Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Jongeren Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Maart 2019
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Deze week
FUIVEN Singles
Oever !?
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 05 Maart 2019
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 05/03/19
Omschrijving :Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Vanaf: :19u
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Info :Herman 0476 23 94 14
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 23/02/2019 00:00:00 (code=sc051)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Green Book (4,5****) Oscar voor Beste Film, UGC AntwerpenDI 05/03/19
Omschrijving :foto bij activiteit'Green Book': ouderwets, maar ook goedhartig!

Peter Farrelly trekt on the road door een landschap vol raciale clichés in de genereuze crowdpleaser Green Book.
Recensie van Dave Mestdach, Chef film van Knack Focus, in Knack Focus van 30/01/19:
Het sprookje van Green Book begon vorig jaar in Toronto, waar Peter Farrelly's roadmovie - gebaseerd op de memoires van Frank 'Tony Lip' Vallelonga - de publieksprijs wegkaapte. Sindsdien volgden de prijzen en staande ovaties elkaar op, al zal de maker van Dumb and Dumber, There's Something About Mary en andere leut zich vorige week allicht de ogen hebben uitgewreven toen bleek dat zijn meest serieuze film op de Oscars ook nog eens de Oscar won van beste film.
In meerdere opzichten komt Green Book op het juiste moment. Niet alleen houdt de film, die vertelt over de trip die Tony Lip anno 1962 door het zuiden van de VS ondernam als chauffeur van de zwarte concertpianist Don Shirley, in deze gepolariseerde Trumptijden een warm en genereus pleidooi voor tolerantie. Farrelly durft ook resoluut de kaart van de oerklassieke, tragikomische boodschapfilm te trekken, een Hollywoodgenre dat in de eenentwintigste eeuw met uitsterven lijkt bedreigd maar waar het grote publiek, in deze snel muterende en ambivalente mediatijden, duidelijk meer dan ooit naar snakt.
Hoewel een gps in 1962, in tegenstelling tot segregatie, nog niet bestond, voel je alles wat Tony en Don tussen New York en Alabama meemaken van mijlenver aankomen. Tony (Viggo Mortensen in een zeldzame komische, dik aangezette rol) is een kettingrokende, pizza's vretende en marcellekes dragende Italo-Amerikaan die niets van kunst, jazz en zwarten moet weten. Doc (Moonlight-revelatie Mahershala Ali in een meer ingetogen rol) is een gevierde, fijnbesnaarde Afro-Amerikaanse muzikant die het vertikt om naar een aparte wc voor zwarten te gaan. Toch groeien de twee antipoden kilometer na kilometer alsmaar meer naar elkaar toe en begint zelfs de boertige Tony te begrijpen dat ze, ondanks hun verschil in afkomst en klasse, best buddy's kunnen zijn.
Om een raciaal en cultureel cliché zit Farrelly dus beslist niet verlegen, en onderweg kiepert hij humor, sentimentaliteit en simplistisch moralisme in zijn dramatische motor. Dat zorgt er wel voor dat alles met een vlot tempo, in een verzorgde, classicistische stijl en vooral op de geijkte paden vooruitgaat. Naar verklaringen voor het succes hoef je dus niet ver te zoeken, al kreeg Green Book (de titel verwijst naar The Negro Motorist Green Book, een reisgids die Afro-Amerikanen in de fifties en sixties gebruikten om door het gesegregeerde Zuiden te reizen) om precies dezelfde redenen ook de nodige kritiek te slikken.
Is Green Book een wit gekleurd, wat glad, geruststellend en geenszins culpabiliserend feelgoodsprookje dat té heikele issues wegmoffelt achter mooie plaatjes, zoals de criticasters beweren? Tuurlijk wel, maar dat waren The Defiant Ones (1958), Silver Streak (1976) en andere zwart-witte buddy movies in zekere zin ook al. Volstrekte neutraliteit bestaat nu eenmaal niet in kunst en cultuur, en zoals Mary Poppins al wist: 'a spoonful of sugar makes the medicine go down'.
Bovendien staat die discussie los van de kwaliteit. Zelfs de hardste cynicus of woke-activist zal moeten erkennen dat Farrelly's formule werkt. De glimlach en de tranen volgen elkaar op als Pavlov-effecten en op het métier inzake production design, montage en cinematografie valt niets af te dingen. Een ouderwetse en clichématige film over interraciale vriendschap, dat zeker. Maar ook een efficiënte, goedhartige en deugdelijk gemaakte.
Van regisseur Peter Farrelly met Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardenelli
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u15
Info :Paula W - 0496 60 49 51
of :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 28/02/2019 17:34:53 (code=sc053)    
 
 
 
Badminton KesselDI 05/03/19
Omschrijving :Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.
Uren :Van 21u tot 22u30
Afspraakuur :een kwartier voor aanvang.
Info :Franz 0498 18 75 81
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Wegwijzer :Sportzaal De Putting
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 23/02/2019 00:00:00 (code=sc052)    
 

Oever ... connecting singles !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be