Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Oktober 2022pijl r
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten op 2 Oktober 2022
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Open Bedrijvendag: Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust AntwerpenZO 02/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitHet agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust bestaat uit vier operationele afdelingen (Loodswezen, Scheepvaartbegeleiding, Vloot en Kust). Samen maken ze de veilige toegang tot de zeehavens in Vlaanderen mogelijk. Wanneer een schip de Belgische wateren binnen vaart, zorgen de verkeersleiders van afdeling Scheepvaartbegeleiding vanop afstand voor een vlotte en veilige doorvaart. Op zee komen loodsen aan boord om met hun nautische knowhow de schepen veilig tot in de Vlaamse zeehavens te laten brengen.
Hierbij krijgen zij hulp van de collega’s van Vloot die de loodsen van en naar de te beloodsen schepen op zee, in de Scheldemonding en op de Schelde brengen. Vloot beheert ook alle andere overheidsvaartuigen zoals veerboten, onderzoeksschepen, boeienleggers en zo meer. De collega’s van de Vlaamse Hydrografie (onderdeel van afdeling Kust) maken de zee- en Scheldekaarten en de getijtabellen op. Ze houden deze, up-to-date en delen op deze manier informatie die van internationaal belang is om veilig doorheen de Vlaamse wateren te navigeren. Zo is het cruciaal om te weten waar je best wel en niet vaart of waar onder het water bijvoorbeeld wrakken liggen.
Wist je trouwens dat het ook deze collega’s zijn die zorgen voor het kustweerbericht? Handig voor zowel de beroeps- als pleziervaart, maar ook als je gewoon een dagje naar zee komt of van watersporten houdt.

Wat het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust doet
Voka Open Bedrijvendag is dé ideale gelegenheid om de burger een blik te gunnen achter de maritieme schermen en te laten kennis maken met hun agentschap en hun medewerkers.

Wist je dat…
hun loodsen per jaar bijna 60.000 loodsprestaties uitvoeren?
er 30 onbemande en 5 bemande verkeerscentrales zijn in de Schelderadarketen?
de collega’s van Vloot jaarlijks meer dan 3 miljoen passagiers verwelkomen op 7 verschillende veerdiensten?
de Vlaamse Hydrografie jaarlijks meer dan 400 peilingen uitvoert op de Schelde alleen al?

Wat je zal ontdekken?
Maak kennis met de uitdagende wereld van de scheepvaart! Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust biedt exclusief inkijk in hun iconisch gebouw langs de Schelde. Je kan ook letterlijk achter de schermen kijken bij de Vlaamse Hydrografie, die onder andere spectaculaire scheepswrakken op de bodem van de Noordzee en de Schelde in kaart brengt. Via een live feed krijg je vanuit het geklasseerde Imalso-gebouw in Antwerpen– inzicht in de controlevloer van de radartoren van Vlissingen.
Wat je zelf kan uitproberen
Benieuwd hoe de peilingen op de Schelde gebeuren? Of hoe het loodsstation op zee eruitziet? Je ontdekt het allemaal dankzij hun Virtual Reality-belevingen! Je waant je in een heuse 360°-opstelling zelf even bemanningslid aan boord. Train alvast maar je zeebenen, Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust zorgt ervoor dat je niet nat wordt!

Mondmasker verplicht volgens Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust.
Er kan veel interesse zijn voor deze activiteit en een wachtrij is mogelijk.
Wil je er graag bij zijn? Geef dan een seintje aan Nicole 0475 59 56 11 of nicole@oever.be.
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :Thonetlaan 102/1 in 2050 Antwerpen (Linkeroever).
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj024)    
 
 
 
