Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Juni 2019pijl r
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten Juni 2019
 
OverzichtVolgende maand

 
 
35 ste Fotosalon in Openlucht van DAFORAZO 02/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitNaar jaarlijkse traditie nodigt Leo jullie uit om naar Ranst af te reizen. Hier vind je de jaarlijkse "Openlucht tentoonstelling " van fotokring Dafora.
Naast een 100 tal mooie foto's ( kunstige en andere van leden) is het ook een goede ontmoetingsplaats voor Oeverleden én niet-leden.
Leo stelt 10 foto's voor , waarvan een deel over Argentinië.
Anita & Leo vind je aan het "openlucht café" waar je aan zeer democratische prijzen iets kunt drinken!
Van harte welkom !

Afspraak : Van 10 uur 's morgens tot 18 uur in de namiddag

Meebrengen : goed humeur én goed weer !!!!
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :Sint- Pancratiuskerk Gasthuisstraat - Ranst
Info :LeoG - 0472 38 25 48
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf023)    
 
 
 
Wandeling 'De witte steen van Gobertingen' (21km)ZO 02/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitMélin en Saint-Remy-Geest behoren tot de mooiste dorpjes van Wallonië. Vele huizen en boerderijen zijn gebouwd in witte kalksteen. Hierdoor krijgt het geheel een zuiders, Provençaals karakter. Tussen die 2 dorpjes maken we een lus naar de Ferme de Wahenges, één van de grootste vierkantshoeven van onze zuiderburen. Vooraf aan dit alles nog wat avontuur met een junglepad, een diepe en smalle holle weg met lianen van bosrank.
Start en aankomst op de Grote Markt van Jodoigne of ook Geldenaken, woonplaats van onze (ex?) premier. Zijn vader was hier ooit burgemeester. Nadien kan er vrijblijvend een terrasje gedaan worden. Be there.
Als toemaatje een gedicht:
Het was geen toeval
om elkaar te treffen
in het land van leem en mist
In het hiervoormaals heb ik je
in diepe schachten leren kennen,
je vorstelijk dedain,
geperst uit kalk en zand
van ver een monoliet van wit
met in je huid het grillig spel
van oker en doorschijnend poederroze,
gekneed tot breekbaar silhouet.
Meebrengen : Hapje en drank voor onderweg (min. 2 stops), stevige wandelschoenen, zonprotectie (wandeling in open veld), goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart.
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :Rode Kruisplein 2800 Mechelen of om 11u00 op de Grote Markt van 1370 Jodoigne.
Aanvangsuur :11u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf022)    
 
 
 
Fietstocht: open tuinendag Velt (± 45 km)ZO 02/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitOp 1 en 2 juni zijn het de Velt-ecotuindagen. Twee dagen lang ontdek je de geheimen van fantastische en wonderlijke tuinen. 200 tuineigenaars doen mee.
Meer dan ooit is tuinieren zonder pesticiden een hot topic. Tijdens de Velt-ecotuindagen ontdek je hoe je zelf een natuurlijke tuin kunt houden en onderhouden.
Je doet inspiratie op voor je eigen tuin. Je leert nieuwe planten, groenten en smaken kennen. In heel wat tuinen kun je trouwens proeven van heel wat lekkers.
Je ontmoet er mensen die ook graag tuinieren, met hun handen in de aarde zitten en hun oogst verwerken in hun keuken. Zalig!
We bezoeken 3 tuinen: een tuin met boomgaard en dieren, een ecologische siertuin met zwemvijver en een samentuin met kruiden, bloemen, bijen en veel lekkers.
Meebrengen : fiets die in orde is!
Afspraakuur :12u45
Afspraakplaats :station Ekeren
Aanvangsuur :13u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf021)    
 
 
 
Bloemenhofwandeling te Vremde (9 km)ZO 02/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitEen wandeling in en rond Vremde, in een rustige omgeving waar je zowel groen, landbouwgebieden als bebouwing tegenkomt. Deze wandeling brengt ons via het kerkje van Millegem naar de zijkant van het natuurreservaat van de Koude Beek.
Er is geen tussenstop voorzien. Neem dus iets mee om te drinken / eten onderweg.
Voorzie kledij aangepast aan de weersomstandigheden. Hier en daar stappen we langs niet verharde wegen, zorg dus voor aangepaste schoenen.
Nadien kunnen we samen nog iets drinken.
Afspraakuur :14u15
Afspraakplaats :Achter de kerk van Vremde (GPS: Dorpsplaats 14 - 2531 Vremde).
Aanvangsuur :14u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Jan Muylaert - 0474 72 34 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf024)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 04/06/19
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf041)    
 
 
 
Badminton KesselDI 04/06/19
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf042)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Dolor y Gloria (Pedro Almodovar) 5***** UGC Antwerpen OM 19u30 i.p.v. 20u!DI 04/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitMeesterwerk!
Pedro, kom hier dat we je opnieuw aan de borst drukken, oude vriend. Onze liefde voor Almodóvar was de laatste jaren flink bekoeld. ‘Los amantes pasajeros’, ‘La piel que habito’, ‘Los abrazos rotos’: het waren films van een verzadigde cineast die over zijn hoogtepunt heen leek te zijn. Maar zie: in ‘Dolor y gloria’, het portret van een eenzame man, hervindt Pedro de hypnotiserende eenvoud en de dromerige kracht van zijn laatste grote film, het uit 2002 daterende ‘Hable con ella’.
Antonio Banderas, in zijn mooiste rol ooit (ja, dit is het soort cinema waarvoor we het wierookvat wijd mogen openschroeven), speelt Salvador, een regisseur die zó fel worstelt met onder meer rugpijnen, oorsuizingen, clusterhoofdpijn, migraine en depressies dat hij al jaren in een soort zombiemodus leeft. Tot het filmarchief hem vraagt of hij de gerestaureerde versie van zijn 32 jaar oude classic ‘Sabor’ aan het publiek wil komen voorstellen. Die uitnodiging zet een merkwaardige keten van gebeurtenissen in gang: hij ziet oude vrienden en vijanden terug, doet iets gedurfds met een buisje en denkt in een reeks flashbacks terug aan zijn kindertijd, toen hij met zijn mama (Penélope Cruz) in een witgekalkte grot ging wonen vanwaaruit je de hemel kon zien.
Zoals het oude moedertje op een bepaald moment rozenkransen zit te ontwarren, zo pluist Almodóvar in het autobiografisch getinte en magnifiek gefilmde ‘Dolor y gloria’ – in zekere zin zijn versie van Fellini’s ‘8½’ – voor ons zijn herinneringen en zijn obsessies uit: zijn passie voor de cinema, de liefde voor zijn moeder, zijn voorliefde voor knapenlijven. Sommige dialogen behoren tot de mooiste die hij ooit heeft geschreven: ‘Een goed acteur is niet hij die huilt, maar hij die zijn tranen bedwingt,’ horen we Banderas zeggen. Die mooie woorden zeggen ook iets over de melancholische gemoedstoestand waarin Almodóvar zich ongetwijfeld bevond toen hij het scenario schreef: hij laat gretig zien wat een artiest lijden kan, maar bezondigt zich daarbij nooit aan overdreven melodrama. Dit is het soort cinema dat je alleen maar kunt maken als je een zekere leeftijd hebt bereikt, en wanneer de verloren gewaande taferelen uit je kindertijd met een nooit eerder geziene scherpte plots in je herinnering terugkeren – in het geval van Almodóvar het beeld van zijn moeder die zingend de was doet in de rivier.
Ach, natuurlijk valt er kritiek uit te oefenen op ‘Dolor y gloria’. Zo zou je kunnen stellen dat Pedro Almodóvar zijn vinger niet langer aan de pols van de tijd houdt, zoals in zijn uitzinnige komedies uit de jaren 80, en dat hij zich heeft teruggetrokken in zijn eigen herinneringsbubbel. Maar wat voor een prachtige bubbel is het om in te vertoeven. En weet u, hij houdt in zijn nieuwe film zijn vinger misschien niet aan de pols van de tijd, maar wél – voel de zachte, strelende aanraking van zijn magische handen – op uw eigen hartstreek. Overigens houdt Banderas zich in deze film waaruit je de hemel kunt zien, niet aan zijn eigen huilregel. Wij ook niet.
Humo 14 mei 19
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u10
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u30
Info :
of :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf043)    
 
