Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Januari 2023pijl r
madiwodovrzazo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten Januari 2023
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Wandeling uitwaaien op de Heide (± 9 km)ZO 01/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitNaar jaarlijkse gewoonte, na de feesten, gaan we uitwaaien in de natuur. We wandelen dit jaar in het Noorden van het Grensparken volgen de wandelingen, muis, uil en fuut, door Kortenhoeff en langs het Kleine Meer.
De wandeling brengt ons langs bossen, heide en vennen, waar we kunnen genieten van de weidse vergezichten.
Na de wandeling kunnen we nog iets eten en/of drinken in de taverne/restaurant van Familyland.
Zorg voor warme kledij en gemakkelijke wandelschoenen.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Familyland (recreatiepark)
Groene Papegaai 19
4631 RX Hoogerheide (Nederland)
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa011)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Living (Oliver Hermanus) 4**** UGC AntwerpenDI 03/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitEen film als defibrillator voor het leven
In het Londen van de jaren vijftig breekt een terminaal zieke ambtenaar nog op de valreep met de sleur en onverschilligheid. De Engelse klasbak Bill Nighy schittert met zijn ingetogen en doorleefde vertolking.
Ruben Aerts, DI 27/12/2022 in De Standaard
‘Hou je stapels hoog’, krijgt nieuwkomer Peter Wakeling op kantoor ­toegefluisterd. ‘Anders denken ze dat je niets belangrijks te doen hebt.’
Op de afdeling Ruimtelijke ­ordening in het Londen van de jaren 50 verzetten de ambtenaren geen werk. Ze verleggen het, van de ene papierhoop naar de andere. Formulieren en aanvragen stapelen zich op en dat is ­helemaal hoe ze het willen. Komt een andere afdeling met een document aanzetten dat zij horen te verwerken, dan klinkt er eerst nog protest, waarna het op zo’n stapel belandt. ‘Voor­lopig zullen we het hier houden’, volgt er dan. ‘Het zal niemand kwaad berokkenen.’
Het is de vaste dooddoener van Williams, de minzame grijsaard die Bill Nighy neerzet. Voor de acteur – het archetype van de Engelsman – is het de rol van zijn carrière. Wat een masterclass in ingetogen en tegelijk doorleefd acteren. Dat hij al maar zijn smoking naar de ­stomerij brengt.

Leven in slaapstand
Williams leidt de afdeling als de belichaming van plichtsbesef en correct handelen. Hij werkt en leeft binnen de lijntjes. Maar achter dat onberispelijke voor­komen schuilt een man in slaapstand. Ergens onderweg is hij ­alle passie en levenslust kwijt­geraakt. En ook het besef dat wat hij doet, zomaar een verschil kan betekenen in iemands leven. Hij moet eerst zijn doodsvonnis krijgen om dat in te zien.

Wat een juweel is Living, gloedvol en ontwapenend. De film doet je het leven weer met twee handen vastgrijpen en koesteren.

Remake
Het narratief is weliswaar niet nieuw. Living is een remake van Ikiru, de klassieker uit 1952 van de Japanse cineast Akira Kurosawa. De film neemt het verloop van het origineel behoorlijk trouw over, hoewel het verhaal zich nu afspeelt in Londen en niet in Tokio. Wel bleef de periode behouden. De remake laat zien hoe universeel de thematiek is en hoe die de tijdgeest en ­culturele verschillen overstijgt.
Met de dood voor ogen gaat Williams plots weer beseffen hoe bijzonder het leven kan zijn. Dat kun je weleens vergeten als je dag na dag keurig in de pas loopt. Dan durft de routine het over te nemen, dan vergeet je te kijken en luisteren, te proeven en genieten. Tot je op den duur vergeet te leven.
Living is een wake-upcall voor iedereen die er een kan gebruiken. Het scenario is een adaptatie van de hand van Kazuo Ishiguro, de Brits-Japanse schrijver van het verfilmde The remains of the day. Als uitvoerend producent is hij ook de gangmaker achter de film. De Zuid-Afrikaan Oliver Hermanus tekende voor de regie. Met zijn debuut Shirley Adams maakte hij in 2009 indruk, en recenter ook met Moffie. Het is de eerste film die hij buiten zijn thuisland situeert.

Breek uit jezelf
Ontroerend mooi is de chemie tussen Nighy en Aimee Lou Wood, de jonge Engelse actrice die bekend is van de Netflix-reeks Sex education. Zij is Miss Harris, iemand met een aan­stekelijke joie de vivre. Zonder dat ze het in de gaten heeft, laat ze die ouwe sok opnieuw verliefd worden op het leven.
Achter de soberheid en klassieke façade van de film schuilt een vitale boodschap. Living is een ingetogen krachttoer die geen moment doet wat je vreest, en dat is ondraaglijk gaan kleven. ‘Breek verveling en sleur, zet je eigen ouwe ik aan de deur’, zong Wim De Craene in 1988 in ‘Breek uit jezelf’. Dat nummer kon zo op de soundtrack van dit pleidooi voor het volle leven. Meer defibrillator kan cinema niet zijn.
Van Oliver Hermanus en met Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Tom Burke
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u25
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u45
Info :Ben VdP - 0470 90 24 73
of :Luc F - 0484 98 38 37
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa032)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 06/01/23
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa062)    
 
 
 
