Login 
   
 
Oever !? Covid-19 Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
September 2020
madiwodovrzazo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 27 September 2020
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Wandeling te Kessel-Lo, deel 1, Live and let walk (18km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! MAXIMUM 10 OEVERLEDEN PER GROEP!ZO 27/09/20
Omschrijving :foto bij activiteitBij meer dan 10 deelnemers wordt er in twee groepen gewandeld van maximum telkens 10 deelnemers.
De bergjes rond Kessel-Lo zijn een streling voor onze voeten. Niet zo hoog als de Bosberg en de Oude Kwaremont, maar wel van dezelfde origine.
Het zijn nl. versteende zandbanken van toen de zee ongeveer tot aan de huidige taalgrens reikte en zich nadien geleidelijk terugtrok. Eerst gaat het over de Bleekberg en de Kratenberg. Picknick in het Chartreuzenbos op een bijzondere plaats. Dan dalen we af naar net Dunbergbroek, een vochtig gebied in de vallei van de Winge. Voorbij de Uitemmolen, een watermolen die niet meer in gebruik is, volgt een tweede stop in een payot. We maken daarna nog even kennis met Aagje en Knaagje (rara) vooraleer we terug over de Leming en de Schoolbergen wandelen. Tot slot ontwaren we in de verte de barokke torenspits van de abdij, waar we nog wat kunnen napraten.
Reserveren voor het eten was niet mogelijk, dus wie dat wil, moet gewoon wachten tot er een tafel vrij is. Sorry daarvoor.
Meebrengen : stevige waterdichte wandelschoenen, hapje en drank voor onderweg (2 stops in open lucht), goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart
Aangezien de groep uit maximum 20 Oeverleden mag bestaan, verdeeld over 2 groepen van max 10 Oeverleden, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagavond 26/09 om 19u. Schrijf in je mail over welke wandeling het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen. De andere leden die zonder reservering, via mail naar Nicole, naar de wandeling komen, kunnen niet deelnemen.
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid en die van de medewerkers waarborgen.
De verantwoordelijke zal er voor de wandeling op wijzen dat elkeen de social distancing van 1m50 moet bewaren. Stel dat 1 of meer deelnemers de social distancing niet eerbiedigen en er komt toevallig politie langs, dan zal die vragen naar de verantwoordelijke van de groep en zouden ze hem of haar een boete kunnen opleggen. Deze boete dient dan betaald door de Oeverleden die de social distancing niet respecteerden.
Tijdens en na de wandeling samen iets gaan drinken en/of eten kan voor Oever maar liefst aan tafels van maximum 4 of 5 Oeverleden zodat de afstand van 1m50 gerespecteerd wordt. Tussen de tafels moet er ook 1m50 afstand zijn.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Bijdrage : gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of ter plaatse: Taverne In De Rozenkrans, Abdij van Vlierbeek, 3010 Kessel-Lo om 11u15
Aanvangsuur :11u30
Info :Rik V - 0472 44 72 43 - rikvankers@yahoo.com.
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 24/09/2020 14:18:45 (code=ti273)    
 
 
 
Fietsen vanuit Heist-op-den-Berg, Beerzel, Begijnendijk (± 45km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! MAXIMUM 2 groepen van 10 OEVERLEDEN!ZO 27/09/20
Omschrijving :foto bij activiteitWe fietsen in 2 groepen van max 10 personen!
We fietsen door de Zuiderkempen met enkele hellingen, aan 16-18km/u. De tocht gaat langs Heist-op-den Berg, Beerzelberg, Begijnendijk, Hulshout, Grote Nete, Kasteelpark Hof ter Laken. Er is 1 tussenstop voorzien.
Het verkeersreglement voor individuele fietsers geldt.
Knooppunten: 79,92,19,2,3,4,84,90,75,55,60,59,06,05,71,96,77,78,79.
Nadien kunnen de liefhebbers nog iets drinken en eventueel eten.
Bij slecht weer wordt de tocht uitgesteld. Contacteer begeleider.

Meebrengen : fiets in goede staat, eventueel drank en regenjas, reserve binnenband.
Aangezien de groep uit maximum 2 groepen van 10 Oeverleden mag bestaan, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagavond 26/09 om 19u.
Schrijf in je mail over welke fietstocht het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen. De andere leden die zonder reservering, via mail naar Nicole, naar de fietstocht komen, kunnen niet deelnemen.
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid en die van de medewerkers waarborgen.
De verantwoordelijke zal er voor de fietstocht op wijzen dat elkeen de social distancing van 1m50 moet bewaren. Stel dat 1 of meer deelnemers de social distancing niet eerbiedigen en er komt toevallig politie langs, dan zal die vragen naar de verantwoordelijke van de groep en zouden ze hem of haar een boete kunnen opleggen. Deze boete dient dan betaald door de Oeverleden die de social distancing niet respecteerden.
Samen iets gaan drinken en eten kan kan maar voor Oever liefst aan tafels van maximum 4 Oeverleden zodat de afstand van 1m50 gerespecteerd wordt. Tussen de tafels moet er ook 1m50 afstand zijn.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Bijdrage : gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :13u
Afspraakplaats :Kruispunt Liersesteenweg - Mechelsesteenweg 266 Parking Brantano te 2220 Heist o/d Berg.
Aanvangsuur :13u15
Info :Jos Heylen - 0486 31 66 76 - jo.heylen1@gmail.com.
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 25/09/2020 16:38:48 (code=ti274)    
 