 
 
Begijn le Bleu Toch bedankt! AntwerpenDO 06/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitDe wereld redden kan hij niet, daarom begint Begijn met zichzelf.
Hij brengt herkenbare huis-, tuin- en keukenverhalen met een scherp randje. Verhaaltjes over vallen, opstaan en toch dankbaar zijn: grappig en relativerend.
Begijn werd bekend door het televisieprogramma Foute Vrienden, presenteerde het kinderprogramma Taarten van Begijn, schreef een boek over wielrennen en maakt Fwiet! Fwiet! , een podcast over zijn passie vogelspotten. Maar bovenal doet hij al jaren wat hem nauw aan het hart ligt: spelen.
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :in de foyer van Arenberg Arenbergstraat 28 te 2000 Antwerpen
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf062)    
 
 
 
Theater EWT Stepping Out DeurneDO 06/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitIedere donderdagavond geeft Merel tapdansles aan een klasje gedreven liefhebbers. Ze wordt aan de piano bijgestaan door de norse mevrouw Fierens, die waarschijnlijk nog moet bevallen van haar eerste glimlach. Voor alle leerlingen is dit avondje tappen een rustpunt, een uitlaatklep of een feestje in hun drukke werkweek. Als deze bende wordt gevraagd om op te treden tijdens een plaatselijke benefietvoorstelling, gaan ze ervoor maar of ze het ook zonder kleer- of schoenscheuren zullen halen, blijft de grote vraag!
Auteur: Richard Harris
Regisseur : Door Van Boeckel
Acteurs : Frank DE Kaey, Linda De Ridder, Liliane Dorekens, Anne Mie Gils, Annik Pauwels, Anne-Mieke Ruyten, Daisy Thys, Sandrine Van Handenhoven, Maya Van Honste, Hilde Van Hulle
Na de voorstelling, drinken we nog iets!
Afspraakuur :20u15
Afspraakplaats :aan de kassa van EWT, Hertstraat 2 in 2100 Deurne.
Aanvangsuur :20u30
Reservatie :€ 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :JefC - 0475 39 38 06
Max. personen :15
Wegwijzer :EWT theater
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf061)    
 
 
 
Badminton MortselVR 07/06/19
Omschrijving :#VRB
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf072)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 07/06/19
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf074)    
 
 
 
Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 08/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitOevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!)
Leden die hun geldige lidkaart niet kunnen voorleggen, betalen € 11.
Lidkaart klaar houden zodat we wachttijden aan de inkom vermijden.
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven. Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 21u
Einde : 4u
Afspraakplaats :Ruiterhal, Azalealaan 6, (voorheen Gemeentepark 10), Brasschaat.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Ruiterhal, Brasschaat
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf081)    
 
 
 
Fietstocht vanuit Temse naar Emmadorp (NL) (± 74 km)ZA 08/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitWe rijden via Temse Velle richting Haasdonk, Verrebroek en Kieldrecht (allemaal deelgemeenten van Beveren). Uiteindelijk bereiken we de Prosperpolder en het polderdorpje Emmadorp. Dit plaatsje ligt aan het "Verdronken land van Saeftinghe". Ter hoogte van het café "Het verdronken land" houden we onze tussenstop (na ± 38 km). De terugtocht gaat via Nieuw-Namen richting Sint-Gillis-Waas, Sint Niklaas en Temse. Behalve een langere tussenstop in Emmadorp zijn er nog twee (mini) drinkpauzes (eigen drinken) voorzien. Nadien hebben we de gelegenheid om iets te drinken of te eten in 't Veer.
Rijsnelheid: ± 20 km/u
Belangrijke opmerking: We laten ons niet intimideren door een lokaal buitje maar als er hevige regenbuien worden voorspeld, gaat deze rit niet door en wordt ze verplaatst naar een latere datum. Bij twijfel stuur je Danny een SMS om te vragen of de fietstocht al dan niet doorgaat.

Meebrengen : een fiets in perfecte staat, een binnenband, een drankje en een snack voor onderweg.
Afspraakuur :12u
Afspraakplaats :Café-taverne 't Veer Sint-Jozefstraat 35, 9140 Tielrode (Temse)
Aanvangsuur :12u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf088)    
 
 
 
Heidewandeling [±12km)ZA 08/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitVandaag staat er een mooie Heidewandeling op het programma.
Opgelet: er is geen tussenstop. Zorg dus voor voldoende drinken en eventueel een hapje voor onderweg.
Parkeren kan op de parking aan het station van Heide of aan de kerk.
Na de wandeling drinken we samen nog iets.
Wie wil blijven eten, verwittigt de verantwoordelijke bij aanmelding met je Oeverlidkaart zodat we nog kunnen reserveren voor het vertrek.
Afspraakuur :vanaf 12u45
Afspraakplaats :Cremerie-Brasserie Monida
St Jozeflaan 1
Heide Kalmthout
Aanvangsuur :13u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf089)    
 
 
 
Planckendael Mechelen KINDVRIENDELIJK!ZO 09/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitZOO Planckendael staat garant voor een dagje plezier, avontuur en een heleboel leerrijke ervaringen. Je kan er wandelen door de bomen, op een vlot het water over, ravotten in verschillende speeltuinen of naar de kinderboerderij. In de verschillende continenten ontmoet je er niet alleen nieuwsgierige wasberen, zebra’s en guitige otters, maar ook neushoorns, bonobo’s met fratsen, koala’s, giraffen en nog zoveel andere dieren!
Iedereen zorgt zelf voor een ticket. Je kunt ter plaatse een ticket kopen (€ 28) of online (€ 26,50). Via andere websites worden er ook regelmatig voordelig tickets aangeboden.
Bij regenweer wordt deze activiteit uitgesteld.
Kinderen zijn ook van harte welkom!
Afspraakuur :10u15
Afspraakplaats :Aan de kassa van Planckendael, Leuvensesteenweg 582, 2812 Mechelen
Aanvangsuur :10u30
Info :Annick F
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf092)    
 
 
 
Avontuurlijke natuurwandeling Bévercé (20 km)ZO 09/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitStart- en eindpunt is het hotel-restaurant Ferme Libert. Er is voldoende parking. Momenteel heet het restaurant 'Le Marie-Catherine'.
Juist na de start krijg je eerst wat asfalt onder de schoenen maar daarna onverharde en halfverharde boswegen. We stijgen even en verpozen dan weer na een klim die de moeite waard is. Geleidelijk aan komen we in een ander landschap en wandelen we een tijdje naast een kabbelend beekje de l'Eau Rouge. Hier vinden we wel een geschikt plekje waar we onze picknick kunnen nuttigen.

