Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Oktober 2022pijl r
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten op 16 Oktober 2022
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Mooie wandeling langs het Kasteel van Gaasbeek + Kasteeldomein Groenenberg (20 km)ZO 16/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken aan de kerk van Vlezenbeek en verlaten snel de dorpskern.
Na een uurtje wandelen we door het het Domein en langs het Kasteel Groenenberg via kronkelende wegen, gebogen bosranden en uitgestrekte grasvelden. Kleurrijke heesters, oogstrelende azaleastruiken en paarse vlinderstruiken brengen ons het ganse jaar een diversiteit van kleuren... In de tweede wereldoorlog werd dit kasteel bezet door hoge Duitse officieren. Nu dient het park voor opnames van het nieuwe seizoen "Bake Off". Hier kunnen we rond de middag ons bokes opeten...
Na de middagpauze trekken we naar de prachtige omgeving van het kasteel van Gaasbeek. Hier werd ook een deel van de jeugdserie "Johan en de Alverman" opgenomen. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De Graaf van Egmond was één van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de excentrieke Markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine.
En dan is het tijd voor een lekker ijsje in de Krijmerie van Gaasbeek.
Via smalle paden langs velden bereiken we na een vijftal kilometers onze volgende halte: Café Het Vagevuur voordat we onze laatste tocht aanvangen terug naar het beginpunt.
Na de wandeling kunnen we nog iets drinken en eten in Vlezenbeek.
Bij zware regenbuien gaat deze wandeling niet door en zal dan naar enkele weken later verschoven worden.
Niet-leden kunnen ook éénmalig deelnemen aan de activiteit en betalen dan € 5 aan de verantwoordelijke om kennis te maken met Oever.
Meebrengen : hapje en drankje voor onderweg, picknick, stevige wandelschoenen en lidkaart
Afspraakuur :11u15
Afspraakplaats :op de parking van het Gemeenteplein te 1602 Vlezenbeek
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :MarcM - 0495 53 28 52
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj161)    
 
 
 
Wandeling met verhalen uit de natuur te EkerenZO 16/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe Oude Landen zijn een half open landschap, gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan vegetatie.
Tussen die wilde natuur loopt een kleine kudde gallowayrunderen die zorgt voor het behoud van het halfopen landschap. Het zijn zachtaardige dieren, waar je echt niet bang voor hoeft te zijn.
In het natuurgebied ontwikkelden zich spontane bosjes met wilg, zomereik, Gelderse roos, meidoorn en hondsroos. Een evolutie die in Vlaanderen behoorlijk zeldzaam is.
De vele bessen en vruchten aan de bomen, kleuren de verhalen met een pallet van prachtige kleuren tot een ideale snoepwinkel voor vogels en kleine dieren.
Diane begeleidt de wandeling en stopt geregeld om een woordje uitleg te geven. De wandeling, met uitleg, duurt ± 2 uur.
Na de wandeling kunnen we samen nog iets gaan drinken.
Aangepast schoeisel.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :Kasteel Veltwijck, Veltwijcklaan 27 2180 Ekeren
Aanvangsuur :14u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj163)    
 
 
 
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen: DE SCHOONSTE TOUR Enkel Oeverleden!ZO 16/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe eerst Schoonste Tour van zondag 02/10 was al snel volzet en daarom reserveerden we voor de Oeverleden een tweede tour op zondag 16/10.
DE SCHOONSTE TOUR: Rondleiding langs de Schone kunsten en de prachtige architectuur van het museum!
Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) heropende op 24 september 2022 de deuren, na meer dan tien jaar van renovatie- en uitbreidingswerken.
In het vernieuwde gebouw op het Antwerpse Zuid toont het KMSKA meer dan 600 kunstwerken uit zijn collectie. Zowat 200 werken werden de voorbije jaren tijdens de sluiting van het museum eveneens gerestaureerd. "Niet enkel het nieuwe gebouw, maar ook de collectie is klaar om de komende tientallen jaren de bezoekers te trakteren op een ongeziene ervaring", klinkt het dan ook bij het museum.
In de gerestaureerde historische zalen van het uit 1890 daterende imposante gebouw hangen klassieke meesterwerken van namen als Rubens, Van Dyck en Van Eyck, net als de Madonna van Fouquet, één van de absolute blikvangers van het KMSKA. James Ensor krijgt dan weer een volledige vleugel, als scharnierpunt tussen het oude en nieuwe gedeelte van het museum en omdat het KMSKA wereldwijd de grootste collectie van Ensor heeft. In het nieuwe gedeelte zal je tot slot werken vinden van meer moderne meesters zoals Wouters, Magritte en Modigliani.
Voor Oever reserveerden we een gids voor DE SCHOONSTE TOUR, een rondleiding langs de Schone kunsten en de prachtige architectuur van het museum!
De Schoonste Tour is de mooiste tour van het museum. Onze gids neemt ons mee op ontdekkingstocht door het vernieuwde gebouw en langs de highlights uit de kunstcollectie.
Misschien wel Jan Van Eyck, Hans Memling, Jean Fouquet, Brueghel ... in het historische museum. In het nieuwe museum wachten de inspirerende werken van Pierre Alechinsky, Amedeo Modigliani en Jules Schmalzigaug. En ongetwijfeld James Ensor als wegbereider van de moderne kunst.
Tijdens De Schoonste Tour zoekt onze gids naar een klik tussen de deelnemers en de kunstwerken. Hierdoor is elke Schoonste Tour uniek. Bij welk werk je ook stilstaat: de gids verbindt jou enthousiast met de kunstenaar, zijn leefwereld of de personages. En met de technieken en details die deze kunst tot meesterwerken maken...
De gids vertelt niet alleen. Hij of zij daagt je ook uit om met een andere blik naar de werken te kijken. En om je impressies en mening te delen. Zo beleef je de werken op een actieve manier. Sta jij open voor verrassende invalshoeken en inspirerende ontmoetingen met de kunstenaars en hun verhaal? Ben jij klaar voor De Schoonste Tour?
De rondleiding duurt 2 uur. Dankzij het rondleidingsysteem verstaat iedereen de gids kraakhelder.
Voor deze gegidste tour, is de toegang gratis indien je beschikt over een nog geldige Museumpas. Je schrijft dan enkel € 11 over voor de gids.
Heb je geen Museumpas? Schrijf dan € 31 (€ 20 voor je ticket en € 11 voor de gids) over op de Oeverrekening!
Na de rondleiding gaan we in de buurt samen nog iets drinken en/of eten.
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :aan de trappen van het Museum, Leopold de Waelplaats 2, 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :18
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj162)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be