Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
September 2019
madiwodovrzazo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 08 September 2019
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Bruegel achterna in de Pedevallei (21 km)ZO 08/09/19
Omschrijving :foto bij activiteitEr zijn in Vlaanderen nog maar weinig maalvaardige watermolens te vinden. De Pedemolen in Sint-Gertrudis-Pede is er één van, en hij is de enige van het Pajottenland. De molen ligt ingebed in een glooiend Bruegellandschap. Hij is ook terug te vinden op verschillende schilderijen van Pieter Bruegel. Tijdens zijn laatste jaren kwam de meester te voet van Brussel naar de Pedevallei om er te schilderen. Aan voetwegen is er hier geen gebrek. Deze wandeling combineert prachtige vergezichten met rustige hollewegen en groene weidelandschappen.
Na de wandeling kunnen we iets eten in hoeveherberg Klosken.
Graag Luc verwittigen ten laatste donderdag voor de reservatie!
Gelieve Luc te verwittigen van je deelname!
Afhankelijk van het aantal deelnemers kan de wandeling uitgesteld worden.
Meebrengen : hapje en drankje voor onderweg
Afspraakplaats :9u00 Omgeving Brasschaat-Ekeren-Merksem-Kapellen: contacteer Luc
9u20 Carpoolparking Kontich
9u45 Mechelen - Rode Kruisplein
10u30 Sint-Martens-Lennik - Dorp - trappen Sint-Martinuskerk
Aanvangsuur :10u45
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :LucDB - 0499 14 87 73
 Top
Laatste wijziging: 03/09/2019 15:33:19 (code=si083)    
 
 
 
Mooie landelijke fietstocht langsheen Schelde en Rupel (± 67 km)ZO 08/09/19
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken vanuit Tielrode en volgen de Scheldedijk richting Rupelmonde en Bazel. We nemen de overzetboot (van 13u) richting Hemiksem. We hebben dan ongeveer 15 km afgelegd. Tijdens de overtocht kun je even tot rust komen en iets drinken en/of eten.
Vervolgens zetten we onze fietstocht verder o.m. langsheen de Rupeldijk richting Schelle, Niel, Boom en Rumst om dan te verpozen in Brasserie 3Ri4en. Daarna nemen we de fietsbrug (beter bekend als de blauwe bruggen over de Beneden Nete en de Dijle) en zetten we onze tocht verder richting Klein Willebroek, Ruisbroek, Kalfort, Liezele, Oppuurs en Sint-Amands. Dan volgt er een tweede tussenstop bij Taverne “Den Amandus”. Tenslotte rijden we richting Tielrode, ofwel via Weert ofwel via Kastel en Hamme.
Na de rit heb je de mogelijkheid voor een hapje en/of drankje in restaurant De Rietgors.
Rijsnelheid: ± 20 km/u
Aantal tussenstops: 2
Meebrengen : een fiets in perfecte staat, een drankje en een snack/picknick voor onderweg.
Belangrijke opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat deze fietstocht niet door, maar een klein buitje kunnen we nog wel trotseren. Bij twijfel neem je contact op met Danny.
2. Gelieve Danny ten laatste zondagochtend om 9u te verwittigen van je deelname.
Afspraakuur :11u45
Afspraakplaats :Café-taverne 't Veer
Sint-Jozefstraat 35, 9140 Tielrode (Temse)
Aanvangsuur :12u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 01/09/2019 19:11:23 (code=si082)    
 
 
 
LABIOMISTA en Koen Vanmechelen Genk OOK NIET-LEDEN!ZO 08/09/19
Omschrijving :foto bij activiteitConcept
Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg (Genk) evolueert een project dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen en zijn levenswerk op vlak van identiteit, fertiliteit & bioculturele diversiteit. Een tuin van orde en chaos, een arena van cultuur en natuur. Vanmechelen’s wonderlab.
Terwijl je in een 24 hectare park de weg vindt door een openluchtexpositie met tal van zijn (levende) kunstwerken en installaties worden universele maatschappelijke onderwerpen als diversiteit en mensenrechten tastbaar en bespreekbaar dankzij de taal van de kunst.
In deze unieke samenwerking tussen kunstenaar Koen Vanmechelen en Stad Genk krijgt een gedeelde visie over het potentieel van identiteit & diversiteit op verschillende manieren vorm. LABIOMISTA is een permanent en evoluerend kunstwerk dat je uitnodigt, uitdaagt en inspireert. Het is een broedplek voor tal van nieuwe ideeën, creaties, projecten en samenwerkingen. En het vormt een ontmoetingsplek voor alle soorten op deze wereld.
LABIOMISTA schept ook nieuw leven. Het inspireert en bevrucht meteen ook de omgeving met energie en initiatief op tal van culturele, sociale & economische domeinen. Zo ontstaat een diepgaande en unieke kruisbestuiving tussen kunstenaar en stad, mens en maatschappij.

