Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Wie zijn we ?
   Kennis maken
   Lidmaatschap
   FUIVEN Singles
   FAQ - Vragen
   Contact
   Voordeel leden
   Persartikels
   Foto's
   Geschiedenis
   Overzicht website
 
  U bevindt zich hier Oever !? U bevindt zich hier Persartikels terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lApril 2024pijl r
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Persartikel van MA 04/04/2005titel
subtitelVzw Oever bestaat acht jaar
 
 
 
Samen uit, samen single.
 "Eén op drie Belgen heeft geen partner", beweert Pieter Jacobs. Zijn singlevereniging Oever is dan ook een daverend succes. De vereniging telt al meer dan 1500 leden.
"Elke week komen er 10 tot 15 mensen bij." Komen die dan allemaal een partner zoeken bij Oever?
In Hof de Bist in Ekeren, één van de stamlokalen van Oever, maken mensen samen plannen. Ondertussen wordt er aan de toog heel wat afgelachen. Anderen zitten in groepjes aan tafel te kletsen. Linda (34) en Els (58) zijn hier allebei voor het eerst en hebben elkaar net leren kennen. "Eigenlijk is het niets voor mij om naar zoiets te gaan. Maar het valt best wel mee," glimlacht Els. "Ik ben nu twee jaar weduwe. Dat is niet gemakkelijk. Als ik afspreek met andere koppels, voel ik me vaak het vijfde wiel aan de wagen."
Linda herkent die situatie: "Mijn man is het afgetrapt. 'Gij zult wel rap een ander vinden', zeggen mijn vriendinnen me. Maar ook: 'Van mijn man blijf je af hé!"
Na de scheiding ging Linda te rade bij een psycholoog, Els putte steun uit een praatgroep voor weduwen. Gerd en Mariette (resp 4de en 3de van links op de foto), twee medewerksters van Oever, bevestigen dat veel leden al iets moeilijks hebben doorgemaakt. "Meestal zijn deze mensen plots alleen komen te staan. Daarna vallen ze vaak in een depressie. Veel psychologen leggen dan ook onze folder in hun wachtkamer. De meeste nieuwe leden blijven komen. Enkelen vertellen ons dat ze er nog niet klaar voor zijn." Veel leden dragen dus een zwaar verleden met zich mee? "Er zijn er ook die nog nooit een relatie hebben gehad. Sommige leden zijn zelfs verstokte vrijgezellen die geen partner meer willen." Toch gebeurt het wel dat er nieuwe koppels ontstaan. "Bij Oever heerst een heel spontane sfeer. In sommige singleverenigingen mogen koppels geen lid meer zijn. Bij Oever wel."
 
 GVAPieter vertelt ons waarom hij besloot om Oever op te richten. "Ik ging toen zelf naar bijeenkomsten van singlevereningen, maar ik miste spontaniteit Galakledij was vaak verplicht"
Zelf heeft Pieter zijn vriendin Nicole op een bijeenkomst van Oever ontmoet. Nu zet het koppel zich samen in voor de vereniging.
Hoe veel slaagkans heeft iemand eigenlijk om bij Oever een partner te vinden? Gerd en Mariette kijken elkaar aarzelend aan. "Vijf procent misschien. Maar veel leden zijn Oever dankbaar omdat de vereniging hun leven veranderd heeft." De vzw wil geen garantie beloven voor een nieuwe relatie, wel een leuke reden om mensen uit hun schulp te lokken. "Dat is in onze steden wel eens nodig. Sommige buren kennen elkaar nauwelijks."
Alle Oever-leden krijgen een kaartje voor hun verjaardag. "Voor sommige is dat het enige kaartje." Ook op kerstavond gaat er telkens een vijftigtal mensen dankbaar in op een initiatief van Oever. Maar op Valentijn blijft het stil. "Wij willen hen niet nog eens met de neus op de feiten drukken."
 
 Top
Laatste wijziging: 23/07/2007 07:13:02    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be