Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Mei 2023pijl r
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten Mei 2023
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Natuurwandeling Oisterwijk Natuurgebied de Kampina (20 km)MA 01/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitEen sprookjeswereld
Vroeg in de ochtend, als het witte veenpluis en de nevel de heide streelt, is de Kampina een sprookjeswereld. Onderweg kom je misschien paarden of runderen tegen. Of de grote zilverreiger die in een spiegelglad ven naar visjes loert. Vergeet niet het zuiden van de Kampina. Daar vind je het beekdal van de Beerze en het cultuurhistorische landschap van Balsvoort.
De Kampina is Brabant zoals het ooit was. Je vindt hier nog natte heide met vennen, geurende gagelstruwelen, beemden, loofbossen en blauwgraslanden. Wel veranderen de monotone dennenbossen langzaam maar zeker in een veel gevarieerder leefgebied voor dieren, planten en paddenstoelen. Een mooi succes is de terugkeer van de das. Sinds 2016 voelt die zich hier weer helemaal thuis.
Mooie natuurwandeling door bos en hei, met tal van vennen. Picknicken in de natuur, na 6,5 km stop in De Posthoorn, indien open (1 km extra), na 14,5 km houden we even halt in het pannenkoekenhuis de Rode Haktol.
https://derodehaktol.nl/
Na de wandeling, op een boogscheut van de parking, kunnen we nog iets drinken, een La Trappe, een broodje eten of een gebakje met een bakje koffie bij het Boerderijterras Jocobushof, Middendreef 2 te Boxtel. Dit sluit om 19 uur.
https://www.jacobuszondaghof.com/menukaart.html

Bij regen verplaatsen we de tocht naar een latere datum.
Niet-leden kunnen ook eenmalig deelnemen om kennis te maken met Oever en betalen ter plaatse € 5 aan de verantwoordelijke.
Meebrengen : hapje drankje voor onderweg, picknick, stevige wandelschoenen en je Oeverlidkaart!
Afspraakuur :10u15
Afspraakplaats :Parkeerplaats Kampina (Annadreef), Boxtel, Kempseweg ts nrs 10 en 8 (Kempse Hoeve) (bekijk het even op google maps), Nederland.
Wie tevens ergens wil carpoolen, laat iets weten aan verantwoordelijke tegen 28/4 en vertrek om 9u.
Aanvangsuur :10u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Beatrijs - 0472 21 06 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we011)    
 
 
 
Wandeling van het jaar 2022 in Meerhout: van landduinen tot moeras (11 km)MA 01/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitVan landduinen tot moeras
Combineer de bossen van de Hutten met twee natuurgebieden: De Kwacht en De Keyfheide.
Een gevarieerde landschapswandeling waarbij je zowel kan genieten van het wandelen langs een mooie kronkelende Grote Nete aan de Kruiskwacht als van de bossen en heide op de omliggende landduinen van het gebied Scherpenbergen - De Hutten. Je passeert er ook twee mooie natuurpareltjes die beheerd worden door Natuurpunt.
De Kwacht is een natte depressie waar vroeger vermoedelijk turf werd gestoken en dat nu een prachtig ontwikkeld laagveengebied is.
De Keyfheide is een mooi heidegebiedje op een landduin en is één van de laatste stukken van de vroeger uitgestrekte heidelandschappen in de streek.
Tussenstop voorzien.
Meebrengen : degelijke wandelschoenen, hapje-drankje voor onderweg en ZEKER JE OEVERLIDKAART!
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :Sportcentrum Lissevijver 10 in 2440 Geel
Aanvangsuur :14u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we013)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm All the Beauty and the Bloodshed (Laura Poitras) 4**** UGC AntwerpenDI 02/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe documentaire ‘All the Beauty and the Bloodshed’ is veel meer dan een kunstenaarsbiografie
Dave Mestdach in Knack Focus van 19/04/2023
Laura Poitras’ All the Beauty and the Bloodshed is een verslavend intens portret van fotografe Nan Goldin, als artieste én activiste.
Eind jaren zeventig begon de Amerikaanse fotografe Nan Goldin haar camera zonder opsmuk op zichzelf te richten, en op de outsiders – artiesten, junkies, dragqueens en hoeren – met wie ze zich in de New Yorkse undergroundscene omringde. Met haar los geschoten, danig energieke snapshots groeide ze uit tot dé chroniqueur van subcultureel Amerika. Maar ook op haar 69e, zo blijkt uit Laura Poitras’ met de Gouden Leeuw bekroonde documentaire, is ze nog altijd een baken van verzet. Al een leven lang verzet Goldin zich tegen vooroordelen, verslavingen en taboes, maar nu ook tegen big pharma, die in de States de opioïdenpandemie aanwakkerde die tot nu toe aan zeker 200.000 mensen het leven kostte.
Ook Goldin, die druggebruik vaak schokkend openlijk documenteerde, raakte verslaafd aan de pijnstillers. Meer bepaald aan OxyContin, geproduceerd door Purdue Pharma, eigendom van de Sackler-familie. Hoewel de Sacklers donders goed wisten welke menselijke ramp hun verslavende spul aanrichtte, verdienden ze er miljarden aan. Al weerhield hen er dat niet van om met dat ‘vuile geld’ New Yorkse topmusea als The Metropolitan en het Guggenheim te sponsoren. In die kunstinstituten hadden ze jarenlang een eigen vleugel. Ook Goldins werk behoort er tot de vaste collectie.
De film toont hoe Goldin als stem en gezicht van de protestgroep PAIN (Prescription Addiction Intervention Now) haar naam en faam gebruikt om die witwasoperatie van de Sacklers en de hypocrisie van de culturele instellingen aan te klagen. Je ziet hoe ze mee die-ins organiseert in de musea, waarbij PAIN-sympathisanten voor dood op de grond gaan liggen. Je ziet hoe ze praatsessies houdt met andere ex-pijnstillerjunkies en juridische acties plant. En – niet alle verzet is zinloos – hoe verschillende musea daadwerkelijk besluiten om de naam Sackler van hun muren te halen.
Tussendoor passeren tal van haar energieke, schijnbaar chaotisch geschoten snapshots van het leven in de marge van de Amerikaanse droom. Tegelijk hoor je haar op de voice-over vertellen over hoe ze als adolescent omging met de zelfmoord van haar oudere zus, met haar verslavingen, met de gewelddadige relaties waarin ze soms zat, met de dood van vele vrienden aan aids en overdosissen, en met het sekswerk dat ze ooit deed. Goldin gaat geen onderwerp uit de weg. Daardoor word je getuige van een intens openhartige biecht en begrijp je beter hoe nauw haar werk en leven met elkaar verstrengeld zijn – het is als een hitsige tango tussen schoonheid en bloedvergieten.
Poitras’ film is dus meer dan een kunstenaarsbiografie, of een kwaad pamflet tegen het duistere opioïdenimperium van de Sacklers. Hij laat je loeren in de pikdonkere kamers waar Goldins niets verhullende werk en psychische littekens aan ontspruiten, en laat de artieste op een gebalde, empathische en narratief onderhoudende manier dialogeren met de activiste.
Qua spankracht en sociale relevantie hoeft All the Beauty and the Bloodshed nauwelijks onder te doen voor Citizenfour (2015), Poitras’ Oscarwinnende shockdoc waarin Edward Snowden voor haar camera voor het eerst de klokken luidde over de illegale spionagepraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Zoals Lou Reed al gromde: come take a walk on the wild side.
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we021)    
 
 
 
Tentoonstelling Rembrandt - Fotograaf avant la lettre Antwerpen OOK NIET-LEDEN!VR 05/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitRembrandt wordt wereldwijd niet enkel geroemd als schilder, maar ook als meesterlijk tekenaar en etser. Doorheen zijn hele carrière ging Rembrandt aan de slag met de etsnaald, waarbij hij dezelfde brede waaier aan onderwerpen omarmde als in zijn schilderijen, zoals o.a. (zelf)portretten, landschappen, religieuze en mythologische thema’s.
De tentoonstelling Rembrandt – Fotograaf avant la lettre brengt deze onderwerpen samen in een selectie van een 80-tal werken en gaat op zoek naar de unieke blik op de realiteit door het oog deze wereldbekende kunstenaar: een bijna hedendaagse en fotografische kijk op de wereld in een tijdperk lang voor de uitvinding van de fotografie.

We bezoeken deze tentoonstelling met een gids.
De prijs van € 11 omvat enkel de gids. Houders van een Museumpass hebben gratis toegang. Nog steeds geen Museumpass? Dan betaal je ter plaatse € 15.
De rondleiding duurt 90 minuten en daarna gaan we samen iets drinken in de nabije omgeving.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Museum De Reede, Ernest van Dijckkaai 7 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :12
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we054)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 05/05/23
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we051)    
 
 
 
Samenkomst Zonvakantie Lanzarote van ZA 20/05 tot ZA 27/05/2023 MortselVR 05/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe deelnemers voor de Zonvakantie Lanzarote van ZA 20/05 tot ZA 27/05/2023 komen samen voor praktische afspraken, voor de kamerindeling en om met elkaar kennis te maken. Dus wel belangrijk dat je er bent! Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan Pieter 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we052)    
 
 
 
Samenkomst Hemelvaartsweekend Texel van DO 18/05 tot ZO 21/05 of MA 22/05/23 MortselVR 05/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe deelnemers voor het Hemelvaartsweekend Texel van DO 18/05 tot ZO 21/05 of MA 22/05/23 komen samen voor praktische afspraken, voor de kamerindeling en om met elkaar kennis te maken. Dus wel belangrijk dat je er bent! Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan Pieter 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Aanvangsuur :21u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we053)    
 
 
 