Verder verloopt de wandeling door heide- en veengebied, met vele knuppelpaden. Vanaf hier is het alleen nog maar genieten van de wandeling. Een ideale plek om prachtige foto’s te maken.
Geleidelijk aan dalen we door het dennenbos naar het dal Trôs Marets en hier heeft men een schitterend zicht op de rivier Trôs Maret. Het pad loopt tussen de heuvels door in een geul. We steken de rivier over en stijgen dan verder eerst door het bos en dan via de open velden terug naar ons beginpunt, de Ferme Libert.
Gedurende de wandeling stoppen we voldoende waar nodig. Neem genoeg drank mee met warm weer want we komen geen café tegen onderweg.
Na de wandeling kunnen we nog iets drinken in Malmedy. Voor diegenen die graag nog een hapje blijven eten, kozen we voor "A Vî Mâm'dî" Place Albert I, 41 te Malmedy (www.avimamdi.be). Marc reserveert er alvast voor 10 personen. Gelieve hem uiterlijk tegen 4/6 te laten weten indien je meegaat eten zodat hij, indien nodig, nog plaatsen kan bij reserveren. Zo ben je zeker van een plaatsje want het restaurant is niet zo groot.

Hou rekening met het carpoolen indien je blijft eten.
Bij bar slecht weer wordt de wandeling uitgesteld.
Meebrengen : goede wandelschoenen, regenkledij, hapje en drankje.
Afspraakuur :9u15
Afspraakplaats :vertrek aan P&R Wommelgem of ter plaatse om 10u45 aan Ferme Libert, Route de la Ferme Libert 33, 4960 Malmedy.
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Beatrijs - 0472 21 06 27
of :MarcM - 0495 53 28 52
Wegwijzer :Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem (Terminus Tram 8)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf091)    
 
 
 
Rustige fietstocht rond Woensdrecht(50km)ZO 09/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitVia Essen fietsen we naar de grens. Over heerlijk rustige Nederlandse fietspaden rijden we naar de Wouwse Plantage en komen op grondgebied Bergen op Zoom. Vandaar gaat het over de Brabantse Wal naar Hoogerheide. Daar houden we een tussenstop in een cafeetje. We fietsen verder naar Huybergen en komen langs de Kalmthoutse Heide terug naar ons vertrekpunt waar we nog iets kunnen drinken.
Er kan als afsluiter nog gezamenlijk gegeten worden in de prachtige tuin van De Molen. Gelieve hiervoor te reserveren bij aanmelding met je Oeverlidkaart.
Afspraakuur :12u45
Afspraakplaats :Brasserie Bakkersmolen:
St Jansstraat 238
2910 Wildert-Essen
Aanvangsuur :13u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf094)    
 
 
 
Gansendonckroute: fietsen vanuit Ranst (± 57 km)ZO 09/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitDeze fietsroute is gebaseerd op de geschiedenis van Baas Gansendonck van Hendrik Conscience. De fietstocht brengt ons via mooie landelijke wegen naar Schilde, Westmalle, Oostmalle en Zoersel.
Halverwege is er een tussenstop voorzien.
Rijsnelheid: ± 20 km/u (gemiddelde snelheid: ± 18,5 km/u)
Opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat deze fietstocht niet door en wordt ze verplaatst naar een latere datum. Maar een klein buitje kunnen we nog wel trotseren. Indien je twijfelt of de fietstocht al dan niet zou doorgaan, kan je Danny een SMS sturen.
2. Gelieve Danny liefst minstens één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
Meebrengen : een fiets in PERFECTE staat (kijk o.m. je buitenbanden goed na voor je vertrekt), een binnenband en fietspomp, een drankje en/of een snack
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :De Schuur, Kantonbaan 2, 2520 Ranst (ruime parking)
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf093)    
 
 
 
Fietstocht vanuit Tielrode richting Duffel en Lint (70 à 75 km)MA 10/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitTijdens de heenrit volgen we de Scheldedijk richting Klein Willebroek, de Rupeldijk richting Rumst en de Netedijk richting Duffel (eerste tussenstop).
Daarna rijden we richting Lint, Kontich, Aartselaar en Hemiksem en volgt er een tweede stop.
Tijdens de terugrit nemen we nog de veerboot richting Bazel. We rijden vervolgens langs de Scheldedijk (nu de linkeroever) richting Rupelmonde, Steendorp en Temse.
Na de rit kunnen we nog nagenieten bij een gezellig terrasje.
Rijsnelheid: ± 20 km/u
Aantal tussenstops: 2
Belangrijke opmerking: We laten ons niet intimideren door een lokaal buitje maar als er hevige regenbuien worden voorspeld, gaat deze rit niet door en wordt ze verplaatst naar een latere datum. Bij twijfel stuur je Danny een SMS om te vragen of de fietstocht al dan niet doorgaat.
Meebrengen : Een fiets in perfecte, een drankje en een snack en/of picknick voor onderweg.
Afspraakuur :12u
Afspraakplaats :Café-taverne 't Veer Sint-Jozefstraat 35, 9140 Tielrode (Temse)
Aanvangsuur :12u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf102)    
 
 
 
Chocolate Nation, The Belgian Chocolate Experience Antwerpen OOK NIET-LEDEN!MA 10/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitChocolate Nation, een waar walhalla voor chocoladeliefhebbers! Een belevingsmuseum waar je letterlijk je vingers af kunt likken.
Wist je dat de allereerste chocoladefabriek van ons land in Antwerpen stond? En dat de Antwerpse haven de grootste opslagplaats ter wereld is van cacao? Dat en veel meer ontdekken we in Chocolate Nation, een gloednieuw belevingsmuseum rond chocolade.
Wie België zegt, denkt meteen aan chocolade. Belgische chocolade is wereldberoemd. Het liefdesverhaal tussen dit kleine landje en de zoete heerlijkheid gaat al generaties lang mee.
In veertien gethematiseerde ruimtes neemt Chocolate Nation je 60 tot 90 minuten lang mee in het verhaal van onze Belgische chocolade. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat.
Chocoladetradities, geschiedenis, merken, producten en innovaties die voor de wereldwijde reputatie zorgden, je vindt ze allemaal op jouw reis door het museum. En onderweg kun je naar hartenlust proeven, dat spreekt voor zich…
Inkomtickets aan groepsprijs van € 15 ipv € 16.5 inclusief audiogids en verschillende chocoladecreaties.
Na ons bezoek aan Chocolate Nation, hebben we de mogelijkheid om bij Restaurant Octave, dat deel uitmaakt van Chocolate Nation, een koffietje te gaan drinken met een overheerlijk dessertje dat in hun eigen Bean to Bar atelier wordt gecreëerd. Dit is niet inbegrepen in de prijs. We hebben 20 plaatsen gereserveerd om 15u30.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Chocolate Nation, Koningin Astridplein 7 2018 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :25
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf101)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 11/06/19
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf111)    
 
 
 
