Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 November 2022pijl r
madiwodovrzazo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten November 2022
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Herfstwandeling in het Mastenbos + loopgravenpad te Kapellen (± 8 km)DI 01/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe starten met de ontdekking van het loopgravenpad, met loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog, met trappen en bruggetjes en een 3-tal bunkers die je kan betreden. Infoborden vertellen de geschiedenis.
Nadien wandelen we door het Mastenbos waar we kunnen genieten van de prachtige herfstkleuren. In dit 178 ha grote natuurdomein is afwisseling verzekerd.
Tussenstop voorzien.
Meebrengen : je Oeverlidkaart en gemakkelijke wandelschoenen..
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Parking loopgravenpad (vanuit Kapellen na ±2 km rechts), Kalmthoutsesteenweg 120 te 2950 Kapellen.
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk012)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Holy spider (Ali Abbasi) 4**** UGC AntwerpenDI 01/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe hypocrisie ontbloot
Een seriemoordenaar maakt in Iran jacht op sekswerkers, tot het geduld van een journaliste opraakt en ze hem zelf tracht te ontmaskeren. Holy spider is snoeihard en ontluisterend actueel.
Ruben Aerts, 25 oktober 2022 in De Standaard
Ik ben terug voor je wakker bent.’ Een alleenstaande moeder kleedt zich aan, kust haar kind en trekt de nacht in. Maar terugkeren doet ze niet. Ze verdient haar brood door tegen­ haar zin mannen te plezieren, waarop die haar vernederen en uitbuiten. Zo wordt ze het slachtoffer van de seriedoder die de Iraanse stad Mashhad teistert. Hij heeft het uitgerekend op sekswerkers gemunt. ‘Ik maak de straten schoon voor imam Reza.’
Dat gegeven is geen verzinsel. Twintig jaar geleden bracht een man op die plek in Iran zestien vrouwen om het leven. Maar een moordenaar was hij niet, vond hij zelf. Hij voerde enkel een jihad tegen het kwaad. Vrouwen die zomaar hun lichaam aan­boden, dat vloekte volgens hem met alles waar de heilige stad voor staat.
Holy spider is een schokkende thriller die de hypocrisie van die houding blootlegt. Het verhaal volgt het spoor van Rahimi, een vrouwe­lijke (fictieve) journalist uit Teheran die naar Mashhad afzakt om de moorden te onderzoeken en te verslaan. Ze is nog maar net van de bus gestapt of ze ondervindt al moeilijkheden om als ongehuwde vrouw de sleutel van haar hotelkamer te kunnen krijgen. Zo zal het patriarchaat haar voortdurend kleineren, nog het vaakst zijn het mannen die net menen­ haar voor zulk gedrag van ­anderen te willen behoeden.
Maar ’s avonds zien we diezelfde toonbeelden van bedenkelijke moraliteit vrouwen oppikken. Ze nemen hen brutaal terwijl in de andere kamer de imam op de televisie spreekt. Ze choqueren door misogyne frasen in hun gezicht te spuwen - ‘Ik neuk je kut in scheuren’ - om hen vervolgens het huis uit te jagen. De dag ­erop kijken ze hen op straat met de nek aan.

Ontmenselijking
Voor de Zweeds-Iraanse filmmaker Ali Abbasi is het zijn derde film. Vier jaar geleden nog maakte hij indruk met Gräns, een fabel die twee zonderlingen elkaar liefdevol liet vinden. Met Holy spider viseert Abbasi de ontmenselijking en onderdrukking van de vrouw in de Iraanse maatschappij, wat hij in de eerste plaats duidt als een cultureel probleem. Een dat overal voorkomt.
Zar Amir-Ebrahimi zet Rahimi neer als iemand die het gewend is geraakt om van zich af te moeten bijten. Als geen ander weet ze dat geen man te vertrouwen is, wat niet wil zeggen dat ze stuk voor stuk rot zijn. De actrice moest niet diep graven om te weten hoe dat voelt. In 2006 belandde ze na een gelekte seks­video in het oog van een mediastorm, werd ze belaagd en in het nauw gedreven door de overheid. Ze moest uiteindelijk Iran ontvluchten.

Verwarring
Op een slimme manier zaait de film verwarring over de identiteit van de moordenaar. Abbasi laat er geen twijfel over bestaan: je kunt iemands intenties niet zomaar opmaken uit zijn voorkomen of positie in de maatschappij. Ook zijn keuze om een van de slachtoffers een gezicht en een verhaal te geven, gaat voorbij aan de anonieme clichés.
Sinds de protesten in Iran heeft deze internationale coproductie – het is de Deense Oscarinzending – alleen maar aan actuele relevantie gewonnen. De film toont haren, handen en seksuele handelingen. Naakte lichamen zijn geen taboe. Iraanse centen kwamen er dus niet aan te pas. Imam Reza haastte zich na de première in Cannes om de film te veroordelen als anti-Iran en antireligieus. Het moet wel dat Holy spider een ongemakkelijke­ waarheid laat zien.
Steeds driester zal Rahimi zelf op de seriemoordenaar gaan jagen. ­‘Iedere mens ondergaat uiteindelijk het lot dat hij wil vermijden’, zo begint de film. Soms is wat komt niet meer te stoppen. Zeker als het er al lang hoorde te zijn.
Van Ali Abbasi en met Zar Amir-Ebrahimi, Mehdi Bajestani, Arash Ashtiani
(116 min.)
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk013)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 04/11/22
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk041)    
 
 
 
Kamiel Spiessens in 'Spiessens spijbelt' Theater ELCKERLYC Antwerpen AANRADER! OOK NIET-LEDEN!VR 04/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitTheater ELCKERLYC is helemaal uitverkocht wat betreft de Categorie 1 tickets maar Oever heeft er nog een aantal! Reserveer snel!
In zijn voorstelling “Spiessens spijbelt” brengt Kamiel Spiessens in zijn geheel eigen stijl ons zijn visie op de klimaatsproblematiek. Natuurlijk zullen verschillende andere typetjes eveneens de revue passeren. Wie wil er immers de mening van o.a. Jimmy B., Snelle Eddy en Ronny King over deze materie niet kennen!
Greta Thunberg en Anuna De Wever hebben hun best gedaan. Maar toen zelfs Covid-19 amper het klimaat kon beïnvloeden, werd het bittere ernst. Slechts één man kan ons nog redden. De grootste influencer sinds Godfried Van Bouillon: Kamiel Spiessens! Er is misschien geen Planeet B, maar er is wel een Plan K.

