Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lSeptember 2023pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten op 26 September 2023
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Dinsdagavondfilm Le Livre des Solutions (Michel Gondry) 3,5* UGC AntwerpenDI 26/09/23
Omschrijving :foto bij activiteit‘Le livre des solutions’ is een film die bijwijlen aanvoelt als een ontroerende biecht én als een oprechte spijtbetuiging
Van Michel Gondry en met Pierre Niney, Blanche Gardin, Françoise Lebrun en Frankie Wallach
Erik Stockman in Humo van 19/09/2023
Wanneer wij terugdenken aan de vele wonderlijke bedenksels van de Franse filmregisseur en meester-knutselaar Michel Gondry, licht onze ziel op als een kroonluchter. De zee van cellofaan en de onderwaterzwemtocht door Parijs in ‘The Science of Sleep’. De piancocktail, de zeepbellen blazende muis en de wandelende deurbel in zijn Boris Vian-verfilming ‘L’écume des jours’. En hoe zouden we zijn aangrijpendste vondst kunnen vergeten: de létterlijk afbrokkelende liefde tussen Joel (Jim Carrey) en Clementine (Kate Winslet) in ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’. Tussen 2000 en 2015 blééf Gondry’s fontein van inspiratie maar spuien, maar toen werd het – op wat televisiewerk na – ineens stil rond de cineast.
Tot nu: in zijn mooie comebackfilm ‘Le livre des solutions’, het portret van een hyperactieve regisseur (Pierre Niney vlamt prachtig op als Marc) die in het landhuis van zijn tante Denise zijn nieuwste film afwerkt, zet Gondry de sluizen van zijn verbeelding opnieuw helemaal open. Voor zijn monteuse, een overwerkte dame die net als de rest van de kleine crew zijn grillen met een vreemde gelatenheid ondergaat, bouwt Marc een wel héél bijzondere montagekamer, de Camiontage geheten (Marc: ‘Gelieve het stuur naar rechts te draaien om de beelden vooruit te spoelen en te claxonneren om te snijden’). In één van de vele catchy dialogen verkondigt Marc dat er niets vreselijkers bestaat dan leuke meisjes die hun liefje aan je komen voorstellen (zeer juist!). En wist u – en dit vonden we de schitterendste vondst – dat de bosgrond in de herfst niet alleen ligt bezaaid met bladeren, maar ook met brillen?
Typisch voor Gondry is dat hij bij het uitwerken van zijn doorgetripte ideeën geen gebruik maakt van digitale foefjes, maar van lekker ouderwetse technieken, zoals stop-motion en met de hand getekende animatie. In het verleden durfde Gondry weleens zóveel effectjes in zijn films te proppen dat zijn personages erin dreigden te verdrinken, maar niet zo in ‘Le livre des solutions’: alle ingevingen en trucages vloeien perfect logisch voort uit het kolkende brein van de ietwat megalomane Marc. Diens griezelig opengesperde ogen laten gaandeweg vermoeden dat er een vreemde kronkel in zijn hersens zit, en inderdaad: wanneer tante Denise hem er attent op maakt dat hij zijn pillen is vergeten te nemen, begint het te dagen dat je zit te kijken naar een bijzonder accuraat portret van een manisch-depressief man. Diegenen die zich afvragen waarom het acht jaar lang stil bleef rond Gondry, krijgen in het autobiografische ‘Le livre des solutions’een film die bijwijlen aanvoelt als een ontroerende biecht én als een oprechte spijtbetuiging – het antwoord: het lag aan de bipolaire demonen in zijn hoofd. Nee, het lijkt ons geen pretje om Marc te zijn. In zijn manische buien knettert zijn brein van creativiteit, maar gedraagt hij zich tegelijk als een verschrikkelijk vermoeiende gesel voor zijn vrienden en familieleden. Wanneer hij zijn antimanische medicijnen slikt, verandert hij dan weer in een neerslachtig schuifelende zombie. Laat het aan Gondry om, tussen die twee polen, een prachtfilm te weven.

Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50. Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Ben VdP - 0470 90 24 73
of :Luc F - 0484 98 38 37
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wi261)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be