Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Februari 2023pijl r
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten op 5 Februari 2023
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Wandeling Zuidelijke Antwerpse parken & wijk Cogels-Osylei (10 km)ZO 05/02/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe directe zuidelijke Antwerpse rand heeft wel wat groen in de aanbieding. De parken Den Brandt, het Middelheimpark, het Nachtegalenpark. In het district Berchem liggen er naast de ring ook voldoende groene stukken, recent nog uitgebreid en vernieuwd.
We vertrekken vanop de parking voor Brasserie-Restaurant “De Nachtegaal” (kruispunt Middelheimlaan-Beukenlaan) in 2020 Antwerpen. Onze tocht gaat door de reeds vermelde parken langs het Leeuwerikpark in Berchem richting het vernieuwde Brilschanspark. Hier steken we de ring over en komen in natuurgebied “de Wolvenberg”, onder beheer van Natuurpunt. Door het station van Antwerpen-Berchem komen we aan in de wijk van de beroemde Cogels-Osylei met alle Art Nouveau-woningen. Tussenstop in de buurt.
We nemen grotendeels dezelfde terugweg via Oud-Berchem – De Villegaspark & Brialmontpark - naar onze vertrekplaats. Hier wacht nog een lekkere maaltijd voor de gegadigden die nog wat ruimte hebben in hun maag en geldbeugel.
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :parking Beukenlaan in 2020 Antwerpen, voor Brasserie-Restaurant “De Nachtegaal”.
Aanvangsuur :13u45
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wb052)    
 
 
 
Tentoonstelling « Rothschild, vrouwelijke verzamelaars » Luik OOK NIET-LEDEN!ZO 05/02/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe familie Rothschild geldt als sinds de 19e eeuw als legendarisch in onze geschiedenis. Deze dynastie is in de loop der tijd synoniem geworden voor succes in de financiële wereld maar staat ook voor intellectuele en artistieke rijkdom. Een naam waar je niet omheen kunt, bij iedereen bekend. Toch zitten er achter deze familienaam ook onbekende personen en een onverwacht erfgoed.
Deze unieke expositie toont een nieuwe en originele invalshoek door de schijnwerpers te richten op een aantal vrouwelijke leden van de Franse tak van deze bijzondere familie.
Deze vrouwen, die in de kunstgeschiedenis stelselmatig worden genegeerd, waren verzamelaars, collectiebouwers, mecenassen en erfgenamen en hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de verrijking van het historisch erfgoed en de collecties van de Franse musea door hun aanzienlijke donaties en legaties. De tentoonstelling die meer dan 2000 m² beslaat, belicht de smaak en de persoonlijkheid van deze negen uitzonderlijke vrouwen. Deze vrouwen, waarvan een aantal zeer onafhankelijk was en andere meer in de schaduw van hun echtgenoot bleven, hebben een belangrijke rol gespeeld in de kunstgeschiedenis, de geschiedenis, de maatschappij en zelfs in het leven van de kunstenaars uit hun tijd.
Door middel van een selectie van meer dan 350 kunstwerken afkomstig van zo’n veertig instellingen en Franse privécollecties, biedt de tentoonstelling een overzicht van uiteenlopende kunst uit alle perioden. De bezoeker ontdekt werk van grote kunstenaars als Fragonard, Chardin, Delacroix, Cézanne, Claudel, Rodin en Monet, Egon Schiele, maar bevat ook schilderijen uit de Italiaanse Renaissance, juwelenverzamelingen, serviescollecties en kunstvoorwerpen uit Afrika en het Verre Oosten. Al deze kunstwerken geven een mooi overzicht van de geschiedenis van de smaak en de collectievorming in de 19e en 20e eeuw.
We bezoeken deze tentoonstelling met een gids.
Nadien gaan we gezellig iets drinken.
De liefhebbers kunnen erna een bezoek brengen aan het treinstation Luik-Guillemins om te genieten van het lichtspektakel van de Franse beeldende kunstenaar Daniel Buren.
Er is ruim twee maand aan gewerkt, met de hulp van alpinisten.
Daniel Buren transformeerde het station van Luik-Guillemins in een totaalinstallatie van licht en kleur.
Buren (84) liet transparante stroken in blauw, geel, rood en groen in een verspringend patroon op het gewelf aanbrengen. Zo ontstaan er ook op de perrons kleurprojecties, verschillend naargelang het moment van de dag.
Daniel Buren werd benaderd voor een grootschalige ingreep. Hij is fan van het monumentale station van de Spaanse architect Santiago Calatrava, zei hij deze zomer bij de presentatie. Het doet hem denken aan de tijd waarin treinstations nog echte spoorwegkathedralen mochten zijn. ‘Ik vergelijk dit bouwwerk met de Eiffeltoren’, zei hij. Het station, een indrukwekkende architecturale geste, opende in 2009 en kostte 312 miljoen euro.
Voor de gids alleen schrijf je € 12 over op de Oeverrekening. Met een geldige Museumpass moet je geen inkomticket van € 13 betalen. Heb je geen Museumpass? Schrijf dan € 25 over op de Oeverrekening.
Afspraakuur :12u15
Afspraakplaats :om 12u aan het Rond Punt van Wommelgem, Autolei 305 in 2160 Wommelgem (terminus tram 8!) of om 13u45 ter plaatse in La Boverie, Parc de la Boverie - 4020 Luik.
Laat ten laatste op DO 02/02 aan Nicole (nicole@oever.be) weten of je als chauffeur of als passagier naar het Rond Punt van Wommelgem komt.
Je kan ook zeer voordelig met de trein komen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :20
Wegwijzer :Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem (Terminus Tram 8)
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wb051)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be