Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 September 2019pijl r
madiwodovrzazo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 03 September 2019
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 03/09/19
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=si031)    
 
 
 
Badminton KesselDI 03/09/19
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=si032)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm de Patrick (Tim Mielants) 4 *** UGC AntwerpenDI 03/09/19
Omschrijving :foto bij activiteitTim Mielants filmdebuut De Patrick is een geestige dramady met weinig kleren maar veel vlees aan, én met Kevin Janssens in zijne pure.
'If I had a hammer. I'd hammer in the morning. I'd hammer in the evening. All over this land.' Trini Lopez zong het al in zijn opgewekte sixtieshit If I Had a Hammer, maar het zou evengoed het motto van 'de Patrick' kunnen zijn, een wat wereldvreemde bijna-veertiger die noodgedwongen een nudistencamping in de Ardennen moet runnen nu zijn pa plots overleden is. Zijn grootste probleem is dat een onbekende snoodaard er met zijn favoriete hamer vandoor is, en dat blijkt het startschot voor een obsessieve zoektocht naar het werktuig en vooral naar zichzelf, met alle intriges met andere campingbewoners van dien. Wat begint als een gortdroge, met uitgestreken gezicht gepresenteerde dramady bevolkt door blote venten en vrouwen muteert zo langzaam tot een nijpende whodunit én tot een existentieel sprookje over een man van weinig woorden, nog minder kleren en een ridicuul jommekeskapsel. Dat ook nog.
Het is een premisse die zich makkelijk leent tot groteske sitcom en (on)nodige dijenkletserij, maar in zijn filmdebuut houdt Tim Mielants, die eerder het derde seizoen van de hitserie Peaky Blinders en enkele episodes van Legion draaide, het deugddoend sec en beheerst. Het naakt wordt zo achteloos en aseksueel in beeld gebracht dat het na enkele minuten nog nauwelijks opvalt, tenzij je blijft gapen naar de bolle buik van Kevin Janssens, die voor zijn onflatteuze maar behoorlijk memorabele rol zeventien kilo aanspekte. Bovendien houdt Mielants ook narratief de teugels strak door haast autistisch consequent te focussen op zijn zwijgzame antiheld, die duidelijk een heel eigen manier van rouwen heeft en bovenal zijn geliefde hamer terug wil. Zelfs al dreigen een hitsige nudiste op leeftijd, kibbelende campingbewoners (met Pierre Bokma als dominante intrigant) en een rockster op de vlucht voor de roem (Jemaine Clement, van het komische duo Flight of the Conchords) hem van die eenmansqueeste af te leiden.
Less is more is niet alleen het vestimentaire devies van De Patrick. Ook visueel trekt Mielants zijn uitgepuurde, doordachte aanpak door, waardoor elk subplot en elk detail - hoe spaarzaam en futiel ook - toch tot leven komen en organisch aanvoelen. Daarvoor kan hij bogen op de sfeervolle, in okertinten gedrenkte en dwingende breedbeeldfotografie van topcameraman Frank van den Eeden, die vorig jaar nog Girl inblikte. Helpt ook: de unheimliche, fraaie muziek van Geert Hellings, die spottend begint met een jammerende bugel als wagneriaans leitmotif om vervolgens te verglijden in dreigende dissonanten en ritmische patronen.
Met zijn aparte look, onderkoelde humor, tragische inborst en verrassende, licht absurde genretwists doet Mielants debuut bij vlagen alvast wat denken aan het werk van Alex van Warmerdam. Maar laat dat meer een compliment dan een verwijt zijn. Bovendien hoeft het feit dat de ontknoping, na die geweldige vechtscène in de kantelende caravan, een tikje tegenvalt al evenmin een bezwaar te vormen. Mielants weet immers precies wat hij wil vertellen, en vooral hoe hij het moet vertellen. Een zelfverzekerd, geestig en eigenzinnig debuut waar vlees aan zit. Véél vlees.
Dave Mestdach, Chef film van Knack Focus
Cast: Jemaine Clement, Kevin Janssens, Hannah Hoekstra

Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan
€ 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 11,40! Breng gepast geld mee als het kan!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken.
Afspraakuur :19u10
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u45
Info :
of :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=si033)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be