Dijlevalleiroute vanuit de Kaai in Boom (± 80-85 km)ZA 06/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe fietsen vanuit Boom en via het Zennegat richting Mechelen, Boortmeerbeek, Haacht en Leuven. Hierbij volgen we constant het kanaal Leuven-Dijle tot in Leuven. De terugweg verloopt via Werchter, Rijmenam, Hever en Muizen richting Mechelen en Rumst, waarbij we vanuit Werchter richting Rumst langsheen de Dijle fietsen (een gedeelte is onverhard).
Gemiddelde snelheid: ± 20-21 km/u (rijsnelheid: 19 - 25 km/u)
Aantal tussenstops: twee
Mee te brengen: een fiets in PERFECTE staat (kijk o.m. je buitenbanden goed na voor je vertrekt), een binnenband en fietspomp, een drankje en een picknick en/of snack(s)
Belangrijke opmerkingen:
1. Dit is de rit die oorspronkelijk voorzien was op 29 april. Bij hevige regen gaat deze fietstocht niet door.
2. Gelieve Danny tenminste één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
3. Bistro Ivan is pas open vanaf 12u. Maar op wandelafstand is er een openbare bibliotheek (als je bij aanvang naar het toilet moet).
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :Bistro Ivan, Kaai 22, 2850 BOOM
Aanvangsuur :10u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we063)    
 
 
 
Fietstocht langs de boomgaarden in de Velpevallei rondom Boutersem (65 km)ZA 06/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitEen ontdekkingstocht langs heuvels van ijzerzandsteen, wijnhellingen en vooral veel fruitbomen.
We fietsen in de geboortestreek van Eddy Merckx (Tielt - Winge) en komen voorbij zijn geboortehuis.
4 bloesemkunstwerken vertellen het verhaal achter de fruitteelt.
Vanuit Boutersem fietsen we weg van de drukte en volgen we de glooiingen van het landschap.
We fietsen aan een rustig tempo, ongeveer 17km per uur om volop te kunnen genieten van het mooie landschap. Niet-elektrische fietsen kunnen gerust mee.
Er zijn drankstops voorzien onderweg Voorzie ook een eigen drankje, koek en picknick.
Als je wil deelnemen aan deze fietstocht, stuur dan een smsje naar EddyVR met vermelding van je Oever lidkaartnummer.
Meebrengen : een fiets in goede staat, een reservebinnenband en regenjasje
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :op de parking van Sporthal ’t Solveld, Ralisweg 17 in 3390 Tielt – Winge
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :EddyVR - 0495 69 03 77
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we064)    
 
 
 
Rondleiding De geheimen van het Ursulinen-internaat ontsluierd Tildonk OOK NIET-LEDEN!ZA 06/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitZuster Bénédicte en Mademoiselle Florentine, 2 bewoners van het internaat in 1922, nemen ons op sleeptouw doorheen het klooster van de Ursulinen in Tildonk.
Ontdek het leven zoals het was in tijden van Duitse bezetting, met veel intriges, mysterieuze verdwijningen en vooral veel coq-au-vin.
We bezoeken ook de voormalige kloosterkerk indien deze niet verhuurd is.
De rondleiding duurt 120 minuten.
Afspraakuur :12u45
Afspraakplaats :aan Oud Berchem Kerk of om 13u45 aan de kassa van het Belevingscentrum '14-'18, Kruineikestraat 5A, 3150 Tildonk.
Graag een mailtje naar nicole@oever.be indien je naar Berchem komt als passagier of als chauffeur.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :25
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we062)    
 
 
 
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 06/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe vorige party's in DIXIES kenden een groot succes en iedereen was super enthousiast!
Vanavond staat DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Ben je jarig de dag van de party? Als je dit kan bewijzen, dan krijg je gratis toegang!

Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 22u
Einde : 4u
Afspraakplaats :DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur :vanaf 22u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Dixies
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we061)    
 
 
 
Mooie natuur- en fruitige wandeling in Waanrode (21km) Enkel Oeverleden!ZO 07/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitWaanrode staat bekend als het Bloemendorp. Vele inwoners hebben hun tuinen versierd met mooie bloemenpracht. Het dorp kaapte in het verleden vele nationale en internationale prijzen weg. We wandelen eerst naar het gehucht Struik en klimmen dan de Hermansheuvel op. Daar maken we kennis met het kunstwerk 'De Pionier'. Het is gemaakt ter nagedachtenis van de eerste bewoners van deze streek, zo'n 6000 jaar geleden. Hier houden we onze 1ste stop. Daarna zakken we af naar het Vlaams natuurreservaat van de Begijnenbeekvallei. Een korte tussenstop op de Molenberg, brengt ons naar de talrijke appel- en perenbomen (hopelijk nog in bloei) van het familiebedrijf Devos. Zij hebben meer dan 100ha in eigendom. De zoon behaalde in 2021 met de Belgische jumpingploeg een bronzen medaille op de Olympische Spelen. Via een mooie holle weg belanden we bij de geitenhoeve Flappie waar we kunnen genieten van een drankje of een ijsje (2de stop). Tenslotte komen we nog even tot bezinning bij de Lourdesgrot en keren zo terug naar ons vertrekpunt.
Open veld, holle wegen en fraaie vergezichten. Be there
Meebrengen : hapje en drank voor onderweg (2 - 3 stops), stevige, waterdichte wandelschoenen, goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart!
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :Douaneplein, 2800 Mechelen of om 10u45 ter plaatse, Dorp 2 te 3473 Waanrode (deelgemeente van Kortenaken).
Opgelet: je kan best je auto parkeren iets verderop bij de Sporthal, Grote Vreunte 57b, 3473 Waanrode.
Daar is een ruime parking. (50m van de kerk)
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we074)    
 
 
 
Een dagje in en om Hulst (NL) OOK NIET-LEDEN!ZO 07/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitHulst is de meest Vlaamse stad van Nederland. De stad telt een goede 27.000 inwoners en heeft 15 deelgemeenten. Het beslaat de hele oostelijke kant van Zeeuws-Vlaanderen. Het krioelt er van de kooplustige Vlamingen en op de basiliek hangt er permanent de Vlaamse Leeuw. Hulst is op historisch vlak een interessante stad omdat de vestingwerken goed bewaard bleven. Drie toegangspoorten geven toegang tot de binnenstad.
We spreken om 11u af voor de Sint-Willibrordusbasiliek op de Grote Markt van Hulst. We maken o.l.v. een plaatselijke gids een korte wandeling door de binnenstad met een mooi overzicht van de wallen, de grachten en de bastions. Op de vestingwal staat er een windmolen van eind de 18de eeuw. Tijdens de middagpauze nemen we een kleine hap in een plaatselijk eethuis. In de namiddag maken we een wandeling van 9 km over de historische oude spoorweg van Mechelen naar Terneuzen naar het grensplaatsje De Klinge (Sint-Gillis-Waas). Onderweg veel bossen en weiden. Op de landsgrens staat er een reconstructie van “de dodendraad” uit de Eerste Wereldoorlog. Tussenstop voor een lekkere verfrissing. Zelfde terugweg.
’s Avonds eten we in het historische stationsgebouw (van de verdwenen spoorlijn Mechelen-Terneuzen).
Noteer: buiten de vesting zijn er gratis parkings, binnen de wallen enkel betalende. Het is aan te raden om de wagen buiten de vesting te parkeren wegens de nauwe straatjes. Sommige grootwarenhuizen zijn ’s zondags open tot 21u. Deze activiteit is niet opsplitsbaar!
Aantal deelnemers: 20 (Vol = Vol).
Meld je met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke.
Inschrijven bij Luc VDW – 0477 93 52 94 – luc.van.den.weygaert@telenet.be, uiterste datum van inschrijven op zaterdag 6/5 om 12u.
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :voor de Sint-Willibrordusbasiliek op de Grote Markt van Hulst
Aanvangsuur :11u
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we072)    
 
 
 
Mooie landelijke fietstocht richting Herdersem en Opwijk (± 74 km)ZO 07/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitDeze mooie landelijke fietstocht biedt heel wat mogelijkheden: fietsen langsheen de boorden van de Durme (vanuit Tielrode richting Waasmunster), Dender (vanuit Dendermonde richting Herdersem) en Schelde (vanuit Sint-Amands richting Temse), via landelijke wegen vanuit Waasmunster richting Dendermonde en via de Leirekensroute richting Moorsel, Baardegem, Opwijk en Malderen.
Rijsnelheid: ± 20 km/uur (rijsnelheid: 18 - 25 km/u)
Aantal tussenstops: twee
Mee te brengen: een fiets in PERFECTE staat (kijk o.m. je buitenbanden goed na voor je vertrekt), een binnenband en fietspomp, een drankje en een picknick en/of snack(s)
Opmerkingen:
1. Dit is de fietstocht die op ZO 23/04 niet kon doorgaan door de regen.
2. Bij regenweer en aanhoudende buien gaat deze fietstocht niet door. Bij twijfel neem je contact op met Danny.
3. Gelieve Danny tenminste één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
4. Als je na de fietstocht mee aan tafel aanschuift voor een lekkere maaltijd in 't Veer, is reservatie verplicht. Laat Danny iets weten, ten laatste op vrijdag 5 mei om 15u!!!
Afspraakuur :11u
Afspraakplaats :Sint Jozefstraat 35 aan Eetcafé 't Veer (ruime parkeergelegenheid) te 9140 Tielrode (Temse)
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we073)    
 
 
 
Bezoek aan het 'Huis van Oscar' een kunstenaarswoning met een ziel Lier OOK NIET-LEDEN!ZO 07/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitVandaag bezoeken we een verborgen parel met een prachtige tuin in het centrum van Lier.

Van klooster tot kunstenaarswoning
De geschiedenis van deze site gaat minstens vier eeuwen terug.
In de 17de eeuw maakt zij deel uit van de meisjeskostschool van het Vredebergklooster, opgetrokken door reguliere kanunnikessen van Sint-Augustinus in 1611.
Klooster en school worden tijdens de Franse bezetting in 1797 afgeschaft en als ‘nationaal goed’ verkocht.
In 1808 wordt de weverij van het Lierse textielbedrijf De Heyder & Co in de gebouwen ondergebracht. De firma verhuist in 1835 naar het Nederlandse Leiden en klooster en school worden gesloopt.
Het echtpaar Verrijdt-Van Pelt koopt de grond die grenst aan de Vredebergvliet, laat er een woning bouwen en vestigt er tevens een damastweverij.
Na het overlijden van de jongste dochter Delphine verwerven kunstschilder Oscar Van Rompay (1899-1997) en zijn echtgenote Jeanne van der Wee in 1936 het pand. Met eerbied voor het oorspronkelijk uitzicht richt het echtpaar het geheel in als woning en atelier.
Huis en tuin zijn beide als monument beschermd.

