en zelfs aan wat er echt is. Personen en plaatsen worden door elkaar gehaald, tot we als kijker even verward zijn als Anthony zelf.
Regie : Florian Zeller
Acteurs : Anthony Hopkins ('The Silence of the Lambs'), Olivia Colman ('The Crown', maar vooral 'The Favourite')
PERS:
"Om op je 82 zo'n vertolking neer te zetten, is niet minder dan een tour de force - en een krachtig bewijs dat je na je 65 nog een hoogtepunt in je carrière kan bereiken." - ★★★★ (De Standaard)
"Een psychopuzzel die pakt en prikkelt, en nog lang door je geheugen blijft spoken." - ★★★★ (Focus Knack)
PS: een standaard cinematicket kost in Cartoon's € 10 en 65-plussers betalen € 9,5. Iedereen koopt zelf zijn ticketje aan de kassa of op voorhand via https://cinemacartoons.be/.
Na de film kunnen we nog iets gaan drinken en/of een hapje eten. Breng je mondmasker mee en vergeet niet dat je vanaf 1 november een Covid Safe Ticket + identiteitsbewijs nodig hebt voor de bioscoop en in de horeca!
Afspraakuur :17u
Afspraakplaats :aan de kassa van Cartoon's, Kaasstraat 4-6 Antwerpen met je Covid Safe Ticket + identiteitsbewijs!
Wegwijzer : door het feit dat de Cartoon’s gelegen is aan de Kaasstraat nabij het Stadhuis en de Grote Markt, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Je kan parkeren langs de kaaien.
Aanvangsuur :17u30
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Cartoon's Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk011)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 02/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk021)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm La Civil (Teodora Ana Mihai) 4**** UGC Antwerpen COVID SAFE TICKET + IDENTITEITSBEWIJS!DI 02/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitZonder ook maar één melodramatische kunstgreep hakt ‘La Civil’ er zó diep in.
Hier zetten wij onze sombrero voor af.

Erik Stockman in Humo van 25/10/21
Het meisje dat aan het begin van ‘La Civil’ haar lippen zit te stiften en mascara op haar wimpers aanbrengt, is nog maar een tiener. Nog niet eens zó lang geleden hingen haar kinderkleertjes aan de wasdraad, en streek ze neer op de schommel op het naburige speelplein. Straks gaat ze een stapje in de wereld zetten met haar vriendje Lissandro, maar ze weet niet of hij eerst zal blijven mee-eten. ‘Niet te laat thuis!’ zegt haar moeder Cielo. Nog een kus, en ze is weg. Er hangt een grote herkenbare huiselijkheid over die openingsscène, maar ook een immense doem, want het is géén spoiler wanneer we u vertellen dat het meisje diezelfde avond zal worden gekidnapt door de leden van een drugskartel. ‘La Civil’ is het verslag van de pogingen van de moeder, prachtig vertolkt door de Mexicaanse ster Arcelia Ramírez, om te achterhalen wat er precies met haar dochter is gebeurd in die verschrikkelijke kartelwereld, waar de levens van jonge, levenslustige, over een mooie toekomst dromende jongeren met één vingerknip nietig worden verklaard.
Als in een gruwelijke odyssee hakt Cielo zich een weg door politiekantoren, waar de flikken onverschillig reageren op haar wanhoop. Door met lijken volgestapelde mortuariums, waar de afgesneden hoofden van gemartelde meisjes als slachtafval in bloederige bakken liggen. Door donkere loodsen, waar de normale omgangsregels niet langer gelden en waar mensen elkaar dingen aandoen die men niet voor mogelijk houdt. Eigenlijk was het de bedoeling van de Roemeense cineaste Teodora Mihai, die als kind de dictatuur van Ceausescu ontvluchtte en nu al jaren in Gent woont, om een documentaire te draaien over die wereld. Omdat ze evenwel tijdig inzag dat het niet bepaald een lumineus idee was om te midden van het gewelddadige kartelterritorium een camera aan te knippen, herwerkte ze het onderwerp tot een op feiten gebaseerde fictiefilm, maar dan één waarvan de rauwe authenticiteit haar achtergrond als documentairemaakster verraadt.
In een stijl waarvan de kracht en de puurheid doen denken aan de werken van de gebroeders Dardenne, die via hun productiehuis Les Films Du Fleuve trouwens mee hun schouders onder ‘La Civil’ hebben gezet, doet de cineaste het zonder één noot muziek, zonder slowmotioneffectjes, zonder hoogdravende speeches, zonder ook maar één van die melodramatische kunstgrepen die de meeste regisseurs menen te moeten gebruiken om hun film ‘dramatischer’ te maken. Zonder eraan te blijven hangen, of zonder erop in te zoomen, laat ze op een bepaald moment haar camera glijden langs de op een winkeldeur geprikte ‘Vermist’-foto van een negenjarige, eveneens gekidnapte jongen: een beeld dat er zó diep inhakt dat ons de lust even vergaat om onze review af te sluiten met de gebruikelijke lichtvoetige uitsmijter. Het gemak waarmee die kartels de levens van tieners en kinderen vernietigen, zo kan een mens alleen maar besluiten, is niet te bevatten. Jammer genoeg kunnen de moeders met hun woede, hun wanhoop en hun verdriet niets kopen, want in de wereld waarin zij leven, zijn tranen waardeloos.
Van Teodora Ana Miha
Cast Arcelia Ramirez, Alvaro Guerrero, Jorge A. Jimenez
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig én voor de bioscoop én voor een drankje achteraf!
Afspraakuur :18u40
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk023)    
 
 
 
Badminton KesselDI 02/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitIedereen heeft wel eens gebadmintond op de camping of op school. Wie vond dat niet leuk om te doen? Bijna iedereen wordt er vrolijk van en probeert de shuttle zo hard mogelijk te raken en de tegenstander te laten rennen.
Badminton is voor iedereen toegankelijk! Of je nu jong, oud, man of vrouw bent, het maakt niet uit. Iedereen kan badmintonnen en het mooie is dat ook iedereen met elkaar kan samen spelen.
Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur badminton spelen in Kessel.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Uren : Van 21u tot 22u30.
Afspraakuur : een kwartier voor aanvang.
Reservatie : Reservatie is niet nodig.
Meebrengen : sportschoenen, sportuitrusting en badmintonraket.
Afspraakuur :20u45
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel
Aanvangsuur :21u
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk022)    
 
 
 
Bedrijfsbezoek Brouwerij Duvel Puurs OOK NIET-LEDEN!DO 04/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitAltijd al willen weten hoe het magische brouwproces van Duvel verloopt of hoe je hun bieren eigenlijk moet degusteren?
Laat je meenemen door de wondere wereld van de brouwerij. De brouwerij die dit jaar zijn 150-jarig bestaan viert. Een professionele ervaren gids zal ons ontvangen en na de introductiefilm krijgen we een rondleiding in de brouwerij. We ontdekken alles over het brouwproces en de indrukwekkende bottelarij. Ook gaan we langs de nieuwe microbrouwerij.

