Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 December 2022pijl r
madiwodovrzazo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten op 13 December 2022
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Dinsdagavondfilm The Stranger (Thomas M. Wright) 4* UGC AntwerpenDI 13/12/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe onconventionele, gesofisticeerde misdaadfilm ‘The stranger’ overtuigt door je de duisternis in te zuigen
Niels Ruëll in Knack Focus van 07/12/2022
Misdaadfilm The Stranger pleegt een aanslag op uw gemoed: zo duister, zo onbehaaglijk.
Hij hoeft niet in bloed of geweld gedrenkt te zijn, de spanning hoeft niet haast ondraaglijk te zijn. Een misdaadfilm kan ook bekoren door je de duisternis in te zuigen. Zoals The Stranger.
Ergens in Australië raken Mark (Joel Edgerton) en Henry (Sean Harris), twee slapeloze eenzaten met een verborgen verleden, steeds beter bevriend. Met Marks steun en advies (‘nooit liegen’) werkt Henry (‘ik doe geen geweld’) zich op in een strak geleide criminele organisatie. Wat Henry niet weet maar de kijker wel: Mark is een undercoveragent in een uitzonderlijk grote operatie die een jaren oude verdwijningszaak moet oplossen.
Inspiratie putte regisseur Thomas M. Wright – u kent hem misschien als acteur uit Top of the Lake, waarin hij het jeugdliefje van Elisabeth Moss speelde – uit een waargebeurde zaak omtrent kindermoord die Australië enorm aangreep. Maar zijn film is true crime noch reconstructie. Van slachtoffer, nabestaanden of het hoe en waarom van die moord is hier geen spoor. Het draait om de ambivalente dans met de duivel van twee mannen met grijze baarden.

Van Joel Edgerton verbaast het niet dat hij subtiel kan weergeven hoe het aan je vreet om een vriendschap te moeten opbouwen met een verdachte van een kindermoord. De Australische acteur blijft onopvallend uitblinken in goeie tot zeer goeie films (The King, Loving, The Gift). Zijn Britse tegenspeler Sean Harris (Macbeth, The Green Knight) heeft evenmin overacting nodig. Holle blikken, ingeslikte klanken en schichtige gebaren verraden sporadisch hoe hard de schuwe Henry zijn best moet doen om zijn enge zelf te verbergen. Net zo goed verraden zijn ogen hoe goed het doet eens een vriend te hebben. Eindelijk iemand om tegen te praten.
Scenarist en regisseur Thomas M. Wright haalt een maximum aan sfeer uit de autoritten van zijn strangers in the night. Hij laat zijn experimenterende director of photography continu de donkerte opzoeken en zweert bij een langzame maar almaar ongemakkelijker onderdompeling in het hart der duisternis. Met nog wat nachtmerries, flashbacks, suggestieve effecten, een vaak brutale montage en een soms schetterende soundscape erbovenop is het bijna onmogelijk om niet ontregeld te raken.
Onconventionele, gesofisticeerde misdaadfilms die een aanslag zijn op je gemoed, aan de andere kant van de wereld bestaan ze nog.
Van Thomas M. Wright en met Joel Edgerton, Sean Harris, Jada Alberts
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vl133)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be