Oscar Van Rompay, kunstschilder
Aan de Antwerpse Academie maakt de politiek geëngageerde leraar Juliaan De Vriendt een grote indruk op Oscar.
In deze periode maakt hij tevens kennis met Felix Timmermans. Het is het begin van een levenslange, persoonlijke vriendschap en belangstelling voor mekaars werk.
Van Rompay vindt zijn inspiratie in de kunst uit het verleden, bij Spaanse schilders als El Greco en Goya en in de 17de eeuwse Vlaamse en Hollandse School.
De Franse impressionisten vormen echter Oscars grote voorbeeld. Zijn bewondering voor hun werk leidt tot een verblijf in Parijs. Leermeesters vindt de jonge schilder in de vrije ateliers, vrienden en gelijkgezinde kunstenaars in het artistieke milieu.
Aanvankelijk legt Oscar Van Rompay zich vooral toe op intimistische interieurs en stillevens in een eerder donker palet. De belangrijkste doeken zijn in de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan, wat rest geeft dus een onvolledig beeld. De werken die erna ontstaan, krijgen een ander karakter. Lichtere en fellere kleuren gaan veel meer het schilderij bepalen.
Lier en omgeving vormen het onderwerp bij uitstek. De reizen naar Parijs en het zuiden en de fascinatie voor het circus maken van beide eveneens voor de hand liggende thema’s. De belangstelling voor het stilleven blijft, daarnaast schildert Van Rompay ook portretten en naakten.

We ontdekken dit indrukwekkende gebouw en prachtige tuin met een gids en sluiten af met koffie/thee en cake.
De prijs omvat: inkom - bijdrage gids - koffie/thee en cake.
Nadien kunnen we iets gaan drinken in de buurt.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de ingang van het Huis van Oscar, Vredebergstraat 6 (nabij de Vismarkt) in 2500 Lier waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 19 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :14
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we071)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm AIR (Ben Affleck) 3*** UGC AntwerpenDI 09/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitNike casht jaarlijks 5 miljard op basketpensionado Michael Jordan
Dries Bervoet in De Tijd van 06/04/2023
'Rennen is het hart van Nike, basket zijn ziel.' CEO John Donahoe stipte vorige maand aan wat van het bedrijf de grootste verkoper van sportkleding ter wereld maakt. Nike is dankzij sponsordeals met sportvedetten, vooral uit de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA, commercieel weggelopen van rivaal Adidas.
De film 'Air' focust op een sponsordeal die 40 jaar geleden de basis legde voor de mondiale dominantie van Nike. Dat behalve regisseur Ben Affleck, die Nike-stichter Phil Knight speelt, ook zijn acteursmaatje Matt Damon opduikt, wijst mee op het historische belang van een simpele handtekening in 1984. Die zou de sport en de cultuur voor altijd veranderen.

De rookie Michael Jordan kreeg een record van 2,5 miljoen dollar om vijf jaar in Nike-schoenen te spelen. De overlevering wil dat de basketter van de Chicago Bulls Adidas boven Nike verkoos. Nike was toen in de achtervolging op de marktleider Adidas.
Nergens in basket
Nike stond sterk op de Amerikaanse atletiekmarkt, een gevolg van Phil Knights verleden als afstandsloper. Maar het was nergens in het basketbal. Ook de culturele influencers van toen, zoals Run DMC in de begindagen van de hiphop, verkozen de drie strepen van Adidas boven de swoosh van Nike.
Het plan om Jordan vast te leggen en Nike op de basketkaart te zetten kwam van een talentscout bij Nike, Sonny Vaccaro. Maar vooral zijn moeder Deloris - Jordan had voor de film als enige eis dat actrice Viola Davis haar zou spelen - makelaar David Falk en het dubbele bedrag van wat Adidas bood, duwden Jordan naar Nike. Ondankbaarheid was Vaccaro's deel. Hij zou in 1991 ontslagen worden en vijf jaar later bij Adidas de opkomende ster Kobe Bryant overhalen een schoenendeal te tekenen.
De entente tussen Nike en Jordan werd een instant hit. De Air Jordan 1 bracht in het eerste jaar 126 miljoen dollar op. Nike had 3 miljoen in drie jaar begroot. De decennia daarop zou de Jordan-reeks bij Nike uitgroeien tot een staat in de staat.
Mondiaal zesde sportmerk
De inkomsten uit Jordan Brand stijgen alleen maar, van 3,7 miljard dollar in 2020 naar 5,1 miljard in juni 2022. Dat is een groei van 27 procent na correctie voor de wisselkoersen en 11 procent van de Nike-omzet (46,7 miljard).
Jordan is in omzet na Nike, Adidas, Puma, Lululemon Athletica en Under Armour het mondiale nummer zes in sportretail. Het Jumpman-logo, dat in 1988 voor het eerst op de schoen te zien was, benadert de iconische status van de swoosh van Nike of de drie strepen van Adidas.
Het unieke is niet de deal zelf - die hebben duizenden atleten. Wel dat niemand het de 60-jarige gepensioneerde Jordan nadoet consumenten te blijven overtuigen om zijn producten te kopen.
Adidas heeft Stan Smith. Maar zowel de inkomsten als de persoonlijkheid van de vergeten tennisser raken niet aan Jordans knieën. Vijftigers van Auckland tot Anchorage die opgroeiden met Jordan blijven zijn schoenen dragen, terwijl hun kinderen er storm voor lopen. Dat maakt elke marketeer enthousiast. Jordans status is herbevestigd door de Netflix-documentaire 'The Last Dance' (tiendelige reeks die terugblikt op de succesvolle carrière van Michael Jordan bij de Chicago Bulls), een bingehit bij jong en oud tijdens de coronalockdowns.
Maatschappelijke gamechanger
Jordans merk blijft decennia na zijn pensioen zo groot dat de huidige NBA-sterren, zoals Jayson Tatum, Zion Williamson en Luka Doncic, in Jordan-schoenen spelen. De beste basketter sinds Jordan, LeBron James, heeft een Nike-lijn. Maar de inkomsten rond LeBron komen niet in de buurt van wat Jordan Nike jaarlijks oplevert.
De Air Jordan was bovenal een maatschappelijke gamechanger. De schoen was de opmaat naar een cultuur die sneakers van het sportveld naar de straat en in de mainstream bracht. Niemand kijkt nog op van sportschoenen onder een net pak op kantoor of op een trouwfeest.
Sneakerindustrie
Jordan was een brandversneller voor de sneakerindustrie als miljardenbusiness. Tegelijk veranderde hij de schoen in warholiaanse pop-art. Sneakerliefhebbers betalen op veilingsites tot duizenden dollars voor limited editions. Het veilinghuis Sotheby's verkoopt zes schoenen die door Jordan gedragen zijn in de NBA-finale van 1998. De verwachting is dat de verkoop tot 4 miljoen dollar oplevert. Sotheby's verkocht vorig jaar een oud wedstrijdshirt van Jordan voor 10 miljoen. Een paar Jordans uit 1984 leverde in 2021 1,5 miljoen op.
De deal met Nike vult Jordans miljardenfortuin jaarlijks aan. Nike heeft het nooit officieel bevestigd, maar volgens Amerikaanse media krijgt Jordan jaarlijks 5 procent royalty's op de omzet uit Jordan Brand. Dat zou voor 2021 neerkomen op 250 miljoen dollar.
Tijdperk van collabs
Jordan investeerde in 2010 in NBA-team Charlotte Hornets (een basketbalteam uit Charlotte, North Carolina). Dat zette hij recent in de verkoop. De Hornets, die hij naar verluidt kocht voor een kwart miljard dollar, worden op bijna 2 miljard dollar gewaardeerd.
Nike en Jordan zijn de grondleggers van het huidige 'collab'-tijdperk. Merken maken niet het verschil met kleren en schoenen, wel met sterren en influencers die de producten promoten bij hun fans. Nike doet dat met Jordan en een waslijst aan andere sterren.
Adidas had met de Yeezy-lijn van Kanye West één blockbuster, maar moest die door controverse rond de hiphopartiest stopzetten. Adidas en alle retailmultinationals speuren naar een nieuw gouden kalf zoals Jordan.
Van Ben Affleck en met Matt Damon, Ben Affleck, Viola Davis
Duur: 1u52
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we091)    
 
 
 
Theater HET LAATSTE BEDRIJF / de Mannschaft 'Poupehan' CC De Mol LIER OOK NIET-LEDEN!DO 11/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitER ZIjN NET 2 PLAATSEN VRIJGEKOMEN. BEL VOOR DE LAATSTE TICKETS MET PIETER 0478 54 54 54 en BETAAL TER PLAATSE (AAN PIETER.) OOK VOOR NIET-LEDEN!
Op de vooravond van de zwaarste sneeuwstorm van het decennium, komen drie koppels samen in een chalet in de Ardennen om er hun jaarlijkse weekendje-weg-van-alles door te brengen. Een weekend van gebakkelei over wie welke kamer krijgt, van de gebruikelijke discussie over de boodschappenlijst, van de zich tot in den treurnis herhalende wandeling met jeneverfles, van het haardvuur met nat hout, van het ophalen van dezelfde herinneringen, van het verdelen van de overschot en de ik-laat-het-toch-graag-proper-achter-poetsbeurt ook al heb je daarvoor bijbetaald.
Eén van de vrienden, een lifecoach in opleiding, is er van overtuigd dat veel koppels zouden scheiden als ze de berichten in de telefoon van hun partner te lezen zouden krijgen. Terwijl de vrienden over deze stelling discussiëren, besluiten ze, sommigen tegen wil en dank, om een spel te spelen. Een spel waarbij iedereen de telefoon op tafel legt en alle inkomende berichten en oproepen met de rest van de groep deelt.
Poupehan is een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan. Over patronen en rituelen. Over het worden van een cliché en het zich daartegen verzetten. Over karaoke en vegetarisch barbecuen. Over het halsstarrig vasthouden aan een gewoonte en het er niet mee kunnen breken, ook al breekt ze jou.
Cast: Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, Raf Jansen en Laurence Roothooft
Regie en Tekst: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel
Dramaturgie: Bram Verschuren
In de prijs van je ticket is een drankje inbegrepen!
PS: CC DE MOL is helemaal uitverkocht!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :aan de kassa van CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3 in 2500 Lier waar Pieter en Nicole jullie verwelkomen.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we111)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 12/05/23
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we121)    
 