De rondleiding wordt afgesloten met een schenkinitiatie Duvel, 2 consumpties of meer en een hapje. Je gaat naar huis met een leuk aandenken. De rondleiding duurt 2 uren.
Organisator: Oeverlid Frank VG.
Inschrijven doe je door 12 euro over te schrijven op rekeningnr. BE16 7380 4096 8374 van Frank Vangeel, en dit vóór 26 oktober 2021.
Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Afspraakuur :17u45
Afspraakplaats :Oud Berchem Kerk of om 18u45 aan het Duvel Depot, Breendonkdorp 58, 2870 Puurs, Sint-Amands.
Laat aan Frank (vangeel.f@skynet.be) uiterlijk op DI 02/11 weten of je al dan niet langs Oud Berchem Kerk komt als chauffeur of als passagier!
Aanvangsuur :19u
Bijdrage :€ 12
Info :FrankVG - 0484 49 31 72
Max. personen :20
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk042)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 05/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Ook alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk052)    
 
 
 
Halloween avondwandeling (± 5 km) Brasschaat COVID SAFE TICKET + identiteitskaart!ZA 06/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitDe 9de editie van de Halloween avondwandeling op zaterdag 6 nov 2021, komt er weer aan. De opbrengst gaat wederom voor 100% naar de zwerfkatjes in Brasschaat en poezenmoeders. De Halloween avondwandeling wordt georganiseerd door “CATDET” asiel in Brasschaat en “HET KATTENPOOTJE”, vrijwilligersorganisatie voor zwerfkatten rond Antwerpen.
Kom weer genieten van een sfeervolle Halloweenavond, `wandelend door een écht Halloweenbos en achteraf gezellig na-griezelen in het pop-up Halloween kroegje met een hapje en een drankje in Halloween stijl.
Wegens het groot succes en de grote opkomst hebben de organisatoren geopteerd voor een andere locatie:
"Eetkaffee Torenbos" Bredabaan 31, 2930 Brasschaat "Sport Vlaanderen". Deze locatie biedt iedereen een 'warme plek' waar we welkom zijn.
Bijdrage : € 10 ter plaatse te betalen aan de inkom. Voor die € 10 krijg je niet alleen een mooie Halloweenwandeling maar ookeen lekker vers soepje en een jenevertje of chocomelk.
PS: het is de bedoeling om in kleine groepjes te wandelen met telkens een tiental minuten tussen elke groep zodat het verrassingseffect tijdens de wandeling groter is.
Covid Safe Ticket + identiteitskaart + mondmasker meebrengen!
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :"Eetkaffee Torenbos" Bredabaan 31, 2930 Brasschaat "Sport Vlaanderen" waar Chris VS iedereen verwelkomt tussen 19u15 en 19u50.
Info :Chris VS - 0486 35 75 15 - 03 651 91 60
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk061)    
 
 
 
Wandeling te Oud-Heverlee, door het Meerdaalwoud (18km) COVID SAFE TICKET, identiteitskaart en mondmasker! ENKEL OEVERLEDEN!ZO 07/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitVandaag neemt Rik jullie mee rond en vooral door het Meerdaalwoud, het jachtgebied van de hertogen van Brabant. Later kwam het in bezit van Anton de Croy. De rechte dreven werden in de 18de eeuw aangelegd door de hertogen van Arenberg. Het was een vrijwoud (dit wil zeggen: vrij van belasting) en het jachtrecht behoorde enkel toe aan de hertogen van Brabant en diens erfgenamen. Het is meer dan 1300 ha groot. De Zoete Waters bestaan uit 5 vijvers en werden gegraven in de 17de eeuw. Het is the place to be voor heel wat dagjestoeristen. Wij starten eerst aan de rand van het Heverleebos. Net voor het kasteel Harcourt steken we voorzichtig de drukke weg over en wandelen we naar de speelweide op de Speelberg. Hier is onze eerste stop. Mogelijkheid tot sanitatie, maar wc-papier meebrengen.
Via de Kleine Dreef en de Nethensebaan, dalen we af in het machtige Herculessalon tot vlak aan de taalgrens. Een korte klim brengt ons naar de 2de stop. Het pad gaar verder op en neer en wat later passeren we De Kluis, een gebouwtje van de scouts met 2 vijvers, de Paddenpoel. We stijgen weer naar de speelweide en via het Kouterbos eindigen we aan de Zoete Waters.
Op onze weg ontdekken verschillende grote houtsculpturen. Ze zijn gemaakt door een lokale kunstenaar, Ad Wouters, op stammen van afgestorven eiken. Nadien kunnen we iets consumeren in de Brasserie De Zoete Bron.
Het zijn bijna uitsluitend onverharde wegen. Be there!
Er is mogelijkheid om erna ook te blijven eten. Dit wordt bij het vertrek van de wandeling besproken!

Meebrengen : hapje en drank voor onderweg (2 stops), stevige waterdichte wandelschoenen goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart.
Mondmasker, Covid Safe Ticket en identiteitskaart zijn nodig om iets te gaan drinken en/of eten!

Bijdrage : gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :10u15
Afspraakplaats :Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of 11u Brasserie De Zoete Bron, Maurits Noëstraat 15, 3050 Oud-Heverlee (ruime parking)
Vertrekuur: 11u15
Aanvangsuur :11u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk071)    
 
 
 
Mooie fietstocht vanuit Bokrijk richting Heusden-Zolder en Houthalen / Helchteren (± 60 km)ZO 07/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitEnkel Oeverleden!
We kiezen vandaag voor een schitterende landelijke rit in het groene en bosrijke Limburg. We rijden eerst richting Hasselt en volgen geruime tijd het Albertkanaal. Dan fietsen we verder richting Heusden-Zolder (we passeren het circuit van Zolder) en Helchteren (we passeren Kelchterhoef). Nadien blijft het verder genieten in het groene en bosrijke Limburg. Wanneer we Bokrijk naderen, fietsen we nog door het water!
We houden onderweg twee korte stops (geen horeca).
Rijsnelheid: ± 20 km/u
Mee te brengen: Een fiets in perfecte staat, een drankje en een snack voor onderweg.
Opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat deze fietstocht NIET door en wordt deze verplaatst naar een latere datum.
2. Gelieve Danny minstens één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
Afspraakuur :11u30
Afspraakplaats :Provinciaal domein van Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk
(Parking: ter hoogte van de ingang van het Openluchtmuseum)
Aanvangsuur :12u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk073)    
 
 
 