Nieuwjaarsconcert Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen OOK NIET-LEDEN!VR 06/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitWat zou Nieuwjaar zijn zonder een nieuwjaarsconcert? Voor een glamoureuze start van 2023 moet u alleszins bij Antwerp Symphony zijn! De Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe zet het jaar feestelijk in met het warme en romantische Concertino van Weber, en de spectaculaire Rigolettovariaties van Bassi beloven vuurwerk. Ook het omringende repertoire knipoogt naar de Italiaanse opera, waarna de jaarlijkse portie Weense walsen u in een vlotte driekwartsmaat doorheen de Oostenrijkse hoofdstad doet dansen.
De Portugese dirigent Nuno Coelho studeerde viool in Klagenfurt en Brussel en orkestdirectie aan de Zürcher Hochschule der Künste bij Johannes Schlaefli. Hij deelde het podium met indrukwekkende orkesten zoals het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Los Angeles Philharmonic, het Orquesta Sinfónica de Barcelona, het Orchestre National de Lille, de Dresdner Philharmonie en de Symphoniker Hamburg.
De Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe, BBC New Generation Artist van 2015 tot 2017 en laureate van de Borletti Buitoni Trust Award in 2018, is bekend om haar uitvoeringen op zowel moderne als historische klarinet. Ze wordt beschouwd als één van de meest boeiende en originele klarinettisten van haar generatie.
Nuno Coelho dirigent
Annelien Van Wauwe klarinet
Nicolai Die lustigen Weiber von Windsor (ouverture)
Weber Concertino voor klarinet en orkest
Verdi Macbeth (balletmuziek)
Bassi Fantasia da concerto Rigoletto
StraussJr. Ritter Pazman: csardas
Strauss Jr. Tick-Tack Polka
Strauss Die Libelle
Strauss Jr. An der schönen blauen Donau, opus 314
We hebben uitstekende plaatsen!
De normale prijs van een ticket is € 57,60.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :aan de inkom van de Koningin Elisabethzaal, Astridplein 16 te 2018 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 45,60 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa061)    
 
 
 
Tentoonstelling Picasso & Abstraction BrusselZA 07/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitIn nauwe samenwerking met het Musée national Picasso-Paris, wijden de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België een unieke tentoonstelling aan Pablo Picasso (1881-1973). De twee instellingen ontcijferen een nooit eerder onderzocht thema: voor de allereerste keer zal Picasso’s relatie met de abstracte kunst worden belicht aan de hand van meer dan honderdveertig uitzonderlijke werken.
De tentoonstelling behandelt de grote etappes die de link leggen tussen Picasso’s werk en de abstracte kunstgeschiedenis. Zij toont de eerste kubistische experimenten van 1907, uitgevoerd in de marge van Les Demoiselles d'Avignon, tot zijn latere werk op de grens van de action painting. Deze verrassende relatie, die bestaat uit kleine stappen vooruit, terugtrekken en achteruit, komt aan bod in het subtiele chronologische en thematische verloop van de tentoonstelling. Deze onthult de slingerbeweging van de kunstenaar tussen het abstracte en het figuratieve door de decennia heen.
Het kunstenaarsatelier vormt een ander belangrijk thema in de tentoonstelling. Dit laboratorium van vormen toont het creatieproces van Picasso aan de hand van verschillende reeksen tekeningen en prenten. Het atelier, dat zowel een plaats van creatie als een decor voor het werk is, is ook de ruimte waar de verbeelding van de schilder tot uiting komt en belicht de ambiguïteit tussen realiteit en fictie.
De toeschouwer wordt niet alleen uitgenodigd om de buitengewone creativiteit van Pablo Picasso en zijn vermogen om zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden te waarderen, maar ook om via zijn werk te meten hoe impulsen naar het onbekende een uitstekend middel blijven om zichzelf beter te leren kennen en om zich te bevrijden van beperkende etiketten.
We bezoeken deze toptentoonstelling met een gids wat zeker een meerwaarde betekent!
De prijs van € 19 omvat: het inkomticket en de bijdrage voor de gids.
De Museumpass is hier niet geldig bij een gegidste rondleiding.
Na de tentoonstelling gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de inkom van het Museum voor Schone Kunsten, Regentschapsstraat 3 in 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Je kan voordelig met de trein naar Brussel Centraal met het Winter Promo Ticket of het Weekendticket: je betaalt dan € 8,80 H/T. Als 65+ betaal je € 7,20 H/T. Vanuit Brussel Centraal is het nog 10' wandelen. Koop best je treinticket op voorhand!
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 19 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa071)    
 
 
 
Bowling + snacks Ekeren OOK NIET-LEDEN!ZO 08/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe starten de bowling terug op met een eerste afspraak op zondag 8 januari in Bowlingplanet in Ekeren.
In 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur :10u40
Afspraakplaats :aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur :11u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :12
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa082)    
 
 
 
Tentoonstelling Shin Hanga Brussel OOK NIET-LEDEN!ZO 08/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe tentoonstelling Shin hanga brengt zo’n 220 prenten uit twee Nederlandse privéverzamelingen, naast schetsen, proefdrukken en prenten uit de verzameling van de kleinzoon van uitgever Watanabe. Deze bruiklenen worden vervolledigd door een selectie Shin hanga prenten uit de rijke verzameling van het Museum Kunst & Geschiedenis.
Shin hanga (letterlijk vertaald : ‘nieuwe prentkunst’) is een vernieuwingsbeweging van de Japanse traditionele prentkunst (ukiyo-e) in het begin van de 20ste eeuw. Uitgever Watanabe Shōzaburō (1885-1962) stelde vast dat de productie van houtsneden achteruit ging door de concurrentie van nieuwe, geïmporteerde technieken zoals de fotografie of de lithografie. Hij werd de grootste promotor van de beweging. Hij omringde zich met kunstenaars wier ontwerpen hij produceerde met de traditionele houtdruktechnieken. Hoewel de meeste klassieke thema’s aan bod komen, zoals landschappen, mooie vrouwen (bijin), kabuki-acteurs en bloem- en vogeltekeningen, weerspiegelen de Shin hanga-prenten ook de modernisering van Japan en vertolken ze een nieuwe esthetiek, die gepaard gaat met een uiterst verzorgde productie.
Kunstenaars: Kawase Hasui, Itō Shinsui, Ohara Koson, Kasamatsu Shirō, Komura Settai, …
De tentoonstelling is een logisch vervolg op de grote Ukiyo-e tentoonstelling van 2016-2017 en pikt chronologisch de draad op waar de vorige tentoonstelling eindigde.