 
 
Avondje gezelschapsspelen LierVR 12/05/23
Omschrijving :Omdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen :minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats :Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur :19u, aanvang 19u15
Info :Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of
Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we122)    
 
 
 
Natuurwandeling van Lippelo naar Malderen en Opdorp (18 km )ZA 13/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe stappen richting Malderen, een klein dorpje en deelgemeente van Londerzeel. We houden na 8 km onze tussenstop in Café Onder Den Toren in Malderen.
We wandelen verder naar Opdorp dat het grootste groene marktplein van België heeft. Verder stappen we langs verharde en onverharde paadjes. We komen ook een hoevewinkel tegen: diegenen die willen, kunnen er lekkere verse asperges kopen. We wandelen verder door het Lippelobos om zo naar onze startplaats aan de kerk van Lippelo te gaan. Na de wandeling kunnen we nog iets drinken in Café Den Dorstige Duiker in Lippelo.
Meebrengen : hapje, drankje voor onderweg, stevige wandelschoenen en je Oeverlidkaart
Afspraakuur :11u15
Afspraakplaats :aan de kerk van Lippelodorp 36 in 2890 Lippelo
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Nele Peeters - 0475 33 61 07
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we136)    
 
 
 
Minigolf spelen in Antwerpen Enkel Oeverleden!ZA 13/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitHet “golfseizoen” is terug open!
We houden het vandaag bij een leuke sportieve ontspanning. De bedoeling is het parcours van 18 holes met zo weinig mogelijk slagen af te leggen. Iedereen kan aan dit spannende spel mee doen.
Nadien kunnen we nog een wandeling maken in de nabije parken Den Brandt, Middelheimpark en Nachtegalenpark. Voldoende horecazaken in de buurt.
Bij zware regenbuien gaat deze activiteit niet door en schuift dan op naar een andere datum.
Bijdrage : € 6 per persoon, groepen vanaf 10 personen: 5 euro (ter plaatse te betalen). Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :14u45
Afspraakplaats :Minigolf Midget, Eglantierlaan in Antwerpen (niet ver van het Nachtegalenpark, vlakbij Antwerpse Ring en A-12.) Voldoende parkeergelegenheid in de buurt.
Aanvangsuur :15u
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we137)    
 
 
 
Italiaans etentje in L'Isola Di Giò AntwerpenZA 13/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitIn één van de oudste Antwerpse havengebieden vind je één van Europa’s hipste buurten: ‘het Eilandje’.
En pal in het midden van die buurt, ligt het Willemdok met haar jachthaven.
Pakhuizen tot de nok gevuld met restaurants, loftwoningen en geschiedenis verzamelen zich rond het dok, hét kloppend hart van dit artistiek epicentrum.
En sinds 5 december 1994 is aan dat Willemdok Restaurant L’Isola Di Giò gevestigd, een vaste waarde op het Eilandje.
L’Isola Di Gio is 'The Place to Be' om gezellig te tafelen.
De eigenaar en tevens Chef Giorgio Pinna afkomstig uit Sardinië, tovert met zijn exclusieve delicatessen zoals Bottarga (Italiaanse kaviaar) en diverse truffelproducten overheerlijke en originele gerechten op tafel.

We genieten van het volgende driegangenmenu:
Keuze Voorgerecht
Carpaccio van rund met rucola, Parmesan, truffel en balsamico
of
Vitello tonato
of
Scampi fritti met huisgemaakte tartaar en sla
of
Kreeftkroketten met rivierkreeftjes en scampi op een bedje van sla
of
Courgetterol gevuld met Buffelmozzarella, kerstomaatjes, Pecorinokaas, basilicum in de oven (Veggie)

Keuze Hoofdgerecht
Linguini met venusschelpen en Bottarga uit Sardinïe (Italiaans kaviaar)
of
Linguini met gemengd gehakt en tomaat
of
Lasagna di Gio (gehakt, ham, champignons, tomaat & Parmesan)
of
Ravioloni (gevulde pasta) met truffelmousse & truffelschilfers (veggie)
of
Ravioloni (gevulde pasta) met ricotta, spinazie, room, tomaat, Parma & groenten
of
Tagliatelle nero met St.-Jacobsvruchten, scampi, kerstomaten & room
of
Panzerotti (gevulde pasta) met kreeft en scampi in een lichte currysaus

Dessert
Dessert van de chef (voorgesteld aan tafel)

We maken ter plaatse onze menukeuze.
Alle dranken zijn voor eigen rekening. Breng cash en klein geld mee.
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :aan de ingang van L'Isola Di Gio, Bordeauxstraat 11-13 in 2000 Antwerpen (Eilandje) waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :19u
Reservatie :€ 39 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we135)    
 
 
 
Noordteater Tragikomedie Augustus ergens op de vlakte AntwerpenZA 13/05/23
Omschrijving :foto bij activiteit“Augustus, ergens op de vlakte” speelt zich af in augustus, ergens op de vlakte. Het vertelt het verhaal van de familie Westerlinck. Een familie intelligente, gevoelige mensen met een beangstigende gave om elkaar het leven absoluut onmogelijk te maken. Wanneer de vader des huizes plots spoorloos verdwijnt, verzamelt de familie zich in het ouderlijke huis om elkaar te steunen en meteen ook kapot te maken.
Tracy Letts: auteur
Nick Delafontaine: regie
Vanavond is het première!
Inbegrepen : inkom, een receptie met cava en hapjes na de voorstelling, gratis vestiaire en programmaboekje.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :aan de kassa van het Noordteater, Sint Nicolaasplaats 3-6, Antwerpen waar Leo en Anita iedereen verwelkomen.
Het NOORDTEATER is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Door de centrale ligging ligt het op wandelafstand van alle belangrijke tram- en bushaltes.
Trams:
Tram 11 stopt voor de deur; tram 7 achter de hoek. Tram 3, 5, 9 en 15 stoppen in Premetrostation Meir dat op wandelafstand ligt van het theater.
Bussen:
De Rooseveltplaats en de Groenplaats liggen vlakbij. Vanuit die 2 busstations heb je rechtstreeks verbindingen met alle randgemeenten.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 22 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :LeoG - 0472 38 25 48
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we131)    
 
 
 
Fietstocht door de Antwerpse Kempen vanuit Lille (± 63 km) Enkel Oeverleden!ZO 14/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitFietstocht georganiseerd door Paul van Laer, gegidst door Marc Huygen.
Marc gidst ons op een fietstocht door de Antwerpse Kempen met vertrek vanuit Lille, langs Vorselaar-Zoersel-Vlimmeren-Merksplas-Vosselaar-Lille...
Er worden twee tussenstops met sanitair en horecabezoek voorzien. Onze eerste stop is na 24 km in Vlimmeren en de tweede stop na ongeveer 48 km in Vorselaar.
Nadien kunnen de liefhebbers nog gezellig iets eten in het Lils hof, gelegen aan de Boskant 52a, 2275 Lille, op 850 meter van onze vertrek- en aankomstplaats.
Wil je zeker zijn van je plaats aan tafel, geef Ann een seintje vóór vrijdag 19u!
Gemiddelde snelheid: 19km/u
Bij regen verplaatsen we de fietstocht naar een latere datum, maar een klein buitje kunnen we wel trotseren.
Graag je deelname per sms of telefonisch bevestigen bij Ann: 0488 77 30 01 met vermelding van je naam, telefoon en lidnummer. Zo ben je zeker dat er wordt gewacht op jou.
Indien toch nog belet, geef ons een seintje a.u.b.!
Meebrengen : een fiets in goede staat + reserve binnenband, een drankje, koek en eventueel picknick
Afspraakuur :11u
Afspraakplaats :Kerkplein van 2275 Lille (nabij Wechelderzande)
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :AnnVDB - 0488 77 30 01
of :Marc H - 0498 27 75 13
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we144)    
 
 
 
Bloesemwandeling te Groot-Gelmen (20 km)ZO 14/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitGroot-Gelmen, een dorp dat verborgen ligt in de plooien van een glooiend landschap. Deze wandeling brengt je langs prachtige fruitboomgaarden met unieke vergezichten.
We passeren Klein-Gelmen en vervolgens een grafheuvel en de Sint-Martinuskerk. Verder trekken we nu via meestal onverharde wegen richting het natuurgebied Stasveld in Mettekoven en nadien verder naar het gehucht Veulen via het kasteel van Veulen en het natuurgebied Knoppel. Nu keren we terug richting Groot-Gelmen via het fruitig karakter van Haspengouw langs productieve laagstamboomgaarden van peren, appelen en kersen...
Na de wandeling kunnen we nog onze dorst lessen.
De liefhebbers kunnen op het terras (bij mooi weer) van het Kasteel De Mot iets eten tegen nog zeer democratische prijzen... Dit kasteel is gebouwd in de 14de eeuw. Het werd in de 19de eeuw verbouwd tot een kasteelhotel en restaurant.
Er zijn 2 à 3 tussenstops.
Bij hevige regen gaat de wandeling niet door.
Meebrengen : hapje en drankje voor onderweg, waterdichte wandelschoenen en je Oeverlidkaart
Afspraakuur :11u45
Afspraakplaats :Parking rechtover Café Bij Voetje - Helshovenstraat 4 te Groot-Gelmen (Sint-Truiden)
Aanvangsuur :12u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :MarcM - 0495 53 28 52
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we142)    
 