Wandeling Oelegem – Schilde (12 km) COVID SAFE TICKET VOOR HORECABEZOEK! OOK NIET-LEDEN!ZO 07/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitNiet-leden kunnen een 2-tal keren aan een Oeveractiviteit deelnemen als kennismaking. Ze betalen hiervoor ter plaatse € 5 per activiteit.
Vandaag houden we het bij een uitstapje in de Voorkempen. We verzamelen aan het Torenplein, vlak voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk met haar bol in de toren.
Dan gaat het langs het provinciaal domein Vrieselhof, het fortje van Oelegem, het anti-tankkanaal tot in het centrum van Schilde waar we een tussenstop houden. Nadien wandelen we via villawijken naar het gemeentelijk domein Schildehof, met een kasteel, tuinen, een orangerie. Tot slot bereiken we het Albertkanaal, waar we de weg naar onze startplaats volgen.
In Oelegem zijn er een aantal lekkere restaurants.
Bijdrage : gratis. Meld je ter plaatse, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Voor deze wandeling moet je reserveren via mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdag 6 november om 12u. Schrijf in je mail ETEN indien je na de wandeling wil blijven eten.
Niet-leden vermelden ook hun postadres, e-mail en gsm-nummer. Niet-leden zijn nooit verzekerd voor de Oeveractiviteiten!
Meebrengen : een goed humeur, stapschoenen, je COVID SAFE TICKET + identiteitskaart, een mondmasker.
Afspraakuur :13u
Afspraakplaats :Torenplein in 2520 Oelegem. Voldoende parkings in de buurt (o.a. aan de molen)
Aanvangsuur :13u15
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
Max. personen :25
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk072)    
 
 
 
Sauna Espace, Kalmthout COVID SAFE TICKET + identiteitskaart NOODZAKELIJK!MA 08/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitWe gaan samen relaxen in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne.
Meebrengen : badjas, badhanddoek(en), slippers, eventueel douchegel en shampoo.
Bijdrage : slechts € 11 mits gebruik van de saunabons. Het normale tarief is € 22,50.
Meld aan de receptie dat je van Oever bent. Je naam en lidnummer worden genoteerd en de betaling gebeurt bij de verantwoordelijke, Marianne, na het vrijblijvend hapje om 19u.
PS: je moet wel zelf op voorhand reserveren bij de sauna: http://www.sauna-espace.be/
Afspraakplaats :Aan receptie van Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout. Meld aan de receptie dat je van Oever bent.
Aanvangsuur :18u
Info :Marianne S - 0495 88 55 40
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk081)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 09/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk091)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Pig (Michael Sarnoski) 4**** UGC Antwerpen COVID SAFE TICKET + IDENTITEITSBEWIJS!DI 09/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitNicolas Cage heeft al ongelofelijk veel verschillende gedaantes aangenomen. De ene al succesvoller dan de andere, maar in 'Pig' is het er boenk op als ingetogen kluizenaar die in de zoektocht naar zijn geliefde truffelvarken ook zichzelf leert kennen. Een puik langspeeldebuut van Michael Sarnoski, die met een klein verhaal grootse dingen vertelt.
Ergens diep in de bossen van Oregon leeft Robin Feld, een kluizenaar die er samen met zijn truffelvarken dagelijks op uit trekt om truffels te zoeken. De rust wordt verstoord wanneer Robin zijn varken gestolen wordt en er niets anders opzit dan terug de grootstad in te trekken. Amir, zijn truffeldealer en enige contact met de buitenwereld, helpt hem een groep junkies op te sporen waarvan vermoed wordt dat zij de 'pignappers' zijn.
Van Michael Sarnoski
Cast Nicolas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin
PERS
"Cage de echte ster van deze film, waarin hij toont dat hij ook op een ingetogen manier indruk kan maken." - ★★★ De Morgen
"En u moet vooral zelf gaan ontdekken hoe Pig vervolgens openbloeit tot een merkwaardige melange tussen een dromerige stadsfilm, een mooie buddy movie en een delicieuze kookfilm in de traditie van Babettes Feast." - ★★★★ Humo
"Oscarwinnaar en memekoning Nicolas Cage excelleerde in recente genrefilms als Mandy en Color Out of Space, en levert met Pig misschien wel zijn fijnste prestatie in jaren af. In dit regiedebuut van Michael Sarnoski vertolkt hij Robin Feld, een voormalige sterrenchef die een truffelzoeker is geworden, en als kluizenaar diep in de bossen van Oregon leeft. Wanneer zijn geliefkoosde truffelvarken wordt gestolen, moet hij terugkeren naar Portland en zijn verleden onder ogen komen. Amir (Alex Wolff), zijn truffeldealer en enige contact met de buitenwereld, helpt hem een groep junkies op te sporen waarvan vermoed wordt dat zij de ‘pignappers’ zijn. Verwacht echter geen manische wraakthriller, maar een ingetogen karakterstudie, inclusief spaarzame dialogen en een ingehouden score. Bovenal is het ook een reminder dat Nicolas Cage een van de meest begaafde en onverschrokken acteurs van het moment is."
★★★★ Film Fest Gent
Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijken, Luc en Nicole. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. .
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig én voor de bioscoop én voor een drankje achteraf!
Afspraakuur :19u40
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :20u
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk093)    
 
 
 
Badminton KesselDI 09/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitIedereen heeft wel eens gebadmintond op de camping of op school. Wie vond dat niet leuk om te doen? Bijna iedereen wordt er vrolijk van en probeert de shuttle zo hard mogelijk te raken en de tegenstander te laten rennen.
Badminton is voor iedereen toegankelijk! Of je nu jong, oud, man of vrouw bent, het maakt niet uit. Iedereen kan badmintonnen en het mooie is dat ook iedereen met elkaar kan samen spelen.
Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur badminton spelen in Kessel.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Uren : Van 21u tot 22u30.
Afspraakuur : een kwartier voor aanvang.
Reservatie : Reservatie is niet nodig.
Meebrengen : sportschoenen, sportuitrusting en badmintonraket.
Afspraakuur :20u45
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel
Aanvangsuur :21u
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk092)    
 
 
 
Sioen plays Graceland, Akoestische kerkentoernee Wilrijk COVID SAFE TICKET + identiteitskaartWO 10/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitDeze voorstelling is bijna volledig uitverkocht in CC Wilrijk maar Oever heeft 10 tickets. Snel reserveren is zeker de boodschap!
In 1986 trok Paul Simon naar Zuid-Afrika voor de opnames van het album Graceland. Meer dan 20 jaar later ging ook Sioen naar het land van Nelson Mandela en gospel voor de opnames van Calling Up Soweto.
Paul Simon verbaasde vriend en vijand met een unieke sound: moeiteloos combineerde hij zijn muzikale voetafdruk met deze van verschillende Zuid-Afrikaanse topmuzikanten, die hij ter plaatse leerde kennen.
Graceland werd ook een controversiële plaat: midden jaren tachtig tierde de apartheid in Zuid-Afrika nog welig. Zowel voor- als tegenstanders van het apartheidsregime drukten hun ongenoegen over het album uit. Maar Paul Simon gaf er het land ook eindelijk een gezicht en een stem mee in het buitenland. Het bood Zuid-Afrikaanse artiesten de kans om internationaal op de kaart te staan.
Sioen, die als geëngageerde singersongwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, werd in 2006 door Festival Van Vlaanderen gevraagd om het volledige album te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. In 2018 passeerde de daaropvolgende uitverkochte tournee in De Kern met een geweldig concert.
Voor deze akoestische kerkentournee inviteert Sioen opnieuw de Zuid-Afrikaanse backing vocals uit Soweto.