We bezoeken deze toptentoonstelling met een gids wat zeker een meerwaarde betekent!
De prijs van € 12 omvat: de bijdrage voor de gids.
De Museumpass is hier geldig bij een gegidste rondleiding. Heb je geen Museumpass dan schrijf je € 28 over voor bijdrage gids + inkomticket.
Na de tentoonstelling gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de inkom van het Museum voor Kunst & Geschiedenis, Jubelpark 10 in 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Je kan voordelig met de trein naar Brussel-Schuman met het Weekendticket: je betaalt dan € 8,80 H/T. Als 65+ betaal je € 7,20 H/T. Vanuit Brussel-Schuman is het nog 10' wandelen. Koop best je treinticket op voorhand!
Carpooling vanuit Oud Berchem Kerk is ook mogelijk. Vertrek daar is om 12u30.
Laat uiterlijk tegen DO 05/01 aan Nicole (nicole@oever.be of 0475 59 56 11) weten of je als passagier of als chauffeur naar Oud Berchem Kerk komt.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa081)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm The Banshees of Inisherin (Martin McDonagh) 5***** UGC AntwerpenDI 10/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitHet zou zomaar eens kunnen dat we met ‘The Banshees of Inisherin’ nú al de beste film van het jaar hebben gezien Erik Stockman voor Humo, 04 01 2023)
We trekken erop uit: 'The Banshees of Inisherin' voert ons mee naar één van de tientallen eilandjes rond de Ierse kust, waar de zon als een gouden schijf boven schitterende baaien en onstuimige stranden in het zilverblauwe zwerk hangt en waar machtige regenbogen uit de glinsterende zee groeien. Wanneer op zondag de klokken luiden, verlaten de eilandbewoners hun spartaans bemeubelde houten huizen - we zitten in het jaar 1923 - en bewegen ze zich te voet of per huifkar naar het in het ruige landschap ingenestelde kerkje, langs een eindeloos netwerk van rotsachtige stapelmuurtjes die de velden het aanschijn geven van een surrealistisch labyrint.
We stonden bij het zien van al die betoverende schoonheid al op het punt om een trip te boeken naar het eiland waar de film werd opgenomen, maar dat was natuurlijk buiten regisseur en scenarist Martin McDonagh gerekend: hij laat in 'The Banshees of Inisherin' meesterlijk zien dat die ogenschijnlijk bucolische Ierse landschappen in realiteit zijn vergeven van dreiging, agressie en stille wanhoop. Aan de overkant van de baai weerklinken nu en dan geweerschoten en ontploffingen: de droeve geluidsband van de zoveelste Ierse burgeroorlog. 'Veel geluk, wat het ook is waar jullie voor vechten,' zucht een dorper terwijl hij naar de rookpluimpjes boven de kliffen staat te turen.
Maar de demonen van de wanhoop en de vertwijfeling slaan ook toe op het eilandje zélf. Wanneer Pádraic (Colin Farrell) aan zijn drinkebroer Colm (Brendan Gleeson) vraagt waarom die laatste niet langer met hem wil praten, antwoordt Colm doodleuk dat hij zijn buik vol heeft van hun vriendschap: 'I just don't like ya no more.' Voor de daaropvolgende uitdrukking op het gelaat van Pádraic werd het woord 'verbouwereerd' uitgevonden: nou, dát antwoord had-ie even niet zien aankomen! Niemand op het eiland begrijpt een snars van Colms radicale beslissing om zijn band met Pádraic te verbreken: niet Pádraic, niet zijn zus Siobhán (Kerry Condon), en niet de uitbater van de lokale pub - een man die op het schap altijd flesjes Guinness klaar heeft staan en die geen reuring maakt over het innen van de rekening. Alleen de stokoude feeks die zich als een geestesverschijning in het landschap ophoudt, lijkt te beseffen dat zich boven het eiland stikdonkere wolken samentrekken: haar waarschuwingen vormen een voorafschaduwing van de vreselijke escalatie die zich in de tweede helft van de film onvermijdelijk zal voltrekken.
Intussen weerklinken op de soundtrack nu en dan liederen van Carl Orff en Johannes Brahms: hypnotiserende Duitse klaagzangen die even mooi bij het ongetemde Ierse landschap passen als het geratel van de huifkarren. De truien die de hoofdacteurs dragen, zo lazen wij ergens, werden één voor één met de hand genaaid en gestikt door een bejaarde kleermaker: het is maar een futiel detail, maar het zegt veel over de immense liefde, het grote gevoel voor authenticiteit en de meticuleuze zorg die de makers in 'The Banshees of Inisherin’ hebben gelegd.
En dan die acteurs! Gleeson geeft grandioos gestalte aan Colm, de koppige violist die, om redenen die alleen hemzelf gekend zijn, heeft beslist dat hij vanaf nu met rust wil worden gelaten. Gleesons Grote Moment zit ergens in de tweede helft, wanneer hij in de pub met felle, opzwepende bewegingen enkele wild musicerende collega-violisten zit aan te vuren: een schitterende scène die er weleens op zou kunnen wijzen dat Colm ze niet meer allemaal op een rijtje heeft. De even grootse Farrell van zijn kant bewijst wederom dat hij eigenlijk op zijn best is wanneer hij in het vel mag kruipen van een schaapachtig kijkende simpele geest die niet begrijpt welk onheil hem overkomt. Maar dit is bovenal een nieuwe triomf voor de man die de onvergetelijke personages en de fantastische dialogen heeft bedacht, Martin McDonagh.
McDonaghs langspeelfilmdebuut 'In Bruges', ook al met het prachtige duo Gleeson/Farrell, staat in onze ziel gebrand als een droefgeestige tragikomedie over twee huurmoordenaars die in het historische centrum van Brugge - dat in de film de donkere allure krijgt van een soort voorgeborchte - hun lot komen afwachten. Zijn 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' ontving in 2017 volledig terecht zeven fonkelende Oscarnominaties. En in 'The Banshees of Inisherin' toont hij zich eens te meer een ware grootmeester in het scheppen van een weemoedige atmosfeer waardoorheen hilarische strepen zwarte humor priemen; zo zwart als de Guinness waarvan Colm en Pádraic zitten te nippen.
We laten het aan u om de diepere betekenissen van het verhaal te vatten, maar uit zijn nieuwe film spreekt wat ons betreft niet alleen een groot melancholisch verlangen naar onschuldiger tijden, maar ook het tragische besef dat de dingen nooit meer zullen worden zoals vroeger. Zo stevig als die stapelmuurtjes in het Ierse landschap staan, zo lijkt McDonagh te willen zeggen, zo wankel zijn de fundamenten van onze menselijke samenleving.
'The Banshees of Inisherin': mooier dan een glooiend veld vol veldbloemen, droever dan een Ierse traditional, poëtischer dan een schip dat in de verte langzaam achter de horizon verdwijnt, sterker dan een Irish Coffee.
2023 is nog maar net begonnen, en het zou zomaar eens even kunnen dat we nú al de beste film van het jaar hebben gezien.
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u25
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u45
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa101)    
 