 
 
Tentoonstelling Barokke Influencers. Jezuïeten, Rubens en de kunst van het overtuigen AntwerpenZO 14/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitBarokke Influencers, een bijzondere tentoonstelling op drie historische locaties – de gaanderijen van de Sint-Carolus Borromeuskerk, het Museum Snijders&Rockoxhuis en in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience – vormt het hart van het festival. Ze laat je de barok op een verrassende manier ervaren.
Om hun publiek te overtuigen, ontwikkelden de jezuïeten een unieke beeldcultuur die tot in China invloed uitoefende. De centrale expo toont hoe de hoofdrolspelers uit het Antwerpen van de lange 17de eeuw denken, dromen, werken en bidden.
Eén van die hoofdrolspelers was Peter Paul Rubens. Op vraag van de jezuïeten realiseerde hij 39 plafondschilderingen in de Sint-Carolus Borromeuskerk, die bij de brand van 1718 verloren gingen. Tijdens Barokke Influencers proberen de organisatoren die verloren gegane kunstschat weer tot leven te wekken in het Museum Snijders&Rockoxhuis. Ze doen dat aan de hand van ruim veertig binnen- en buitenlandse topstukken van Peter Paul Rubens, Jacob de Wit en Daniël Seghers.
Museum Snijders&Rockoxhuis is de ideale plek om barokkunst in situ te ervaren. De expo is in 3 zalen van het museum te bewonderen.
De rondleiding duurt 90 minuten.
De prijs van € 12 omvat enkel de bijdrage voor de gids. Houders van een Museumpass hebben gratis toegang, KBC-klanten betalen € 4, 65+ betalen € 6 en de anderen € 10.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Museum Snijders&Rockoxhuis , Keizerstraat 10 in 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we141)    
 
 
 
Wandeling van Oelegem naar Schilde (12 km) Enkel Oeverleden!ZO 14/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe verzamelen om 13u45 aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Oelegem, Torenplein. Onze rustige wandeling gaat langs weiden en villawijken naar het centrum van Schilde voor de tussenstop. Dan terug langs weiden, bossen en villawijken naar het anti-tankkanaal, provinciaal domein Vrieselhof en terug naar onze startplaats. Hier zijn vele mogelijkheden om nog iets te eten/drinken.
Bij mogelijke (zware) regenbuien gaat deze activiteit niet door en verschuift ze naar een andere datum.
Meebrengen : sportieve kledij en goed humeur.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :Onze-Lieve-Vrouwekerk, Torenplein in 2520 Oelegem
Aanvangsuur :14u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we143)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm The Quiet Girl (Colm Bairéad) 4*** UGC AntwerpenDI 16/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitColm Bairéad geeft de zwijgzame hoofdpersonages van ‘The Quiet Girl’ een stem, in een film die tot het mooiste behoort van wat we dit jaar al hebben gezien
Van Colm Bairéad en met Catherine Clinch, Carrie Crowley, Andrew Bennett en Michael Patric
Enjoy the silence
DRAMA Aan alle zielen die als kind weleens het zinnetje ‘Gij zijt ne stille, hè’ te horen kregen: deze film is er één voor u. De 9-jarige Cáit groeit op in een armoedige uithoek van Ierland in de vroege jaren 80. Wanneer haar stugge ouweheer weer eens dronken binnenstommelt, valt in het haveloze huisje automatisch een loden stilte en durven zelfs de runderen in de treurige stal geen krimp meer te geven. Haar moeder is zwanger van het zoveelste ongewenste kind: vrouwen hadden in die diep katholieke tijden nog minder over hun baarmoeders te zeggen dan koeien over hun uiers. Teneinde de hoogzwangere mama te ontlasten wordt Cáit een zomer lang naar een nicht op het platteland gestuurd. Op het eerste gezicht komt het stille meisje niet op een idyllische plek terecht: nicht Eibhlín en haar echtgenoot Seán zijn zó zwijgzaam dat in hun huis niets anders te horen is dan het tikken van de klok.
Vervolgens is het echt wonderlijk hoe regisseur Colm Bairéad in zijn prachtig vertolkte debuutfilm laat zien dat er verschillende soorten stiltes bestaan. Er zijn stiltes die zwanger zijn van onderdrukte angsten en frustraties, zoals in Cáits ouderlijke huis, maar er zijn ook stiltes die vervuld zijn van liefde en begrip. ‘Je hoeft niets te zeggen,’ krijgt Cáit van Eibhlín en Seán te horen, en voor iemand die ne stille wordt genoemd, klinkt dat als muziek in de oren.
Voor de eerste keer in haar prille leven vertoeft Cáit bij mensen die haar stille natuur respecteren, en die haar op hun manier een warm bad aanbieden: geen bad van troostende woorden, maar van warme glimlachjes, begrijpende blikken en kleine gebaren die meer zeggen dan duizend praatjes. We zweren het u: tussen Cáit en Seán ontspint zich in de keuken een korte, woordloze scène die u zal doen bevriezen van ontroering.
Gaandeweg komt Cáit er evenwel achter dat Eibhlín en Seán, om redenen die we hier niet zullen onthullen, een groot verdriet meedragen. Nu lees je in de weekendbijlages en in therapeutische boeken vaak dat het goed is dat mensen leren praten over hun gevoelens, en dat het belangrijk is voor het verwerkingsproces dat je je smart en je trauma’s onder woorden brengt. Dat is ook zo, maar toch dunkt ons dat men Eibhlín en Seán met zo’n advies geen plezier zou doen. Zij hebben al lang geleden besloten om de demon van het verdriet niet naar buiten te werken, maar om hem een plaats te geven in hun huis. Wat overigens niet wil zeggen dat ze hun emoties onder de mat vegen, wel integendeel. Zij laten hun verdriet door zich heen stromen als een rivier, en hullen zich in stilte alsof het een beschermende mantel is.
Wij zullen de zwijgzame hoofdpersonages van ‘The Quiet Girl’ in ieder geval niet gauw vergeten. Regisseur Colm Bairéad geeft hen, in een film die tot het mooiste behoort van wat we dit jaar al hebben gezien, een stem.
Eric Stockman in Humo van 09/05/2023
Duur: 95 minuten

Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u25
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u45
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we161)    
 
 
 
Hemelvaartsweekend Texel OOK NIET-LEDEN!DO 18/05/23
Periode :DO 18/05/23 -> MA 22/05/23
Meer info :Meer info wordt spoedig beschikbaar gesteld.
:foto bij activiteit
Begeleiding :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we181)    
 
 
 
Sauna Espace, KalmthoutDO 18/05/23
Omschrijving :We relaxen in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Roger met het uur dat je er zal zijn (sms of WhatsApp), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveer je saunabeurt via www.sauna-espace.be.
Voor een saunabezoek betaal je slechts € 17 inkom i.p.v. € 27.
Je saunaticket(s) kan je ter plaatse kopen bij Roger aan € 17.
Je kan ook saunatickets aan € 17 bestellen via Pieter, pieter@oever.be. Na je overschrijving voor saunatickets op de Oeverrekening BE07 7310 3573 4266, worden ze naar jou opgestuurd en kan je naar de sauna gaan zonder het Oevergezelschap.
Aanvangsuur :vanaf 16u
Afspraakplaats : Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Geef je naam op aan de receptie, zeg dat je van Oever bent en je vindt erna Roger in de sauna. Betaal je saunabeurt aan Roger.
Meebrengen :Badjas, badhanddoek(en), slippers, eventueel douchegel en shampoo.
Info :Roger VS - 0496 28 81 57
Wegwijzer :Sauna Espace, Kalmthout
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we182)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 19/05/23
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we191)    
 
 
 
Zon- en/of cultuurvakantie Lanzarote van ZA 20/05 tot ZA 27/05/2023 (8 dagen All Inclusive) OOK NIET-LEDEN!ZA 20/05/23
Periode :ZA 20/05/23 -> ZA 27/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitInfo: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.


Online info: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.
Begeleiding :geen verantwoordelijke
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we201)    
 
 
 
Mooie landelijke fietstocht richting Herdersem en Opwijk (± 73 km)ZA 20/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitDeze mooie landelijke fietstocht biedt heel wat mogelijkheden: fietsen langsheen de boorden van de Durme (vanuit Tielrode richting Waasmunster), Dender (vanuit Dendermonde richting Herdersem) en Schelde (vanuit Sint-Amands richting Temse), via landelijke wegen vanuit Waasmunster richting Dendermonde en via de Leirekensroute richting Moorsel, Baardegem, Opwijk en Malderen.
Rijsnelheid: ± 20 - 25 km/u
Aantal tussenstops: twee
Mee te brengen: een fiets in PERFECTE staat (kijk o.m. je buitenbanden goed na voor je vertrekt), een binnenband en fietspomp, een drankje en een picknick en/of snack(s)
Opmerkingen:
1. Gelieve Danny tenminste één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
2. Als je na de fietstocht mee aan tafel aanschuift voor een lekkere maaltijd in 't Veer, is reservatie verplicht. Laat Danny tijdig iets weten.
Afspraakuur :11u30
Afspraakplaats :Sint Jozefstraat 35 aan Eetcafé 't Veer (ruime parkeergelegenheid) te 9140 Tielrode (Temse)
Aanvangsuur :12u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we203)    
 
 
 
