Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Oktober 2021
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 12 Oktober 2021
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 12/10/21
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Info :Herman R - 0476 23 94 14.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 02/10/2021 00:00:00 (code=uj121)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Nomadland 5* UGC AntwerpenDI 12/10/21
Omschrijving :foto bij activiteitDinsdagavondfilm is terug na een lange periode coronamaatregelen!
We hebben intussen al wel veel goede films gemist.
Eén film steekt er torenhoog bovenuit: Nomadland
‘Nomadland’ is een magnifieke en belang­wekkende roadtrip doorheen arm Amerika.
Van Chloé Zhao,
Met Frances McDormand, Linda May, Bob Wells en David Strathairn
In de enige ­echte ­roaring twenties kende ­Amerika z’n lost generation, de ontwortelde mannen en vrouwen die de demonen van de Eerste Wereldoorlog tevergeefs probeerden te verdrinken in een genotzuchtige levensstijl. In de jaren 30 volgde het tijdperk van de crisis en de armoede en van de Dust Bowl, monumentaal vastgelegd in ‘The Grapes of Wrath’. En in de dolle jaren 50 verschenen de Beat boys – hey, Jack Kerouac! – die in extase over de highways zoefden, op zoek naar benzine, jazz en een plek om te pitten, liefst op of onder een knappe deerne.
Waarom deze duik in het verleden? Omdat de zó terecht bekroonde Chloé Zhao in haar zó terecht bewierookte film op haar beurt – en dat als frêle Chinese inwijkelinge! – de stem vertolkt van een ­nieuwe generatie Amerikanen. Als een ware chroniqueur richt Zhao haar camera op een groep door de bikkelharde kapitalistische maatschappij uitgespuwde outcasts: de verdoolden die na de kredietcrisis van 2008 hun huizen kwijtspeelden, de onderbetaalde flexwerkers die in de verdeel­centra van Amazon uw pakjes klaarmaken, de ­moderne slaven die in vakantie­parken uw toiletten schoonvegen en ’s avonds bij het kampvuur kippennoedelsoep uit Campbell-­blikjes eten. Op zoek naar werk leggen zij duizenden kilo­meters af doorheen het oeroude Amerikaanse landschap, waarvan de laagstaande zon die nog net boven hun ­campers uitpriemt en de reusachtige cactussen die zich aftekenen tegen het schemerlicht zó mooi in beeld zijn gebracht, dat je toch weer denkt: kwam deze film maar uit in de cinema.
Op een echte plot hoeft u niet te rekenen: de holle ogen in al die gegroefde gezichten – soms van acteurs, soms van échte zwervers – vertellen genoeg. Met haar geweldige oog voor zich toevallig aandienende poëtische tafereeltjes, en zonder in ‘Hillbilly Elegy’-achtige mooifilmerij te vallen, registreert Zhao hoe die nieuwe nomaden primitieve ruilhandeltjes opzetten; hoe ze elkaar tips geven over welke emmers je moet gebruiken om in te schijten; en hoe ze, onttrokken aan het oog van de rest van de wereld, stilaan zelfbedruipende leef­gemeenschappen beginnen te vormen.
Wat u dus krijgt, is een magnifieke en belang­wekkende roadtrip doorheen arm Amerika, maar let op: langzaam maar zeker begint de film zich toe te spitsen op het ­gevoelsleven van Fern (de prachtige Frances McDormand), een dame die zich sinds de dood van haar man en sinds de sluiting van de gipsplaat­fabriek in haar stadje on the road bevindt. In welke van de vijf fasen van het rouwproces Fern ook ronddoolt, ze lijkt er niet uit te kunnen raken, en misschien wíl ze ook niet echt weg uit dat vreemde mentale nomaden­land tussen verdriet en aanvaarding.
In een ontroerende scène wijst Bob, een oude man met veel wijsheid in zijn sneeuwwitte baard, haar erop dat ze niet de enige is: ‘Veel mensen bezitten niets, behalve het verlies dat ze meeslepen.’ En dat is oké, zolang je maar een reden hebt om de dag door te komen. Tot de dag komt dat je, wie het ook is die je mist, elkaar weerziet.
Humo donderdag 29/04/21 Erik Stockman
Bijdrage : we kopen de tickets ter plaatse.

Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u10
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u30
Info :Nicole - 0475 59 56 11 - nicole@oever.be.
of :Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com.
 Top
Laatste wijziging: 12/10/2021 16:02:47 (code=uj123)    
 
 
 
Badminton KesselDI 12/10/21
Omschrijving :foto bij activiteitIedereen heeft wel eens gebadmintond op de camping of op school. Wie vond dat niet leuk om te doen? Bijna iedereen wordt er vrolijk van en probeert de shuttle zo hard mogelijk te raken en de tegenstander te laten rennen.
Badminton is voor iedereen toegankelijk! Of je nu jong, oud, man of vrouw bent, het maakt niet uit. Iedereen kan badmintonnen en het mooie is dat ook iedereen met elkaar kan samen spelen.
Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur badminton spelen in Kessel.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Uren : Van 21u tot 22u30.
Afspraakuur : een kwartier voor aanvang.
Reservatie : Reservatie is niet nodig.
Meebrengen : sportschoenen, sportuitrusting en badmintonraket.
Afspraakuur :20u45
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel
Aanvangsuur :21u
Info :Franz B - 0498 18 75 81.
 Top
Laatste wijziging: 02/10/2021 00:00:00 (code=uj122)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be