 
 
Sauna Espace, KalmthoutDO 12/01/23
Omschrijving :We relaxen in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Roger met het uur dat je er zal zijn (sms of WhatsApp), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveer je saunabeurt via www.sauna-espace.be.
Voor een saunabezoek betaal je slechts € 17 inkom i.p.v. € 27.
Je saunaticket(s) kan je ter plaatse kopen bij Roger aan € 17.
Je kan ook saunatickets aan € 17 bestellen via Pieter, pieter@oever.be. Na je overschrijving voor saunatickets op de Oeverrekening BE07 7310 3573 4266, worden ze naar jou opgestuurd en kan je naar de sauna gaan zonder het Oevergezelschap.
Aanvangsuur :vanaf 16u
Afspraakplaats : Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Geef je naam op aan de receptie, zeg dat je van Oever bent en je vindt erna Roger in de sauna. Betaal je saunabeurt aan Roger.
Meebrengen :Badjas, badhanddoek(en), slippers, eventueel douchegel en shampoo.
Info :Roger VS - 0496 28 81 57
Wegwijzer :Sauna Espace, Kalmthout
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa121)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 13/01/23
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa132)    
 
 
 
Avondje gezelschapsspelen LierVR 13/01/23
Omschrijving :Omdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen :minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats :Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur :19u, aanvang 19u15
Info :Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of
Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa131)    
 
 
 
Wandelen rond Waasmunster (20 km)ZO 15/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe maken een wandeling in drie lussen, de Roosenbergroute bestaat uit twee lussen (6 en 7 km).
We ontdekken het landschap langs de Durme waar meersen, bossen en heide elkaar afwisselen.
Historische trage wegen, een oude spoorwegbedding en verschillende kastelen en abdijen maken deel uit van deze gevarieerde wandeling.
De Oude Durmeroute (7 km), een rivierarm die van de rest van de Durme werd afgesloten, groeide uit tot een gebied met fenomenaal natuurschoon.
Meebrengen : wandelschoenen, hapje, drankje voor onderweg en Oeverlidkaart
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :Kerkplein 4 in 9250 Waasmunster of op de parking van supermarkt Smatch
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Nele Peeters - 0475 33 61 07
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa152)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Tár (Todd Field) 4**** CARTOON'S AntwerpenDI 17/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitLydia Tár is een vrouw op het toppunt van haar kunnen. Als eerste vrouwelijke dirigente van een Duits symfonisch orkest staat ze op het punt een nieuw boek te publiceren en bereidt ze zich voor om eindelijk de vijfde Symfonie van Mahler te brengen. Tot ze plots van misbruik wordt beschuldigd en de eerste barsten in haar perfecte plaatje verschijnen. Zakt het zorgvuldig geconstrueerde kaartenhuisje in elkaar? Of weet Tár, gespeeld door de magnetische Cate Blanchett, alsnog de juiste mensen in haar omgeving te manipuleren en haar onmiskenbare talent in te zetten om haar eigen hachje te redden? De secure regie van Todd Field doet je als kijker mee dansen op het slappe koord van de moraliteit en machtsposities binnen de wereld van de klassieke muziek.
Van Todd Field en met Cate Blanchett
In De Standaard van 04/01: 'Ga kijken, want Todd Field is geen veelfilmer. Maar met zijn derde film in meer dan twintig jaar tijd (Little children, In the bedroom) bewijst hij zich de meester van de geslepen karakterstudie. Tár is provocatief en indringend. Ook en vooral is het helemaal de film van La Blanchett.'
Bij de Golden Globe Awards 2023 won Cate Blanchett de prijs van de Beste actrice in een dramafilm.
Afspraakuur :19u25
Afspraakplaats :aan de kassa van Cartoon's, Kaasstraat 4-6 Antwerpen.
Wegwijzer : door het feit dat de Cartoon’s gelegen is aan de Kaasstraat nabij het Stadhuis en de Grote Markt, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Je kan parkeren langs de kaaien.
Aanvangsuur :19u45
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :Cartoon's Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa171)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 20/01/23
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa201)    
 