Badminton KesselDI 11/06/19
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf112)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm A land Imagined (Siew Hua Yeo) UGC AntwerpenDI 11/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitLok, een politiedetective, doorkruist het troosteloze havengebied van Singapore op zoek naar Wang, een vermiste illegale migrant.
Dan focust de film zich op Wang, die werkzaam is bij een baggerbedrijf. Na een ongeval wordt hij gewond aan één arm, dat leidt ertoe dat hij een slecht betaalde job aanvaardt als chauffeur. Hij wordt er bevriend met Ajit, ook een immigrant uit Bangladesh. Ajit verdwijnt plots, tot grote ongerustheid van Wang. ’s Nachts is Wang slapeloos, dan gaat hij op stap in de onderwereld van migranten die in de haven werken en verdrijft zijn tijd in één van de vele cybercafés, waar hij de hele nacht door games speelt en een virtuele vriendschap sluit met een sinistere gamer. In het cybercafé leert hij ook de mooie en mysterieuze Mindy kennen.
In A LAND IMAGINED gebruikt de regisseur een mix van stijlen: die van politiethriller en van sociaal-realistisch drama met een film-noir sfeer overgoten. Het scenario neemt soms vreemde bochten en verandert een paar keer van perspectief, wat de kijker in verwarring kan brengen.
De fotografie doet denken aan de films van Wong Kar-wai, met veel neon-licht dat dromerig weerkaatst in de regen.
Een sfeervolle film die zijn geheimen niet snel prijsgeeft.
Doet de toeschouwer nadenken over die onzichtbare en niet-betreurde levens van mensen waarop steden worden gebouwd en geschraagd.(De Standaard)

Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u45
Info :
of :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf113)    
 
 
 
Jongerencafé, MortselDO 13/06/19
Omschrijving :#JCM
Afspraakuur :vanaf 20u
Info :jongeren
Wegwijzer :Theatercafé Mortsel
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf131)    
 
 
 
Badminton MortselVR 14/06/19
Omschrijving :#VRB
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf142)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 14/06/19
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf143)    
 
 
 
Samenkomst Wandelvakantie Galtür (Oostenrijk) o.l.v. Frans van ZA 10/08 tot ZA 17/08/2019 MortselVR 14/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitDe deelnemers voor de Wandelvakantie in Galtür (Paznauntal), Oostenrijk o.l.v. Frans van ZA 10/08 tot ZA 17/08/2019, komen samen voor praktische afspraken, om met elkaar kennis te maken en om de carpooling en de kamerindeling te bespreken! Dus wel belangrijk dat je er bent! Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan Frans VR - 0496 62 46 11 of aan Pieter 0478 54 54 54 / pieter@oever.be
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf144)    
 
 
 
Concert met het Antwerp Symphony Orchestra ‘America the Beautiful’ AntwerpenVR 14/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitKlassiek concert met het Antwerp Symphony Orchestra
Toen Gustav Mahler in 1907 in New York aankwam om er het chef-dirigentschap van The Metropolitan Opera op te nemen, voelde hij zich als herboren. ‘Aangezien New Yorkers in het geheel geen last hebben van vooroordelen, hoop ik dat ik hier vruchtbare grond zal vinden voor mijn werk’. De Weense dirigent en zijn nieuwe stad konden goed met elkaar opschieten. Mahler woonde op Fifth Avenue, was fan van de subway, Chinatown en Central Park, en maakte van de New York Philharmonic een wereldorkest. Zijn Tiende symfonie moest het werk worden waarin hij zijn indrukken van Amerika verwerkte. Mahler overleed voor hij de symfonie kon voltooien, maar de ‘performing version’ van Deryck Cooke maakt de nieuwe geluiden hoorbaar die de grote symfonicus in zijn hoofd had. Het traject naar – en zelfs na – de dood heeft Mahler meermaals afgelegd, maar nergens zo radicaal als in zijn laatste, ‘Amerikaanse’ symfonie.

Programma :
Ives - The unanswered question
Mahler - Symfonie nr. 10('performing version' door Deryck Cooke)
Markus Stenz dirigent
Prijs rang 3: € 26,35 rang 2: € 34,00
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :Koningin Elisabethzaal Astridplein 26 2018 Antwerpen
Na de 2de deur rechts.
Aanvangsuur :20u
Bijdrage :€ 26,35
Max. personen :20
Wegwijzer :Koningin Elisabethzaal
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf141)    
 
 
 
Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Kapellen! OOK NIET-LEDEN!ZA 15/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitVoor de eerste keer is feestzaal Den Haasdam in Kapellen, de locatie voor onze jaarlijkse BBQ.
We eten buiten bij goed weer.
Dit jaar opteren we opnieuw voor de formule waarbij de slager - traiteur de volledige BBQ verzorgt.
We opteren voor de formule MIXED GRILL en is er keuze uit 8 stukjes vlees en/of vis (alleen zijn de porties kleiner): scampi, lams, varkens, kip, kalkoen, worstje en hamburger en om het zot te maken aangevuld met de specialiteit van onze slager Ierse filet die zo mals is als boter.
Iedereen kan dus 100 % genieten!
We starten vanaf 18u30 met een fris aperitiefje.
Om 19u30 kun je genieten van de overvloedige MIXED GRILL barbecue + een lekker gezond groentebuffet met aardappelsla, pastasla, wortelsla, komkommers, slamix, tomaten natuur & tomaten bieslook, eieren, mais, American koolsla. De sausjes (look, curry, cocktail, tartaar, mayonaise, BBQ saus) en broodjes maken de BBQ compleet. En uiteraard past er ook nog een aardappel in de schil bij!
Achteraf is er nog een koel toetje!
Voor de vegetariërs onder jullie voorziet de slager een met quinoa gevulde paprika uiteraard aangevuld met het groentebuffet, sausjes en broodjes.
Indien je vegetariër bent en voor de met quinoa gevulde paprika kiest, vermeld dit dan op je overschrijving!
Bij het binnenkomen krijgen jullie allemaal een jeton voor het aperitief!
Na de BBQ speelt DJ Vince ons allemaal de dansvloer op!
In de prijs van € 27 is ook de party inbegrepen! Oeverleden hebben voorrang om in te schrijven tot 15 mei.
Vanaf 16/05 kunnen ook niet-leden inschrijven voor de BBQ + party maar zij betalen dan wel € 32.
Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
BBQ + fuif zijn 1 pakket! Alleen naar de party komen, kan niet!
PS: Snel inschrijven is de boodschap want elk jaar is de BBQ volzet!
Afspraakuur :vanaf 18u30
Afspraakplaats :Den Haasdam, Hoogboomsteenweg 227 2950 Kapellen.
Aanvangsuur :19u30
Reservatie :€ 27 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :164
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf151)    
 
 
 
Wandeling: Waar de Moervaart kronkelt (20km)ZO 16/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitDe Moervaart werd in de Middeleeuwen gegraven in opdracht van de Abdij van Baudeloo. Het diende toen als
afwateringskanaal om meer weiland en landbouwgrond te winnen. Nu verbindt ze de Durme met het kanaal Gent-
Terneuzen. We vertrekken langs de Olentgracht richting Eksaardedam en genieten van het vlakke landschap.
Picknick in het Eetcafé. Daarna wandelen we verder langs de Liniewegel en het gelijknamige natuurreservaat. In 1702 was dit de verdedigingslijn tussen de Fransen en de Nederlanders. We passeren de Kruiskapel met haar mirakel, gaan naar binnen en houden even halt. Wat verderop bereiken we de brede Moervaart. Via Eksaarde-dorp keren we terug naar het Eetcafé voor een 2de stop. Tenslotte eindigen we met het mooiste deel langs de Zuidlede, waar libellen en vlinders ons tegemoet fladderen. Ontdek mee deze prachtige streek. Be there.
Meebrengen : hapje en drank voor onderweg (2 stops), stevige wandelschoenen (vlak parcours), zonbescherming, goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart.
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Oud Berchem Kerk of om 11u15 aan Taverne t'Ou Huys, Stenenbrug 39, 9160 Eksaarde.
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
Wegwijzer :Oud Berchem Kerk (Sint-Willibrorduskerk)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf163)    
 