Chris Van den Durpel
Chris Van den Durpel werd bekend met zijn zelfbedachte typetjes als Kamiel Spiessens, Jimmy B, Snelle Eddy, Ronny King en Firmin Crets. Die traden op in verschillende TV-programma’s (oa. De Drie wijzen, Chris & Co, Typisch Chris, Jimmy B.-show, e.a.) en films zoals Oesje (als Kamiel Spiessens) en Firmin. Deze kaskrakers gelden nog steeds als klassiekers. Daarenboven staat Oesje met meer dan 700.000 kijkers in de top 10 van meest bekeken Vlaamse films. Op muzikaal vlak maakte Chris met “Het isj ni moeilijk, het isj gemakkelijk!”, “Kamiel Goes classic” (als Kamiel Spiessens), “Ik ben een vent!” en “Zo macho!” (als Jimmy B) top 3 hits in Vlaanderen.
Chris Van den Durpel is een icoon van de Vlaamse humor!
Reservatie : bel, stuur een sms-je of mail Nicole (0475 59 56 11, nicole@oever.be) om 1 of meerdere plaatsen te reserveren en betaal ter plaatse aan Pieter. De prijs van een ticket in categorie 1 is € 27,50. Deze categorie van tickets is uitverkocht bij Theater Elckerlyc maar Oever heeft nog 5 tickets!. Reageer snel!
Afspraakuur :20u10
Afspraakplaats :aan de kassa van Theater ELCKERLYC, Frankrijklei 85-87 in 2000 Antwerpen waar Pieter en Nicole iedereen opwachten.
Zeer gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer:
BUS
Halte STADSPARK 13 - 14
Halte ROOSEVELTPLAATS 20 - 21 - 32 - 191
TRAM
Halte STADSPARK 1 - 10
Halte OPERA 3 - 5 - 9 - 15
Halte NATIONALE BANK 4 - 7
TREIN
Het station Antwerpen Centraal bevindt zich op wandelafstand van het Theater.
Aanvangsuur :20u30
Bijdrage :€ 27,50
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk042)    
 
 
 
Tentoonstelling Belfius Art Collection Brussel Enkel Oeverleden!ZA 05/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe bezoeken de uitzonderlijke kunstverzameling van Belfius op een gloednieuwe manier. Over alle stijlen, stromingen en kunstenaars heen ontdek je wat hen bindt. Klassieke meesters gaan in gesprek met hedendaagse artiesten. Beroemde werken ontmoeten nog te ontdekken pareltjes.
Deze tentoonstelling brengt ongeziene ontmoetingen tussen Belgische kunstwerken die elkaar versterken en uitgroeien tot een stroom aan ervaringen die nog lang mogen nazinderen. De energie die vrijkomt, stimuleert je om Belgische kunst op een verfrissende manier te beleven.
Bewonder de werken van Pieter-Paul Rubens, René Magritte, Rik Wouters, Paul Delvaux, Léon Spilliaert, Jules Schmalzigaug, Théo Van Rysselberghe en James Ensor, tot Pierre Alechinsky, Sanam Khatibi, Michaël Borremans, Edith Dekyndt, Jan Vercruysse, Joris Van de Moortel, Jan Van Imschoot, Sophie Kuijken, Bendt Eyckermans en nog veel meer topartiesten.

Ben je klant van Belfius? Dan krijg je € 5 terugbetaald aan de kassa. Breng je Belfius bankkaart mee.
Na het bezoek aan de tentoonstelling Belfius Art Collection gaan we samen nog iets drinken in het super gezellige Brussel.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :Belfius-toren, Karel Rogierplein 11, 32e verdieping, 1210 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Kom best met de trein!
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 5 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk051)    
 
 
 
Halloweenwandeling Brasschaat VOLZET! Inschrijven niet mer mogelijk! OOK NIET-LEDEN!ZA 05/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe 10e editie van de Halloween avondwandeling op zaterdag 5 november 2022, komt er weer aan.
De opbrengst gaat wederom voor 100% naar de zwerfkatjes in Brasschaat en poezenmoeders.
De Halloweenwandeling wordt georganiseerd door “CATDET” asiel in Brasschaat en “HET KATTENPOOTJE”, vrijwilligersorganisatie voor zwerfkatten rond Antwerpen.
Kom weer genieten van een sfeervolle Halloweenavond, wandelend door een écht Halloweenbos en achteraf gezellig na-griezelen in het pop-up Halloween kroegje met een hapje en een drankje in Halloween stijl.
Honden meer dan welkom!
Ticket: € 12, zelf te reserveren via www.halloween2930.be. Wees snel want op korte tijd zijn er al 519 tickets verkocht en er zijn nog maar 481 tickets beschikbaar!
Een tijdslot moet je aanduiden maar die is niet bindend.
Voor de prijs van je ticket krijg je, buiten een gezellig griezelige wandeling ook nog een soepje en 1 consumptie (te kiezen uit jenevertje of chocomelk of frisdrank of koffie of gewoon pintje).
Geef een seintje aan Chris nadat je je ticket besteld hebt zodat ze weet wie er meegaat!
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :Aan de inkom van "Torenbos" Bredabaan 31, 2930 Brasschaat "Sport Vlaanderen" waar Chris iedereen opwacht.
Aanvangsuur :19u15
Info :Chris VS - 0486 35 75 15 - 03 651 91 60
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk053)    
 
 
 
MartHa!tentatief - Hoe te leven Brasschaat AANRADER!ZA 05/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitIn ‘Hoe te leven’ gaan Johan Petit en Herwig Ilegems op zoek naar een handleiding voor het leven.
Elk selecteren ze vier wijsheden die ze op geheel eigen wijze aan het publiek presenteren.
Het publiek kiest in rondes welke stelling ze de beste vinden.
De avond eindigt met een grandioze finale waarin de beste wijsheid ter wereld gevierd wordt.
Vol levenslust gaat iedereen daarna zijns weegs.
In De Standaard kreeg deze voorstelling 3*/5 en de recensie is zeer positief!
De normale prijs voor een ticket is € 16. Theater Hemelhoeve is helemaal uitverkocht!
Reserveer snel!
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Theater Hemelhoeve, Azalealaan 1 in 2930 Brasschaat, waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Er is veel parkeerplaats aanwezig!
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :8
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk052)    
 
 
 
Braziliaans Etentje in Restaurant Fogos Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZO 06/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitIn “Churrascaria” Fogos worden verschillende soorten vlees op Braziliaanse wijze gekruid en boven houtskool bereid waardoor je de authentieke smaak van de echte “churrasco” kan ontdekken.
Door het constant roteren van het vlees boven het houtskoolvuur wordt het aanbranden vermeden zonder gebruik te maken van vetstoffen. De gaucho’s , dit zijn de jongens die het vlees en de vis aan tafel serveren, verwennen ons met de heerlijkste soorten vlees en vis. Door dunne plakjes vlees af te snijden geven zij ons de kans om alle soorten van die avond te proeven. Verder heeft Fogos een ruime keuze aan huisbereide salades, ook aan tafel geserveerd en ook à volonté. Voor vegetariërs maakt het restaurant in de keuken een aparte schotel klaar met warme groentjes en vleesvervangers. Indien je voor de vegetarische optie kiest, vermeld dit dan op je overschrijving.
We genieten van 8 soorten vlees en 2 soorten vis à volonté met daarbij een ruime keuze aan salades, gebakken aardappelen en sauzen.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur :17u45
Afspraakplaats :Restaurant Fogos, Bordeauxstraat 7c 2000 Antwerpen (Eilandje) waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :18u
Reservatie :€ 29,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk061)    
 
 
 
Doordeweekse namiddagwandeling te Koningshooikt (7 km)DI 08/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe wandelen 7 km door het rustige open landschap rond Koningshooikt en langs het fort van Lier.
Nadien is er gelegenheid om iets te drinken en eten.
Meebrengen : Oeverlidkaart en degelijke stapschoenen.
Afspraakuur :14u15
Afspraakplaats :'t Lammeke, Liersebaan 156 te 2500 Lier - Koningshooikt.
Er is parkeergelegenheid voor de auto (rechts naast 't Lammeke kan je de parking oprijden).
Voor de fietsers: de vertrekplaats bevindt zich tussen fietsknooppunt 49 - 72.
Aanvangsuur :14u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Lieve J - 0473 28 43 89
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk082)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Close (Lukas Dhont) 5***** UGC AntwerpenDI 08/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitEen nieuwe mannelijkheid
Close is een ode aan de intimiteit van echte vriendschap. Lukas Dhont is uitgegroeid tot een toonaangevende nieuwe stem in de filmwereld.
Jeroen Struys, MA 31/10/2022 De Standaard