Intiemer, intens maar even vreugdevol!
Frederik Sioen: stem, piano & gitaar – Mirko Banovic: contrabas & basgitaar – Stella Khumalo: backing vocals – Duduzile Majola: backing vocals – Vuyo Tshuma: backing vocals – Vus'umuzi Nhlapo: backing vocals
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :Kerk Sint-Bavo, Sint-Bavostraat 18 te 2610 Wilrijk
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 22 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk101)    
 
 
 
Herfstwandeling in het recreatiedomein De Schorre (20 km) Enkel Oeverleden!DO 11/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitRecreatiedomein De Schorre ligt in het hartje van de Rupelstreek. Het domein is een oude kleiput en grote delen van De Schorre waren vroeger eigendom van steenbakkerijen. Nu is het een recreatiedomein met mooie vijvers en prachtige natuur waar je heerlijk kan wandelen. Ongeveer één derde van het domein wordt ingekleed als natuurzone.
De tussenstop is niet gegarandeerd. Neem dus zeker een picknick mee en iets om op te zitten.
Na de wandeling kunnen we nog naar Eetcafe 't Steencayken gaan om iets te drinken of te eten, als het er niet te druk is op een feestdag.
Meebrengen : hapje, drankje voor onderweg, stevige wandelschoenen, mondmasker en COVID SAFE PASS + identiteitskaart
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :grote parking Kapelstraat 2850 Boom. Dus niet aan de hoofdingang (Schommelei) van De Schorre
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Nele Peeters - 0475 33 61 07
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk113)    
 
 
 
Wandeling rond Merksplas Kolonie (± 12 km) Enkel Oeverleden!DO 11/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitCovid Safe Ticket, identiteitskaart en mondmasker nodig om iets te gaan drinken en/of eten tenzij je op het terras kan zitten
We wandelen door de mooie natuurgebieden van de Blakheide, de Pomp-Poelberg en langs het Blak. Vanuit de vogelkijkwand hebben we een schitterend uitzicht. Onderweg kunnen we genieten van een pannenkoek en/of ijsje in "De Blakheide" en na de wandeling iets eten/drinken in de brasserie "Colonie 7".
We kunnen ook een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum. Hier wordt het verhaal verteld van Wortel- en Merksplas-Kolonie.
Meebrengen : aangepast schoeisel, mondmasker, Covid Safe Ticket en identiteitskaart
Afspraakuur :12u45
Afspraakplaats :Parking Merskplas Kolonie, Kapelstraat 10 te 2330 Merksplas
Aanvangsuur :13u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk111)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 12/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitNiets te doen vrijdagavond? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u30 om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
COVID SAFE TICKET NOODZAKELIJK!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk121)    
 
 
 
Proevertjestocht in de Lierse binnenstad Covid Safe Ticket, identiteitskaart en mondmasker!ZA 13/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitEnkel Oeverleden!
Vandaag laten we “Lierke Plezierke” letterlijk en figuurlijk tot onze maag komen. We steunen de lokale handelaars en genieten van 9 proevertjes op 9 verschillende plaatsen in het centrum van Lier.
Voor € 9,95 kan je proeven in de volgende deelnemende handelszaken : bakkerij De Bakker – Bakkerij Hendrickx – Barraf – café Refuge – chocolaterie Dom – Crèmerie Jerome – Frituur Marcel – Harvey & Hayes – Rosario. Je kan deze proevertjes tot en met 31 december 2021 opnemen. Je hoeft je dus niet op deze éne dag vol te proppen met al dat lekkers …
Na onze proevertjestocht gaan we nog (rond 19u) een glas drinken in praatcafé “René” aan het Zimmerplein 11. Mensen die nog meer willen, kunnen steeds hun acrobatieën tentoon spreiden op de lokale kermis.
Covid Safe Ticket, identiteitskaart en mondmasker noodzakelijk!
Gelieve het bedrag van 9,95 euro over te schrijven op de Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266 en dit ten laatste op maandag 8 november om 12u.
Afspraakuur :15u
Afspraakplaats :aan het stadhuis (visit Lier) op de Grote Markt van 2500 Lier
Aanvangsuur :15u15
Reservatie :€ 9,95 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
Max. personen :19
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk132)    
 
 
 
Oevers Party Time met Covid Safe Ticket + identiteitsbewijs in DIXIES met DJ Hans, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 13/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitDe vorige party in DIXIES kende een groot succes en iedereen was super enthousiast!
Vanavond staat niet minder dan DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 21u
Einde : 4u
Er zal enkel toegang verleend worden aan mensen met een Covid-Safe Ticket en identiteitskaart.
Afspraakplaats :DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur :vanaf 21u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Dixies
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk131)    
 
 
 
Mooie fietstocht vanuit Tielrode richting Willebroek en Ramsdonk (± 60 km)ZO 14/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitEnkel Oeverleden!
We kiezen vandaag opnieuw voor een mooie landelijke fietstocht. Eerst fietsen we richting Ruisbroek, Willebroek en Ramsdonk (langsheen Schelde en kanaal Wintam Brussel). Langsheen trage wegen zetten we dan onze weg verder richting Londerzeel, Malderen, Opdorp, Branst en Weert. Het is in feite een drie provinciëntocht (Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams Brabant). Na de rit kunnen jullie nog nagenieten bij een drankje en/of een hapje. (Covid Safe Ticket voor de horeca noodzakekijk!)
Rijsnelheid: ± 20 km/u
Meebrengen : Een fiets in perfecte staat, een drankje en een snack voor onderweg.
Opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat deze fietstocht NIET door en wordt deze verplaatst naar een latere datum.
2. Gelieve Danny minstens één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
Afspraakuur :11u35
Afspraakplaats :Café taverne 't Veer, Sint-Jozefstraat 35, 9140 Tielrode (Temse)
Aanvangsuur :12u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk141)    
 
 
 