 
 
Samenkomst Fietsvakantie Italië: Puglia In de hak van de laars van VR 07/07 tot VR 14/07 (of ZO 16/07/23)VR 20/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitOm 20u komen alle deelnemers van de Fietsvakantie Italië: Puglia In de hak van de laars van VR 07/07 tot VR 14/07 (of ZO 16/07/23) samen voor praktische afspraken en om met elkaar kennis te maken. Dus wel belangrijk dat je er bent! Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan Mieke V - 03 455 11 32 - 0483 58 50 84 - mieke.vivijs@telenet.be.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u
Info :Mieke V - 03 455 11 32 - 0483 58 50 84
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa202)    
 
 
 
Bezoek met gids aan De Koninklijke Manufactuur De Wit MechelenZA 21/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe Koninklijke Manufactuur De Wit, opgericht in 1889, is wereldleider op het vlak van conservatie en restauratie van oude wandtapijten voor musea. Daarnaast heeft het bedrijf een leidende positie in de markt van antieke wandtapijten zowel wat handel met musea als met particulieren betreft. Vandaag leidt de vijfde generatie een team van een twintigtal wevers, restauratoren, experten en handelaars in wandtapijten, allen gedreven door uitmuntendheid in de kunst die zo eigen is aan de regio.
De grootste musea zoals het Louvre in Parijs, het Victoria & Albert in Londen, het Rijksmuseum in Amsterdam, het Mobilier national-Manufacture des Gobelins in Parijs, het Art Institute of Chicago, het Cleveland Museum of Art en tal van andere belangrijke musea behoren tot de klantenkring van de Manufactuur De Wit.
De Manufactuur is gevestigd in de Refuge van de abdij van Tongerlo (1484) waar zij een collectie wandtapijten presenteert van het begin van de 15e eeuw tot heden. De ateliers, tentoonstellingsruimten en het gebouw, beschermd erfgoed, zijn opengesteld voor rondleidingen aan het publiek.
De Koninklijke Manufactuur De Wit staat ook bekend om de organisatie van succesvolle internationale wandtapijttentoonstellingen zoals “Gouden Weefsels” in samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam en het Bayerisches Nationalmuseum in München (90.000 bezoekers) en "Los Honores", in samenwerking met het Patrimonio Nacional in Spanje (93.000 bezoekers).
De Koninklijke Manufactuur De Wit, met haar wevers, restauratoren, experts en wandtapijthandelaars, is vandaag de erfgenaam van de Vlaamse wandtapijttraditie.
De rondleiding duurt 1u30.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :in de tuin van de Manufactuur. Ingang via de Schoutetstraat 7 in 2800 Mechelen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Kom je met de auto? Hou rekening met de wekelijkse zaterdagmarkt. De markt gaat door in de Mechelse binnenstad en concentreert zich rond de centraal gelegen Grote Markt.
Je kan ook voor € 5,40 (Antwerpen - Mechelen, H/T, weekendtarief!) met de trein komen en afstappen in het treinstation van Mechelen. Van daaruit is het, via de Bruul, nog 22 minuutjes stappen naar de Schoutetstraat in de omgeving van de Sint-Romboutstoren!)
Aanvangsuur :13u30
Reservatie :€ 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa212)    
 
 
 
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 21/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe vorige party's in DIXIES kenden een groot succes en iedereen was super enthousiast!
Vanavond staat DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 22u
Einde : 4u
Afspraakplaats :DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur :vanaf 22u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Dixies
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa211)    
 
 
 
Wandelen rond Sint-Amands (16 km of 20 km)ZO 22/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe maken een mooie winterwandeling rond Sint-Amands, flirtend met de Schelde stappen we naar Branst om te genieten van de Branstse heuvels.
Het graafschap is het bos aan het kasteel van Marnix Van Sint-Aldegonde in Bornem, alsook ligt het Nonnenbos op ons parcours.
Meebrengen : wandelschoenen, hapje, drankje voor onderweg en Oeverlidkaart
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :GC De Nestel, Buisstraat 19c, 2890 Sint-Amands, waar Nele iedereen opwacht in de zaal
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Nele Peeters - 0475 33 61 07
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa222)    
 
 
 
Wandelen rond de E10-plas vanuit Maria-ter-Heide (Brasschaat) (± 10 km)ZO 22/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitOoit uitgegraven voor de aanleg van de E10-19, nu een prachtig natuurgebied. We wandelen rond de beide plassen en genieten van het uitzicht en de talrijke watervogels.
Onderweg kunnen we ons verwarmen in de taverne van de Schotense Waterski Klub, mooi gelegen aan de grote plas.
Na de wandeling zoeken we nog een gelegenheid in het centrum.
Meenemen: aangepast schoeisel en Oeverlidkaart!
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :aan de kerk van Maria-ter-Heide, Bredabaan 1047 in 2930 Brasschaat
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa223)    
 
 
 
Expo 'Royals & Trains' in Train World Schaarbeek OOK NIET-LEDEN!ZO 22/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitOntdek de koninklijke treinen in al hun glorie.

