Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Juli 2019
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 16 Juli 2019
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 16/07/19
Omschrijving :Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Vanaf: :19u
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Info :Herman 0476 23 94 14
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 06/07/2019 00:00:00 (code=sg161)    
 
 
 
Rocketman (muziekbiopic over Elton John) 4* UGC AntwerpenDI 16/07/19
Omschrijving :foto bij activiteit‘Rocket man’ slaat ‘Bohemian rhapsody’ knock-out!
De rode loper in Cannes had net zo goed alle kleuren van de regenboog mogen hebben: ‘Rocket man’ is een swingende muziekbiopic over Elton John.
Een avond lang was de Croisette van Elton John. De Britse zanger van 72 kon de trappen van de rode loper niet op – hij moest de lift nemen om te gaan kijken naar Rocket man, dat in Cannes in première ging buiten competitie. Na afloop gaf hij op het strand een concertje, zingend samen met Taron Egerton. De acteur van de populaire filmreeks Kingsman speelt hem met een soms onwaarschijnlijke gelijkenis.
Nog onwaarschijnlijker is dat het een rotaanstekelijke film is, die meer dan één keer kippenvel bezorgt. Dat verbaast vooral omdat regisseur Dexter Fletcher eind vorig jaar Bohemian rhapsody afleverde, nadat hij daar de ontslagen regisseur Bryan Singer halverwege verving. De film over Queen-zanger Freddie Mercury werd een gigantisch kassucces, maar de critici haalden er hun neus voor op.
Rocket man is alles wat Bohemian rhapsody niet is. In de eerste plaats: queer. En dat gaat niet per se over de homoseksualiteit: dit zou de eerste film van een Hollywoodstudio zijn met een homoseksscène – een overwinning op zich. Die bewuste scène is kort en braaf en weinig opwindend. Maar het is al een flinke stap vooruit ten opzichte van Bohemian rhapsody, dat Freddie Mercury ontdeed van eender welke seksualiteit.
Maar er is meer. In plaats van er schamper over te doen, omarmt deze film volop de extravaganza: de uitzinnige kostuums, de gigantische brillen, de pluimen. Deze film schaamt zich niet om zijn hoofdpersonage, maar beseft dat het net essentieel is om de aantrekkingskracht te begrijpen van Elton John op het publiek.
De film swingt, met dank aan de schier eindeloze waslijst aan hits. Die had Bohemian rhapsody natuurlijk ook. Wat die film niet had, zijn pure cinemamomenten, terwijl Rocket man er à volonté mee strooit.
Rocket man focust op de beginjaren en zijn gouden periode van begin jaren 70. Ze worden getoond in flashbacks – herinneringen die John ophaalt in een praatgroep van de AA. De structuur vinkt nogal braaf alle hokjes van de muziekbiopic af: de bescheiden afkomst, het succes, de gehaaide manager, de drugs, het verraad, de neergang. Over enkele cruciale elementen gaat hij dan weer te snel heen: zijn (schijn)huwelijk met een vrouw is een voetnoot.
Dan voel je dat dit een film in opdracht is: het is Elton John zelf die de film al in 2001 op de rails zette, met zijn echtgenoot David Furnish als co-producent. Het script werd geschreven door Lee Hall, scenarist van Billy Elliot. De populaire West End-bewerking van die musicalfilm had muziek van … Elton John. Rocket man is de geautoriseerde – en dus opgepoetste – versie van de biografie.
So what? Het is een entertainende jukeboxmusical, waarin Elton Johns songs een na een de revue passeren. Musicalhaters zullen in hun stoel kronkelen van ongemak wanneer de acteurs midden in een dialoog in zingen uitbarsten – dat zijn niet de sterkste passages. Maar de liefhebbers krijgen enkele lekkere brokjes van song and dance. Fletcher haalt vaak hetzelfde trucje boven, waarbij hij de indruk wekt de hele zingende scène in één take op te nemen. Het geeft de film vaart en trekt de kijker in de actie.
Als er enige rechtvaardigheid is, verslaat Rocket man met twee vingers in de neus Bohemain rhapsody als succesvolste biopic aller tijden.
Van: Dexter Fletcher
Met : Taron Egerton, Jamie Bell. (121 min.)
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :18u25
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :18u45
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/07/2019 22:32:42 (code=sg163)    
 
 
 
Badminton KesselDI 16/07/19
Omschrijving :Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.
Uren :Van 21u tot 22u30
Afspraakuur :een kwartier voor aanvang.
Info :Franz 0498 18 75 81
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Wegwijzer :Sportzaal De Putting
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 06/07/2019 00:00:00 (code=sg162)    
 

Oever ... een heel jaar plezier voor slechts € 58 of € 68 !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be