Natuurwandeling Gestel en de vallei van de Nete (18km)ZO 02/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitMooie natuurwandeling in de vallei van de Nete.
Vertrek in Gestel aan de mooie Sint-Lambertuskerk. Ernaast vind je Koffiehuis De Klappeistaak.
De Klappeistaak
De naam verwijst naar het monument dat op het plein voor het koffiehuis staat. Voor de oudere generatie staat dit bekend als “De Klappeistaak” waarbij “klappei” babbelkous of kletskous betekent. Het woord “staak” bestaat eigenlijk niet maar men vermoedt dat dit afgeleid is van “kaak” wat dan weer een oud woord is voor schandpaal. De uitdrukking “iets aan de kaak stellen” hebben we daar aan over gehouden.
Gestel ligt vlakbij de Nete en al snel wandelen we naast de Nete. We verlaten de Nete en wandelen door de bossen Kruiskensberg en erna door de bossen van de Merode. We lopen hier vlakbij de rand van Herenthout.
We passeren via het Kasteel Herlaar waar je een mooi zicht hebt op het domein. We wandelen verder door bossen en velden en komen dan aan 't Schipke aan de Nete, een goede dorstlesser. We wandelen terug verder via de Nete en maken nog een lus door het bos Kruiskensberg en komen dan terug aan de Nete. Links kan je het kasteel zien van Hof van Rameyen. We steken de Nete over en wandelen terug weg van de Nete en lopen langs de rand van het kasteeldomein en even later zijn we al terug op onze vertrekplaats waar je dan nog een frisse pint kan drinken in de tuin van De Klappeistaak.
Tussenstop na ongeveer 7 km. Indien er tijd is, tweede stop na 14 km.
Meebrengen : hapje drankje voor onderweg, picknick, stevige wandelschoenen.
Na de wandeling kunnen we nog in Bevel een hapje eten.
Niet-leden kunnen ook eenmalig deelnemen om kennis te maken met Oever en betalen ter plaatse € 5 aan de verantwoordelijke.
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :aan de P&R van Kontich voor carpooling of ter plaatse om 11u15 te 2590 Gestel (kleine Parking aan de Rameyenstraat ter hoogte van Koffiehuis De Klappeistaak en ± 50 meter verder kan je ook nog parkeren in de eerste weg rechts.
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Beatrijs - 0472 21 06 27
Wegwijzer :P&R Kontich (kruising E19/N171)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj028)    
 
 
 
Naar de Lierse Ommegang + kleine wandeling voorafZO 02/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitOp zondag 2 en zondag 9 oktober trekt de Lierse Ommegang, met twee jaar vertraging vanwege corona, weer door de straten van Lier.
Een kilometerlange historische stoet laveert op beide namiddagen met veel kleur en bombarie door de straten van de Lierse binnenstad. Deze stoet gaat maar eens om de vijf jaar uit. De moeite om eens te komen kijken.
De reuzen van Lier zijn je gastheer. Zij leiden je doorheen de drie delen van dit spektakel.
In het eerste deel van de Ommegang geeft men inkijk in hoe de stad ooit was en hoe ze vandaag is. Een kleurrijke en muzikale evocatie van oude en nieuwe ambachten, oude rederijkers en nieuwe toneelverenigingen, oude schuttersgilden en nieuwe handhavers van de wet. Ook de jeugd van tegenwoordig en van toen zorgen voor sfeer. Dans, muziek, sport, spektakel… van vroeger tot nu.
Het historische huwelijk in Lier
Hét huwelijk uit de Lierse geschiedenis wordt ook in deze Ommegang gevierd. We reizen naar oktober 1496. Filips De Schone en Johanna Van Castilië gaven elkaar in Lier het ja-woord. Het waren de ouders van Keizer Karel. In vier taferelen katapulteren ze je terug naar die heuglijke dagen in de Lierse geschiedenis. Stoere maar vrolijke soldaten uit Spanje en de Nederlanden, de Lierse clerus, bruidsmeisjes, bloemen, toeters en bellen… een feest van formaat. Als kers op de taart: de trouwers van 2022. Iedereen die dit jaar het ja-woord geeft op het Lierse stadhuis krijgt van de ambtenaar van de burgerlijke stand en de burgemeester een uitnodiging om dit tweede deel van de Ommegang af te sluiten. Zij herbeleven hun huwelijksdag opnieuw in het kielzog van Filips en Johanna.
De Lierse reuzentrein
Er staan nog heel wat reuzen, fabeldieren en praalwagens te popelen. De Lierse pijnders kunnen hun dansbenen nauwelijks nog bedwingen want … vandaag is een heuglijke dag. Voor de eerste keer in de geschiedenis stapt het meest geheimgehouden fabeldier van Lier mee op in de Ommegang. Eeuwenlang verborgen gebleven voor de Lierse burgers, treedt het vandaag uit de schaduw. We noemen het voorlopig: “het beest”. Benieuwd naar zijn echte naam en zijn verhaal?
Voor de Ommegang maken we nog een korte wandeling over de Lierse vesten en zoeken ons een leuke plek uit – in de omgeving van een taphuis – waar we de hele stoet lekker kunnen gade slaan.
Na de stoet kunnen we eventueel nog iets gaan eten in Lier.
Meer info over deze Lierse Ommegang => www.ommeganglier.be.
Bij zware regenbuien gaat deze activiteit voor Oever niet door en proberen we het een week later terug.
Meebrengen : goede wandelschoenen, een regenscherm, een fototoestel, een goed humeur.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :ingang NMBS-station Lier, Leopoldplein. Grote parking aan de Tramweglei.
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj026)    
 
 
 
