Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Juli 2019
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 27 Juli 2019
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Stadswandeling Ontspoord Groen - Park Spoor Noord Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZA 27/07/19
Omschrijving :foto bij activiteitEen gids van Expeditie De Stad neemt ons mee voor een wandeling door en in de omgeving van Park Spoor Noord.
Sinds juni 2009 is het volledige park Spoor Noord voor iedereen toegankelijk. Daardoor zijn de oude verbindingen tussen de wijken Eilandje, Dam, Stuivenberg en Sint-Jansplein hersteld en is de Damwijk haar eilandstatus kwijt.
Ontspoord groen slingert zich doorheen het park, langs ravottende waterratjes en families met picknickmanden. Het gerecupereerde industriële spoorerfgoed wordt eveneens uitgebreid onder de loep genomen, met als kers op de taart: de opgeknapte watertorens.
Buiten de parkgrenzen snuiven we de couleur locale van de aanpalende stadswijken op. Het industriële Damkwartier dat bijna evenveel bedrijfjes als woonhuizen telt. Het kleurrijke Stuivenberg met zijn chaotisch stratenpatroon en arbeiderswoningen. De brede straten rond het Sint-Jansplein met hun pak- en burgerhuizen.
Een wandeling van extremen, die het harde arbeidersverleden contrasteert met beloftevolle stadsvernieuwingen.
Deze boeiende wandeling van Expeditie De Stad duurt 2 uren.
Nadien drinken we iets op het gezellige terras van de zomerbar Bar Noord in het Park Spoor Noord.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan het Damplein, vóór het Damstation te 2060 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 9 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 19/07/2019 21:02:53 (code=sg272)    
 
 
 
SFINKS MIXED (gratis!) BoechoutZA 27/07/19
Omschrijving :foto bij activiteitEind juli transformeert Boechout traditiegetrouw in een smeltkroes van verschillende culturen en muziek met performances van artiesten uit alle uithoeken van de wereld.
Tijdens het festival kan je genieten van de lekkerste drankjes en smullen van de heerlijkste maaltijden. De maaltijden zijn ter plekke gemaakt met lokale dagverse producten. De festivalbars bieden cocktails, fruitsappen en lekkere shakes. Tussen de vele eetkramen vind je o.a. wok gerechten, kebab, tapas, en voor de minder avontuurlijke bezoeker is er voor de eerste keer een frietkraam op de weide.
Programma :
Concerttent 19.00 - 20.30: ALEXANDER ABREU Y HAVANA D’PRIMERA (Cuba)
Havana D’Primera is een gigantische Cubaanse Timba-band onder leiding van Alexander Abreu en met 17 leden. Hun songs bezielen de nieuwe Cubaanse elan en ze worden beschouwd als de populairste band van Cuba!
Oprichter en hoofd van de band Alexander Abreu staat bekend om zijn verfijnde stem en is een getalenteerde multi-instrumentalist. Hij kan als geen ander een fusie brengen van salsa, jazz, funk en Afro-Cubaanse sounds.
Twee van zijn albums (La vuelta al Mundo en Cantor del Pueblo) kregen een Latin Grammy-nominatie voor ‘Beste Salsa Album’.
Concerttent 21.30 - 22.45: LES NÉGRESSES VERTES (Frankrijk
Deze gestoorde band mixt punk, balkan, ska, rai, en dub in een explosieve cocktail. De comeback van Les Négresses Vertes viert hun dertigste verjaardag en hoe! Ze speelden in 1990 op Sfinks en zijn nu 29 jaar later terug: volle gas en absolute waanzin!
De Franse band werd opgericht in 1987 door een groep vrienden waarvan de meesten nog nooit hun instrument gespeeld hadden. Hun naam hebben ze te danken aan één van de scheldwoorden die naar hun hoofd geslingerd werd tijdens hun eerste concert. (‘groene negers’ naar de kitsch kunst van autodidact Vladimir Tretchikoff).
Hun eerste nummer was het punk protest ‘200 Ans D’Hypocrisie’ naar aanleiding van 200 jaar Franse revolutie. Toen in 1989 hun debuut en intussen legendarisch geworden plaat ‘Mlah’ verscheen was het meteen duidelijk dat deze groep muzikanten zich in geen hokje liet duwen. Les Négresses Vertes overgiet post-punk met vleugjes andere muziekgenres in een unieke en energetische stijl (nummers als ‘Voilà l’Ete’, ‘Zobi La Mouche’, ‘C’est Pas la Mer à Boire’, ‘Face à la Mer’ (later geremixt door Massive Attack) en ‘Sous le Soleil de Bodega’). Na de dood van wilde frontzanger Helno ging de band meer richting dub en ambient.
Vorig jaar kondigde de band plots haar terugkeer naar het livecircuit aan, en de reeks concerten die ze toen speelden verkochten in sneltempo uit. De Standaard zag hen vorige zomer aan het werk op Dranouter Festival en liet in een zinderende viersterrenrecensie het volgende optekenen: “Tijdens de ska van “Les mégots” hebben we ons meer geamuseerd dan tijdens het hele optreden van Madness vorig jaar op de Lokerse Feesten. En afsluiter “Sous le soleil de Bodéga” had wat ons betreft nog een uur langer mogen duren. Dit hele concert was tegelijk warme nostalgie én een heet feestje. Na de laatste noot lag zowat iedereen gesmolten op de vloer. De kuisploeg zal werk hebben.”
En ook nog voor de laatblijvers:
Concerttent 23.15 - 0.15: MILLION STYLEZ (Zweden)
Smeer die heupen in voor een stevige portie twerking en booty pop op hete dancehall muziek! Kenshin Iryo (Sweden) aka Million Stylez is zoals zijn naam een man van vele stijlen: dancehall, hiphop en reggae, als zanger, DJ en rapper. Dit alles tesamen in een strakke live show!
Kenshin Iryo werd geboren in Stockholm. Hij is half Japans en half Frans en groeide voornamelijk op met immigranten uit de hele wereld, wat bijdroeg aan zijn respect voor andere culturen. Hij werkte samen met grote sterren als Beyoncé, Gentleman, Peetah Morgan (Morgan Heritage), Don Carlos, Loon (Bad Boy), Smif N Wessun, Mr Vegas, Busy Signal, Bunji Garlin en anderen.
Zijn grote doorbraak kwam in 2006 met de hit ‘Miss Fatty’.
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :Het festivalterrein ligt op het Molenveld, tussen de Welvaartstraat en de Oude Steenweg, in Boechout.
Je kan op het festivalterrein geraken via inkom Zuid aan de Boechoutselei of via inkom Noord aan de Bessemstraat. We spreken af aan de infostand op het festivalterrein.
Bereikbaarheid: Tram- en bushalte ‘Mortsel Savelkoul’ van Tram 15 of bus 90, ligt op 80 meter van de ingang van het festivalterrein.
Het treinstation van Boechout ligt op 10 minuten stappen van het festivalterrein.
Aanvangsuur :19u
Info :Jan Muylaert - 0474 72 34 37
 Top
Laatste wijziging: 27/07/2019 13:40:26 (code=sg273)    
 