Koen Vanmechelen en stad Genk
LABIOMISTA is de belichaming van Vanmechelens artistieke en filosofische visie. Al meer dan 20 jaar werkt de wereldbekende kunstenaar op de snijlijn van kunst, ge­meenschap en wetenschap. Zijn wijdlopig oeuvre omvat schilderijen, sculpturen, video’s, mixed media installaties en ‘levende kunst’ projecten. Zijn gedrevenheid stoelt op het geloof in kunst als promotor van wederzijds begrip en als gids in de zoektocht naar antwoorden op de grote uitdagingen van de 21e eeuw, de relatie tussen natuur en cultuur en duurzame gemeenschapsopbouw in het bijzonder.
Als meest diverse stad van Vlaanderen deelt Stad Genk de visie van Koen Vanmechelen dat diversiteit het heden verklaart en de toekomst vormgeeft. Ze geven hem voor LABIOMISTA dan ook alle vertrouwen om de rijke voedingsbodem van Zwartberg samen te be­vruchten, om te experimenteren en te herontwikkelen. De thema’s die in het werk van Koen Vanmechelen aan bod komen, kunnen zo vertaald worden naar de context van een kleinschalige, kosmopolitische stad als Genk. Het is een nieuwe gedurfde aanpak van stads­vernieuwing.

Park en ontmoetingsplek
Het 24 hectare grote gebied bestaat voor de helft uit vrije natuur. LABIOMISTA huisvest daarnaast ook de studio en het hoofdkwartier van de werking van Vanmechelen (The Battery), de gerestaureerde directeurswoning van de voormalige mijn en later zoo van Zwartberg, omgetoverd tot Villa OpUnDi en een in het oog springend poortgebouw (The Ark). Naast een openluchtexpositie met tal van levende kunstwerken en installaties, telt het verder een plaats voor workshops en educatie (LabOvo). De bekende Zwitserse architect Mario Botta ontwierp The Ark en The Battery. Samen met Botta creëerde Vanmechelen een buitengewone serre (The Looking glass) en een enorme arendskooi als deel van zijn studio.
Het parkge­deelte bevat drie dierencompartimenten van ruim 9.000 m², drie vijvers, een wandelpad van meer dan een kilometer lang met enkele bruggen. De dieren in het park spelen een essentiële rol in het werk van Van­mechelen, naast zijn welgekende kippensoorten, zie je er onder andere ook lama’s, emoes, dromedarissen, struisvogels, alpaca’s en nandoes.

Inhoudelijk project, ingebed in de community
De kruisbestuiving tussen Koen Vanmechelen en de stad uit zich in de eerste plaats in de vorm van een inhoudelijk project. Stad, buurt en kunstenaar werken samen aan het versterken van de buurt. Dat past in de gedeelde visie om duurzame, gezonde en levendige gemeenschappen te ondersteunen via de koppeling van het lokale en het globale, van kunst en maatschappij.
Het entreegeld van LABIOMISTA zal daarom ook integraal geherinvesteerd worden in de publieke werking van het park en in de projecten in de buurt. Die projecten worden uitgewerkt in OpUnDi Genk (Open University of Diversity) die een fysieke plek krijgt in Villa OpUnDi.

Nomadland
Grenzend aan LABIOMISTA ligt Nomadland, naar een concept van Koen Vanmechelen. Nomadland verwijst naar de nomade, de reiziger langs de zijderoute, die rijkdommen van verschillende culturen samenbrengt. Met de volkstuintjes, picknickplaatsen en evenementenweide wordt het de ontmoetingsplaats bij uitstek.

De prijs omvat : gids + inkomticket.
De rondleiding duurt 2 uur.
Belangrijk:
Na de rondleiding hebben we de kans om nog verder LABIOMISTA te bezoeken en/of in Nomadland, de ontmoetingsplaats bij uitstek, samen te genieten. In LABIOMISTA is er bewust voor gekozen om geen horeca te voorzien in het park, LABIOMISTA wil hiermee de initiatieven en handelaars uit de buurt ondersteunen. Eten en drinken in het park is toegelaten, maar niet in de gebouwen. Breng zelf je drankje mee!
Om 18u kunnen diegenen die het wensen mee gaan eten in Da Mangia, een Italiaans restaurant, gelegen nabij LABIOMISTA (Koning Boudewijnlaan 7(voor het rond punt)). De prijzen zijn er zeer democratisch en op Tripadvisor krijgt dit restaurant zeer goede commentaar!
Laat je tegen 1 september aan Nicole (0475 59 56 11 of nicole@oever.be) iets weten indien je met ons gaat eten?
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
Afspraakuur :12u30
Afspraakplaats :rond punt Wommelgem ter hoogte van fruitkraam Cools (dit is eindhalte van tram 8) waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen of om 13u45 aan de kassa van La Biomista, Marcel Habetslaan 50 3600 Genk.
Laat uiterlijk op vrijdag 06/09 aan Nicole (0475 59 56 11 of nicole@oever.be) weten of je als passagier of als chauffeur naar het rond punt van Wommelgem komt. Laat ook weten indien je rechtstreeks zou gaan. Zo kunnen we de carpool regelen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :17
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 05/09/2019 12:05:17 (code=si081)    
 

Eenzaamheid stopt wanneer je de "Oever" bereikt!     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be