Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Maart 2022pijl r
madiwodovrzazo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten op 8 Maart 2022
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 08/03/22
Omschrijving :Petanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Breng altijd je mondmasker en handgel mee!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vc081)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm A hero (Asghar Farhadi) 4**** in CC De Kern WilrijkDI 08/03/22
Omschrijving :foto bij activiteitHoe wij dagelijks morele beslissingen met verregaande consequenties nemen: dat is de essentie in het werk van een van onze grootste levende regisseurs. Asghar Farhadi won tweemaal de Oscar voor beste internationale film, met A separation en The salesman, en staat opnieuw op de shortlist met A hero, of in het Perzisch Ghahreman.
De held van A hero blijkt er een van bedenkelijk allooi. Rahim is in de gevangenis beland door schulden. Wanneer zijn geliefde per toeval een handtas vol gouden munten vindt, lijkt het geluk hem weer toe te lachen. Maar in plaats van meteen zijn schuldeiser terug te betalen, stelt hij een daad die grenst aan het heilige: hij zoekt de rechtmatige eigenaar op om haar de zak terug te geven.
De gevangenisdirecteur is zo gecharmeerd door deze daad van goedheid dat hij hem prompt de vrijheid schenkt. Daarop wordt Rahim door de lokale media uitgeroepen tot een voorbeeld voor allen en tot een beroemdheid gemaakt. Alleen: de schuldeiser stelt zijn goedheid in vraag. Want de gouden munten waren hoe dan ook niet voldoende om zijn schuld te vereffenen. Deed Rahim dan echt een moreel hoogstaande daad, of handelde hij vooral uit eigenbelang?
Farhadi zal het dilemma niet voor ons oplossen. Hij glimlacht vanachter zijn donkere brillenglazen, terwijl hij een bord couscous naar binnen werkt op een terras in Cannes, waar hij met zijn film de Grand Prix won, de belangrijkste juryprijs na de Gouden Palm. ‘Ik was geïnteresseerd in de weg die een simpele man aflegt wanneer die door een bepaalde wending in zijn leven plots een lokale held wordt, iemand die plots alle aandacht krijgt en in de spotlights belandt. En dan wordt plots alle status weer van hem weggenomen. Die klim en neergang fascineerden me.’
Dat hele idee vatte hij al meteen in de schitterende openingsscène, waarin Rahim naar boven wandelt op een stelling van archeologen aan de koninklijke graven van Naqsh-e Rustam, een belangrijke archeologische vindplaats op een boogscheut van Persepolis. Hij klimt en klimt en blijft maar klimmen: het lijkt wel alsof hij in een loop is beland op een tekening van M.C. Escher. Het is een metafoor voor de film die daarop volgt: deze man meent vooruit te geraken, maar put uiteindelijk alleen zichzelf uit. Wat een gitzwart beeld van het leven.
Met A hero keerde Farhadi terug naar Iran, nadat hij met Everybody knows een uitstapje maakte naar Spanje met Penélope Cruz en Javier Bardem. Het was een mindere Farhadi, alsof er ergens iets van zijn kracht verloren ging in de vertaling. ‘Het is makkelijker om te werken op de plek waar ik ben opgegroeid, waar ik de taal spreek en de cultuur ken’, geeft Farhadi toe. ‘Dat is mijn comfortzone. Het voelt natuurlijker aan. Tegelijk zijn er in Iran grote sociale spanningen en verschillende crisissen tegelijkertijd. Het is er nooit evident om een film te maken, je moet er rekening houden met zoveel andere dingen. Het draait er niet alleen om cinema.’
De censuur, om maar iets te noemen dat hij zelf liever niet benoemt. En hij sluit niet uit om weer een film te maken in Europa. ‘Het hangt allemaal af van het volgende verhaal dat in me opkomt. Het is niet omgekeerd: ik beslis niet om in een of ander land te werken en verzin er dan maar een verhaal bij. Ik wil de vrijheid bewaren om verhalen te laten opborrelen - en ze dan gaan filmen waar het verhaal hoort.’
A hero ging hij niet filmen in Teheran, maar in Shiraz, waar twee van de beroemdste Iraanse dichters, Hafez en Saadi, hun graftombe hebben. Het zijn bedevaartsplekken voor de vele liefhebbers van poëzie in het land. ‘Onze grootste dichters liggen er begraven en er zijn tal van antieke archeologische sites. De stad staat voor een glorierijk verleden van Iran, een thema dat ik wou behandelen in deze film.’
In A hero staat de reputatie van één man op het spel, maar misschien is dat een metafoor voor de reputatie van het hele land? Bij Farhadi begin je altijd tussen de lijntjes te lezen, omdat je weet dat hij met dubbele lagen de censuur te slim af is. ‘Eer en reputatie worden uiteindelijk niet bepaald door wat je doet, maar door hoe anderen naar je kijken en wat ze van je verwachten. Dat is prima zolang het niet wringt met je eigen ambities en verwachtingen. Als je de prijs moet betalen om iemand anders te worden en andere dingen te doen dan je wil, dan is het dat niet waard.’
Van: Asghar Farhadi
Met : Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh
Jeroen Struys, De Standaard, maandag 3 januari 2022
Een filmticketje in CC Wilrijk kost € 7. Je kan ook je ticket op voorhand aankopen via de website van CC De Kern (ccdekern.be) en dan betaal je € 6. Het zijn ongenummerde plaatsen.
Na de film gaan we samen iets drinken, om de hoek, in Grand Café Den Esprit, Bist 10, 2610 Antwerpen of we drinken iets ter plaatse in de foyer.
Afspraakuur :19u50
Afspraakplaats :CC De Kern, Kern 18 te 2610 Wilrijk, op de eerste verdieping ter hoogte van de kassa.
Aanvangsuur :20u15
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vc082)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be