‘Sssjt’. ‘Maak geen geluid.’
Met die fluisterende aanmaning begint Close, een film die je hart breekt, om het uiteindelijk toch te lijmen. Terwijl andere filmmakers in een openingsscène overdonderen met een aanslag op de zintuigen, vraagt deze film om je schild te laten zakken en je kwetsbaarheid niet langer af te schermen. In al zijn zachtaardige subtiliteit is dit radicale cinema.
Daarmee gaat Lukas Dhont verder op het elan van Girl, waarmee hij vier jaar geleden furore maakte. Destijds won hij in Cannes de prijs voor beste debuut, dit keer de Grand Prix, die hij moest delen met Claire Denis. Niet slecht, op je 31.
Wat nog veel straffer is, is hoe Dhont op die leeftijd zich een heel eigen filmtaal heeft toegeëigend, en hoe matuur hij thema’s en stijl verbindt. In amper twee films tijd heeft hij een nieuwe vorm gevonden voor een nieuwe tijd.

Net als Girl is Close een film over gender, over de constructie van identiteit en over het brutale geweld dat een samenleving uitoefent op een individu. Dat doet Close echter minder expliciet dan Girl: dit is geen film over een transgender ballerina, maar over een intieme vriendschap.

Belgische nouvelle vague
Het begint als een idylle: Léo en Rémi rennend door velden vol bloemen. De twee zijn close, zoals twee buurjongens zijn die samen opgroeien op het platteland. Ze spelen samen, ze slapen vaak samen. Hun fysieke en emotionele nabijheid is evident.
Dat verandert wanneer ze rond hun 13 jaar naar de middelbare school gaan. Waar ze zelf nooit vragen bij stelden, wordt nu plots in vraag gesteld door anderen. ‘Zijn jullie een koppel?’, vraagt een meisje pesterig.
De speelplaats is de samenleving in gecondenseerde vorm en een meedogenloze confrontatie met de anderen, zoals vorig jaar ook te zien was in Un monde van Laura Wandel. Het lijkt wel een Belgische nouvelle vague van kwetsbaarheid.
Door de ervaring op school begint Léo naar hun vriendschap te kijken door de ogen van anderen. Het is een meedogenloze onttovering. Samen in het gras liggen heeft zijn onschuld verloren. Je moet iets van jezelf opofferen om er bij te horen.

Harnas van mannelijkheid
Léo laat zich door de stoerste jongen van de klas overtuigen om mee te doen in zijn ijshockeyploeg. Het uniform van de hockeyspeler met die enorme schouderstukken en tralies voor het gezicht is het harnas van de mannelijkheid. Communicatie is haast uitgesloten, zelfexpressie is uitgewist. Het is het harnas dat we in de puberteit allemaal krijgen aangemeten, om ons te beschermen tegen de meningen en druk van omstanders. Slechts weinigen onder ons durven het nog af te gooien.
Het is één van die schitterende motieven in het uitgekiende, perfect geconstrueerde scenario dat Dhont opnieuw schreef met scenarist Angelo Tijssens. De twee vonden ook een knap decor in de bloemenkwekerij van de ouders van Léo. Die laat de filmmaker bovendien toe om zonder woorden te tonen hoe de tijd verglijdt. Met brutaal geweld verpletteren de landbouwmachines de fragiele schoonheid van de bloemen, net zoals de samenleving de prachtige kwetsbaarheid van de jongens vermaalt.

Want het noodlot slaat toe, in een dramatische wending die hier niet zal worden onthuld. Na de première in Cannes werd Close haast unaniem op lof onthaald, maar her en der stelden enkele Angelsaksische critici wel vragen bij die tragische wending, in een film die net grootse dramatische gebaren uit de weg gaat.
In zekere zin sluit die kritiek aan op de backlash die Girl te beurt viel en die de Oscarcampagne destijds in de kiem smoorde. Dat soort controverse lijkt uitgesloten in het geval van Close, waarmee Dhont opnieuw meedingt naar de Oscar voor beste internationale film.

De dramatische wending is echter onmisbaar, precies omdat de film pas daarna echt een pleidooi kan worden om je pantser te laten vallen, en je kwetsbaar op te stellen. Dan pas wordt het ook een film over hoe slecht wij zijn uitgerust om met emoties om te gaan – en jongens in het bijzonder. In een enkele scène zie je hoe volwassen mannen gewrongen zitten in hun eigen harnas. Als zij nooit hebben geleerd om met hun gevoelens om te gaan, hoe zouden ze het dan de volgende generatie kunnen leren? Als je valt, is het motto ‘opstaan en doorgaan’, zoals de hockeycoach naar de jongens schreeuwt.
Een andere vorm van mannelijkheid – of, ruimer, van volwassenheid – is niet alleen mogelijk, maar nodig. Daarmee raakt de film aan één van de grote maatschappelijke worstelingen van deze tijd, waarin verhalen over toxische mannelijkheid het nieuws blijven beheersen.

Reparatie
Elk gebaar, elk geluid, elke kleur in Close zit juist. Daartoe laat Dhont zich omringen door ervaren klasbakken. Je herkent de handtekening van chef fotografie Frank van den Eeden in zijn zachte, haast doorzichtige kinderportretten, zoals ook te zien in zijn werk voor Fien Troch. Close is een film die je verleidt met schoonheid: de klank van een hobo die overgaat in de meeslepende orkestrale score van Valentin Hadjadj, twee rennende jongens in bloemenvelden, ons noordelijke licht op een engelengezicht. Hoofdrolspelers Gustav de Waele en Eden Dambrine zijn perfect gecast om die twee zachtaardige jongens te spelen. In hun blikken vermoed je alle turbulentie van de puberteit.
Dhont schrijft niet alleen een hoofdstuk in de Belgische filmgeschiedenis, maar in die van de wereld. Bovenal is Close een film die je raakt, die je ondersteboven schudt, die je kapot maakt en je, uiteindelijk, weer repareert. Je bent nooit meer dezelfde. Close is een film die je tot een beter mens maakt.

Van Lukas Dhont en met Eden Dambrine, Gustav de Waele, Émilie Dequenne
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u45
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk083)    
 
 
 
Genietersweekend Gulpen (Zuid-Limburg, NL) van DO 10/11 tot ZO 13/11 of maandag 14/11/2022DO 10/11/22
Periode :DO 10/11/22 -> ZO 13/11/22
Omschrijving :foto bij activiteit
Online info: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.
Begeleiding :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk102)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 11/11/22
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk112)    
 
 
 
Proevertjestocht, een wandeling voor genieters, Heist op den Berg (10 km)VR 11/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitOp vrijdag 11 november is het weer tijd voor de proevertjestocht. Deze keer verkennen we Heist-Goor en Achterheide. Via rustige weggetjes komen we langs twee stopplaatsen waar je kan smullen van een proevertje.
Hier en daar kruisen of bewandelen we heel even ook enkele plaatselijke wegenwerken, we brengen er dus ook wat avontuur in!
Wanneer je terug aankomt in de zaal, verwent ook Ferm Heist-Goor je nog met een hapje.
Prijs: € 8 (over te schrijven) voor 3 proevertjes.
Meebrengen : gemakkelijke wandelschoenen en kledij aangepast aan het weer.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :aan zaal Ter Molen, Pastoor Mellaertsstraat 26 2220 Heist Goor waar de verantwoordelijke iedereen verwelkomt. Parkeren naast en achter de kerk.
Aanvangsuur :13u30
Reservatie :€ 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Jos Heylen - 0486 31 66 76
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk113)    
 