Wandelen en genieten in Vordenstein Schoten (± 6 km)ZO 02/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitVordenstein is een lust voor de zintuigen. Je kan er rustig wandelen en genieten van zeldzame bomen, brede majestueuze lanen, open grasland en natuurlijke vijvers. De gerestaureerde oranjerie, de oranjerietuin geven het park extra cachet. Park Vordenstein is een oase van rust en stilte, ideaal om even weg te dromen! In de bijzondere parkbistro Oranjerie De Vlinder word je hartelijk ontvangen en de ommuurde oranjerietuin met educatieve culinaire tuinen is meer dan een bezoek waard.
Honden zijn niet toegelaten.
Meebrengen : gemakkelijke wandelschoenen, kledij aangepast aan het weer.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :Parking Vordenstein, Kopstraat 10 in 2900 Schoten
Aanvangsuur :14u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj027)    
 
 
 
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen: DE SCHOONSTE TOUR Enkel Oeverleden!ZO 02/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitDE SCHOONSTE TOUR: Rondleiding langs de Schone kunsten en de prachtige architectuur van het museum!
Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) heropent op 24 september 2022 de deuren, na meer dan tien jaar van renovatie- en uitbreidingswerken.
In het vernieuwde gebouw op het Antwerpse Zuid zal het KMSKA steevast meer dan 600 kunstwerken uit zijn collectie tonen. Zowat 200 werken werden de voorbije jaren tijdens de sluiting van het museum eveneens gerestaureerd. "Niet enkel het nieuwe gebouw, maar ook de collectie is klaar om de komende tientallen jaren de bezoekers te trakteren op een ongeziene ervaring", klinkt het dan ook bij het museum.
In de gerestaureerde historische zalen van het uit 1890 daterende imposante gebouw komen klassieke meesterwerken van namen als Rubens, Van Dyck en Van Eyck te hangen, net als de Madonna van Fouquet, één van de absolute blikvangers van het KMSKA. James Ensor krijgt dan weer een volledige vleugel, als scharnierpunt tussen het oude en nieuwe gedeelte van het museum en omdat het KMSKA wereldwijd de grootste collectie van Ensor heeft. In het nieuwe gedeelte zal je tot slot werken vinden van meer moderne meesters zoals Wouters, Magritte en Modigliani.
Voor Oever reserveerden we een gids voor DE SCHOONSTE TOUR, een rondleiding langs de Schone kunsten en de prachtige architectuur van het museum!
De Schoonste Tour is de mooiste tour van het museum. Onze gids neemt ons mee op ontdekkingstocht door het vernieuwde gebouw en langs de highlights uit de kunstcollectie.
Misschien wel Jan Van Eyck, Hans Memling, Jean Fouquet, Brueghel ... in het historische museum. In het nieuwe museum wachten de inspirerende werken van Pierre Alechinsky, Amedeo Modigliani en Jules Schmalzigaug. En ongetwijfeld James Ensor als wegbereider van de moderne kunst.
Tijdens De Schoonste Tour zoekt onze gids naar een klik tussen de deelnemers en de kunstwerken. Hierdoor is elke Schoonste Tour uniek. Bij welk werk je ook stilstaat: de gids verbindt jou enthousiast met de kunstenaar, zijn leefwereld of de personages. En met de technieken en details die deze kunst tot meesterwerken maken...
De gids vertelt niet alleen. Hij of zij daagt je ook uit om met een andere blik naar de werken te kijken. En om je impressies en mening te delen. Zo beleef je de werken op een actieve manier. Sta jij open voor verrassende invalshoeken en inspirerende ontmoetingen met de kunstenaars en hun verhaal? Ben jij klaar voor De Schoonste Tour?
De rondleiding duurt 2 uur. Dankzij het rondleidingsysteem verstaat iedereen de gids kraakhelder.
Voor deze gegidste tour, is de toegang gratis indien je beschikt over een nog geldige Museumpas. Je schrijft dan enkel € 11 over voor de gids.
Heb je geen Museumpas? Reserveer en betaal dan zelf je ticket (toegang van 15u). Wacht hier wel mee totdat je de bevestiging van je reservatie voor de gids (€ 11) van Oever ontvangen hebt.
Na de rondleiding gaan we in de buurt samen nog iets drinken en/of eten.
Afspraakuur :14u30
Afspraakplaats :aan de trappen van het Museum, Leopold de Waelplaats 2, 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj021)    
 
 
 
Musical Josephine B (Try-out) Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZO 02/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitWie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse? Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren ’20 maakt Josephine Baker haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden.
Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse Verzet. Evenzeer gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren.
Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar eigen turbulente leven.
Met Sandrine Van Handenhoven, Kobe Van Herwegen, Matthew Michel, Juan Gerlo, Leo-Alexander Hewitt, Victor Marinus, Aaron De Veene, Ian Schelfaut en Victor Lammertijn
PS: de Try-out kost € 25. De standaardprijs van een ticket is € 34.
Afspraakuur :14u30
Afspraakplaats :aan de kassa van het Fakkeltheater, Hoogstraat 23 2000 Antwerpen.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 25 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :9
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj022)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be