Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
November 2021
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 02 November 2021
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 02/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Info :Herman R - 0476 23 94 14
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 23/10/2021 00:00:00 (code=uk021)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm La Civil (Teodora Ana Mihai) 4**** UGC Antwerpen COVID SAFE TICKET + IDENTITEITSBEWIJS!DI 02/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitZonder ook maar één melodramatische kunstgreep hakt ‘La Civil’ er zó diep in.
Hier zetten wij onze sombrero voor af.

Erik Stockman in Humo van 25/10/21
Het meisje dat aan het begin van ‘La Civil’ haar lippen zit te stiften en mascara op haar wimpers aanbrengt, is nog maar een tiener. Nog niet eens zó lang geleden hingen haar kinderkleertjes aan de wasdraad, en streek ze neer op de schommel op het naburige speelplein. Straks gaat ze een stapje in de wereld zetten met haar vriendje Lissandro, maar ze weet niet of hij eerst zal blijven mee-eten. ‘Niet te laat thuis!’ zegt haar moeder Cielo. Nog een kus, en ze is weg. Er hangt een grote herkenbare huiselijkheid over die openingsscène, maar ook een immense doem, want het is géén spoiler wanneer we u vertellen dat het meisje diezelfde avond zal worden gekidnapt door de leden van een drugskartel. ‘La Civil’ is het verslag van de pogingen van de moeder, prachtig vertolkt door de Mexicaanse ster Arcelia Ramírez, om te achterhalen wat er precies met haar dochter is gebeurd in die verschrikkelijke kartelwereld, waar de levens van jonge, levenslustige, over een mooie toekomst dromende jongeren met één vingerknip nietig worden verklaard.
Als in een gruwelijke odyssee hakt Cielo zich een weg door politiekantoren, waar de flikken onverschillig reageren op haar wanhoop. Door met lijken volgestapelde mortuariums, waar de afgesneden hoofden van gemartelde meisjes als slachtafval in bloederige bakken liggen. Door donkere loodsen, waar de normale omgangsregels niet langer gelden en waar mensen elkaar dingen aandoen die men niet voor mogelijk houdt. Eigenlijk was het de bedoeling van de Roemeense cineaste Teodora Mihai, die als kind de dictatuur van Ceausescu ontvluchtte en nu al jaren in Gent woont, om een documentaire te draaien over die wereld. Omdat ze evenwel tijdig inzag dat het niet bepaald een lumineus idee was om te midden van het gewelddadige kartelterritorium een camera aan te knippen, herwerkte ze het onderwerp tot een op feiten gebaseerde fictiefilm, maar dan één waarvan de rauwe authenticiteit haar achtergrond als documentairemaakster verraadt.
In een stijl waarvan de kracht en de puurheid doen denken aan de werken van de gebroeders Dardenne, die via hun productiehuis Les Films Du Fleuve trouwens mee hun schouders onder ‘La Civil’ hebben gezet, doet de cineaste het zonder één noot muziek, zonder slowmotioneffectjes, zonder hoogdravende speeches, zonder ook maar één van die melodramatische kunstgrepen die de meeste regisseurs menen te moeten gebruiken om hun film ‘dramatischer’ te maken. Zonder eraan te blijven hangen, of zonder erop in te zoomen, laat ze op een bepaald moment haar camera glijden langs de op een winkeldeur geprikte ‘Vermist’-foto van een negenjarige, eveneens gekidnapte jongen: een beeld dat er zó diep inhakt dat ons de lust even vergaat om onze review af te sluiten met de gebruikelijke lichtvoetige uitsmijter. Het gemak waarmee die kartels de levens van tieners en kinderen vernietigen, zo kan een mens alleen maar besluiten, is niet te bevatten. Jammer genoeg kunnen de moeders met hun woede, hun wanhoop en hun verdriet niets kopen, want in de wereld waarin zij leven, zijn tranen waardeloos.
Van Teodora Ana Miha
Cast Arcelia Ramirez, Alvaro Guerrero, Jorge A. Jimenez
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig én voor de bioscoop én voor een drankje achteraf!
Afspraakuur :18u40
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 28/10/2021 22:50:26 (code=uk023)    
 
 
 
Badminton KesselDI 02/11/21
Omschrijving :foto bij activiteitIedereen heeft wel eens gebadmintond op de camping of op school. Wie vond dat niet leuk om te doen? Bijna iedereen wordt er vrolijk van en probeert de shuttle zo hard mogelijk te raken en de tegenstander te laten rennen.
Badminton is voor iedereen toegankelijk! Of je nu jong, oud, man of vrouw bent, het maakt niet uit. Iedereen kan badmintonnen en het mooie is dat ook iedereen met elkaar kan samen spelen.
Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur badminton spelen in Kessel.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Uren : Van 21u tot 22u30.
Afspraakuur : een kwartier voor aanvang.
Reservatie : Reservatie is niet nodig.
Meebrengen : sportschoenen, sportuitrusting en badmintonraket.
Afspraakuur :20u45
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel
Aanvangsuur :21u
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 23/10/2021 00:00:00 (code=uk022)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be