 
 
Pleintjeswandeling (6 km) AntwerpenVR 11/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe wandelen langs het Steenplein, de Veemarkt, het Conscienceplein, de Wilde Zee, het Mechelseplein, de Vrijdagmarkt, de Sint-Jansvliet en de Groenplaats. De afstand is ± 6 km.
Meebrengen : gemakkelijke schoenen
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :aan het standbeeld van Lange Wapper aan het Steenplein in 2000 Antwerpen
Aanvangsuur :13u45
Info :PatrickDS - 0494 77 81 98
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk114)    
 
 
 
Avondje gezelschapsspelen LierVR 11/11/22
Omschrijving :Omdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen :minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats :Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur :19u, aanvang 19u15
Info :Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of
Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk111)    
 
 
 
Mooie fietstocht vanuit Lier (± 58 km) OOK NIET-LEDEN!ZA 12/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitMarc gidst ons op een mooie fietstocht met vertrek vanuit Lier richting Berlaar, Sint-Katelijne-Waver, Duffel,...
Er worden twee tussenstops met sanitair en horecabezoek voorzien.
Voorzie ook een eigen drankje, koek en/of picknick!
Nadien kunnen de liefhebbers nog gezellig iets eten op het Zimmerplein in resto Nethe&Drinke. Eten zal rond 18 uur zijn.
Wil je zeker zijn van je plaats aan tafel, geef Ann een seintje vóór vrijdag 19u!
Gemiddelde snelheid: ca.18km/u
Bij regen verplaatsen we de fietstocht naar een latere datum, maar een klein buitje kunnen we wel trotseren.
Graag je deelname per sms of telefonisch bevestigen bij Ann: 0488 77 30 01 met vermelding van je naam en lidnummer. Zo ben je zeker dat er wordt gewacht op jou.
Indien toch nog belet, geef Ann dan een seintje a.u.b.!
Niet-leden kunnen ook eenmalig deelnemen om kennis te maken met Oever en betalen ter plaatse € 5 aan de verantwoordelijke.
Meebrengen :een fiets in goede staat + reserve binnenband, een drankje, koek en eventueel picknick
Afspraakuur :11u
Afspraakplaats :Randparking de Mol, Aarschotsesteenweg 2 te 2500 Lier
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Marc H - 0498 27 75 13
of :AnnVDB - 0488 77 30 01
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk121)    
 
 
 
Natuurwandeling rond Ruisbroek (Puurs) (20 km)ZO 13/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe maken een mooie wandeling langst onverharde en verharde paadjes. Ruisbroek ligt aan de Rupel en parallel daarmee, het zeekanaal Brussel-Schelde.
Meebrengen : hapje, drankje voor onderweg, picknick, degelijke wandelschoenen en kleding aangepast aan het weer en uiteraard ook je Oeverlidkaart!
Afspraakuur :9u45
Afspraakplaats :in de zaal van Familieheem, Gasthuisdreef te 2870 Ruisbroek (Puurs)
Aanvangsuur :10u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Nele Peeters - 0475 33 61 07
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk131)    
 
 
 
Fietsen naar de Maatjes (± 40 km)ZO 13/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe Maatjes ligt in de gemeentes Kalmthout en Wuustwezel, aan de Nederlandse grens. Het is een klein rietmoeras met omringende, soms natte graslanden en vele bomenrijen en houtkanten. Het is vooral belangrijk als leefgebied voor verschillende soorten riet- en weidevogels. Een mooi gebied om te komen wandelen, te fietsen en te genieten van het open landschap ook vanuit de uitkijktoren.
Tussenstop in de Bakkersmolen.
Na de fietstocht kunnen we nog iets drinken/eten in Perron Noord.
Meebrengen : een fiets in goede staat, een drankje-hapje voor onderweg, je Oeverlidkaart.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Parking Gun Fire museum
Licht Vliegwezenlaan 3 (voorheen Bondgenotenlaan)
2930 Brasschaat
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk132)    
 
 
 
Wandeling in de Hobokense Polder (ongeveer 7,5 km)ZO 13/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe Hobokense Polder is met zijn 170 ha de grootste brok natuur in de stad Antwerpen. Vroeger overspoelde het water van de Schelde dagelijks de buitendijkse slikken.
Na ophopingen ontstonden op de lager gelegen delen ondiepe plassen met rietkragen, moerassen en wilgenbroekbossen. Er is een grote verscheidenheid aan planten en ook tal van dieren voelen zich hier thuis.
Op het einde drinken we samen nog iets in de Taverne.
We volgen de pijltjes van de AS Adventure wandeling.
Meebrengen : goede wandelschoenen, hapje-drankje voor onderweg, je Oeverlidkaart.
De Hobokense Polder is met zijn 170 ha de grootste brok natuur in de stad Antwerpen. Vroeger overspoelde het water van de Schelde dagelijks de buitendijkse slikken.
Na ophopingen ontstonden op de lager gelegen delen ondiepe plassen met rietkragen, moerassen en wilgenbroekbossen. Er is een grote verscheidenheid aan planten en ook tal van dieren voelen zich hier thuis.
Op het einde drinken we samen nog iets in de Taverne.
We volgen de pijltjes van de AS Adventure wandeling.
Meebrengen : goede wandelschoenen, hapje-drankje voor onderweg, je Oeverlidkaart.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :We parkeren aan de achterzijde van Taverne De Schorren
Volg de Scheldelei tot op het einde.
Neem links de Jan van de Wervelaan.
Neem links tegenover huisnummer 39 de Restringlaan tot op het einde.
Daar links bevindt zich een parking.
De beste aanrijroute gaat via het Kiel: de Emiel Vloorstraat, de Herenpolderbrug en de Schroeilaan.
Langs de Kapelstraat in 2660 Hoboken is de Harold Rosherstaat lang onderbroken.
De omleiding gaat langs de Cockerill.
Aanvangsuur :14u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk133)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Zillion (Robin Pront) 3,5**** UGC AntwerpenDI 15/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe icarus van het nachtleven
Dance, beats en Buffalo’s: de Zillion herleeft in de derde film van Robin Pront. De regisseur hoefde de hoogdagen van de Antwerpse discotheek niets eens zelf mee te maken. Zijn passieproject is een Vlaamse Wolf of Wall Street met een Jordan Belfort uit Meise. Die heet Frank Verstraeten. Het is Jonas Vermeulen (Studio Tarara) die hem speelt als de computernerd die ging dromen van een eigen discotheek, maar toch ook een moederskindje bleef.
‘Geïnspireerd door ware en ­onware feiten’ zette Pront met ­coscenarist Kevin Meul de loop der dingen naar zijn hand. Tegen de achtergrond van de op- en neergang van de club schetst Zillion een portret van een opdondertje met een niet te stillen geldingsdrang. Evenveel een icarus als een narcissus.
Hij kruist het pad van Dennis Black Magic, de man die zijn eigen moeder op het hart drukte dat hij ‘porno mooi wilde maken’ – een scherpe Matteo Simoni laat de dildo’s kostelijk zwabberen. Nog kostelijker en meer ingehouden zijn Frank Vercruyssen en Barbara Sarafian. Hij is de onverbiddelijke belastingcontroleur, zij moeder Verstraeten. Beiden bewijzen: zo schatrijk kan een bijrol zijn.
Zillion entertaint, als een feestje dat fomo geeft. Pront bewijst zich andermaal een vakman, een belofte die woord heeft gehouden. Maar om zo’n ongetemd hoofdstuk van het nachtleven aan te snijden, kleurt de film wel braaf binnen de lijntjes. Het mocht allemaal wat ruiger en vuiger. Vast staat dat hij aandachtig naar Scorsese heeft gekeken – in het einde schemert onmiskenbaar Goodfellas door.
Deze publieksfilm is hoe dan ook het beste feestje dat je dit najaar in de bioscoop kunt beleven. Een donkere kater hou je daar niet aan over. Die heeft Verstraeten zelf jaren geleden al uitgezweet.
Van Robin Pront en met Jonas Vermeulen, Charlotte Timmers, Barbara Sarafian, Matteo Simoni
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u50
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :20u15
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk152)    
 