Wandeling te Kessel-lo, deel 2 (19km)ZO 21/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe abdij van Vlierbeek is een voormalige benedictijnerabdij ten noordoosten van Leuven. Ze ontstond in 1125 en werd verbouwd tot in 1796. Het huidige complex bestaat uit een neoclassicistische kerk en abtskwartier. Het oude, 16de-eeuwse abtskwartier wordt gerestaureerd met de steun van de Koning Boudewijnstichting. Er is ook nog de oude hoeve en een woonerf. We stappen eerst naar en door het mooie Provinciaal Domein met zijn sportvelden, kinderboerderij en visvijvers. Eenmaal dit achter de rug, wacht ons een eerste beklimming: de Kesselberg. Boven ontdekken we een heidegebied met schapen. We zetten onze tocht verder door het Begijnenbos en dalen dan via een dubbele holle weg (jawel!) naar het Dunbergbroek. Hou hier rekening met mogelijke, drassige paadjes. We komen in de vallei van de Winge en daar is onze eerste stop in een ronde hut. Vervolgens maken we kennis met enkele bomkraters uit 1945, gedropt door een Engelse piloot. Het zijn nu paradijsjes voor kikkers en padden. Via een kronkelige holle weg stappen we dan naar de sporthal van Holsbeek voor onze 2de stop. Hopelijk is er plaats op het terras. Het laatste deel van de wandeling gaat langs Biekedelle omhoog over de Schoolbergen terug naar ons vertrekpunt. Daar kunnen we afsluiten met een drankje en/of een hapje, voor wie dat wil. Be there!
Meebrengen : hapje en drank voor onderweg (minimum 2 stops), stevige, waterdichte wandelschoenen, goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart.
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Douaneplein, 2800 Mechelen of om 11u15 ter plaatse, Abdij van Vlierbeek, Abdijstraat 2 in 3010 Kessel-lo (ruime parking 50m voorbij de hoofdingang)
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we212)    
 
 
 
Fietstocht vanuit Hulst (NL) naar Terneuzen en Philippine (± 77 km)ZO 21/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe kiezen voor een super genietbare en landelijke fietstocht richting Terneuzen en Philippine. We rijden voornamelijk door de polders in Zeeuws Vlaanderen en een tijdje langsheen de Westerschelde. Er wordt tenminste één grote tussenstop voorzien. Na de fietstocht kunnen we nog samen een terrasje doen.
Rijsnelheid: ± 20 - 25 km/u
Mee te brengen: een fiets in PERFECTE staat (kijk o.m. je buitenbanden goed na voor je vertrekt), een binnenband en fietspomp, een drankje en een picknick en/of snack(s)
Belangrijke opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat de fietstocht niet door en wordt deze verplaatst naar een latere datum. Bij twijfel neem je contact op met Danny.
2. Gelieve Danny minstens één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
Afspraakuur :11u
Afspraakplaats :aan de (gratis) parking van supermarkt Jumbo, Stationsplein 22, Hulst (NL)
Aanvangsuur :11u30
Info :DannyS - 0485 32 67 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we214)    
 
 
 
100 jaar Luchthaven Antwerpen en wandeling (12 km) Enkel OeverledenZO 21/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitOp dinsdag 23 mei 2023 is de Luchthaven Antwerpen exact 100 jaar oud. Dit prachtig jubileum gaan we mee vieren op zondag 21 mei. Het Stampe & Vertonghen Museum en de luchthaven organiseren dan een Fly In en een Luchtshow. De inkom bedraagt € 5. Tickets zijn verkrijgbaar aan de inkom.
Wat staat er allemaal op het programma?
Van 10u tot 17u30 doorlopend:
• Static show (oude en nieuwe toestellen)
• Eet- en drankgelegenheid
• Diverse luchtvaart-gerelateerde verkoop-stands
• Demonstraties door de Flight Simulator Club Belgium

Grote airhow ter ere van 100 jaar Antwerp Airport (13u – 17u30)
Met Airbus A400M (*), Douglas DC-3 (*), Stampe & Vertongen SV-4B, North American T-28 Trojan (*), North American T-6 Harvard (5), de Havilland DHC.1 Chipmunk, Fokker D.VII (*), Lockheed 12 Electra, Pitts S.2 Special (Belgian Pitts Team), Rockwell OV-10 Bronco, Supermarine Spitfire, Siai-Marchetti SF.260 (Red Devils), Fouga Magister, Grob Acro Glider – lightshow, Paradrop. (*) enkel in static show.
We komen met Oever samen om 13u aan de Watertoren in Borsbeek (Jozef Reusenslei, parking voor het Sint-Jozefinstituut). We maken een wandeling van 12 km langsheen Fort 3 waar we reeds een mooi zicht hebben op de luchthaven met in de achtergrond de stad Antwerpen. We vervolgen onze wandeling langsheen de Mortselse zijde van de luchthaven, naast de spoorweg en de sportvelden en komen dan na enkele kilometers aan het hoofdgebouw van de luchthaven in Deurne waar alles zich afspeelt. Voldoende lange tussenstop voorzien om alle toestellen te bewonderen en iets te verbruiken. Nadien wandelen we terug via Deurne-zuid naar onze vertrekplaats in Borsbeek. In de regio kunnen de liefhebbers nog iets eten/drinken.
Inkom : € 5 euro aan de inkom van de luchthaven te betalen.
Meld je bij het vertrekpunt van de wandeling, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :13u
Afspraakplaats :aan de Watertoren in Borsbeek (Jozef Reusenslei, parking voor het Sint-Jozefinstituut)
Aanvangsuur :13u15
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we213)    
 
 
 
Fietsen langs de Brabantse Wal NL (± 40 km)ZO 21/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitOp de grens tussen België en Zeeland ligt een opvallend landschap: De Brabantse Wal.
Vanop de Leemberg, de Pottenberg, de Rijzende weg en de Kraaienberg geniet je van mooie uitzichten en vergezichten.
In Mattenburgh houden we een tussenstop en een ijsje zal ook niet ontbreken.
Na de fietstocht kunnen we nog iets drinken/eten in De Volksabdij & Brasserie Abdijbos.
Zorg voor een fiets die in orde is en breng je Oeverlidkaart mee!
Bij regenweer gaat de tocht niet door.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :aan de Volksabdij Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan 199, NL 4641 RM Ossendrecht
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we211)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm ARMAGEDDON TIME (James Gray] 4**** Cinema Lumière AntwerpenDI 23/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitNa Ad astra, zijn ruimte-epos met Brad Pitt, keert filmmaker James Gray terug naar zijn eigen kindertijd.
Hoe veranderde het land van de American dream in dat van American doom? Waar werd de kiem gelegd voor het Amerika van het Trump-tijdperk? Regisseur James Gray ging graven in zijn eigen jeugd en kwam uit bij Ronald Reagan en 1980, toen hij les volgde in dezelfde eliteschool in New York als Donald Trump. Het resultaat is Armageddon time, een nostalgische terugblik op zijn eigen kindertijd. Wie verder kijkt dan het laagje vernis, ziet alledaags racisme, antisemitisme en de angst dat de toekomst slechter wordt dan het verleden.
De vriendschap tussen een zwarte jongen en een jongen van joodse afkomst spat uit elkaar wanneer ze betrapt worden met een joint. De hoofdrol is voor de jonge Banks Repeta, voorts duiken Succession-acteur Jeremy Strong op, naast Anne Hathaway en Sir Anthony Hopkins. Persoonlijk zijn Grays films wel vaker - denk maar aan The immigrant, waarvoor hij zich liet inspireren door zijn grootouders. Maar nooit eerder filmde hij zich op de eigen huid als nu. Armageddon time mag dan al te vinden zijn online, een jaar na de première in Cannes programmeren enkele arthouses deze parel alsnog op het grote scherm. Hulde!
Lees ook het interview met James Gray: https://www.standaard.be/cnt/dmf20230424_95095382
Van James Gray en met Banks Repeta, Anthony Hopkins, Anne Hathaway, Jeremy Strong
Duur: 115 min.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u40
Afspraakplaats :aan de kassa van Cinema Lumière, Lakenstraat 14, 2000 Antwerpen (aan het Fotomuseum FOMU, Waalsekaai 47 in 2000 Antwerpen)
Aanvangsuur :20u
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we231)    
 
 
 
Avondlijke wandeling tussen Hove en Boechout. (6 km) Enkel Oeverleden!WO 24/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe dagen zijn terug langer geworden en dan willen Oeverleden wel eens buiten komen.
We verzamelen om 19u aan de Sint-Laurentiuskerk in Hove, Kapelstraat (aan de fontein voor het KBC-kantoor).
Onze rustige avondwandeling loopt langs een aantal parkdomeinen naar het landschapspark Frythout en de bronvallei van de Koude beek om zo het centrum van Boechout te bereiken, waar we al dan niet een tussenstop in een taphuis houden. Onze terugtocht loopt via de Kasteeldreef en de velden tussen Boechout en Hove. Hier terug aangekomen kunnen we – indien de lust er is - onze monden nog eens spoelen in de aanwezige taphuizen.
Bij mogelijke onweersbuien en zware neerslag gaat deze activiteit niet door en verschuift ze naar een andere datum.
Meebrengen : gemakkelijke wandelschoenen en goed humeur en OEVERLIDKAART!
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :Sint-Laurentiuskerk Hove-centrum, Kapelstraat 6, zijde fontein (voor KBC-kantoor)
Voldoende gratis parkings in de buurt.
Aanvangsuur :19u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we241)    
 
 
 
Theater 'Dag vader' Sam De Graeve CC De Kern Wilrijk AANRADER! RESERVEER SNEL! OOK NIET-LEDEN!DO 25/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitSam De Graeve maakt geestig stuk van brief aan zijn vader: “Ik ben nochtans meer een souffleur dan een speler”
Gentenaar Sam De Graeve had een succesboekje met Dag vader en heeft daar nu een geestige, maar ook roerende theatervoorstelling van gemaakt vol vaderliefde. Van man achter de tv-coulissen is De Graeve uitgegroeid tot een echte speler op scène, bleek bij de première in de Minardschouwburg in Gent.
Bart Moerman, 21/04/23 in Het Nieuwsblad
Sam De Graeve (53) is de man die de eerste tien jaar de vragen bedacht voor De slimste mens ter wereld en er ook de gasten voor aanbracht. Hij schopte het even tot hoofdredacteur van Humo, werd zelfs creatief directeur van Woestijnvis, en besefte plots dat hij eigenlijk geen zin en talent had om baas te spelen en liever iets met boeken wou doen, in plaats van tv-shows maken.
Net op dat moment vertelde zijn vader van (toen) 75 op een familie-etentje dat hij de muur van Hadrianus in Noord-Engeland wou gaan afstappen, 112 kilometer lang. Maar zijn wandelkompaan had afgehaakt en dus zou hij dat alleen doen. Onverantwoord, vond Sams moeder. In een impuls zei die dan maar dat hij met zijn vader zou meegaan – hij had toch ontslag genomen. Inmiddels werkt De Graeve overigens voor de Gentse uitgever Borgerhoff en Lamberigts, voor wie hij een literair fonds uit de grond mag stampen.