 
 
Fietstocht naar Aalst (± 70 km)ZO 16/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitVia mooie landelijke wegen starten we onze fietstocht richting Oppuurs, Lippelo, Malderen en Peizegem. Vervolgens volgen we een groot gedeelte de Leirekensroute (een fietssnelweg die is ontstaan uit een vroegere spoorlijn tussen Aalst en Londerzeel). We rijden door de velden en passeren onder meer kleine dorpjes zoals Baardegem en Moorsel. Na ongeveer 32 km te hebben gefietst, volgt een verdiende eerste stop op de Grote Markt van Oilsjt, de stad van de Ajoinen.
Na onze eerste tussenstop zetten we onze fietstocht verder langsheen Dender en Schelde richting Denderbelle, Dendermonde en Vlassenbroek. Daar volgt een tweede stop (na ongeveer 51 km). Tenslotte fietsen we richting Baasrode, Sint Amands, Mariekerke en Bornem. Aangekomen, genieten we na bij een lekker stukje taart, een ijsje, … en een drankje.
Afstand: ± 70 km (met 2 tussenstops)
Rijsnelheid: ± 20 km/u (dit is geen gemiddelde snelheid)
Opmerkingen:
1. Bij slecht weer gaat deze rit niet door en wordt ze verplaatst naar een latere datum. Bij twijfel stuur je Danny een SMS om te vragen of de fietstocht al dan niet doorgaat.
2. Gelieve Danny ten laatste zondag ochtend om 10u30 te verwittigen van je deelname.
3. Na de fietstocht kunnen we nog samen iets gaan eten in café Mangé.
Meebrengen : een fiets in perfecte staat, een drankje en snack voor onderweg.
Afspraakuur :vanaf 11u15
Afspraakplaats :Barelstraat 169 2880 BORNEM; parking bij de kinderboerderij de Barelhoeve.
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf162)    
 
 
 
Fietstocht vanuit Essen (57km)ZO 16/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitDe Heideroute is een echte klassieker. Ze bestaat sinds 1975 en was de eerste bewegwijzerde themaroute in de Antwerpse Kempen. De Kalmthoutse Heide speelt de hoofdrol maar de ganse route serveert ons 57km natuur, ruimte en rust. Ze leidt ons langs de Horendonkse bossen, de Nieuwmoerse Maatjes en het Wuustwezelse vlakke weide- en akkerlandschap.
We fietsen aan een rustig tempo, aangepast aan de groep. We stoppen geregeld voor een korte drankpauze en genieten halverwege van een langere tussenstop. Er is mogelijkheid om achteraf nog gezamenlijk iets te eten. Wie van dit aanbod gebruik wilt maken, verwittigt de organisatoren voor aanvang van de activiteit zodat we tijdig kunnen reserveren.
Meebrengen : fiets die in orde is, regenkledij, zonbescherming, reserve band, drankje voor onderweg
Afspraakuur :13u
Afspraakplaats :Karrenmuseum
Moerkantsebaan 52
2910 Essen
Aanvangsuur :13u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf164)    
 
 
 
Caroluswandeling Mechelen OOK NIET-LEDEN!ZO 16/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitOntdek Mechelen en proef van de meermaals bekroonde bieren van brouwerij Het Anker. Een ervaren stadsgids brengt ons door de historische binnenstad met zijn rijke geschiedenis. Onderweg stop je één keer in een typisch Mechels café, waar je van een heerlijke Gouden Carolus of Maneblusser geniet. De route hangt af van de deelnemende cafés.
De wandeling duurt 2 uren en daarna gaan we nog samen gezellig iets drinken en/of eten!
Afspraakuur :14u45
Afspraakplaats :Visit Mechelen, Schepenhuis, Vleeshouwersstraat 6 2800 Mechelen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf161)    
 
 
 
Bowlen - Bowling stones AntwerpenMA 17/06/19
Omschrijving :#MA3
Afspraakuur :20u
Aanvangsuur :20u
Info :Annick F
Wegwijzer :Bowling Stones, Antwerpen
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf171)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 18/06/19
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf181)    
 
 
 
Badminton KesselDI 18/06/19
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf182)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Greta UGC AntwerpenDI 18/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitDe jonge Frances (Chloë Grace Moretz) leeft in New York met haar beste vriendin, maar mist haar net overleden moeder.
Wanneer ze op een dag de oudere weduwe Greta (Isabelle Huppert) ontmoet, ontstaat er een ongewone, intieme vriendschap.
Maar al gauw blijkt dat de weduwe een sinister geheim met zich meedraagt.
Chloë Grace Moretz en Isabelle Huppert schitteren in deze sfeervolle en bloedstollende thriller van Oscar® winnaar Neil Jordan
(Interview with the Vampire, The Crying Game).
De producenten van Greta zijn bekend van onder andere The Age of Adaline, Inglourious Basterds en Good Will Hunting.
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u45
Info :
of :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf183)    
 
 
 
Sinksenfoor- Spoor Oost Antwerpen UITGESTELD!!!WO 19/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitMeer dan 150 attracties zorgen voor een unieke kermissfeer. Klaar om plezier te maken, te gillen en te smullen?
Typisch Sinksenfoor
De geur van wafels, lackmans en hamburgers.
Het gegil bij de spannende attracties.
Kriebels in de buik in het reuzenrad.
Kippenvel in het spookhuis, de slappe lach in het spiegelpaleis.
Magie voor groot en klein.
Naast de gekende attracties en kermiskramen, vind je dit jaar enkele nieuwe attracties.
Top of the world: een draaimolen met hangzitjes die op 60 meter hoogte ronddraaien, en je zo een prachtig zicht op Antwerpen biedt.
Tiki Party: de meest tropische attractie op de foor. Het kleurrijke geheel met grote maskers bestaat uit een roterende schijf met 5 draaiende gondels.
River Rafting: een heuse wildwaterbaan op de Sinksenfoor. Op de snelle glijbanen van de ‘River Rafting’ beleef je een avontuurlijke tocht in een opblaasbootje.
King Kong Bar: King Kong Bar wordt ongetwijfeld “the place to be” op de Sinksenfoor dit jaar! In deze cocktail bar vind je vers gemaakte cocktails en kan je genieten van muziek door verschillende DJ’s.
Bij slecht weer gaat deze activiteit niet door. Twijfel je, bel gerust naar Petra!
Afspraakuur :18u50
Afspraakplaats :Aan ingang Oost. Deze ligt op de Noordersingel zelf en komt uit centraal op het terrein. Tegenover deze ingang ligt een autoparking.
Aanvangsuur :19u
Info :Annick F
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf191)    
 
 
 
Sauna Espace, KalmthoutDO 20/06/19
Omschrijving :We relaxen in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveer je saunabeurt via www.sauna-espace.be.
Voor een saunabezoek betaal je slechts € 17 inkom i.p.v. € 27.
Je saunaticket(s) kan je ter plaatse kopen bij Marianne aan € 17.
Je kan ook saunatickets aan € 17 bestellen via Pieter, pieter@oever.be. Na je overschrijving voor saunatickets op de Oeverrekening BE07 7310 3573 4266, worden ze naar jou opgestuurd en kan je naar de sauna gaan zonder het Oevergezelschap.
Aanvangsuur :vanaf 16u
Afspraakplaats : Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Geef je naam op aan de receptie, zeg dat je van Oever bent en je vindt erna Marianne in de sauna. Betaal je saunabeurt aan Marianne.
Meebrengen :Badjas, badhanddoek(en), slippers, eventueel douchegel en shampoo.
Info :Marianne S - 0495 88 55 40 - mariannes@oever.be
Wegwijzer :Sauna Espace, Kalmthout
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf201)    
 
