Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Juli 2023pijl r
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten op 25 Juli 2023
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Dinsdagavondfilm Fathers & Mothers (Paprika Steen) 3*** UGC AntwerpenDI 25/07/23
Omschrijving :foto bij activiteitFaedre & modre’ houdt vaders en moeders op grappige én wrange wijze een spiegel voor
Van Paprika Steen, met Nikolaj Lie Kaas, Lisa Loven Kongsli, Amanda Collin en Carsten Bjørnlund
Erik Stockman in Humo van 17/07/23
‘Fædre & Mødre’, een Deense komedie die – zoals alleen Deense komedies dat kunnen – drijft de spot, tegelijk op grappige en wrange wijze, met het Deense onderwijs én de boeiendste geest sinds die uit ‘The Haunting’: de tijdgeest.
In het begin zijn we getuige van de bijeenkomst van een schoolraad en het ogenschijnlijk uitgelaten, maar in wezen ondraaglijke sfeertje dat daar hangt, is echt schitterend getroffen: een ouder wil weten hoe het zit met de inclusie op school, en wanneer een andere ouder vraagtekens zet bij het thema van het jaarlijkse schoolfeest (‘Het thema is China') horen we iemand ‘Daar zijn de wokies!’ sissen. De manier waarop de aanwezigen elkaar zitten af te troeven op het vlak van culturele correctheid mag dan lichtelijk overdreven zijn, het maakt de satire er niet minder bijtend om.
De rest van de film speelt zich af op een zomerkamp, waar – terwijl hun op het terrein rondzwervende kinderen er het hunne van denken – de ouders zich overgeven aan alcohol, stuntelig geflirt, aan keuvelingen over dierenwelzijn, over ‘je veilig voelen’ en over hoe ongepast het is om bij het kampvuur dure cognac te schenken. Geinig detail: terwijl de steeds lavelozer wordende volwassenen steken uitdelen aan elkaar, passeert in de rand van het beeldkader een jongetje met een tablet in zijn handjes. Hmmmmmm: zou het kunnen dat de regisseuse hier de draak steekt met het soort vaders en moeders die er de twijfelachtige opvoedkundige gewoonte op na houden om hun koters zo vaak mogelijk een schermpje in de pollen te duwen, zodat ze, niet gestoord door gezaag en gejengel, op hun gemak verder kunnen blijven borrelen?
Opvallend: de enige moeder die de uiterlijke schijn heel even laat varen en durft uit te komen voor haar échte emoties, wordt door de anderen meteen genadeloos gekleineerd. Is dit gedrag, dat tragische gebrek aan gemeenschapsgevoel, nu typisch voor Denemarken, of voor de héle westerse maatschappij? Zo bitter als ‘Festen’ wordt het nooit, maar onze gok is dat sommigen onder u héél groen zullen lachen bij de spiegel die ‘Fædre & Mødre’ de mensheid voorhoudt.
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u50
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wg251)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be