 
 
Maria van 't frituur Fakkeltheater AntwerpenDO 17/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitAl meer dan 30 jaar is Maria het gezicht en de drijvende kracht van Frituur Nr. 1.
De straat van de frituur ligt open voor de zoveelste werken aan de riolering. Tijdens de werken worden er menselijke resten gevonden op nog geen honderd meter van de frituur. Deze gebeurtenis is natuurlijk het onderwerp van gesprek in de frituur. Na onderzoek blijkt het te gaan om het lichaam van Gilbert De Breuck, een gerenommeerd onderwijzer en stadsgids van Antwerpen. Er is opschudding in de buurt want het betreft een onopgeloste mysterieuze verdwijning.
Samen met Maria spelen zes acteurs tegen een razend tempo vijftien personages. Een schoolmeester, een klusjesman, een taxichauffeur, een marktkraamster, een kinesiste, een cafébaas, een bieruitzetter, een dokwerker, een zakenvrouw, een jong meisje en een lichtzinnige bende toneelspelers... Alle personages duiken in het verleden op zoek naar wat er is gebeurd. De schijnbaar toevallige passanten van de frituur blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan men zou vermoeden. Samen vormen ze een gemeenschap met een gedeeld verleden.
Een volkse komedie over het verlies van waarden, vriendschappen, de teloorgang van de café-cultuur en de strijd van kleine zelfstandigen die in de buurt proberen te overleven. Een tranche de vie.
Regie : Jan Geers
Auteurs: Jan Geers, Peter Thyssen
Cast: Sam Verhoeven, Peter Thyssen, Carry Goossens, Nele Goossens, Jessica Celmer, Maria van ‘t frituur
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :aan de kassa van het Fakkeltheater, Hoogstraat 23 2000 Antwerpen.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 26 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk171)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 18/11/22
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk181)    
 
 
 
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 19/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitNiet te missen, de spetterende party met DJ Hans.
Dansen brengt mensen bij elkaar en een lekker drankje erbij, en je bent vertrokken tot in de late uurtjes op de dansvloer van DIXIES in Brasschaat en met DJ Hans is de ambiance verzekerd!
Geen excuses om niet te komen!
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Ben je jarig de dag van de party? Als je dit kan bewijzen, dan krijg je gratis toegang!
Deuren : 22u
Einde : 4u
Alle party's zijn rookvrij!
Afspraakplaats :DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Dixies
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk191)    
 
 
 
Fietstocht naar Buggenhoutbos vanuit Schelle (62 km) UITGESTELD!!ZA 19/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitFietstocht naar Buggenhoutbos, het grootste bos van de provincie Oost-Vlaanderen.
Om nog even te kunnen genieten van de mooie herfstkleuren fietsen we naar Buggenhoutbos, een 190ha groot
Staatssbos met zijn barokke boskapel uit 1504.Vroeger was dit bos een deel van het grote “kolenwoud”,
dat het gehele centrum van België bedekte. We keren huiswaarts langs Lippelobos om dan wat later nog ene
te gaan drinken in Wintam.
Voorzie ook een eigen drankje, koek of picknick.
Bij zware regenval gaat de fietstocht niet door.
Gemiddelde snelheid: ca 17km/uur
Als je wil deelnemen aan deze fietstocht, stuur dan een smsje naar Eddy VR.
Meebrengen : een fiets in goede staat, een reserveband, een regenjasje en je Oeverlidkaart.
Afspraakuur :9u40
Afspraakplaats :aan de overzet van het veer Schelle-Wintam. Parkeren aan Tolhuuisstraat 325, 2627 SCHELLE. Aan het einde van de straat zijn parkeerstroken voorzien.
Daarna ga je per fiets 200m naar rechts tot aan het veer.
We nemen de boot van 10u! Wees op tijd!
Aanvangsuur :9u50
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :EddyVR - 0495 69 03 77
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk193)    
 
 
 
Natuurwandeling Merchtem en de Grote Molenvallei (18 km)ZA 19/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitRechts kan je de Passerel al zien liggen aan de Grote Molenbeek. We verlaten meteen het centrum van Merchtem en al snel hebben we een weids uitzicht met naast ons de Grote Molenbeek.
De historie van de Passerel van Pipenpoy loopt terug tot vóór 1269. Oorspronkelijk was het een banmolen van de hertogen van Brabant. Niemand mocht zijn graan in andere molens dan in een banmolen laten malen. De molen wisselde veelvuldig van eigenaar. Tot omstreeks 1970 werd er volop gemalen. In 1993 werd het molengoed door de huidige eigenaars in zijn oorspronkelijke vorm herbouwd en de binnenzijde aangepast. Alle molenwerktuigen zijn nog intact.
Via weilanden, karresporen en smalle paadjes wandelen we in oost-zuidelijke richting. Na ongeveer 6,5 km kunnen we picknicken in het café van Manège Steenberg.
We laten Brussegem achter ons liggen en wandelen richting Mollem (11 km). Tegenover de barokke Sint Stefanuskerk ligt het gezellige terras de Golden Club en 't Coorenhof, waar mogelijk kan gestopt worden.
We komen stilaan in de Molenbeekvallei, passeren eerst de Kloosterbeek die in de Grote Molenbeek uitmondt. Hier komen we achtereenvolgens tegen:
- Vijver Pompstation Schemershoek
- De Neerkam- of Cortvrindtmolen, dit is een graanwatermolen op de Grote Molenbeek. We hadden het geluk om de molen binnen te mogen zien.
- De Molen van Ichelgem, echter vervallen, ligt in het oude gehucht Sleeuwagen op de grens tussen Asse en Merchtem.
- Hof Ter Spelt: de versterkte feodale hoeve met ovale ringgracht van het geslacht De Spelt dateert uit de middeleeuwen.
- de Passerel van Pipenpoy
We zijn dan ook terug bij het begin.
Afsluiten kan met een drankje en/of etentje in De Passerel.

