Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Oktober 2021
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 19 Oktober 2021
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 19/10/21
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Info :Herman R - 0476 23 94 14.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 09/10/2021 00:00:00 (code=uj191)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Drunk 4,5* UGC AntwerpenDI 19/10/21
Omschrijving :foto bij activiteitDinsdagavondfilm is terug na een lange periode coronamaatregelen!
Een heel goede film die we gemist hebben en die nu nog speelt, is Drunk.
‘Drunk’: Wat als je probeert om constant met 0,5 promille alcohol in je bloed te leven
Van Thomas Vinterberg, met Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe en Magnus Millang
Vier vrienden, allen leerkrachten, besluiten om de hypothese uit te testen van de Noorse filosoof en psychiater Finn Skårderud, die stelt dat de mens van nature een promilletekort heeft van 0,5 procent en dat we relaxter en met meer pit en zelfvertrouwen door het leven zouden glijden als we constant een beetje tipsy zouden zijn. Het is een pitch die, behalve naar briljante eenvoud, smaakt naar twee glazen rode wijn. Hun praktijkonderzoek pakt goed uit: terwijl witte cijfertjes op het scherm geregeld het steeds hoger wordende promillegehalte weergeven waarop het viertal zich bevindt, ontpopt Martin (Mads Mikkelsen) zich na enkele glazen Smirnoff van een uitgebluste frik tot een bezielende geschiedenisleraar die de fonkeling van weleer in de ogen heeft. En het is lachen geblazen wanneer de vrienden besluiten om all the way te gaan (‘Ik voel dat er meer in zit!’) en al zuipend het punt te bereiken dat Skårderud ‘de ultieme catharsis’ noemt - de rechtstreeks uit de lever afkomstige ‘Rrrrhaaaaa!’ die ze simultaan uitstoten telkens ze een teug van hun Sazerac-cocktails naar binnen klokken, is werkelijk hilarisch.
Op een drinkgelag volgt meestal een kater, en dus duurt het niet lang vooraleer de gezichten donkerder worden en de mannen tot in hun nieren een stekende beroerdheid voelen. Maar wees gerust: Thomas Vinterberg is er de cineast niet naar om zijn film te laten verwateren tot een zedenles die in het kader van een anti-alcoholcampagne op middelbare scholen kan worden vertoond. Neen, ‘Drunk’ is béter dan dat, grijpt dieper. ‘Ik mis je’, sms’t Martin naar zijn uit het zicht verdwenen geliefde - en het is een zielsaangrijpend moment, omdat we intuïtief aanvoelen dat Vinterberg zich hier ook richt tot zijn 19-jarige dochter Ida, die enkele dagen na de start van de opnamen om het leven kwam op een Belgische autosnelweg. Vinterberg, de ogen verblind door tranen, riep na een pauze van enkele weken zijn crew en cast opnieuw bijeen, om vervolgens, gesteund door een grootse Mikkelsen en door alle andere acteurs en ploegleden, te eindigen met een prachtige film die naast ‘Festen’ en ‘Jagten’ tot zijn allerbeste werk mag worden gerekend. Om Mikkelsen, dat toonbeeld van Scandinavische ingekeerdheid, op het einde van de film in zijn zwarte rouwkostuum te zien losbarsten in een reeks sirtaki-achtige dansmoves, te midden van honderden feestende, nog maar aan het begin van het leven staande scholieren: onvergetelijk.
Tot slot: hoe geweldig is het niet, hoe ontroerend ook, om uitgerekend in deze tijd van lockdowns en quarantaines (artikel geschreven in oktober 2020!!) een film te zien die zegt: vier het leven, want het is sterker dan de dood. Nu worden we nog beduveld en bedonderd door dat ellendige virus, maar het zal niet lang meer duren of we gaan de tranen uit onze ogen wrijven, drinken in de kroegen, en onder de openspringende staalblauwe lucht met z'n allen de sirtaki dansen.
Uit Humo 26/10/20 Erik Stockman
Bijdrage : we kopen de tickets ter plaatse.
Als je vandaag zelf aan de kassa een kaartje Formule 5 koopt (komt op € 7 per film), dan krijg je er gratis een zesde filmvertoning bij. Wel vragen hé!

Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u20
Info :Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com.
of :Nicole - 0475 59 56 11 - nicole@oever.be.
 Top
Laatste wijziging: 15/10/2021 15:56:21 (code=uj193)    
 
 
 
Badminton KesselDI 19/10/21
Omschrijving :foto bij activiteitIedereen heeft wel eens gebadmintond op de camping of op school. Wie vond dat niet leuk om te doen? Bijna iedereen wordt er vrolijk van en probeert de shuttle zo hard mogelijk te raken en de tegenstander te laten rennen.
Badminton is voor iedereen toegankelijk! Of je nu jong, oud, man of vrouw bent, het maakt niet uit. Iedereen kan badmintonnen en het mooie is dat ook iedereen met elkaar kan samen spelen.
Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur badminton spelen in Kessel.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Uren : Van 21u tot 22u30.
Afspraakuur : een kwartier voor aanvang.
Reservatie : Reservatie is niet nodig.
Meebrengen : sportschoenen, sportuitrusting en badmintonraket.
Afspraakuur :20u45
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel
Aanvangsuur :21u
Info :Franz B - 0498 18 75 81.
 Top
Laatste wijziging: 09/10/2021 00:00:00 (code=uj192)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be