 
 
ZOMER VAN ANTWERPEN 15419ft Zandvliet OOK NIET-LEDEN!ZA 27/07/19
Omschrijving :foto bij activiteit15419ft
Post uit Hessdalen
Onze ogen zijn in staat om ongelofelijk ver te zien: ze kunnen op vijftien kilometer afstand de vlam van een kaars onderscheiden en nemen sterren waar die miljoenen lichtjaren ver staan. Ooit was dit van levensbelang, want zo konden we gevaar opmerken en navigeren over lange afstanden. Maar het doet meer: in de verte kijken, ontspant de ogen en zorgt voor rust en overzicht.
Tegenwoordig zit je blik echter vaak gevangen tussen beton en beeldschermen: zou het kunnen dat we zowel lichamelijk als geestelijk steeds minder in staat zijn om ver te kijken? En wat is het effect daarvan? Maakt het je onrustig of zelfs bang?
Muziektheatergezelschap Post uit Hessdalen is gefascineerd door dit fenomeen, ‘kijken in de verte’. Ze nodigen je uit om deze sensatie van het turen naar de horizon -op zeeniveau is het 4,7 km of 15.419 voeten tot aan de kromming van de aarde- te (her) ontdekken.
Met een groot bobijn, een kilometers lang touw en een podium op wielen komt deze voorstelling letterlijk dichter bij. En op dat podium een tubaspeelster en sopraan, die een speciale afstandscompositie brengen. Ze gooien alles in de strijd om de gehoorafstand te overbruggen en laten je de diepte van het landschap ervaren: komt iets dichter bij of gaat het verder weg? En moet je je ogen of oren geloven?
Op een smalle houten tribune op een dijk naast de Schelde ga je op ontdekkingstocht.
Neem een (regen)jas mee als het weer daar om vraagt.
Speelduur: ± 60 minuten
PS: bij De Zomer van Antwerpen zijn alle voorstellingen uitverkocht maar Oever heeft nog een aantal tickets, ook voor niet-leden!
Opmerking : De horeca van de Zomer van Antwerpen is met ingang van dit jaar cashless: je betaalt overal met je bankkaart!
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :LOCATIE: kruising Zoutestraat en Derdeweg - Zandvliet aan de rij voor de ticketcontrole.
Openbaar vervoer
Bus 671, 770, 771(snelbus), 772, 778, 780, halte Berendrecht Zoutestraat
Bussen rijden tot 23u45
Fiets
De Zomer van Antwerpen voorziet een fietsenstalling
Auto
Om de goede relatie met de buurt te behouden, vraagt De Zomer van Antwerpen om je auto niet te parkeren op de Derdeweg. Je kan je auto parkeren op ​de Zoutestraat (de straat die parallel loopt met de dijk) of achterlaten op de parking van de Sporthal aan de Zandweg 2e in Zandvliet. Vanuit de sporthal is het nog 17 minuten stappen naar de voorstellingslocatie. Kijk op de website van De Zomer van Antwerpen voor een routebeschrijving van de sporthal naar de speelplek.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 6 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :8
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 19/07/2019 23:56:08 (code=sg271)    
 

Blij dat ik Oever leerde kennen... Heb hier al veel vrienden gemaakt (Viv)     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be