Wandeling van Wechelderzande richting de Lilse Bergen (12,5 à 13 km) Enkel Oeverleden!ZO 14/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitWe maken een mooie herfstwandeling van Wechelderzande richting de Lilse Bergen, een wandeling van 12,5 à 13 km.
We wandelen richting de Breevennen en dan naar een natuurgebied aan de Visbeek. Aan de Schrieken gaan we richting de Lilse Bergen en slaan af richting de Warandevijver. Dan langs de Achtzalighedenboom en terug naar Wechelderzande.
We volgen de knooppunten 77 – 43 – 84 – 85 – 87 – 91 – 11 – 10 – 94 –
95 – 96 – 92 – 89 – 1 – 88 – 83 – 82 – 43 – 77. Aan de Warandevijver nemen we de andere kant van de vijver.
Op het einde kunnen we nog samen iets gaan drinken.
Meebrengen : een hapje en/of een drankje voor onderweg, degelijke wandelschoenen, je Covid Safe Pass en je identiteitskaart voor de horeca, een mondmasker.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :aan de Sint-Walbergakerk, Heymansstraat 1 te 2275 Wechelderzande, Lille. Parkeren in de buurt.
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk142)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 16/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk161)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm DUNE (Denis Villeneuve) 4 **** UGC Antwerpen COVID SAFE TICKET + IDENTITEITSBEWIJS!DI 16/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitAls er één film is die je dit jaar moet gezien hebben, dan is het wel Dune! Na het veelgeprezen Blade Runner 2049 was de Canadees Denis Villeneuve de aangewezen regisseur voor deze nieuwe bewerking van de cultroman Dune van Frank Herbert.
Hiervoor omringde hij zich met een vijfsterrencast met onder meer Timothée Chalamet, Javier Bardem, Oscar Isaac en Rebecca Ferguson.
Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.
Genre: Science fiction, Drama, Avontuur
Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. .
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig én voor de bioscoop én voor een drankje achteraf!
Afspraakuur :19u40
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :20u
Info :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk164)    
 
 
 
SANTUARIO met Maria la Serrana 'Flamenco vol passie' Fakkeltheater Antwerpen Covid Safe Ticket en identiteitskaart noodzakelijk! OOK NIET-LEDEN!DI 16/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitMaría la Serrana trakteert je op Flamenco vol passie en sensualiteit
María 'la Serrana' neemt je mee naar het begin van de Flamenco, de gepassioneerde kunstvorm die ontstond uit een samensmelting van Joodse, Moorse en Zigeunerinvloeden, nadat deze bevolkingsgroepen vervolgd werden door de koning en de inquisitie. Uit dit lijden kwam de hartekreet voort, die uiteindelijk de flamenco-kunst is geworden. Hun hele ziel en zaligheid konden ze hierin kwijt, en nog steeds is Flamenco hét bindmiddel in de zigeunergemeenschap, waar ze elke gelegenheid aangrijpen om op onnavolgbare wijze het leven te bezingen.
María 'la Serrana' en Antonio Moreno 'Polito'
María leerde dansen in zigeunerstijl en de invloed van zigeunerkoning Farruquito bij wie ze 8 jaar dagelijks studeerde, is onuitwisbaar. Dit levert een stijl vol passie, puurheid en sensualiteit op. Ze wordt bijgestaan door Antonio Moreno 'Polito', een grote ster die geroemd wordt om zijn dansstijl. Samen brengen ze Flamenco in haar puurste vorm.
Dans: María "la Serrana"
Special guest dans": Antonio Moreno "Polito"
Zang: Juan José Amador en Pepe de Pura
Gitaar: Luis Amador Locale
Special guests dans: Daisy de Belder
PS: het Fakkeltheater voert het COVID SAFE TICKET (CST) in vanaf 27 oktober 2021.
Dit betekent dat iedere toeschouwer vanaf 12 jaar gecontroleerd zal worden om toegang te kunnen krijgen tot de voorstelling.
Je dient dus in het bezit te zijn van een geldig CST, vergezeld van een geldige identiteitskaart.
Indien één van deze documenten niet in orde is, wordt de toegang tot de voorstelling geweigerd.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :aan de kassa van de Rode Zaal - Hoogstraat 12 te 2000 Antwerpen waar Pieter en Nicole jullie verwelkomen.
Het Fakkeltheater is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer:
Tram: Halte Groenplaats (premetro lijn 3, 5, 9, 15 en tram lijn 4 + 280 m wandelen naar de Hoogstraat
Bus:
Halte Goenplaats lijn 22, 180, 181, 182, 183 + 280 m wandelen naar de Hoogstraat
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 26,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk163)    
 
 
 
Badminton KesselDI 16/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitIedereen heeft wel eens gebadmintond op de camping of op school. Wie vond dat niet leuk om te doen? Bijna iedereen wordt er vrolijk van en probeert de shuttle zo hard mogelijk te raken en de tegenstander te laten rennen.
Badminton is voor iedereen toegankelijk! Of je nu jong, oud, man of vrouw bent, het maakt niet uit. Iedereen kan badmintonnen en het mooie is dat ook iedereen met elkaar kan samen spelen.
Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur badminton spelen in Kessel.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Uren : Van 21u tot 22u30.
Afspraakuur : een kwartier voor aanvang.
Reservatie : Reservatie is niet nodig.
Meebrengen : sportschoenen, sportuitrusting en badmintonraket.
Afspraakuur :20u45
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel
Aanvangsuur :21u
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk162)    
 
 
 
Theater 'Tussen zussen' van Paljas Producties Mortsel COVID SAFE TICKET + identiteitskaart OOK NIET-LEDEN!DO 18/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitIsabel bezoekt haar zus Linda. De zussen zijn totaal verschillend. Linda is moeder van drie kinderen en gelukkig getrouwd met een tandarts. Isabel is een talentvolle kunstenares met een voorkeur voor foute mannen. Het duurt niet lang of de strijdbijl wordt liefdevol opgegraven en ze hervallen in hun kinderachtige typische zussengekibbel waar verleden en heden cruciaal blijken te zijn. Blijven ze steken in het verleden of zijn ze in staat hun leven een andere wending te geven? Blijkt dan ook nog dat Isabel met een bepaalde missie naar haar zus is gekomen…
Een indringende voorstelling over de moeizame relatie tussen twee zussen. Humoristisch, herkenbaar en ontroerend.
Van Myranda Jongeling (gebaseerd op een roman van Tessa de Loo) - Met Marleen Merckx en Anne-Mieke Ruyten
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :Aan de kassa van Mark Liebrecht Schouwburg, Heilig-Kruisstraat 16 te 2640 Mortsel waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen!
We spreken 30 minuten op voorhand af want het zijn ongenummerde tickets! Kom zeker op tijd!
Aanvangsuur :20u30
Reservatie :€ 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk181)    
 
 
 
Praatcafé Mortsel COVID SAFE TICKET NOODZAKELIJK!VR 19/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Ook alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk192)    
 
 
 
Fietstocht Jan Van der Nootroute (± 57 km) Enkel Oeverleden!ZA 20/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitDe Jan van der Nootroute is een mooie landelijke route in de regio Brasschaat, Brecht, Rijkevorsel en Schilde. We rijden voornamelijk in een natuurrijke omgeving, heel even langs het kanaal Schoten Dessel en op het einde van de rit fietsen we op een onverharde ondergrond langs de Antitankgracht.
We houden 1 tussenstop.
Rijsnelheid: ± 20 km/u
Mee te brengen: Een fiets in perfecte staat, een binnenbandje, een drankje en snack voor onderweg.
Belangrijke opmerkingen: 1. Bij regenweer gaat deze fietstocht niet door en wordt deze verplaatst naar een latere datum.
2. Gelieve Danny ten laatste vrijdagavond te verwittigen van je deelname.
Afspraakuur :11u30
Afspraakplaats :Kinderboerderij Mikerf, Mikhof 25, 2930 Brasschaat
Aanvangsuur :12u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk201)    
 
