Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Maart 2023pijl r
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten op 28 Maart 2023
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Dinsdagavondfilm Everything everywhere all at once (Dan Kwan, Daniel Scheinert) UGC AntwerpenDI 28/03/23
Omschrijving :foto bij activiteitVersumspringen voor gevorderden
Everything everywhere all at once, winnaar van de Oscar Beste film in 2023!
Ruben Aerts, dinsdag 19 juli 2022
Dat is een maffe sciencefictionkomedie die als een gek hopt tussen soms sterk uiteenlopende werkelijkheden. Geen superhelden hier, maar doodgewone ploeteraars die hopen en hunkeren, doorzetten en mislukken.
Michelle Yeoh is Evelyne, een ­Chinees-Amerikaanse die met haar ­lieve, onbeholpen echtgenoot Waymond (Ke Huy Quan) een wasserette runt. Maar ook met de zorg voor haar vader en de rebellie van haar tienerdochter heeft ze de handen vol. En dan begint de belastingdienst bij een controle ook nog eens te zeuren over het zootje dat hun boekhouding is.
Een bizar voorval in een lift trekt Evelyne het Alfaversum in, het eerste universum dat contact legde met ­andere versies van de realiteit – die ontstaan bij elke tweesprong in ­iemands leven. Ergens loopt daar een Evelyne die geen wasserette ­begon maar een manier bedacht om tijdelijk in het bewustzijn te kunnen kijken van een andere versie van jezelf, waarbij je ook in die realiteit ­belandt. Versumspringen, heet dat. Een rekker of valscherm komt daar niet bij kijken.

Behoorlijk geflipt
Behoorlijk geflipt allemaal, en dat is ook deze hyperenergieke film, die vertrekt van een filosofisch uitgangspunt. Met elke weg die je inslaat, is er een andere die je niet neemt. Niemand weet waar welk pad uitkomt. Was Evelyne beter niet getrouwd met de man die haar vader een povere partij vond? Verbleekt haar leven als wasserette-eigenaar bij wie ze is geworden in die andere werelden?
Dan Kwan en Daniel Scheinert, het duo achter Swiss army man met Daniel Radcliffe als lijk, liepen in 2010 al rond met het verhaalidee van een multiversum, lang voor Spider-Man: into the spider-verse hen luidop zou doen vloeken. Ook de tweede Doctor Strange-film dook recent nog superheldhaftig in zo’n opzet.
Het maakt deze film niet minder origineel. Het vertrekpunt is dan wel onwerkelijk, de parallelle werelden zijn dat hier niet. Aan de schrijftafel hebben Kwan en Scheinert zich uitgeleefd, soms als dolle puberjongetjes, met als resultaat enkele bizarre handelingen die iemand van het ene universum in het andere katapulteren – waarbij zomaar een buttplug kan komen kijken.
Deze hyperenergieke film vertrekt van een filosofisch uitgangspunt: met elke weg die je inslaat, is er een andere die je niet neemt
In de broers Anthony en Joe Russo, de regisseurs van vier Marvel-films, vonden ze producenten die met hun onafhankelijke productiehuis deze film hielpen te realiseren.

Gekte groter dan de film
Everything everywhere all at once, een kassucces in de VS, is ook bij ons een fenomeen. Een echte gekte.
Maar de gekte is groter dan de film, ondanks het warmbloedige ­verhaal. De cast met Yeoh op kop is voortreffelijk. Een haast onherkenbare Jamie Lee Curtis is briljant als de pietluttige belastingambtenaar. Flitsend en stuiterend komt het allemaal in beeld, voorzien van een passende soundtrack door de band Son Lux. Maar tegelijk worden scènes en ideeën eindeloos opgerekt. Waren de makers te dol op de eigen vondsten? De film maakt alleszins zijn ­titel helemaal waar.
Bijna vijftien jaar geleden schiep Charlie Kaufman (Eternal sunshine of the spotless mind) een wereld in een wereld met het meesterlijke ­Synecdoche, New York. Het was een ambitieuze poging om de werkelijkheid en haar eindeloze mogelijk­heden te bevatten. Met deze film hebben Kwan en Scheinert een ­equivalent gedraaid voor de Marvelgeneratie.
Van Dan Kwan, Daniel Scheinert en met Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis
Duur: 139 min.
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u40
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :20u
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wc281)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be