 
 
Badminton MortselVR 21/06/19
Omschrijving :#VRB
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf211)    
 
 
 
Singlesong avond BoechoutVR 21/06/19
Omschrijving :Kom mee zingen of spelen tijdens een Singlesong avond in een gezellige thuissfeer.
Er zijn boeken met allerlei songs, dus: voor elk wat wils. Je hoeft geen nachtegaal te zijn!
Meezingen is ook leuk. Gitaristen ondersteunen onze stembanden met véél plezier en andere muzikanten zijn ook welkom!
Er wordt voor een drankje of meer gezorgd door de gastvrouw of -heer van dienst. Gelieve ook bij hen te reserveren met je naam en telefoonnummer. Je betaalt ter plaatse € 5!
En... breng je Oevervrienden zeker mee!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :Erik Cole, Lispersesteenweg 25, 2530 Boechout, 03 454 02 87 of erik.cole@telenet.be
Bijdrage :€ 5
Max. personen :15
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf215)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 21/06/19
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf213)    
 
 
 
Rik Van Looy route vanuit Herentals (± 85 km)ZA 22/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitVoor de derde maal rijden we de Rik Van Looy route (genaamd naar de alom bekende wielrenner uit de jaren '60.) We vertrekken vanuit Herentals (± 17 km) langsheen het Albertkanaal richting Schoten. Vervolgens volgen we het kanaal Schoten Dessel (± 23 km) tot in Malle. Nadien zetten we onze weg verder richting Beerse en Gierle om, na ± 85 km, terug aan te komen aan het Netepark in Herentals. Er worden 3 tussenstops voorzien.
Rijsnelheid: ± 20 km/u (gemiddelde snelheid: ± 18,5 km/u)
Belangrijke opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat deze fietstocht niet door en wordt ze verplaatst naar een latere datum. Maar een klein buitje kunnen we nog wel trotseren. Indien je twijfelt of de fietstocht al dan niet zou doorgaan, kan je Danny een SMS sturen.
2. Gelieve Danny ten laatste op zaterdag ochtend om 8u30 te verwittigen van je deelname.
Meebrengen : een fiets in PERFECTE staat (kijk o.m. je buitenbanden goed na voor je vertrekt), een binnenband en fietspomp, voldoende drank en een picknick en/of snacks.
Afspraakuur :9u50
Afspraakplaats :Parking bij het zwembad NETEPARK, Vorselaarsebaan 56, 2200 HERENTALS
Aanvangsuur :10u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf222)    
 
 
 
Rondleiding Schipperskwartier Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZA 22/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitNa het succes van de vorige wandeling waarbij een tiental leden op de wachtlijst stonden, hernemen we deze boeiende wandeling.
Vanavond zal een gids ons iets bijbrengen over het oudste beroep ter wereld.
Deze wandeling voert je naar de rosse buurt in Antwerpen. De gids vertelt het verhaal van hoe aan de haven de prostitutie ontstond zo'n 1000 jaar geleden. Wandelend langs een reeks markante plaatsen vernemen we hoe deze prostitutie zich in de loop der eeuwen ontwikkelde, waar ze zich situeerde en hoe de Stad trachtte deze prostitutie te reglementeren. Tenslotte wordt de rosse buurt aangedaan maar niet vooraleer het huidig prostitutiebeleid van de Stad wordt toegelicht. De wandeling wordt afgesloten met een drankstop op de Sint- Paulusplaats. Wat je altijd al wilde weten maar nooit durfde vragen komt hier ruim aan bod. Parcours: Grote Markt - Burchtgracht - Guldenberg - Veemarkt - Lange Schipperskapelstraat - Blauwbroekstraat - Falconplein - Verversrui - Sint-Paulusplaats - Nosestraat - Grote Markt.
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de Toeristische dienst, Grote Markt in Antwerpen.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :22
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf221)    
 
 
 
Avontuurlijke natuurwandeling vanuit Anseremme en rotsen rond de Lesse (17 km)ZO 23/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitDeze wandeling is een goede voorbereiding voor de bergen.
We vertrekken vanuit Anseremme en volgen de Lesse voor een tijdje. Na een half uurtje wandelen, steken we de Lesse over en hebben we een pittige klim van ongeveer 200m tot op de rotsen van la Nausée. Boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht op de overkant en de Lesse.
Verderop komen we aan de Rocher Du Castel, een rotsopening met uitzicht. Op een zonnig plekje kunnen we bovenaan eten. We stijgen nog even naast de rots omhoog en dalen even later zigzaggend af via een bergpaadje. We passeren er het hotel Castel in Pont-à-Lesse. Hier houden we halt om iets te nuttigen, maar neem alvast genoeg drinken mee indien het niet open zou zijn. Beneden aangekomen, passeren we nog een kleine ruïne en indrukwekkende grotopeningen, helemaal uitgehold onderaan de rots, genaamd de Trou Magritte.
Verderop lopen we verder richting Lesse waar we een voetgangersbrug oversteken. We wandelen naast de Lesse en, aan de overkant van de rechteroever, zie je boven de rotsen het mooie kasteel van Walzin. We steken de Lesse over via de spoorwegbrug en wandelen langs de rechteroever. We komen even verder aan, aan de Cirque van Chaleux. Dit zijn de rotspieken die je ziet rond het gehucht Chaleux.
We verlaten hier de Lesse en hebben hier terug een pittige klim omhoog. Boven krijg je weer een mooi uitzicht op de Cirque de Chaleux.
We lopen door akkers richting de Ferme de Sûre naar Dréhance. Al snel verlaten we Dréhance en dalen we af door de velden en komen al snel op een kronkelend bospaadje, met dassenburcht. Het pad gaat op en neer en uiteindelijk komen we in het gehucht Hordenne. Links zie je een kasteel en verderop nog een kapel. We steken de baan over, dalen via een bosweg en lopen tot aan de Maas in Anseremme.
Na de wandeling kunnen we nog iets drinken in L’ Atmosphère Côté Meuse. Wie blijft eten, verwittigt tegen woensdag 19/6 zodat er tijdig gereserveerd kan worden.
Hou hier ook rekening mee als je carpoolt!
Bij bar slecht weer wordt de wandeling uitgesteld.
Meebrengen : goede wandelschoenen, regenkledij, hapje en drankje.
Afspraakuur :8u15
Afspraakplaats :vertrek aan P&R Wommelgem of om 9u45 in 5500 Anseremme, Place Baudouin 1er
Aanvangsuur :10u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Beatrijs - 0472 21 06 27
of :MarcM - 0495 53 28 52
Wegwijzer :Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem (Terminus Tram 8)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf231)    
 
 
 
