Login 
   
 
Oever !? Covid-19 Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Februari 2020
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 04 Februari 2020
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 04/02/20
Omschrijving :Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Vanaf: :19u
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Info :Herman 0476 23 94 14
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 25/01/2020 00:00:00 (code=tb042)    
 
 
 
Badminton KesselDI 04/02/20
Omschrijving :Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Meebrengen :Sportschoenen en -uitrusting. Ter plaatse niet kan omkleden en niet douchen, omwille van de Coronamaatregelen! Doe dus je sportkleren op voorhand aan!
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.
Uren :Van 20u tot 21u30.
Afspraakuur :een kwartier voor aanvang.
Info :Franz 0498 18 75 81
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Wegwijzer :Sportzaal De Putting
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 25/01/2020 00:00:00 (code=tb043)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Joker 5 ***** UGC AntwerpenDI 04/02/20
Omschrijving :foto bij activiteitAfschuwelijk en niet te missen: Joaquin Phoenix is akelig sterk in Joker (5/5)
Een beroepsclown radicaliseert tot gevaarlijke gek en opzweper van de massa. Joker is een weerzinwekkende en gitzwarte film.
Er is dit jaar één film die in staat is om u, zonder 3D of bewegende stoelen, op uw grondvesten te doen daveren. Joker pakt de tijdgeest vast, rammelt er eens goed mee en gooit hem als een molotovcocktail op het scherm.
Zo mogelijk nog zotter is dat deze mokerslag onder de gordel komt van de Amerikaanse regisseur Todd Phillips. Toegegeven, de eerste The Hangover-film is best plezierig als je dronken bent – de twee sequels piepten als gecastreerde katers. Niemand had kunnen voorspellen dat net deze man zou komen met zo’n bommetje, dat de kijker op zwier neemt tot die zichzelf niet meer herkent.
18 kilo afgevallen
Deze film doet meer dan schrik aanjagen: Joker schudt je door elkaar. Er gaat een verontrustende kracht vanuit, alsof een bende hooligans uit haar kooi breekt. Van hier af kan alles. Wie fluit af?
Die primaire power heeft niet weinig te maken met hoofdrolspeler Joaquin Phoenix (44), een natuurkracht. Zijn vertolking is akelig sterk en beangstigend tot op het bot. En niet alleen omdat hij er akelig mager uitziet – hij zou 18 kilo zijn afgevallen. Gewichtsschommelingen zijn intussen een vereist refreintje om een Oscar te winnen, maar het is wat Phoenix ermee doet. Hij wringt zijn knokige lijf in alle richtingen, terwijl hij de gemeenste grimassen bovenhaalt. Zijn rug is gebogen, zijn ziel geknakt.
Joker zou een superheldenfilm zijn. Dat klopt alleen als Die Hard ook een kerstfilm is – wat die ook is. Ja, Joker vertelt voor het eerst de ontstaansgeschiedenis van de Nemesis van Batman, eerder vertolkt door Jared Leto, Heath Ledger en Jack Nicholson. Maar dat is toch maar de achtergrond.
Veeleer is dit een geïnspireerde remake van The King of Comedy, het meesterwerk van Martin Scorsese uit 1982 waarin Robert De Niro een bekende talkshowhost gijzelt. De beste film die Scorsese maakte, flopte. Er is herkansing, nu die verduivelde Todd Phillips er het label van de superheldenfilm opplakte – wat de kassa gegarandeerd doet rinkelen. Misschien is de wereld er nu pas klaar voor.
De gevaarlijke lach
De Joker krijgt een naam: Arthur Fleck, een zielige, sociaal incapabele man die alleen woont bij zijn moeder. Hij verdient zijn brood door verkleed als clown op straat met reclameborden te zwaaien. Er is sprake van een geestesstoornis: in uiterste nood deelt hij naamkaartjes uit waarop staat dat hij lijdt aan een soort ziekelijke lach. Het is niet zeker of dat ook een van zijn flauwe grappen is, wanneer hij op de bus in een afschuwelijke, onbedaarlijke lachbui uitbarst.
Fleck droomt van een carrière als stand-upcomedian. “Maar moet je dan niet grappig zijn?” vraagt zijn moeder. In een twist op The King of Comedy speelt De Niro dit keer een bekende talkshowhost, Arthurs idool. Arthur is op zoek naar erkenning. Hij voelt zich steeds meer uitgespuwd door de maatschappij. En hij niet alleen: op straat breken rellen uit. Mensen zwaaien met bordjes waarop ‘Kill the rich’ staat. Dit is ook een film over Trumps ‘deplorables’, over de havenots die zich roeren.
Maar deze film zoekt geen verklaringen. Er wordt geen begrip gezocht of verzoening. De film is niet zozeer een commentaar, als wel een brutale blik in de troebele poel. Wat je daar uit trekt, hangt van jezelf af.
Er zijn argumenten te bedenken waarom dit een ultrarechtse film is, die sympathiseert met gewelddadig gedachtegoed. Maar dan vergeet je wel dat de Joker niet de held in deze saga is, maar de booswicht. Dit is een rotsubversieve film die weigert kant te kiezen.
Gary Glitter
Lachen kan deugd doen, lachen kan mensen samenbrengen. Maar hier wordt de gevaarlijke lach gevierd, die van Ensors maskers: je weet niet wat er achter schuilgaat. Zoals in de schitterende scène waarin Phoenix dansend over trappen door de straat gaat – en zo het ultraviolence van A Clockwork Orange oproept. Hij danst op Rock and Roll Part 2 van Gary Glitter, een man die een gevangenisstraf van zestien jaar uitzit voor pedoseksualiteit. Van gevaarlijke clowns gesproken.
Joker speelt zich af in 1981, maar hij werpt een bittere blik op vandaag. En op radicale figuren die de massa opzwepen, niet zelden met iets wat (achteraf) moet doorgaan voor humor. Chaos heerst. Labiele figuren worden op het schild gehesen. Het volk spreekt, de clown regeert. Herken wie u herkennen wilt: een zatte nonkel op Twitter, een politicus van nabij of veraf – of uzelf.
Joker is dé film voor deze tijd. Here we are now, hate us. Weerzinwekkend en gitzwart. Is dit de mens?
Jeroen Struys in GvA
Van: Todd Phillips
Met : Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz
122 min.

Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan
€ 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 11,40! Breng gepast geld mee als het kan!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren (€3 voor 3 uren!) in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken.
Afspraakuur :19u10
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 31/01/2020 18:57:20 (code=tb044)    
 
 
 
Tape Face 'The Tape Face Show' Brasschaat OOK NIET-LEDEN!DI 04/02/20
Omschrijving :foto bij activiteitTHE TAPE FACE SHOW
Sam Wills werd bekend van America's Got Talent en sindsdien zijn al de zalen waar hij optreedt uitverkocht!

Zijn shows krijgen zoveel vier- en vijfsterrenbeoordelingen van de recensenten, dat de Nieuw-Zeelander Sam Wills geen geld meer hoeft te besteden aan publiciteit.
Wat er zo grappig en subliem is? Alleen Wills’ uiterlijk al: die ietwat verwilderde, ontheemde blik, zijn geëlektrocuteerde kapsel en… dat stuk zwarte Duct tape over zijn mond. Sam Wills zegt namelijk geen woord. De hele voorstelling zwijgt hij. Enkel door middel van mime mét geluid en stand-up zónder taal windt hij elke zaal om zijn vinger. Ook dankzij zijn motoriek, die doet denken aan de vader van de mime, Marcel Marceau, en een ontwapenende fantasie, die hij gemeen heeft met Charlie Chaplin. Beide kwaliteiten laat hij los op allerlei objecten die hij real time in elkaar knutselt. Om er vervolgens iets totaal onverwachts mee te doen. Ook met het publiek creëert hij soms bouwwerken.
Want net als in zijn eerste show is medewerking van de toeschouwers een essentieel onderdeel van zijn nieuwe voorstelling, die net zoals de zorgvuldig geselecteerde muziek en geluidseffecten wordt gebruikt om even knappe als ridicule taferelen te creëren.
“Eindeloos inventief, verschrikkelijk grappig. Sublieme waanzin” (Time Out)
Alle tickets in CC Brasschaat waren onmiddellijk uitverkocht!
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Theater Hemelhoeve, Azalealaan 1 (voorheen Gemeentepark 8 / tegenover de Ruiterhal) te 2930 Brasschaat waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Ruime parkings en vlot bereikbaar met bus 640.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 25/01/2020 18:14:27 (code=tb041)    
 

Oever ... connecting singles !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be