Autoritaire kant
Het boekje, en ook de voorstelling, verhaalt over die wandeling door Noord-Engeland. Vader Jan De Graeve was in de vorige eeuw bekend als politiek cartoonist Ian bij Knack en elders, en was een gegeerde gast in tv-spelletjes. Maar thuis ging hij blijkbaar veel ernstiger door het leven: hij was nog van een generatie die aan de autoritaire kant was, en nooit sprak over de dingen die ertoe doen in het leven.
Daarom hoopte Sam De Graeve tijdens die lange wandelingen wél tot diepzinnige gesprekken met zijn vader te komen, en vooral eindelijk de achtergrond te weten te komen van een van zijn grote jeugdtrauma’s. Hoe die verschillende pogingen tot praten verlopen, geeft veel diepgang aan de geestigheid en schijnbare lichtvoetigheid van De Graeves verhaal.
Vijf jaar na hun trip, en na lang broeden over de juiste toon, schreef hij er een succesboekje over: Dag vader. Minard-directrice Nathalie De Neve vroeg hem of hij daar niet een voorstelling uit kon puren. “Impulsief als steeds zei ik prompt ja”, vertelt De Graeve. “Zelfs al besef ik dat eigenlijk meer een souffleur dan een speler ben.”

Monoloog
“Lees gewoon voor uit je boekje, dat zal mooi zijn, suggereerde Raf Walschaerts van Kommilfoo. Maar dat vond ik te gemakkelijk, dus heb ik van nul een nieuwe tekst gemaakt.” Die is De Graeve gaan uittestten in dertig huiskamers, om tot de huidige voorstelling te komen: een geacteerde monoloog.
Natuurlijk voel je daarin dat hij geen geschoold acteur is, maar net dat geeft veel authenticiteit en echtheid aan de voorstelling. Door de vele tests voor een echt publiek slaagt De Graeve er ook doorgaans wonderwel in zijn grapjes juist te timen en te plaatsen. We hebben het wel eens anders geweten op premières.
Speelplezier
Op de eerste try-outs in huiskamers voelde hij zich onwennig, geeft hij toe, maar op den duur begon hij ervan te genieten. En dat speelplezier was ook duidelijk bij de première in Minard. “Sam, je bent van een souffleur een speler geworden”, zei de coach die hij inhuurde hem onlangs. En dat bleek wonderwel te kloppen.
En vader De Graeve? Die zat achteraan op een balkon tijdens de voorstelling. Hij applaudisseerde niet mee, keek onbewogen, zoals vaders van zijn generatie plegen te doen, maar leek achteraf toch even een traan weg te pinken. Wellicht was hij toch trots op zijn zoon?
Na de voorstelling drinken we samen nog iets ter plaatse in de foyer van CC De Kern.
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :CC De Kern, Kern 18 in 2610 Wilrijk, op de eerste verdieping ter hoogte van de kassa.
Kom zeker op tijd want het zijn niet-genummerde plaatsen!
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we251)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 26/05/23
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we261)    
 
 
 
Bezoek aan het Europees Parlement Brussel OOK NIET-LEDEN!VR 26/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe zijn er na jaren in geslaagd om het Europees Parlement te bezoeken.
Het Europees Parlement domineert de Europese wijk in Brussel. Hoewel de hoofdzetel gevestigd is in Straatsburg, wordt het Europees parlement in Brussel gezien als het hart van de democratie van de Europese Unie.
Het Europees Parlement is een belangrijk forum voor politieke discussie en besluitvorming op EU-niveau. De leden van het Europees Parlement worden rechtstreeks gekozen door kiezers in alle lidstaten om de belangen van de burgers in het wetgevingsproces van de Europese Unie te vertegenwoordigen en erop toe te zien dat andere
EU-instellingen democratisch te werk gaan.
We spreken af aan de ingang van het Paul-Henri Spaakgebouw.
Het Paul-Henri Spaakgebouw maakt deel uit van de Leopoldruimte, het geheel van gebouwen van het Europees Parlement in Brussel. In dit gebouw, dat tussen 1988 en 1992 is gebouwd, bevinden zich het parlementaire halfrond met de zetels voor de leden van het Europees Parlement en een publieke tribune met een capaciteit van 500 personen. Daar worden extra vergaderingen van het Europees Parlement gehouden (naast de maandelijkse vergadering in Straatsburg).
Paul-Henri Spaak was een Belgische politicus en regeringsleider, die actief was van 1920 tot 1966. Hij is bekend vanwege zijn vroege betrokkenheid bij de Raad van Europa en de EEG. Bovendien is hij ook voorzitter geweest van de eerste vergadering van de Verenigde Naties en Secretaris-Generaal van de NAVO.

Groepsbezoeken duren 1 à 2 uur en omvatten een gepersonaliseerde presentatie door een medewerker over de rol en bevoegdheden van het Europees Parlement, een vragensessie en een bezoek aan de grote vergaderzaal.

De grote vergaderzaal is het kloppende hart van de Europese democratie, waar Europese Parlementsleden bijeenzitten tijdens plenaire vergaderingen, om hier de grootste en meest belangrijke debatten te houden. De vergaderzaal biedt ook het kader voor historische stemmingen die de manier waarop mensen in de Europese Unie leven, veranderen.
Een bezoek aan de grote vergaderzaal is een uitgelezen manier om de opwindende sfeer in het grootste transnationale parlement ter wereld op te snuiven en meer te weten te komen over de bevoegdheden en de rol van het Europees Parlement.
Na de rondleiding drinken en eten we iets ter plaatse in de kantine van het Paul-Henri Spaak-gebouw, tenminste als we dit kunnen reserveren op 26/05. Lukt de reservatie niet, dan zoeken we iets in de buurt.
Na de lunch voorziet Ben nog een wandeling van ± 2 uren in de Europese wijk.

SUPERBELANGRIJK: we sluiten de inschrijvingen af op 10/05 want alle deelnemers moeten op voorhand grondig gescreend worden. Indien je betaling van € 10 pas op 11 mei op de Oeverrekening staat, dan kan je nog onmogelijk mee. Hou er rekening mee dat het met sommige banken tergend traag duurt vooraleer je betaling op de KBC-Oeverrekening staat! Neem geen risico en betaal nu zo snel mogelijk!
Enkel de deelnemers die aanwezig zijn op de rondleiding, krijgen achteraf € 10 teruggestort.
Deze activiteit is ook toegankelijk voor niet-Oeverleden.
Afspraakuur :11u30
Afspraakplaats :aan de ingang van het Paul-Henri Spaakgebouw, Wiertzstraat 60 in 1047 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Kom zeker op tijd!!
Je kan best de trein nemen van 9:59 in Berchem op spoor 9, richting Charleroi-Centraal. Afspraak om 9u45 in de gang aan spoor 9. Koop je ticketje op voorhand!
Kom je met de wagen, dan kan je parkeren in de omgeving van het Jubelpark.
Aanvangsuur :12u
Reservatie :€ 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :25
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we262)    
 
 
 
Samenkomst Fietsweekend Damme van VR 09/06 tot ZO 11/06 of MA 12/06/23 MortselVR 26/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe deelnemers voor het Fietsweekend Damme van VR 09/06 tot ZO 11/06 of MA 12/06/23 komen samen voor de carpooling en de kamerindeling. Je verneemt meer over het weekend en je maakt dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kunt komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 of pieter@oever.be).
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we263)    
 
 
 
Bezoek aan een aspergeboer in Schijf (Nederland) GAAT NIET DOOR! OOK NIET-LEDEN!ZA 27/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitVerse asperges zijn toch zo lekker!
Vanmiddag bezoeken we een middelgrote aspergekwekerij waar met veel passie een pracht product wordt geteeld. Het bedrijf is gevestigd in Schijf, een dorp dat tussen Roosendaal en Breda ligt. Zij hebben vele jaren ervaring in het telen en verwerken van asperges, met als specialiteit het schillen van asperges.
Een asperge van hoge kwaliteit verdient een secure verwerking, vandaar dat zij hun asperges schillen met lasergestuurde schilmachines. Hierna worden de asperges naar wens verpakt en/of verwerkt.
Aspergekwekerij “De Nederheide Asperges” teelt enkel witte asperges.
We bezoeken het veld, bekijken het schelproces en het sorteren.
Verder proeven we een heerlijk aspergesoepje, een broodje en koffie of thee.
In de hoevewinkel kan je verse asperges van het veld kopen.
Koop je een kilo dan is je € 13 al snel terugverdiend!
De rondleiding duurt 120 minuten.
PS: intussen kan je al genieten van de aspergerecepten op hun website: https://aspergehof.nl/recepten/
Afspraakuur :13u
Afspraakplaats :aan de kerk van Maria-ter-Heide, Bredabaan 999 voor carpooling of om 13u45 ter plaatse Nederheide 1, 4721 PC Schijf. Het is 24 km rijden vanaf Brasschaat.
Laat ten laatste op donderdag 25/05 via mail aan Nicole (nicole@oever.be) weten of je als passagier of als chauffeur naar de kerk van Maria-ter-Heide komt. Je kan natuurlijk ook rechtstreeks rijden!
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :25
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we271)    
 
 
 
