Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lAugustus 2023pijl r
madiwodovrzazo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten op 15 Augustus 2023
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Natuurwandeling rond Leest (19 km)DI 15/08/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe maken een mooie wandeling langs verharde en onverharde paadjes. We verlaten Leest en stappen richting het Vrijbroekpark in Mechelen. Het is daar heel mooi met verschillende soorten rozen, bloemen, vijvers en een gezellige bistro waar we onze tussenstop kunnen houden. Na de middag stappen we richting Hombeek, Heindonk om terug richting Leest te gaan. Na de wandeling kunnen we nog iets drinken in Café Vivelamour.
Meebrengen : hapje, drankje voor onderweg, stevige wandelschoenen en Oeverlidkaart
Afspraakuur :11u15
Afspraakplaats :parking in Leest-Dorp
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Nele Peeters - 0475 33 61 07
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wh152)    
 
 
 
Fietsen langs de Mark en het Mastbos NL (± 50 km)DI 15/08/23
Omschrijving :foto bij activiteit We fietsen aan een rustig tempo langs de meanderende oevers van de Mark (de Dintel) door het Markdal. Dit rivierdal ten zuiden van Breda loopt door tot de grens met België.
Aan het begin van de 21e eeuw is men begonnen de natuurlijke loop van de Mark te herstellen. De visstand in de Mark is verbeterd en de oeverzwaluw in het gebied teruggekeerd. We komen voorbij Galderse Meren, een gebied van recreatieplassen ten zuiden van Breda met een zandstrand en zwem-, duik- en surfmogelijkheden.
Het gebied ligt aan het Mastbos en de Galderse Heide. We fietsen door het Mastbos. Deze ‘koninklijke achtertuin’ is met zijn ruim 500 jaar één van de oudste naaldbossen van Nederland. Graaf Hendrik III van Nassau liet het bos in 1515 aanleggen met zaad van de grove den uit het Duitse Neurenberg. Het Mastbos was een productiebos. Het hout werd gebruikt bij de verbouwing van het Kasteel van Breda, voor de Spaanse vloot en later voor de masten van VOC schepen. De Nassaus gebruikten het ook als jachtgebied.

We stoppen ook bij het Bezoekerscentrum Wolfslaar, voorheen het Milieu Educatief Centrum (MEC), gelegen op het historisch landgoed Wolfslaar met landhuis, akkers, bos en de meanderende beek de Bavelse Leij. Er zijn voldoende terrasjes onderweg en na de fietstocht kunnen we nog iets gebruiken aan de Mosten.
Zorg voor een fiets die in orde is.
Bij regenweer gaat de tocht niet door. Contacteer Diane!
Afspraakuur :12u45
Afspraakplaats :Brasserie aan de De Mosten, Hoogeind 74 in 2321 Meer
Aanvangsuur :13u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wh151)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Sisi und ich (Frauke Finsterwalder) 3*** UGC AntwerpenDI 15/08/23
Omschrijving :foto bij activiteitGeen tijd voor stoffigheid in nieuwe Sisi-film
Ruben Aerts, 08/23 in De Standaard
Van Frauke Finsterwalder en met Sandra Hüller, Susanne Wolff, Georg Friedrich
Duur: (132 min).
Met muziek van Portishead opent Sisi & ich, een film waarvan meteen duidelijk is dat hij geen uitstaans heeft met stoffige en al te historische biopics. Door de ogen van haar laatste hofdame Irma kijkt de Duitse filmmaakster Frauke Finsterwalder naar de befaamde, Oostenrijkse keizerin Sisi.
Het portret barst van eigenzinnige keuzes en frisse, soms komische accenten. Van speelsheid en rebellie. In zijn essentie gaat het over de gefictionaliseerde band tussen deze vrouwen.
De film heeft lak aan feitelijke juistheid en kiest voor anachronismen – ook in het taalgebruik. Een feministische kijk stuwt het verhaal. Dat situeert de cineaste aan het einde van de 19de eeuw op Corfu, waar een gespannen Irma onder impuls van haar gewelddadige moeder naar afreist en de keizerin leert kennen als een excentriekeling en een kluizenaar.
Hüller speelt Irma als een hondstrouwe volgeling in wie blinde aanbidding tot een obsessie rijpt, Susanne Wolff (Styx) is het toonbeeld van wispelturig egocentrisme. Uit de terreur van hun omgeving groeit tussen de twee gaandeweg toch een verbondenheid.
Noem het eigen aan de tijdgeest dat na Corsage met Vicky Krieps ook deze film ­Sisi, die zich gevangen wist door verplichtingen en regeltjes, nu wil bevrijden met een eigentijdse interpretatie. Maar Finsterwalder gaat nog veel verder. Het resultaat is een film die met hedendaagse ogen naar het vrouw-zijn van toen kijkt.

Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :18u40
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u
Info :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wh153)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be