Jan Primusroute vanuit Haacht (± 74 km)ZO 23/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitDe Jan Primusroute is een zeer mooie route (met af en toe een glooiend parcours), gebruik makend van fietsknooppunten. Vanuit Haacht fietsen we via Rotselaar, Wezemaal en Holsbeek richting Tielt-Winge (eerste tussenstop). Via Sint-Pieters-Rode en Betekom fietsen we (deels langsheen de Demer) richting Werchter (tweede tussenstop). Vervolgens volgen we de Dijle richting Boortmeerbeek en Haacht.
Rijsnelheid: ± 20 km/u.
Opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat deze fietstocht niet door en wordt ze verplaatst naar een latere datum. Maar een klein buitje kunnen we nog wel trotseren. Indien je twijfelt of de fietstocht al dan niet zou doorgaan, kan je Danny een SMS sturen.
2. Gelieve Danny ten laatste op zondag ochtend om 9u45u te verwittigen van je deelname.
Meebrengen : een fiets in PERFECTE staat (kijk o.m. je buitenbanden goed na voor je vertrekt), een binnenband en fietspomp, voldoende drank en een picknick en/of snacks.
Afspraakuur :11u15
Afspraakplaats :Brouwershof, Provinciesteenweg 10, 3150 Haacht (ruime parking)
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf233)    
 
 
 
Fietsen vanuit Lier door natuur en langs Nete (± 40km)ZO 23/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitWe fietsen deels langs de Diamantroute en Kleine Nete, nemen enkele knooppunten en verder langs de Grote Nete (2 tussenstops voorzien.)
We fietsen aan een matig tempo, ± 17km/u.
Het verkeersreglement voor individuele fietsers geldt. Nadien kunnen de liefhebbers nog wat eten in de plaatselijke horeca.
Toon spontaan je geldige Oeverlidkaart aan de verantwoordelijke!
Bij regen gaat de fietstocht niet door.
Meebrengen : fiets in goede staat, reservebinnenband, eventueel drank en regenjasje.
PS: indien je je eigen fiets niet kunt meenemen, reserveer dan op voorhand, uiterlijk op zaterdag, tussen 09u en 13u een fiets bij het fietspunt van het station van Lier. ( Tel.: 03 488 18 51 / fietspuntlier@skynet.be). Je betaalt 9 euro om een fiets te huren!
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Station van Lier, Leopoldplaats 32 in 2500 Lier
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Jos Heylen - 0486 31 66 76
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf235)    
 
 
 
Wandeling om en rond Schilde (9 km)ZO 23/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitMooie wandeling in en rond Schilde langs schaduwrijke wegen. Er is geen tussenstop, dus breng iets mee om te drinken! Voorzie wandelschoenen.
Afspraakuur :14u15
Afspraakplaats :Den Inslag, Noorderlaan 16 - 2970 Schilde (ingang Schilde strand)
Aanvangsuur :14u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Jan Muylaert - 0474 72 34 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf236)    
 
 
 
Stadswandeling Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog AntwerpenZO 23/06/19
Omschrijving :foto bij activiteit75 jaar Bevrijding: herdenk mee de Tweede Wereldoorlog
In 1944 werd Antwerpen bevrijd. Een jaar later was de Tweede Wereldoorlog definitief voorbij. Om de herinnering aan deze oorlog levend te houden, worden er door de stad Antwerpen 3 themawandelingen georganiseerd: 'Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog', 'De Jodenvervolging in Antwerpen tijdens WOII', '167 dagen bommenterreur'
Oever zal de 3 themawandelingen programmeren!

Themawandeling 'Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog'
In 2019 is het 75 jaar geleden dat Antwerpen bevrijd werd. De oorlog was echter nog niet voorbij en zou voor vele Antwerpenaren een hoge tol eisen.

De stad Antwerpen wil daarom de herinnering aan deze oorlog levendig houden, versterken en doorgeven aan de toekomstige generaties. Met de kerngedachte ‘Altijd vrij. Nooit vanzelfsprekend’, wil de stad een bewustzijn creëren over vrijheid en het belang daarvan aan de hand van een concreet stukje Antwerpse geschiedenis.
We mogen immers niet vergeten dat tijdens de Tweede Wereldoorlog (WOII) duizenden Joodse mensen voorgoed uit het Antwerpse straatbeeld verdwenen. Dat heel wat verzetsmensen en andere politieke gevangenen hun engagement niet overleefden. Dat Belgische en geallieerde strijdkrachten vielen voor de verdediging van de democratische grondwaarden en dat er na de bevrijding nog minstens 3560 mensen omkwamen door de terreur van de V-bommen. Op het einde van de oorlog lag de stad in puin. Antwerpenaren leden honger, vluchtten, waren onzeker over het lot van hun naasten, doken onder, stierven, verraadden of hielpen elkaar.
We gaan met een stadsgids op pad en ontdekken waar de bommen vielen, welk leed ze aanrichtten en welke rol het stadsbestuur in die periode speelde. Ook de cruciale functie en ligging van de haven tijdens de strijd komt aan bod.

De wandeling duurt 2 uur.
Daarna gaan we samen nog iets gezellig drinken en/of eten!
Afspraakuur :14u45
Afspraakplaats :aan de kiosk, Groenplaats 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 7 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf232)    
 
 
 
Etentje in Restaurant De Kaai Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZO 23/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitGelegen in de oude haven van Antwerpen bevindt zich aan de oever van de Schelde het stijlvol en “loungy” restaurant De Kaai. Het unieke uitzicht over de rivier biedt een mooi en stijlvol kader gecombineerd met een uitgelezen kaart.
Bij Restaurant De Kaai zijn de gerechten seizoensgebonden en allemaal vers en huisgemaakt!
We opteren voor het volgende 3-gangen keuzemenu:
Carpaccio van rundsvlees met basilicumpesto (A)
of
Gemarineerde zalm met dille en zure room (B)
of
Kaaskroketjes (C)
*******
Medaillon van zwart varken met truffelrisotto (D)
of
Kabeljauwfilet met spinazie, aardappelmousseline en safraansaus (E)
of
Vegetarische lasagna (F)
*******
Trip van chocolade met een vanille sausje

Vermeld op je overschrijving welk voorgerecht je wenst: A, B of C en welk hoofdgerecht: D, E of F!
Aperitief en dranken zijn niet inbegrepen en naar ieders budget!
Afspraakuur :18u15
Afspraakplaats :aan de inkom van Restaurant De Kaai/Hangar 26, Rijnkaai 94, 2000 Antwerpen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Restaurant De Kaai heeft een ruime en gratis parking voor de deur.
Aanvangsuur :18u30
Reservatie :€ 35 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :14
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf234)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 25/06/19
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf251)    
 
 
 
Badminton KesselDI 25/06/19
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf252)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Red Joan 3* UGC AntwerpenDI 25/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitIn 1999 werd bekend dat de zevenentachtigjarige Melita Norwood jarenlang informatie over het ontwikkelen van een atoombom naar de Sovjet-Unie had doorgespeeld. Norwood kwam bekend te staan als de 'Granny Spy' en is volgens sommigen een van de belangrijkste spionnen die de KGB heeft gehad. Red Joan is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jennie Rooney waarin een fictief portret van Melita Norwood wordt geschilderd.
Het uitgangspunt is sterk en spreekt tot de verbeelding.
Aan het begin van de film is de oude Joan Stanley te zien in een nette buitenwijk. Ze snoeit haar rozen in haar voortuin en zet een pot thee. Het rustige leven van de stokoude dame wordt abrupt verstoord als opeens politie voor de deur staat.
Tijdens het verhoor wordt Joan herinnerd aan de tijd dat ze in contact kwam met een socialistische studentenorganisatie eind jaren dertig. De rest van de film wisselt tussen het heden waarin de politie Joan verhoort en het verleden.
In 1999 werd bekend dat de zevenentachtigjarige Melita Norwood jarenlang informatie over het ontwikkelen van een atoombom naar de Sovjet-Unie had doorgespeeld. Norwood kwam bekend te staan als de 'Granny Spy' en is volgens sommigen een van de belangrijkste spionnen die de KGB heeft gehad. Red Joan is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jennie Rooney waarin een fictief portret van Melita Norwood wordt geschilderd.
Het uitgangspunt is sterk en spreekt tot de verbeelding, maar de uitwerking is eerder matig.
Regie : Trevor Nunn | Cast: Judi Dench (Joan Stanley), Sophie Cookson (Jonge Joan), Tom Hughes (Leo Galich), Stephen Campbell Moore (Max Davis), Tereza Srbova (Sonya Galich), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar:2018

Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u45
Info :
of :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf253)    
 
 
 
Sinksenfoor- Spoor Oost AntwerpenDO 27/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitMeer dan 150 attracties zorgen voor een unieke kermissfeer. Klaar om plezier te maken, te gillen en te smullen?
Typisch Sinksenfoor
De geur van wafels, lackmans en hamburgers.
Het gegil bij de spannende attracties.
Kriebels in de buik in het reuzenrad.
Kippenvel in het spookhuis, de slappe lach in het spiegelpaleis.
Magie voor groot en klein.
Naast de gekende attracties en kermiskramen, vind je dit jaar enkele nieuwe attracties.
Top of the world: een draaimolen met hangzitjes die op 60 meter hoogte ronddraaien, en je zo een prachtig zicht op Antwerpen biedt.
Tiki Party: de meest tropische attractie op de foor. Het kleurrijke geheel met grote maskers bestaat uit een roterende schijf met 5 draaiende gondels.
River Rafting: een heuse wildwaterbaan op de Sinksenfoor. Op de snelle glijbanen van de ‘River Rafting’ beleef je een avontuurlijke tocht in een opblaasbootje.
King Kong Bar: King Kong Bar wordt ongetwijfeld “the place to be” op de Sinksenfoor dit jaar! In deze cocktail bar vind je vers gemaakte cocktails en kan je genieten van muziek door verschillende DJ’s.
Bij slecht weer gaat deze activiteit niet door. Twijfel je, bel gerust naar Petra!
Afspraakuur :18u50
Afspraakplaats :Aan ingang Oost. Deze ligt op de Noordersingel zelf en komt uit centraal op het terrein. Tegenover deze ingang ligt een autoparking.
Aanvangsuur :19u
Info :Annick F
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf271)    
 
 
 
Badminton MortselVR 28/06/19
Omschrijving :#VRB
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf281)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 28/06/19
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf282)    
 
 
 
Rivier- en boswandeling in en rond Vorselaar (18 km)ZO 30/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitWe starten onze wandeling in Vorselaar, hartje Kempen. Vorselaar kent nog ontzettend veel groene ruimte. Slechts 15% van het grondgebied is bebouwd, een vierde is bebost en het overgrote deel is bestaand natuur- en landbouwgebied.
Eens de dorpskern buiten volgen we de Aa. Deze rivier vormt de natuurlijke grens tussen Vorselaar en Herentals. In Herentals wandelen we verder door de Bosbergen, een golvend duinlandschap dat in de volksmond 'de Paepekelders' wordt genoemd. Hier passeren we langs het hoogste punt van Herentals, waar al meer dan een halve eeuw de Toeristentoren staat. De constructie telt 112 houten treden die je naar een hoogte van 22 meter voeren. Op het einde van de klim word je beloond met een adembenemend uitzicht op de omgeving.
Let op: in de voormiddag passeren we geen drankgelegenheden. Voorzie voldoende drank bij warm weer. Rond de middag komen we aan in recreatiedomein Netepark waar ook een taverne is.
Na de wandeling kunnen we nog nagenieten op een terrasje...
Afspraakplaats :Omgeving Brasschaat-Centrum: contacteer Luc
9u30 Wommelgem: Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem
10u Vorselaar - sportcentrum 'De Dreef' - Oostakker 1
Aanvangsuur :10u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :LucDB - 0499 14 87 73
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf304)    
 
 
 
Fietstocht vanuit Stabroek naar Yerseke (NL) (± 81 km)ZO 30/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitVoor de eerste keer dit jaar fietsen we richting Yerseke (NL). Terwijl we een tweede keer zullen vertrekken vanuit Vlissingen, starten we nu vanuit Stabroek. De heenrit verloopt deels langsheen de Westerschelde en de terugrit deels via de Oosterschelde. In Yerseke kunnen we uitgebreid de tijd nemen voor een lekkere maaltijd. Behalve de lange tussenstop in Yerseke zijn er nog 2 kleinere tussenstops voorzien (eigen drank en/of snack). Aangekomen in bistro 'De Neus' genieten we nog na bij een hapje en/of een drankje.
Rijsnelheid: ± 20 km/u (bij rugwind: 20 - 24 km/u ; bij tegenwind: 16 - 18 km/u)
Belangrijke opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat deze fietstocht niet door en wordt ze verplaatst naar een latere datum. Maar een klein buitje kunnen we nog wel trotseren. Indien je twijfelt of de fietstocht al dan niet zou doorgaan, kan je Danny een SMS sturen.
2. Gelieve Danny minstens één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
3. In Yerseke gaan we naar een restaurant. Misschien is reservatie wenselijk.
Meebrengen : Een fiets in perfecte staat, drinken en een snack voor onderweg.
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :Bistro De Neus, Hoogeind 85, 2940 Stabroek
Aanvangsuur :10u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf301)    
 
 
 
Wandeling Het Niels broek en het Noordelijk eiland (9,5km)ZO 30/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken richting Rupel maar na een paar honderd meter slaan we rechts af richting het Broek waar we aan de uitgang van het Broek de overzet nemen naar het Noordelijk eiland van Wintam (waar tevens ook de Wintam sluis gelegen is). We wandelen het eiland helemaal rond, genietend van de tientallen vogelsoorten die er verblijven, om vervolgens de Rupel terug over te steken. Daar houden we een korte stop met drankje om van de omgeving te genieten. Daarna doorkruisen we het avontuurlijkste gedeelte van het Broek. We eindigen weer op de plaats waar we vertrokken zijn. Ter afsluiting: 100 meter daar vandaan is er een ander pleintje waar een aantal drank- en eetgelegenheden gevestigd zijn.
Meebrengen : degelijke wandelschoenen!
Tip:verrekijker meenemen

Als het regent gaat de wandeling niet door!
Afspraakuur :12u15
Afspraakplaats :Niel, Heideplaats (zeer ruime parking)
Aanvangsuur :12u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf302)    
 
 
 
Fietstocht van Wildert naar Roosendaal (50km)ZO 30/06/19
Omschrijving :foto bij activiteitWe fietsen vanaf de molen langs zalige fietspaden over de grens naar Roosendaal. Op de Oude Markt in het centrum houden we een tussenstop op één van de terrasjes. Langs verkeersarme wegen keren we terug naar het vertrekpunt. We sluiten af met een drankje en wie wil kan nog blijven eten in de molen. Gelieve bij aanmelding te verwittigen als je blijft eten zodat we kunnen reserveren.
Er wordt aan een rustig tempo gefietst.
Meebrengen : drankje voor onderweg en zonbescherming.
Afspraakuur :vanaf 13u15
Afspraakplaats :Wildert aan de molen, St Jansstraat Wildert-Essen
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sf303)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be