Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
November 2021
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 23 November 2021
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 23/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Info :Herman R - 0476 23 94 14.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 13/11/2021 00:00:00 (code=uk231)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm The Power of the Dog (Jane Campion) 4**** UGC AntwerpenDI 23/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk

Benedict Cumberbatch is ronduit indrukwekkend als de vreemde cowboy in ‘The Power of the Dog’.
Ballade van een tragische cowboy. 4****

Review Erik Stockman, Humo 15/11/22

In het begin van deze Netflix Original, die eerst in de bioscoop uitkomt, valt het nauwelijks te geloven dat die twee ruiters, die hun veestapel door de machtige prairie drijven, broers zijn van elkaar. George (Jesse Plemons) is een stille, goedgemanierde softie die niet op zijn plaats lijkt tussen de cowboys die de runderen joelend vooruitjagen. Phil (Benedict Cumberbatch) daarentegen beantwoordt, met die rinkelende sporen en die bruinlederen beenstukken die hij over zijn spijkerbroek draagt, al iets meer aan het iconische beeld van de cowboy uit het Wilde Westen. Phil is ’n harde bikkel: hij castreert ossen met z’n blote handen, noemt zijn broer neerbuigend ‘fatso’, drijft de spot met de androgyne tienerzoon van de weduwe Rose (Kirsten Dunst) die de lokale eettent uitbaat, en lijkt er zelfs een soort trots uit te halen dat hij stinkt (onwelriekende noot: Cumberbatch zat zó diep in zijn rol dat hij het vertikte om zich tijdens de opnamen te wassen).
George en Rose treden in het huwelijk en nemen hun intrek bij Phil in de ranch, maar echt gezellig wil het niet worden. De jaloerse Phil vindt in Rose een slachtoffer om zijn kwelzucht op bot te vieren, zoals in de schitterende scène met de piano en de banjo. Maar wacht: is het niet wonderlijk dat zo’n ruwe manskerel als Phil in staat is om zulke verfijnde deuntjes uit zijn banjo te halen? Terloops ontdekken we ook dat Phil mineraalstenen verzamelt, en dat hij op Yale University heeft gezeten, wat iemand tot de volgende spottende opmerking brengt: ‘Vloekt Phil op het vee in het Latijn of in het Grieks?’ Wie ís toch die ruige rancheigenaar, die soms naar een onbestemd punt in de heuvels staat te turen en zijn mannen aanmoedigt om hetzelfde te doen: ‘De meeste mensen die naar die heuvel kijken, zien alleen maar een heuvel. Wat zien jullie?’ Wat is het toch dat hem op een bepaald moment in zijn leven afstand heeft doen nemen van het gecultiveerde leven en hem heeft doen kiezen voor het ongetemde cowboybestaan? Jane Campion (The Piano, Top of the Lake), die met ‘The Power of the Dog’ zomaar eventjes de mooiste film uit haar carrière heeft gemaakt, verschaft geen duiding of achtergronden, maar observeert haar personages met de rust en de sereniteit van een dichteres die onder de uitgestrekte hemel de tijd neemt om een impressionistisch dichtwerk te schrijven.
Plemons en Dunst acteren sterk, maar Cumberbatch is ronduit indrukwekkend als de vreemde cowboy wiens stoere façade steeds meer barsten en uiteindelijk hele scheuren begint te vertonen. Onder de magnifiek in beeld gezette uitspansels weerklonken ooit elfenliederen: de film speelt zich af in Montana, maar werd opgenomen in Nieuw-Zeeland, in dezelfde dromerige landschappen die in ‘Lord of the Rings’ dienstdeden als Midden-Aarde. Wat is het toch dat Phil in die heuvels ziet? Misschien, zo maakten wij ons de bedenking terwijl we een krop in onze keel wegslikten, zijn het wel zijn eigen dromen en verlangens die hij over de heuvelruggen voorgoed van zich ziet wegzweven.
Uit de pers:
Jeroen Struys in De Standaard van 17/04/21: Als je van je hart een steen maakt 4****
Net als bij The piano ontvouwt zich een film over verfijning, over eerlijk zijn tegen en over je ware zelf, over (verborgen) verlangen en seksualiteit. En over de zelfdestructieve krachten die zich meester van je kunnen maken als je van je hart een steen maakt. Mogelijk is het dat wat wordt bedoeld met ‘de kracht van de hond’, een ietwat raadselachtige titel die verwijst naar de niet minder cryptische psalm 22 uit het ­Oude Testament: ‘Red mijn ziel van het zwaard, mijn eenzame ziel van het geweld van de hond’. Een mens moet gered worden van geweld, dat opborrelt uit zichzelf en voortkomt uit frustratie.
Elkaar redden van eenzaamheid is ook een vorm van liefde.
Lieven Trio in De Morgen van 17/11/21: Benedict Cumberbatch jaagt op een Oscar in ‘The Power of the Dog’ 5 *****
Dave Mestdach in Knack Focus van 17/11/21: Ook in 'The Power of the Dog', haar eerste 'mannenfilm', deromantiseert Jane Campion het verleden 4****

Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. .
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig én voor de bioscoop én voor een drankje achteraf!
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u40
Info :Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com.
of :Nicole - 0475 59 56 11 - nicole@oever.be.
 Top
Laatste wijziging: 20/11/2021 00:15:23 (code=uk233)    
 
 
 
Badminton KesselDI 23/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitIedereen heeft wel eens gebadmintond op de camping of op school. Wie vond dat niet leuk om te doen? Bijna iedereen wordt er vrolijk van en probeert de shuttle zo hard mogelijk te raken en de tegenstander te laten rennen.
Badminton is voor iedereen toegankelijk! Of je nu jong, oud, man of vrouw bent, het maakt niet uit. Iedereen kan badmintonnen en het mooie is dat ook iedereen met elkaar kan samen spelen.
Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur badminton spelen in Kessel.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Uren : Van 21u tot 22u30.
Afspraakuur : een kwartier voor aanvang.
Reservatie : Reservatie is niet nodig.
Meebrengen : sportschoenen, sportuitrusting en badmintonraket.
Afspraakuur :20u45
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel
Aanvangsuur :21u
Info :Franz B - 0498 18 75 81.
 Top
Laatste wijziging: 13/11/2021 00:00:00 (code=uk232)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be