 
 
Wandeling te Hélécine (20km) Enkel Oeverleden!ZO 21/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitNet voorbij de taalgrens, in de vallei van de Kleine Gete, ligt het Provinciaal Domein van Hélécine. Het is ongeveer 28ha groot en omvat o.a. 2 visvijvers, een speeltuin, ruiterpad, ijskelder en een bijzondere zonnewijzer. Hier stond oorspronkelijk een Norbertijnerabdij, maar die werd in de 2de helft van de 18de eeuw vervangen door het huidige, neoclassicistisch kasteel gebouwd door architect Laurent-Benoit Dewez met een gevelbreedte van 47m. Van daaruit wandelen we door het open veld naar Goetsenhoven. De maïs is volledig geoogst, zodat we kunnen genieten van fraaie vergezichten.
Tijd voor onze picknick in brasserie Godino (op het terras). Via de Konijnenbergstraat en een leuk druivenspoor, zetten we onze tocht verder naar het gehucht Meer. Je merkt hier duidelijk de invloed van de ruilverkaveling van 1980 (bijna alle veldwegen werden verhard). Onze 2de stop is in de koffiebar Koffieklets, waar ze lekkere taart serveren.
We vervolgen onze weg naar de Longa, een geklasseerde holle weg. Eenmaal terug op Waalse grond moeten we eventjes een modderig pad trotseren. Indien er nog tijd is, volgt een derde stop in Neerheyllisem. We eindigen onze tocht in het bosgedeelte van het domein. Be there!
Meebrengen : hapje en drank voor onderweg, stevige, waterdichte wandelschoenen, Oeverlidkaart, goed weer, goed humeur, mondmasker en Covid Safe Ticket (je weet nooit).
Afspraakuur :10u15
Afspraakplaats :Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of om 11u aan het Provinciaal Domein van Hélécine, Rue Armand Dewolf 2, 1357 Opheyllisem (Hélécine)
Aanvangsuur :11u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk211)    
 
 
 
Fietstocht vanuit Wuustwezel richting Rucphen (NL) (± 56 km) Enkel Oeverleden!ZO 21/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk
We fietsen door Wuustwezel, door Essen en door de Rucphense Heide. Het zijn allemaal verharde wegen.
Bij regen wordt deze fietstocht uitgesteld naar een latere datum maar een beetje regen kunnen we wel aan.
Rijsnelheid: ± 19 km/u.
We maken, na 35 km, een tussenstop in Taverne de Bosrust. CST nodig!
Als je aan deze fietstocht wil deelnemen, verwittig dan Ann of Marc vóór zondag 21/11 om 10 uur.
Indien je reserveerde en toch belet bent, gelieve ook telefonisch of via sms Ann of Marc te verwittigen.
Afspraakuur :12u10
Afspraakplaats :Parking Amandina woonzorgcomplex, Bredabaan 737 te 2990 Gooreind (Wuustwezel)
Aanvangsuur :12u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :AnnVDB - 0488 77 30 01
of :Marc H - 0498 27 75 13
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk213)    
 
 
 
Wandeling Bazel – Rupelmonde (12 km) Enkel Oeverleden!ZO 21/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitVandaag houden we onze wandeling op Linkeroever in het Scheldeland, tussen polders en kreken. We komen samen op de parking van sporthal “De Dulpop” aan de Beekdam (achter kasteel Wissekerke) in Bazel. We gaan eerst een kijkje nemen aan de overzetboot Bazel-Hemiksem. We hebben er bij goed weer een mooi zicht over de Schelde tot in Hoboken. Dan wandelen we verder langs de dijken tot in het centrum van het historische stadje Rupelmonde. We houden er een korte stadswandeling en zoeken een taverne op om de dorst te lessen en bij te praten. De terugweg gaat over de verhoogde tweede verdedigingsdijk achter de Schelde, waar we langs beide zijden kreken en bossen zien. Avondeten in Bazel.
Zij die ’s avonds blijven eten, vermelden ETEN bij hun reservatie.
De wandeling is corona-proof, breng alvast een mondmasker en je Covid Safe Pas + identiteitskaart mee voor de horecazaken die we bezoeken.

Bijdrage : gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.

Inschrijven voor de wandeling (en eventueel ook het eten erna) via nicole@oever.be ten laatste op zaterdag 20 november om 12u.
Afspraakuur :13u
Afspraakplaats :Bazel (O-VL), parking sporthal “De Dulpop”, Beekdam
Aanvangsuur :13u15
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
Max. personen :25
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk212)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 23/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk231)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm The Power of the Dog (Jane Campion) 4**** UGC AntwerpenDI 23/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk

Benedict Cumberbatch is ronduit indrukwekkend als de vreemde cowboy in ‘The Power of the Dog’.
Ballade van een tragische cowboy. 4****