Ontdek tijdens deze expo meer over de unieke band die de Belgische koninklijke familie verenigt met de spoorwegwereld.
Herbeleef de pracht van de koninklijke reizen aan de hand van exclusieve foto's, objecten, historische documenten uit de collecties van Trainworld en die van het Koninklijk Paleis, evenals Talking Heads.
Als kers op de taart stellen Train World en het museum van NMBS voor de eerste maal vijf koninklijke rijtuigen in al hun glorie samen tentoon in Train World.
Een unieke kans om de koninklijke treinen te ontdekken!
Van de aanleg van de eerste spoorweglijn in 1835 tot op vandaag heeft het Belgische koningshuis steeds de ontwikkeling van de spoorwegen in België en Europa gesteund. Leopold I, het eerste staatshoofd ter wereld dat zich met de trein verplaatste, stelde alles in het werk om België te voorzien van een spoorwegnet dat bijgedragen heeft in de economische ontwikkeling van België in de 19e eeuw en later.
Deze betrokkenheid is vandaag even groot onder het bewind van koning Filip. Dat is de reden waarom Train World en NMBS hebben beslist om een tijdelijke tentoonstelling te wijden aan, en een boek uit te geven over de boeiende geschiedenis van de band tussen onze Monarchie en de trein.
Deze tentoonstelling toont zeldzame documenten van de eerste trein van Leopold I en andere koninklijke rijtuigen die niet langer bestaan, bouwplannen, thee- en eetserviezen van Albert I en Leopold III, objecten van de personeelsleden van de koninklijke konvooien, en items uit de reisgarderobe van koningin Astrid.
Daarnaast brengt de expo ook het leven in beeld aan boord van deze prachtige treinen.

De tentoonstelling is opgebouwd rond 6 hoofdthema's:
1. Koninklijke treinen
2. Inhuldigingen
3. De stations en koninklijke salons
4. Koninklijke huwelijken en begrafenissen
5. Treintjes voor prinsjes
6. Internationale reizen en staatsbezoeken
De vijf koninklijke rijtuigen die voor het eerst in Train World tentoon zullen staan, en die het hoogtepunt van de expo zijn:
◆ De koninklijke Berline, 1901
◆ Het restauratie-/conferentierijtuig, 1905
◆ Het salon-/restauratierijtuig, 1912
◆ Het salonrijtuig, 1939
◆ Het eetzaalrijtuig, 1939
Om deze waardevolle historische rijtuigen te beschermen, kunnen bezoekers ze van buitenaf bewonderen, maar niet van binnenin.
Een unieke tentoonstelling die je in geen geval mag missen!
De prijs omvat: gids en inkomticket. Een museumpass is niet geldig voor groepen.
De rondleiding duurt ongeveer 2 uur.

Je kan voordelig en gemakkelijk reizen met de trein: € 8,80 H/T voor een Weekend Ticket. Als 65+ betaal je € 7,20 H/T.
Vanuit Antwerpen Centraal vertrekt er op spoor 24 om 13u45 een rechtstreekse trein naar Schaarbeek met aankomt om 14u40. Vanuit Berchem vertrekt er op spoor 9 om 13u50 een rechtstreekse trein naar Schaarbeek met aankomst om 14u40.
Voor de terugreis naar Antwerpen Centraal of Berchem, zijn er telkens 2 treinen per uur. De treinen die telkens 21 minuten na het uur vertrekken, rijden rechtstreeks naar Antwerpen Centraal of Berchem.
Afspraakuur :14u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Train World, Prinses Elisabethplein 5 te 1030 Schaarbeek waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
De ingang van het museum bevindt zich in het voormalige stationsgebouw van Schaarbeek.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 19 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa221)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Alcarràs (Carla Simón) 4**** UGC AntwerpenDI 24/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitOndanks een mondelinge overeenkomst die nog van de Spaanse Burgeroorlog dateert, komt er dra een eind aan de perzikenteelt van de Catalaanse familie Solé. De nieuwe eigenaar wil zonnepanelen waar nu de fruitbomen staan. De zomer van de laatste oogst is er een om nooit te vergeten. Omdat deze keer iedereen mee moet plukken, van kind tot grootvader. Maar ook omdat het doodsvonnis de anders zo hechte familie in twee splijt.
De thematiek van Alcarràs is droevig, actueel en politiek: kleinschalige familielandbouw is niet of amper rendabel. Met de kleine boerderijen verdwijnt ook een eeuwenoude manier van leven. Maar de Catalaanse regisseuse Carla Simón, nicht van perziktelers in het Alcarràs van de titel, won er de Gouden Beer bovenal mee door het kleine verhaal in geuren en kleuren te vertellen.
Simón maakt van de volledige familie het hoofdpersonage en geeft haast ieders intimiteit, bezorgdheden en blik op de wereld mee. Van de grootvader die in zijn eer en waardigheid gekrenkt is en nog hoopt te kunnen onderhandelen met een mand versgeplukte vijgen tot het wilde kind dat plots geen autowrak meer heeft om in te spelen, evenmin als neefjes om mee te ravotten en de boer die zijn rug kapot werkt en woest van hot naar her loopt. Simón vertelt hun verhalen sappiger, warmer en smakelijker dan een rijpe perzik die de hele dag in de blakende zon heeft gehangen. En met een wolkje weemoed.
Ze bereikt zo een authenticiteit waar zelfs de broers Dardenne hun pet voor afnemen, met voortreffelijke vertolkingen van niet-professionele acteurs en een camera die de schoonheid van de omgeving, het fruit en de manier van leven eerder terloops registreert dan opzoekt.
Alcarràs is de zwanenzang van een boerenfamilie, een moderne boerenfilm. Maar de familie wordt met zoveel finesse, warmte en inlevingsvermogen geschetst dat je ook moet denken aan de humanistische parels van de Japanse Hirokazu Kore-eda. Niet slecht voor een tweede film.
Van Carla Simón en met Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Xenia Roset
Knack Focus 18/01/23

Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa241)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 27/01/23
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa271)    
 
 
 
Anatole van Compagnie Marius in CC De Kern, WilrijkVR 27/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe Weense arts en auteur Arthur Schnitzler schreef Anatol in 1893 als zijn eerste toneelstuk. Het is een verzameling van zeven korte eenakters waarvan Compagnie Marius er vijf bewerkte tot een vinnige voorstelling. De verschillende aktes lopen vlot in elkaar over.
Anatole (gespeeld door Kris Van Trier) houdt er als levensgenieter verschillende minnaressen op na. Zelf neemt hij trouw zijn niet zo serieus, maar hij is wel beducht voor de ontrouw van zijn vrouwen. Die zorgen deelt hij mee aan zijn beste vriend Max (gespeeld door Herwig Ilegems) die wat meer met beide voeten op de grond blijft.
Mannen weten het als ze een scheve schaats rijden. Maar vrouwen bedriegen mannen net zo goed. Alleen… zijn ze er zich niet zo van bewust, meent Anatole. Achter een masker van wispelturigheid en nonchalance verbergt hij twijfels en jaloezie. De affaires volgen mekaar in snel tempo op, maar zijn onrust blijft. Een beetje zoals Don Juan, lijkt Anatole nooit echt gelukkig te zijn, omdat al zijn relaties uiteindelijk mislukken.
Het duo Van Trier-Ilegems steelt de show als de onafscheidelijke Anatole en Max. Evelien Bosmans schittert in haar subtiele invulling van de verschillende vrouwenrollen, Cora, Gabriele, Bianca, Annie en Ilona.
Een lichtvoetige en grappige voorstelling over de misverstanden tussen mannen en vrouwen.
Na de voorstelling drinken we samen nog iets in de foyer!
PS: CC De Kern is helemaal uitverkocht!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :aan de kassa van CC De Kern, Kern 18 te 2610 Wilrijk
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa272)    
 
 
 
Wandeling Konijnenberg /Ter Duinen Bouwel (1O km)ZA 28/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe Konijnenberg is een nog vrij ongerept stuifduincomplex met grote niveauverschillen op een kleine
oppervlakte. Deze locatie is een belangrijk relict van de eens zo talrijke stuifduinen langsheen de Grote en Kleine Nete.
We wandelen aan een rustig tempo om optimaal te kunnen genieten van deze mooie streek.
Als je wil deelnemen aan deze wandeling stuur dan een sms'je naar Eddy VR.
Bij zware regenval gaat deze wandeling niet door.
Meebrengen : eventueel een hapje en drankje voor onderweg. Goede wandelschoenen en een regenjasje.
Afspraakuur :13u
Afspraakplaats :op de parking van de sporthal De Molen, Molendreef 8, 2288 Bouwel
Aanvangsuur :13u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :EddyVR - 0495 69 03 77
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa282)    
 
 
 
Theater Het Gezin van Paemel (SKaGeN) Lier OOK NIET-LEDEN!ZA 28/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitWirken moet ne mensch en ni lieglupe. Akkerdjie.
Herontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk, met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. En onderdrukking door de 1% leidt tot verhitte strijd: ‘Het gezin Van Paemel’ in een wereld in verandering, toen -1903- en nu.
Valentijn Dhaenens reisde de afgelopen 12 jaar voor SKaGeN de wereld rond met de succesmonologen ‘DegrotemonD’, ‘DeKleineOorlog’ en ‘Onbezongen’. In ‘DeKleineOorlog’ ontdubbelt Dhaenens zich via schermen en gaat hij in dialoog met zijn 7 alter-ego’s.
In ‘Het gezin Van Paemel’ gaat Dhaenens hierin nog een stapje verder. In elk van de vier bedrijven speelt hij een ander cruciaal personage live. De talrijke antagonisten, ook vertolkt door Dhaenens, zijn digitaal aanwezig.
Voor wie er nog aan twijfelde, ‘Het gezin Van Paemel’ is géén monoloog, maar een proeve van creativiteit en bravoure. Daarnaast levert Dhaenens doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden. Hij voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat tevens het erfgoed van Vlaanderen is.
Spel en concept: Valentijn Dhaenens
Tekst: Cyriel Buysse

Bij je ticket is een drankje inbegrepen!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :aan de kassa van CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3 in 2500 Lier waar Pieter en Nicole jullie verwelkomen.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa281)    
 
 
 