Meebrengen : hapje drankje voor onderweg, picknick, stevige wandelschoenen.
Bij regen verplaatsen we de tocht naar een latere datum, maar een klein buitje kunnen we wel trotseren.
Niet-leden kunnen ook eenmalig deelnemen om kennis te maken met Oever en betalen ter plaatse € 5 aan de verantwoordelijke.
Afspraakuur :vanaf 10u45
Afspraakplaats :Parking achter het voormalige gemeentehuis, Reedijk 1, 1785 Merchtem
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Nele Peeters - 0475 33 61 07
of :Beatrijs - 0472 21 06 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk192)    
 
 
 
Wandeling Lier – Emblem (12km)ZA 19/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken aan Lier-station en lopen eerst een gedeelte over de historische vesten naar de wijk Lisp, daar gaan we naast de spoorweg over de Nete en het Nete-kanaal om zo in de bossen te belanden. Onze tussenstop is het bekende historische café-restaurant “Het Badhuis” aan de Nete dat terug open is. Via de Netedijken komen we terug naar de Pallieterstad.
De geïnteresseerden kunnen nadien nog iets blijven eten in Lier.
Bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden gaat deze wandeling op een ander ogenblik door.
Meebrengen : gemakkelijke wandelschoenen, je Oeverlidkaart en goed humeur.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :ingang Station Lier, Leopoldplein te 2500 Lier
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk194)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Triangle of Sadness (Ruben Östlund) 3 *** UGC AntwerpenDI 22/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitGouden Palmwinnaar 2022 Triangle of sadness fileert een wereld van oppervlakkige schoonheid, decadente rijkdom en menselijk gedrag.
Jeroen Struys, De Standaard, 27/10/2022

Het leven op een luxejacht, de archetypische metafoor voor de klassenmaatschappij.
‘Charlbi’s plotse overlijden is een schok en een tragedie.’ Met die woorden drukte regisseur Ruben Östlund zijn medelijden uit na het overlijden van Charlbi Dean, hoofdrolspeelster in zijn film Triangle of sadness, na een virale infectie in de longen. Luttele maanden eerder won de film de Gouden Palm, de hoogst haalbare prijs op het belangrijkste filmfestival ter wereld. Triangle of sadness had haar doorbraak als actrice moeten betekenen, maar werd ­meteen ook haar laatste wapenfeit.
Triest, want in Triangle of sadness werd ze gecast voor de rol van een model in de modewereld, in lijn met haar eigen ervaringen als model, maar ze toonde meteen ook dat ze een flink stuk kon acteren. Haar ­dialogen met tegenspeler Harris Dickinson in het eerste deel behoren tot het beste wat de film te bieden heeft. Ze spelen een koppel dat bekvecht over wie nu precies de ­rekening op restaurant moet betalen. Het is een schitterende, hilarische, pijnlijke take op de frictie tussen mannen en vrouwen, gevangen tussen versleten verwachtingen en nieuwe genderrollen. Dat hij als mannelijk model minder verdient dan haar, is slechts een van de vele onderlagen die doorklinken.

Kleine kantjes
Het is Ruben Östlund op zijn best: als een antropoloog die menselijk gedrag ­onder de loep neemt, en er de hypocrisie en kleine kantjes van blootlegt. Het doet denken aan de sleutelscène van Turist, waarin de vader van het gezin tijdens een lawine naar zijn gsm grijpt in plaats van naar zijn kinderen.
Met Turist had Östlund een perfecte film gemaakt, die de wrijving binnen koppels van vandaag vatte. Met zijn satire op de kunstwereld, The square, toonde hij zich nog ambitieuzer, maar verloor hij van zijn scherpte. De film won de Gouden Palm en Östlund ging door op dat elan met Triangle of sadness, die begint als een satire op de modewereld, maar steeds verder uitdeint.

Driehoek van verdriet
Een driehoek van verdriet is blijkbaar de term die in de modewereld wordt gebruikt om te verwijzen naar het rimpeltje tussen twee wenkbrauwen. Wie een driehoek van verdriet krijgt, mag een andere job gaan zoeken. In afwachting gaan de twee modellen als influencers op cruise met een luxejacht tussen de superrijken (die wél betaald hebben voor hun reis).
Een droevige driehoek is ook de piramide van de klassenmaatschappij die in ­Triangle of sadness gefileerd wordt.
De film bestaat bovendien uit drie min of meer gelijke delen: hij begint op de catwalk, verzuipt in een cruiseschip en strandt op een onbewoond eiland. Een schip moet zowat de archetypische metafoor zijn voor de klassenmaatschappij: op het zonnedek worden de obsceen rijken op hun wenken bediend door het boordpersoneel, terwijl onder aan de ladder de arbeiders slaven in de machinekamer. Ook een driehoek.
Eenmaal op het schip blaast Östlund pas echt wind in de zeilen van zijn satire. Hij lanceert het ene na het andere extravagante personage, van een sympathiek koppel wapenhandelaars tot een Russische ex-communist die nu een stinkend rijke ­oligarch is. De kapitein van het schip is dan weer een communistische Amerikaan, die de Internationale door de speakers laat knallen. Hij wordt gespeeld door Woody Harrelson, die zich ervan af kon maken met slechts enkele dagen opnames, gezien de kapitein de rest van de tijd verstopt zit in zijn kajuit. Zo doe je dat, met een Europees filmbudget.
De rijke Rus en de communistische Amerikaan vinden elkaar in de drank. Helemaal een dolle boel wordt het wanneer het schip in een storm belandt. Östlund laat de kots zo lang in het rond vliegen dat het niet langer op de lachspieren werkt, maar vooral je geduld op de proef stelt. En dan moet het toilet nog ontploffen. In de chaos grijpt de rijke Rus de microfoon van de kapitein: ‘Dit is de nieuwe eigenaar van het schip. Het schip gaat kapseizen.’ Het is goed om eraan te herinneren dat de oorlog in Oekraïne nog moest uitbreken toen ­Östlund zijn film opnam.
De omkering van de rollen wordt pas echt volmaakt wanneer het schip kapseist en een deel van de passagiers en bemanning op een onbewoond eiland strandt. Als je eigenhandig een inktvis kan vangen, heb je nu plots een machtige positie. Voortaan is het de Filipijnse poetsvrouw die aan de touwtjes trekt, en mogen de rijkaards van weleer naar haar pijpen dansen.
De kans is echter groot dat je tegen dan al hebt afgehaakt. Met zijn burleske humor zal Triangle of sadness het geheid goed doen bij een breed publiek in de arthousecinema’s. Deze film in een bioscoopzaal kijken met anderen biedt de bevrijding van de bulderlach, maar Östlund weet geen maat te houden. De Zweedse filmmaker heeft prikkelende ideeën genoeg en heeft prangende dingen te zeggen over onze tijd. Maar je wenst hem een producer toe die hem aanmaant om de helft eruit te gooien en zijn grappen minder lang uit te melken. De vraag is: van wie zal Östlund nog kritiek aannemen? Die tweede Gouden Palm zou wel eens meer een vloek dan een zegen kunnen zijn.

Van: Ruben Östlund en met Charlbi Dean, Harris Dickinson, Woody Harrelson (149 min.)

Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :18u50
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk222)    
 
 
 
Te Gek!? Nerveuze Vrouwen door Slongs, Clara Cleymans, Inge Paulussen, Tine Reymer CC Schoten OOK NIET-LEDEN!WO 23/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitVier vrouwen. Vier nerveuze vrouwen.
Ze horen stemmen in hun hoofd, denken in bochten en kronkels, zien wat wij niet zien.
Wat doen die vrouwen samen op een podium?
Ze zingen, ze zuchten en ze maken zich zorgen.
Over de wereld en zichzelf.