Review Erik Stockman, Humo 15/11/22

In het begin van deze Netflix Original, die eerst in de bioscoop uitkomt, valt het nauwelijks te geloven dat die twee ruiters, die hun veestapel door de machtige prairie drijven, broers zijn van elkaar. George (Jesse Plemons) is een stille, goedgemanierde softie die niet op zijn plaats lijkt tussen de cowboys die de runderen joelend vooruitjagen. Phil (Benedict Cumberbatch) daarentegen beantwoordt, met die rinkelende sporen en die bruinlederen beenstukken die hij over zijn spijkerbroek draagt, al iets meer aan het iconische beeld van de cowboy uit het Wilde Westen. Phil is ’n harde bikkel: hij castreert ossen met z’n blote handen, noemt zijn broer neerbuigend ‘fatso’, drijft de spot met de androgyne tienerzoon van de weduwe Rose (Kirsten Dunst) die de lokale eettent uitbaat, en lijkt er zelfs een soort trots uit te halen dat hij stinkt (onwelriekende noot: Cumberbatch zat zó diep in zijn rol dat hij het vertikte om zich tijdens de opnamen te wassen).
George en Rose treden in het huwelijk en nemen hun intrek bij Phil in de ranch, maar echt gezellig wil het niet worden. De jaloerse Phil vindt in Rose een slachtoffer om zijn kwelzucht op bot te vieren, zoals in de schitterende scène met de piano en de banjo. Maar wacht: is het niet wonderlijk dat zo’n ruwe manskerel als Phil in staat is om zulke verfijnde deuntjes uit zijn banjo te halen? Terloops ontdekken we ook dat Phil mineraalstenen verzamelt, en dat hij op Yale University heeft gezeten, wat iemand tot de volgende spottende opmerking brengt: ‘Vloekt Phil op het vee in het Latijn of in het Grieks?’ Wie ís toch die ruige rancheigenaar, die soms naar een onbestemd punt in de heuvels staat te turen en zijn mannen aanmoedigt om hetzelfde te doen: ‘De meeste mensen die naar die heuvel kijken, zien alleen maar een heuvel. Wat zien jullie?’ Wat is het toch dat hem op een bepaald moment in zijn leven afstand heeft doen nemen van het gecultiveerde leven en hem heeft doen kiezen voor het ongetemde cowboybestaan? Jane Campion (The Piano, Top of the Lake), die met ‘The Power of the Dog’ zomaar eventjes de mooiste film uit haar carrière heeft gemaakt, verschaft geen duiding of achtergronden, maar observeert haar personages met de rust en de sereniteit van een dichteres die onder de uitgestrekte hemel de tijd neemt om een impressionistisch dichtwerk te schrijven.
Plemons en Dunst acteren sterk, maar Cumberbatch is ronduit indrukwekkend als de vreemde cowboy wiens stoere façade steeds meer barsten en uiteindelijk hele scheuren begint te vertonen. Onder de magnifiek in beeld gezette uitspansels weerklonken ooit elfenliederen: de film speelt zich af in Montana, maar werd opgenomen in Nieuw-Zeeland, in dezelfde dromerige landschappen die in ‘Lord of the Rings’ dienstdeden als Midden-Aarde. Wat is het toch dat Phil in die heuvels ziet? Misschien, zo maakten wij ons de bedenking terwijl we een krop in onze keel wegslikten, zijn het wel zijn eigen dromen en verlangens die hij over de heuvelruggen voorgoed van zich ziet wegzweven.
Uit de pers:
Jeroen Struys in De Standaard van 17/04/21: Als je van je hart een steen maakt 4****
Net als bij The piano ontvouwt zich een film over verfijning, over eerlijk zijn tegen en over je ware zelf, over (verborgen) verlangen en seksualiteit. En over de zelfdestructieve krachten die zich meester van je kunnen maken als je van je hart een steen maakt. Mogelijk is het dat wat wordt bedoeld met ‘de kracht van de hond’, een ietwat raadselachtige titel die verwijst naar de niet minder cryptische psalm 22 uit het ­Oude Testament: ‘Red mijn ziel van het zwaard, mijn eenzame ziel van het geweld van de hond’. Een mens moet gered worden van geweld, dat opborrelt uit zichzelf en voortkomt uit frustratie.
Elkaar redden van eenzaamheid is ook een vorm van liefde.
Lieven Trio in De Morgen van 17/11/21: Benedict Cumberbatch jaagt op een Oscar in ‘The Power of the Dog’ 5 *****
Dave Mestdach in Knack Focus van 17/11/21: Ook in 'The Power of the Dog', haar eerste 'mannenfilm', deromantiseert Jane Campion het verleden 4****

Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. .
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig én voor de bioscoop én voor een drankje achteraf!
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u40
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk233)    
 
 
 
Badminton KesselDI 23/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitIedereen heeft wel eens gebadmintond op de camping of op school. Wie vond dat niet leuk om te doen? Bijna iedereen wordt er vrolijk van en probeert de shuttle zo hard mogelijk te raken en de tegenstander te laten rennen.
Badminton is voor iedereen toegankelijk! Of je nu jong, oud, man of vrouw bent, het maakt niet uit. Iedereen kan badmintonnen en het mooie is dat ook iedereen met elkaar kan samen spelen.
Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur badminton spelen in Kessel.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Uren : Van 21u tot 22u30.
Afspraakuur : een kwartier voor aanvang.
Reservatie : Reservatie is niet nodig.
Meebrengen : sportschoenen, sportuitrusting en badmintonraket.
Afspraakuur :20u45
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel
Aanvangsuur :21u
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk232)    
 
 
 
Ashes to Ashes met Stefaan Degand en Elien Hanselaer Wilrijk OOK NIET-LEDEN!DO 25/11/21
Omschrijving :foto bij activiteit COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk
Twee personages, Rebecca en Devlin.
Ze confronteren elkaar in een kamer met schemerige verlichting, ergens desolaat in het midden van een stad. De wereld buiten is in beweging maar zij hebben enkel elkaar. Hij, gekromd onder de verveling van het ‘niets’, vraagt haar meedogenloos uit over een minnaar uit haar verleden. Zij, naadloos overgaand van waarheid naar fantasie, wil het vooral hebben over geweld in de wereld. Losgerukt uit alle context, zijn Rebecca en Devlin gedoemd tot hun eigen universum. Ze kunnen niet praten met de buitenwereld. Ze praten met elkaar. Alleen met elkaar.
Ashes to Ashes is een triomf van macht en beknoptheid. Een rijk verontrustend stuk, doorspekt met seksueel magnetisme en verschrikkelijke wreedheden. Een groots miniatuur waarin de meest sensuele momenten suggestief tot stand komen. Het is een kroniek van een zeer ondoorzichtig en verontrustend karakter die de lockdownervaring voelbaar maakt en de mens toont in zijn naakte waarheid.
van/met/bewerkt door: Stefaan Degand en Elien Hanselaer
originele tekst: Harold Pinter
In de pers: Knack Focus 16/08/2020 Ashes to Ashes: 3* en een bloem in de knop.
"Soms lijkt Rebecca's man, minnaar, therapeut of moordenaar. Degand suggereert het allemaal en telkens huiveringwekkend overtuigend. De scène waarin hij met een zware steen in de hand naar het publiek staart, bezorgt je kippenvel."
Stefaan Degand en Elien Hanselaer spelen Ashes to Ashes, een van de meest sensuele én verraderlijke stukken van Harold Pinter. Het is voor de acteurs en voor de toeschouwers een uitdaging om in het stuk je weg te vinden.
Na de voorstelling gaan we samen nog iets drinken in Den Esprit, Bist 10 in Wilrijk (net achter de hoek van CC De Kern).
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van CC De Kern (op de eerste verdieping), Kern 18 te 2610 Wilrijk.
Aan CC De Kern, kun je gratis parkeren en er is voldoende plaats.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk251)    
 
 
 
Oevercafé Mortsel COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijkVR 26/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitNiets te doen vrijdagavond? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u30 om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Nieuwe Covidmaatregel: mondmasker opzetten tijdens je verplaatsingen in het Oevercafé en plaatsnemen aan tafels van max. 6 personen!
De Horeca sluit om 23u.
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk262)    
 
 
 
5-gangen wilddiner in Restaurant Présence Schoten OOK NIET-LEDEN!VR 26/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk
We gaan vanavond gastronomisch genieten van een heerlijk 5-gangen wilddiner bij het uitstekende Restaurant Présence.
Restaurant Présence serveert ons een uiterst verfijnde en uitgekiende Belgische en Franse keuken in een sfeervol en huiselijk ingericht restaurant met loungebar.
Puur, lekker en vers: Chef Steve Van den Heuvel laat ons kennis maken met zijn bijzondere smaken van vlees en vis en een uitgebreide wijnvoorraad. Kom samen met Oever genieten van zijn gastronomische gerechten!
De chef stelt ons voor vanavond het volgende menu voor:

Amuses van de chef

Duo van wildpaté van patrijs & ree met gel van vlierbloesem, vijgen & rozijnentoast