Wandeling in en rond Aarschot (18km)ZO 29/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitVanuit de parking wandelen we over de markt en door het centrum om naar de Aurelianustoren, in de volksmond de Orleanstoren, te gaan. Dit is een overblijfsel van de eerste omwalling van Aarschot en was ook het hoogste en meest strategische punt van de Omwalling. Aangepaste schoenen zijn aangeraden. We zijn in het Hageland en daar is het wel eens hellend en vele holle wegen. In speelhoven houden we onze eerste stop en daar kunnen we onze picknick nuttigen. Van daar uit gaan we via Bergvijver en enkele wandelpaden naar de drukke R25. Deze steken we over en trekken het bos in met het prachtige ’s Hertogenheide en het Kloesebos. We wandelen rond Gelrode maar houden halt bij Moedermeule. Het laatste stuk gaat over de Eikelberg, een prachtig lang uitgestrekt bos. Om af te sluiten gaan we nog langs het begijnhof en het stadspark en komen terug op de markt.
Bij slecht weer wordt de wandeling uitgesteld!
Meebrengen : hapje en drank voor onderweg, 2 stops voorzien, stevige wandelschoenen, goed humeur en Oeverlidkaart!
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :Parking Demervallei, 3200 Aarschot aan de brug om naar de markt te gaan. Dit is op 1km van het station.
Hou er rekening mee als je je parkeert dat er een betalend en een gratis gedeelte is.
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :FrankVG - 0484 49 31 72
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa291)    
 
 
 
Wandeling Lint - Hove (12 km)ZO 29/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe maken een wandeling door enkele Lintse woonwijken, via veldwegels naar het gemeentepark van Hove, om in het centrum van deze gemeente een lekkere tussenstop te houden. Onze terugtocht gaat langs allerlei trage wegen naar het Uilenbos – de grootste concentratie reeën van de provincie Antwerpen. Via veldwegels in de wijk Boshoek bereiken we terug het centrum van Lint, waar er eventueel een lekker avondmaal wacht.
Goede stapschoenen voorzien wegens mogelijke drassigheid veldwegels, we lopen langs enkele beken. Geen fel gekleurde kledingstukken, om de dieren in het Uilenbos niet af te schrikken.
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :aan de ingang van kerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte, Koning Albertstraat in 2547 Lint-centrum. Parkings in de buurt.
Aanvangsuur :13u45
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa292)    
 
 
 
Films BABYLON of DE ACHT BERGEN of CLOSE Kinepolis AntwerpenZO 29/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitHeb je CLOSE of De ACHT BERGEN of BABYLON nog niet gezien?
Dan is nu zondagavond 29/01 de kans voor jou om niet alleen maar met Oever naar 1 van deze 3 prachtige 'MUST SEE' films te gaan kijken.
BABYLON, geregisseerd door Damien Chazelle, is een origineel epos dat zich afspeelt in het Los Angeles van 1920 onder leiding van Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva, met een ensemble cast waaronder Jovan Adepo, Li Jun Li en Jean Smart. Het is een verhaal van buitensporige ambitie en excessieve uitspattingen, en volgt de opkomst en ondergang van meerdere personages in een tijdperk van ongeremde decadentie en corruptie in het vroege Hollywood.
Acteurs : Margot Robbie, Brad Pitt, Olivia Wilde, Samara Weaving, Tobey Maguire
Regisseur : Damien Chazelle
De vertoning start om 20u. De film duurt 188 minuten!
CLOSE: Leo en Remi zijn boezemvrienden en van kleins af onafscheidelijk: ze spelen samen, ze logeren bij elkaar, ze slapen vaak samen. Hun fysieke en emotionele band lijkt normaal en evident. Tot ze naar de middelbare school gaan en een ingrijpend incident hun vriendschap voorgoed verandert. Vier jaar na zijn bejubelde debuut ‘Girl’ komt Lukas Dhont met een pracht van een film over een bijzondere vriendschap en hoe die verandert. De complexe emoties worden overtuigend overgebracht door een uitmuntende cast en een delicate beeldtaal. Dhont bevestigt met ‘Close’ zijn talent als regisseur van gevoelige en diepmenselijke verhalen. Hij rijft met de film de ene na de andere prijs binnen op filmfestivals waardoor hij al in meer dan honderd landen is verkocht. Kom jezelf overtuigen en vergeet je zakdoek niet.
Acteurs :Kevin Janssens, Léa Drucker, Emilie Dequenne, Eden Dambrine, Gustav De Waele
Regisseur : Lukas Dhont
De vertoning start om 20u. De film duurt 105 minuten!
DE ACHT BERGEN: De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen. Naar de roman « Le otto montagne » van Paolo Cognetti.
Acteurs : Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Elena Lietti, Filippo Timi
Regisseurs: Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch
De vertoning start om 20u15. De film duurt 147 minuten!
Je kan ter plaatse een filmticket kopen aan € 12.50 maar Pieter heeft nog een aantal blanco tickets aan slechts € 10 waarmee je dan ter plaatse een bioscoopkaartje reserveert. Het zijn genummerde plaatsen: reserveer dus samen je tickets ter plaatse!
Indien je gebruik wil maken van een ticketje aan € 10, stuur dan snel een mailtje naar pieter@oever.be
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :Kinepolis - Groenendaallaan 394 in 2030 Antwerpen, binnen aan de kassa's ter hoogte van Douwe Egbergts Café waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Gratis parking.
Zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer: bussen 610, 620, 650, 720, 776 en trams 1 en 6.
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa293)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Aftersun (Charlotte Wells) 4**** UGC AntwerpenDI 31/01/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.
Van Charlotte Wells en met Paul Mescal, Frankie Corio
PS: vanavond is het avant-première!
In De Standaard van 04/01/23 staat: 'Ga kijken, want dit regiedebuut van de Schotse Charlotte Wells groeide onverwacht uit tot een sensatie. Aftersun, met Normal people-acteur Paul Mescal, zou weleens alomtegenwoordig kunnen zijn op de komende editie van de Oscars. Hartveroverend fragiel.

Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u45
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wa311)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be