Ze vertellen wat het is om verloren te lopen in de donkere kamers van hun gedachten,
de weg kwijt te raken in hun kronkelige hersenen, op de dool te zijn tussen waan en werkelijkheid.
Ze zingen het bloed van onder je nagels, krabben aan je ziel en plukken het eelt van je emoties.
Vier nerveuze vrouwen en een muziekband.
Met : Slongs, Clara Cleymans, Inge Paulussen, Tine Reymer
Muziek: De Laatste Showband o.l.v. Paul Poelmans
Teksten: Hugo Matthysen en Gerda Dendooven
Regie : Els Dottermans
Na de voorstelling drinken we samen nog iets in de foyer!
PS: CC Schoten is helemaal uitverkocht!
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van CC De Kaekelaar, Sint-Cordulastraat 10 te 2900 Schoten
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 24 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :8
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk231)    
 
 
 
EWT Theater 'De scheve schaats!' DeurneDO 24/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitDit seizoen hebben we uitstekende plaatsen, vooraan!
Tot grote vreugde van Marcel zijn alle vijvers dichtgevroren en wil hij samen met zijn goede vriend Theo gaan schaatsen. Eenmaal bij Theo, valt de afspraak in het (ijskoude) water: wegens een dringende zakelijke verplichting kan hij niet mee. Régine, de vrouw van Theo, voelt de ontgoocheling bij Marcel en stelt voor dat zij met hem mee gezellig gaat schaatsen.
Het duurt dan niet lang of de twee schaatsen scheef....
Hilariteit verzekerd met deze dolle komedie van Jeroen Maes!!
Auteur en regie: Jeroen Maes
Cast: Gerdy Swennen, Maike Boerdam, Maarten BosmanS, Thomas Van Goethem en Frank De Kaey
Na de voorstelling drinken we samen nog iets in de bar.
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :aan de kassa van EWT Theater, Hertstraat 2 2100 Deurne. Het ticket is af te halen bij de kassa.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk241)    
 
 
 
JONATHAN met Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens in Mark Liebrecht Schouwburg Mortsel OOK NIET-LEDEN!DO 24/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitJonathan is een bizar poëtische voorstelling, een af en toe bevreemdende conversatie tussen een robot, een mens en het publiek. Een avond vol verwondering en twijfel over wat het betekent om een mens te zijn en dus te moeten omgaan met verrassingen en tegenslag. Jonathan is de naam van een palliatieve zorgrobot, ontworpen door een Artificial Intelligence-team, dat Jonathan versneld in roulatie bracht op het moment dat Covid de woonzorgcentra plotseling in een lockdown plaatste. Zo konden enkele ouderen alsnog de juiste zorg toegediend krijgen, zonder angst voor besmetting.
Botsingen vinden plaats tussen liefde en vergiffenis, vernieling en vernieuwing. Maar er vindt ook iets magisch plaats: het overlijden van Claudine – moeder, behorende tot de soort homo sapiens en getroffen door corona – luidt de geboorte in van Jonathan, haar toegewijde, kunstmatig intelligente verzorger.
Tekst & spel Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens

Na de voorstelling drinken we samen nog iets ter plaatse!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :aan de kassa van Mark Liebrecht Schouwburg, Heilig-Kruisstraat 16 te 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u30
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk242)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 25/11/22
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk251)    
 
 
 
Bezoek aan het Provinciehuis Antwerpen OOK NIET-LEDEN!VR 25/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe bezoeken dit architecturaal pareltje met een gids.
Het Antwerpse provinciehuis is een echte blikvanger. Architect Xaveer De Geyter maakte een markant ontwerp met driehoekige ramen en een in het oog springende ‘zwenk’.
Het inspirerende gebouw is een visitekaartje voor een moderne en efficiënte administratie, die er eind 2018 haar intrek nam. Helemaal onderaan, in het balkvormige volume, bevindt zich een uniek congrescentrum. Rond het provinciehuis werd een publiek toegankelijke tuin aangelegd.
Het nieuwe provinciehuis herken je meteen aan de zwenking in het torengebouw. Die vorm is ook functioneel: er valt geen schaduw op naastgelegen gebouwen. Bovendien komt er minder zon, maar meer noorderlicht binnen op de grote open verdiepingen. Ook de driehoekige ramen geven het gebouw een aparte toets.
Afspraakuur :16u45
Afspraakplaats :aan de hoofdingang van het Provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22 te 2018 Antwerpen waar Eddy iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur :17u
Reservatie :€ 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :EddyVR - 0495 69 03 77
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk252)    
 
 
 
HUMOR Vastbenoemd (try-out) van Jasper Posson in Kaleidoscoop Mortsel OOK NIET-LEDEN!VR 25/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitVolg je dromen! Dat advies kreeg Jasper van zijn ouders mee. En de droom, dat was stand-upcomedian worden. Op de planken staan en mensen laten lachen. Als programmator van een cultuurcentrum zag hij van op de eerste rij zijn voorbeelden het podium bestormen. En toen waagde ook hij de sprong.
Zijn start was veelbelovend: hij deed de voorprogramma’s voor Alex Agnew, Wouter Deprez, Bas Birker, Philippe Geubels en Michael Van Peel. Hij stond in de finale van Humo’s Comedy Cup en won meteen de Lunatic Comedy Award. De droom ging werkelijkheid worden. Vol vertrouwen zei Jasper begin 2020 zijn vaste benoeming op, want tenslotte: wat was het ergste dat er kon gebeuren? Twee weken later begon de eerste lockdown en werden alle optredens uit de agenda geschrapt. Intussen zijn de theaters terug open en is het tijd om uit het zwarte gat te klimmen. Zekerheid is er nog steeds niet, enkel een microfoon en een avond goeie comedy. Over hardwerkende ambtenaren, over Japanse toiletten en gênante woorden bij Scrabble. Kom kijken. Help de droom mee waarmaken.
Na de voorstelling drinken we samen nog iets in Kaleidoscoop!
PS: Kaleidoscoop is volledig uitverkocht!
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de inkom van Kaleidoscoop, Molenstraat 50 te 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk253)    
 
 
 
Bezoek Renaat Braem Huis in Deurne OOK NIET-LEDEN!ZA 26/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitRenaat Braem (1910-2001) geldt als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de naoorlogse architectuur in België.
Na een gedwongen periode van bezinning tijdens de Tweede Wereldoorlog, kreeg zijn carrière aan het begin van de jaren vijftig meteen een geweldige start dankzij twee belangrijke opdrachten van het Antwerpse stadsbestuur: het ontwerp van een sociale woonwijk op het Kiel (Braemblokken), en van het Administratief Centrum in de Antwerpse binnenstad.
Het Kiel, één van de eerste grootschalige woningcomplexen in het naoorlogse België, geldt vandaag als een mijlpaal in de geschiedenis van onze sociale huisvesting, en als één van de meest toonaangevende bouwprojecten van de jaren vijftig.
Het Administratief Centrum moest één van de kroonjuwelen worden in de uitbouw van de naoorlogse metropool, het symbool van de moderne grootstad die uit het puin van de Tweede Wereldoorlog zou herrijzen. Helaas zou de bouw pas een decennium later worden aangevat, en bleek het veelbelovende concept toen al ingehaald door de tijd. Het project werd halverwege stopgezet, waarna de éne gerealiseerde toren aan de Oudaan een nieuwe functie kreeg als hoofdkantoor van de Antwerpse Politie. De ingebruikname vond plaats aan de vooravond van het woelige jaar 1968, meteen het einde van een tijdperk. Toch wordt ook deze toren vandaag beschouwd als één van de meest opmerkelijke hoogbouwprojecten in België.
Braem positioneerde zich met beide projecten zowel op het nationale als op het internationale forum. De jaren vijftig en zestig zouden dan ook de meest vruchtbare periode uit zijn loopbaan worden, met de realisatie van grootschalige huisvestingscomplexen in Brussel, Leuven, Deurne (Arenawijk en Arenahal) en Boom, van belangrijke openbare opdrachten voor de stad Antwerpen en van tal van privé-woningen.
Vandaag bezoeken we met een gids het Renaat Braem Huis in Deurne.
Het verhaal van de eigen woning van Renaat Braem begon in 1955 met een hele reeks schetsen. De bouw werd in maart 1957 aangevat, en in januari 1958 namen de architect en zijn echtgenote, grafisch kunstenaar Els Severin, er hun intrek. Het huis behoort zonder twijfel tot de meest interessante uitingen van naoorlogse residentiële architectuur in België. De woning met atelier is een sober en strak uitgewerkt bouwvolume in halfopen bebouwing.
In 1999 schonk Renaat Braem zijn woning bij leven aan de Vlaamse Gemeenschap. Na rijp beraad werd besloten het Renaat Braem Huis een nieuwe functie te geven als huismuseum.
Na het Hortamuseum in Brussel is dit het tweede initiatief van die aard in België, en het eerste voorbeeld van naoorlogse architectuur.
Bert (de zeer boeiende gids van Expeditie De Stad) leidt ons rond.
De rondleiding duurt 1u30.
Afspraakuur :14u45
Afspraakplaats :aan het Renaat Braem Huis, Menegemlei 23 te 2100 Deurne waar Chris iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Chris VS - 0486 35 75 15 - 03 651 91 60
Max. personen :12
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk262)    
 