Velouté van bospaddenstoelen met gerookte eendenborst & bieslookolie

Sorbet ‘Kirr Royale’

Roodbaars, op vel gebakken, seizoensgroenten, witte wijnsaus met Noordzeegarnalen & pommes nature

of

Fazantfilet ‘Fine champagne’, traag gegaard, crème van knolselder, gebraiseerd witloof, gel van veenbessen & aardappelkroketjes

Panna cotta van kokos, vers Bounty-ijs & chocolade brownie
Alle dranken zijn exclusief, dus voor eigen rekening en naar ieders budget.
Niet-Oeverleden kunnen ook deelnemen maar betalen € 45 i.p.v. € 40.
Vermeld op je overschrijving: roodbaars of fazantfilet!
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :in de veranda van restaurant Présence, Brechtsebaan 277 te 2900 Schoten waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :19u
Reservatie :€ 40 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk261)    
 
 
 
Wandeling van Bazel naar Temse (19 km) Enkel OeverledenZO 28/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken aan de veerdienst van Bazel. Wie wil, kan de overzet nemen van Hemiksem naar Bazel. Anderen kunnen met de auto tot aan de veerdienst van Bazel rijden.
We wandelen eerst richting Rupelmonde om daar de "Steendorp wandelroute" aan te vatten. Langs de Scheldedijk wandelen we richting Temse waar we onze tussenstop houden.
Na de middag stappen we meestal via onverharde paadjes richting Fort van Steendorp, het laatst gebouwde fort van België dat na WO II alleen werd gebruikt als oefenterrein voor het leger. Het doet nu dienst als vleermuizenreservaat.
Aan het fort kunnen we genieten van prachtige herfstkleuren. Daarna richting Rupelmonde waar we een tweede stop kunnen houden.
Meebrengen : hapje, drankje voor onderweg, stevige wandelschoenen (in het fort kan veel slijk liggen).
Covid safe ticket en mondmasker niet vergeten.
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :veerdienst Bazel, Kallebeek 2. We vertrekken pas na aankomst van de overzet van Hemiksem van 10u20.
Aanvangsuur :10u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Nele Peeters - 0475 33 61 07
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk281)    
 
 
 
Fietstocht vanuit Wuustwezel richting Zundert (NL) (52 km) Enkel Oeverleden!ZO 28/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitCovid Safe Ticket nodig voor bezoek aan de horeca.
Bij regen uitstel naar een latere datum.
Een kleine regenbui kunnen we wel trotseren
Warme kleding is aan te raden want de temperaturen krijgen een winters accent.
Rijsnelheid: 19 km/u
Gezellige tussenstop te Zundert na 30 km: Boerderij/café “In den Anker" (www.indenanker.nl).
Graag je deelname per sms of telefonisch verwittigen bij Ann of Marc, liefst voor zondag 10 uur graag, zo ben je zeker dat we op je wachten.
Afspraakuur :12u10
Afspraakplaats :Parking Amandina woonzorgcentrum
Bredabaan 737,
2990 Gooreind Wuustwezel
Aanvangsuur :12u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :AnnVDB - 0488 77 30 01
of :Marc H - 0498 27 75 13
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk282)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 30/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk301)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Dealer 4**** UGC AntwerpenDI 30/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk
‘Dealer’ schippert tussen hoop en wanhoop
Jeroen Perceval dealt onverbiddelijk in droefenis in zijn regiedebuut. Dealer is een rauw en diep ontroerend straatdrama dat een knoop in je maag legt.

Johnny (indrukwekkend veelzijdige debuutrol van Sverre Rous) is een boefje van veertien. Hij slaapt in een home, maar leeft en werkt op straat. Een minidrugsdealer met een grote bek. Zie hem in slow motion op zijn lowrider rondcruisen door de Antwerpse nacht, die – zoals wel vaker in dit genre – baadt in neonlicht en vettig zwart.
Met zijn vertrouwde setting en esthetiek lijkt Dealer op het eerste gezicht een conventioneel straatdrama. Maar al snel wordt duidelijk dat regisseur Jeroen Perceval (acteur in Rundskop, coscenarist van D’Ardennen) zijn debuutfilm in een gevoeligere, en vooral duisterdere richting stuurt. Dealer is geen Patser.
Het verhaal schippert tussen hoop en wanhoop. Johnny, die opgroeit zonder vader en ook niet op zijn verslaafde moeder (Veerle Baetens) kan rekenen, snakt naar geborgenheid. Wanneer hij bevriend raakt met steracteur Antony Ophoff (Ben Segers), lijkt hij een reddingsboei beet te hebben. Of trekt eenzame Antony – die ’s avonds in een luier op de planken staat met een pikdonkere monoloog over lust en pijn – hem alleen maar dieper in de miserie?
Perceval laat zijn acteurs schitteren: Ben Segers en Bart Hollanders tonen zich allebei van hun grimmigste kant, zonder in tweedimensionale clichés te vervallen. Hollanders flirt met de karikatuur, maar ondergraaft die op de juiste momenten met een onverwachte kwetsbaarheid. Veerle Baetens vervolledigt de triade van onverantwoordelijke volwassenen, die zodanig door hun eigen pijn verblind zijn dat ze elk sprankeltje hoop op een betere toekomst voor Johnny vermorzelen. Dealer staart door kinderogen in de afgrond van de menselijke ziel.
Is deze film altijd even geloofwaardig of perfect gedoseerd? Nee, maar dat zijn onze eigen nachtmerries ook niet. Dealer is een zwart beest dat je in zijn donkere hol sleept en je hart oppeuzelt. Als dat te heftig klinkt voor u, dan is het dat misschien ook. Maar wij waren diep geraakt door dit droeve schouwspel. Perceval verplicht je om na te denken over de kwetsbaarheid van kinderen, en de verantwoordelijkheid die we allemaal dragen om een wereld te bouwen waarin zij kunnen floreren. Want wanneer grote mensen zich als kinderen gedragen, zullen kinderen nooit groot worden.
Lieven Trio in DeMorgen van 9 november 2021
Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. .
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig én voor de bioscoop én voor een drankje achteraf!
Afspraakuur :19u20
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u40
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk303)    
 
 
 
Badminton KesselDI 30/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitIedereen heeft wel eens gebadmintond op de camping of op school. Wie vond dat niet leuk om te doen? Bijna iedereen wordt er vrolijk van en probeert de shuttle zo hard mogelijk te raken en de tegenstander te laten rennen.
Badminton is voor iedereen toegankelijk! Of je nu jong, oud, man of vrouw bent, het maakt niet uit. Iedereen kan badmintonnen en het mooie is dat ook iedereen met elkaar kan samen spelen.
Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur badminton spelen in Kessel.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Uren : Van 21u tot 22u30.
Afspraakuur : een kwartier voor aanvang.
Reservatie : Reservatie is niet nodig.
Meebrengen : sportschoenen, sportuitrusting en badmintonraket.
Afspraakuur :20u45
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel
Aanvangsuur :21u
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=uk302)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be