Fietsen door het water in Limburg (± 40 km)ZO 28/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe maken er een dagje Limburg van. We beginnen met een verkenning van het domein. Aan de Abdij van Herkenrode vind je een bezoekersonthaal met shop, een kruiden- en inspiratietuin, kunstwerken en uiteraard een prachtige natuur. In de Paardenstallen kunnen we iets eten (verse soep en/of Limburgse vla) of je picknick.
Om 13 uur starten we met een fietstocht door een waterroute bij uitstek: we fietsen langs de 1000 vijvers van de Wijers, bewonderen de vogels aan de kijkwand en klimmen naar de toren voor een uitzicht over een prachtige omgeving. We fietsen verder langs het heidegebied De Teut en stoppen aan de Holsteen. Vervolgens fietsen we "Door het water" en langs het natuurdomein Kiewit. We stoppen nog even aan Bar St. Jozef op de binnenplaats van het kasteel. Bij aankomst wacht ons nog een terrasje aan de Abdij.
Zorg dat je fiets in orde is.
Afspraakuur :11u
Afspraakplaats :Abdij van Herkenrode, Herkenrodeabdij 4 in 3511 Hasselt
Aanvangsuur :11u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we283)    
 
 
 
Wandeling te St-Agatha-Rode, tussen Laan en Dijle (19km) Enkel Oeverleden!ZO 28/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe passeren eerst het Grootbroek, een drassig natuurgebied van zo'n 50ha. Daarna volgen we de Dijle stroomopwaarts en stappen verder naar l'étang de Pécrot. Tijd voor onze picknick. In de namiddag gaat onze tocht verder richting Florival met o.a. een knuppelpad. De Dijle, rechts van ons, flirt hier met de
taalgrens. Ter hoogte van de Kabbeekhoeve gaan we omhoog het Wolfsbos in. We wandelen door het gehucht Lange Heide naar de camping. Tijd voor onze 2de stop. Als dessert serveer ik jullie nog een prachtig stuk door het Rodebos en de vallei van de Laan. Uiteindelijk komen we terug waar het allemaal begon. Napraten kan in Estaminet 'de Plataan' tegenover de kerk. Be there.
Meebrengen : Hapje en drank voor onderweg, stevige, waterdichte wandelschoenen, goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart.
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Douaneplein, 2800 Mechelen of om 11u15 ter plaatse, Kerk van 3040 St-Agatha-Rode aan de grote plataan.
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we285)    
 
 
 
Fietstocht vanuit Boom (± 60 km)ZO 28/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitEnkel Oeverleden! Niet-leden kunnen eenmalig deelnemen mits 5 euro ter plaatse te betalen aan de verantwoordelijke.
Marc gidst ons op een mooie fietstocht vanuit Boom richting Schelle - Hemiksen - Kruibeke - Rupelmonde -Steendorp - Temse - Weert - St-Amands - Puurs - Breendonk - Boom.
Er worden twee tussenstops met sanitair en horecabezoek voorzien. Onze eerste stop is in Rupelmonde na ca. 22 km en de tweede stop in Puurs, “Fortcafé” na ca. 43 km.

Nadien kunnen de liefhebbers nog gezellig iets mee gaan eten in restaurant Trattoria Kaai, waar onze vertrek- en aankomstplaats is.

Wil je zeker zijn van je plaats aan tafel, geef Ann een seintje vóór vrijdag 26/05 om 19u!
Gemiddelde snelheid: 19km/u
Bij regen verplaatsen we de fietstocht naar een latere datum, maar een klein buitje kunnen we wel trotseren.
Graag je deelname per sms of telefonisch bevestigen bij Ann: 0488 77 30 01 met vermelding van je naam, telefoon en lidnummer. Zo ben je zeker dat er wordt gewacht op jou.
Indien toch nog belet, geef ons een seintje a.u.b.!
Meebrengen : een fiets in goede staat + reserve binnenband, een drankje, koek en eventueel picknick, je Oeverlidkaart!
Afspraakuur :11u
Afspraakplaats :Restaurant Trattoria Kaai, Kaai 40 in 2850 Boom (parking gelegen naast restaurant Trattoria)
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Marc H - 0498 27 75 13
of :AnnVDB - 0488 77 30 01
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we286)    
 
 
 
Wandeling Kessel (± 11 km)ZO 28/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe wandelen door de Kesselse heide naar het Fort van Kessel. We houden een tussenstop in de Sporthal de Putting. Vervolgens wandelen we door het mooie natuurgebied Hoogbos om daarna terug door de Kesselse Heide langs een andere zijde terug via de Kleine Nete uit te komen aan het Badhuis, waar de mogelijkheid is om nog iets te drinken of te eten.
Meebrengen : degelijke wandelschoenen
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :op de parking van het Badhuis, Emblemsesteenweg 73 te 2560 Kessel
Aanvangsuur :13u45
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Mon V - 0485 54 84 40
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we284)    
 
 
 
Bowling 4 Singles Wommelgem OOK NIET-LEDEN!ZO 28/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe hebben voor jullie een mooie afsluiter voor het weekend gevonden: samen 2 uren gaan bowlen aan een zacht prijsje in Bowling Stones Wommelgem, dé bowling in de Antwerpse regio. Je geniet er samen van Bowlingplezier want Bowling Stones Wommelgem beschikt over maar liefst 20 state-of-the-art bowlingbanen.
Bowlen bij Bowling Stones Wommelgem is genieten. Genieten van hun erg vriendelijke bediening, van de sfeer en de gezelligheid en van het mooie, moderne interieur. Het ideale adres voor een gezonde dosis ontspanning en fun.
Stuur ten laatste zondagmorgen 28/05 om 10u een mailtje naar Nicole (nicole@oever.be) om je deelname te bevestigen en betaal € 6 ter plaatse!
Ook niet-Oeverleden kunnen hiervan genieten.
Inbegrepen in de € 6: 2 uur bowling + huur schoenen.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Bowling Stones, Autolei 113 in 2160 Wommelgem waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur :19u
Bijdrage :€ 6
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :12
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we282)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm PLAN 75 (Chie Hayakawa) 4*** UGC AntwerpenDI 30/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitPLAN 75: hoe een samenleving die zichzelf tot elke prijs gezond wil houden net daardoor terminaal verziekt
In een toekomst die zo nabij is dat je nauwelijks onderscheid ziet met vandaag, neemt Japan drastische maatregelen tegen de vergrijzing. Chie Hayakawa maakt de onmenselijkheid persoonlijk.
Johan Faes, De Standaard 23/05/2023
De overheid moet wel ingrijpen na een golf van haatmisdrijven tegen ouderen die in de ogen van veel jongeren het land belasten: ze houden jobs bezet, wegen op de sociale zekerheid en werken op zowat ieders systeem. Met een nieuw initiatief worden 75-plussers aangemoedigd om voor euthanasie te kiezen.
Op televisie lopen reclamefilmpjes. Er hangen posters uit in gaarkeukens. Is de interesse gewekt, dan bezegelt een premie de deal, 100.000 yen die ze vrij mogen besteden aan een copieus laatste avondmaal of een luxueuze afscheidsreis. Melden ze zich aan voor het ‘groepsplan’, dan hoeven ze daar zelfs geen yen van te besteden aan de uitvaart, want dan wordt hun as na crematie samen begraven met die van anderen. ‘Senioren zijn van nature een­zame mensen’, luidt het in een verkoopspraatje – dankzij de groeps­optie van Plan 75 zijn ze tenminste postuum verzekerd van gezelschap.
Schrijver-regisseur Chie Haya­kawa exploreerde dit idee een eerste keer in 2018, als haar bijdrage aan Jû-nen: ten years Japan, waarin vijf filmmakers elk op hun manier naar de toekomst van hun land keken. Doet denken aan de Netflix-reeks Black mirror, al speelt die doorgaans meer in op technologische inno­vaties en hun impact op de samen­leving. In Plan 75, Hayakawa’s uit­gewerkte versie, zijn het geen robots of ander AI-tuig die een bedreiging vormen. Het zijn de mensen zelf die steeds meer vervreemden van elkaar, aan weerskanten van een generatiekloof.
Tokyo story
Dat is geen nieuw thema. In 1953 schetste Yasujiro Ozu in Tokyo story al meesterlijk die spreidstand tussen (groot)ouders en (klein)kinderen in een maatschappij die zichzelf voorbijsnelt en uitholt. Hij hanteerde die kenmerkende beeldenmix van lege landschappen en levenloze objecten gecontrasteerd met diepmenselijke close-ups. Film die stilstaat bij de tijd, de ruimte en wezens die nooit onbewogen blijven. Drama zonder overdreven sentiment.
Dat is ook de toon die Hayakawa aanhoudt in Plan 75. De systemische euthanasie wordt in de markt gezet als deel van de Japanse opofferingscultuur: ouderen ruimen vrijwillig de baan voor jongeren. Dat is een wettiging die op grote schaal en van veraf misschien werkt, maar door in te zoomen op drie betrokkenen bij het overheidsprogramma – rekruteerder, verpleegkundige en kandidate – vallen de maskers af en zie je unieke individuen op weg naar een massagraf. Vooral Michi, vertolkt door de tachtigjarige topactrice Chieko Baisho, trekt je langzaam mee naar de rand van een samen­leving die zichzelf tot elke prijs gezond wil houden en net daardoor terminaal verziekt.
Van Chie Hayakawa en met Chieko Baisho, Hayato Isomura, Stefanie Arianne
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u10
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we301)    
 
 
 
Sinksenfoor AntwerpenWO 31/05/23
Omschrijving :foto bij activiteitProef van de heerlijke smoutebollen en suikerspinnen, waag je aan spectaculaire attracties. Met 150 attracties is de Sinksenfoor de grootste kermis van ons land, ideaal voor een uitstapje.
Bij slecht weer, wordt de activiteit uitgesteld.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :afspraak aan ingang Oost.
Deze ligt op de Noordersingel zelf en komt uit centraal op het terrein.
Aanvangsuur :19u
Info :Annick F
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=we311)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be