 
 
Gegidste wandeling Deurne 'Arena- en Unitaswijk' (2de rondleiding idem aan de 1ste rondleiding!) OOK NIET-LEDEN!ZO 27/09/20
Omschrijving :foto bij activiteitMarc, de gids die we al goed kennen van de vorige stadswandelingen in Antwerpen, neemt ons op sleeptouw voor zijn nieuwste wandeling.
Deze wandeling voert ons langs enkele merkwaardige realisaties van moderne architectuur (Art Deco, Nieuwe Zakelijkheid, Modernisme ...) in Deurne Zuid. Jammer genoeg wordt een deel daarvan bedreigt met afbraak. Dus kwestie van er nog snel van te genieten. Tijdens deze wandeling zullen we ook twee parken doorkruisen waar dan de 19de eeuwse architectuur met zijn folly's aan bod komen. Ook worden de architecten besproken die voor al deze prachtige gebouwen en complexen gezorgd hebben.

In Deurne, vlakbij het Boekenbergpark, ligt één van de architecturale parels van Antwerpen: de Unitas-tuinwijk. De Unitas-tuinwijk is één van de hoogtepunten van de tuinwijkarchitectuur in Vlaanderen.
Deurne onderging na Wereldoorlog I een grote ruimtelijke transformatie. Mede onder druk van een stijgende bevolkingstoename was de vraag groot naar nieuwe woningen. Tuinwijken stonden voor een nieuwe specifieke vorm van Europese sociale stedenbouw die vanaf de jaren 20 tot stand kwam. Ze moesten een alternatief bieden voor de verpauperde arbeiderswoningen. De Unitas-tuinwijk was de eerste grote opdracht van architect Eduard Van Steenbergen. Hij werkte van 1923 tot 1932 aan dit project.
Er kunnen slechts 9 personen deelnemen aan deze wandeling.
De gids vraagt uitdrukkelijk dat iedereen een mondmasker aandoet tijdens de wandeling.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan het luifeltje aan de ingang van de Arenahal waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. De Arenahal is te bereiken vhttps://ca.oever.be/activiteiten/ca/login_html-knopnaarstatiefke.phpa openbaar vervoer: trams 24 en 8 richting Silsburg, Muggenberg.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 24/09/2020 11:24:34 (code=ti271)    
 
 
 
Wandeling in Horendonk (Essen) (11,5 km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! MAXIMUM 10 OEVERLEDEN PER GROEP!ZO 27/09/20
Omschrijving :foto bij activiteitBij meer dan 10 deelnemers wordt er in twee groepen gewandeld van maximum telkens 10 deelnemers.
Vandaag gaan we wandelen in Horendonk.
Horendonk is een dorp of wijk ten oosten van Essen Centrum. Horendonk wordt in de volksmond ook Den Uil genoemd, naar de benaming van de oude afspanning 'den Oude Uil' (een rustplaats).
Door het dorp loopt de Roosendaalse Vaart. In het oosten van het dorp ligt het natuurgebied Horendonkse Bossen of Essen-Duinen.
Halverwege is een stop voorzien in Horendonk zelf.
Na de wandeling kan er samen gegeten worden in de Bosrust. (beide zaken worden op voorhand op de hoogte gebracht!)
Bij hevige regen gaat de wandeling niet door. Bij twijfel contacteer Rudy, de verantwoordelijke!
Meebrengen : goede waterdichte wandelschoenen want het kan nat zijn in de bossen. Kleding aangepast aan het weer!
Aangezien de groep uit maximum 20 Oeverleden mag bestaan, verdeeld over 2 groepen van max 10 Oeverleden, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagmiddag 26/09 om 13u. Schrijf in je mail over welke wandeling het gaat met de juiste datum en schrijf er ook bij of je al dan niet blijft eten achteraf! Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen. De andere leden die zonder reservering, via mail naar Nicole, naar de wandeling komen, kunnen niet deelnemen.
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid en die van de medewerkers waarborgen.
De verantwoordelijke zal er voor de wandeling op wijzen dat elkeen de social distancing van 1m50 moet bewaren. Stel dat 1 of meer deelnemers de social distancing niet eerbiedigen en er komt toevallig politie langs, dan zal die vragen naar de verantwoordelijke van de groep en zouden ze hem of haar een boete kunnen opleggen. Deze boete dient dan betaald door de Oeverleden die de social distancing niet respecteerden.
Tijdens en na de wandeling samen iets gaan drinken en/of eten kan voor Oever maar liefst aan tafels van maximum 4 of 5 Oeverleden zodat de afstand van 1m50 gerespecteerd wordt. Tussen de tafels moet er ook 1m50 afstand zijn.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Bijdrage : gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :De Bosrust (taverne), Kleine Horendonk 8 te 2910 Essen
Aanvangsuur :14u
Info :RudyW - 0476 61 32 34 - rudy.walrand@hotmail.be.
of :Mon V - 0485 54 84 40.
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 25/09/2020 13:19:49 (code=ti275)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be