 
 
Landru met JAN DECLEIR, I SOLISTI en het Vlaams Radiokoor in CC De Kern, Wilrijk OOK NIET-LEDEN!ZA 26/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitEen theaterconcert rond de illustere zaak van de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru
Deze voorstelling geeft een spannend portret van de gruwelijke grappenmaker Henri-Désiré Landru, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden...

Landru, nette burgerman, charmante echtgenoot en vader van vier, blijkt een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen te hebben: in vier jaar tijd weet hij maar liefst 283 dames in zijn netten te verstrikken. Uiteindelijk verdwijnen ze allemaal jammerlijk in zijn oven.
Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over. De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf, maar tijdens zijn proces lost hij geen woord. Integendeel! Hij weerlegt, vaak spitsvondig of zelfs komisch, elke aanwijzing tegen hem.
De rechtszaak die zijn gruwelijke daden moet bestraffen wordt zo een hilarisch spektakel dat soms meer weg heeft van een komedie: “Het is hier geen theaterzaal, Monsieur Landru!”.
Jan Decleir
spel
I SOLISTI
Tomonori Takeda klarinet
Francis Pollet fagot
Simon Van Hoecke trompet
Bram Fournier trombone
Vlaams Radiokoor
Jolien De Gendt sopraan
Kelly Poukens sopraan
Het Banket ism Francis Pollet

Na de voorstelling drinken we samen nog iets in de foyer!
PS: CC De Kern is helemaal uitverkocht!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :aan de kassa van CC De Kern, Kern 18 te 2610 Wilrijk
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk263)    
 
 
 
Wandeling Centraal Station en Diamantwijk Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZO 27/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitBEL SNEL VOOR DE LAATSTE PLAATS NAAR PIETER 0478545454 en betaal € 11 ter plaatse!
Je bent zeker en vast al verscheidene keren door het Centraal Station gewandeld maar heb je al eens goed rondom jou gekeken? Tijdens deze wandeling bekijken we eerst het Centraal Station van kop tot teen en de gids vertelt honderduit over de voorgaande stations, de bouw van het huidige station, het vrij vroege verval en de restauratie. Dankzij dit laatste prijkt ons station weer op nr 1 op de lijst van de mooiste stations. Ook de uitbreiding in de diepte van het aantal sporen in de spoorweghal komt aan bod alsook de aanleg van de spoortunnel onder de stad richting Nederland. Daarna gaan we de diamantwijk verkennen. Diamant, dat fascinerend schitterend steentje dat zo tot de verbeelding spreekt: hoe ontstaat het, van waar komt het vandaan, hoe werkt de diamantbeurs, welke bewerkingen ondergaat de diamant, wat zijn de 4 C’s (en vooral voor wat staat de 5e C), kortom hoe verloopt de diamant business in Antwerpen? En misschien het meest intrigerende: waarom is Antwerpen de wereldhoofstad van de diamant (meer dan 84 % van alle ruwe diamant wereldwijd wordt in Antwerpen verhandeld)?
Een unieke blik in een erg gesloten wereld.
Afspraakuur :14u15
Afspraakplaats :aan de dienst voor Toerisme in het Centraal Station van Antwerpen waar Eddy VR iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur :14u30
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :EddyVR - 0495 69 03 77
Max. personen :25
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk271)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm She Said (Maria Schrader) 3* UGC AntwerpenDI 29/11/22
Omschrijving :foto bij activiteitEen Hollywoodfilm met een identiteitscrisis
De makers van She said tonen dat ze de gelijknamige MeToo-bijbel goed gelezen hebben. Jammer genoeg hebben ze het boek maar matig begrepen.
Valerie Droeven, De Standaard, 19/11/2022
Over de ontmaskering van filmproducent Harvey Weinstein als seksueel roofdier kwamen in 2019 twee boeken uit. She said, van New York Times-journalistes Jodi Kantor en Megan Twohey, en Catch and kill, van Ronan Farrow. Het tweede boek las als een spionagethriller, maar Kantor en Twohey schreven hun relaas van een indrukwekkend staaltje onderzoeksjournalistiek in alle bescheidenheid en nuchterheid op. Terwijl Farrow zichzelf voortdurend op de borst klopte, waren de ­helden uit She said de vrouwen die tegen Weinstein durfden te getuigen.
Het verbaast dus niet dat de Duitse cineaste Maria Schrader (Ich bin dein Mensch) ervoor koos om Catch and kill links te laten liggen en het veel betere She said te verfilmen. Dat boek is zowat de MeToo-bijbel voor journalisten én een meeslepend verhaal over schoppen tegen de macht en hardnekkig bullebakgedrag.

Drie films dooreen
De verfilming, geproduceerd door Brad Pitts bedrijf Plan B, is Hollywood over Hollywood. Sterker nog: het is Hollywood over ­zowat de meest netelige kwestie in Hollywood. Dat levert een film met een flinke identiteitscrisis op. Enerzijds bleven de makers behoorlijk dicht bij het boek, ­anderzijds laten ze essentiële ­elementen links liggen. Het is ­alsof ze niet goed wisten welke film ze precies wilden maken en er dus maar drie door elkaar ­verweven hebben.
Als She said een film wil zijn over onderzoeksjournalistiek in de traditie van Spotlight, waarom krijgen we de journalistes dan voortdurend in hun thuissituatie te zien? Worstelend met de combinatie werk en gezin? We zagen geen man in Spotlight met een van zijn kinderen bellen om aan te tonen wat er bij hun onderzoek (in dat geval naar pedofilie) op het spel stond. De film is een pak activistischer dan het boek was. Het wil in één trek het belang van het werk van Kantor en Twohey in de verf zetten én daarbij ook nog Het Structurele Seksisme in al zijn facetten aanklagen. Jammer, want Kantor en Twohey zijn in de eerste plaats imposante journalisten, en net géén activisten.
Naast een haast documentaire vertelling wil She said ook een grote publieksfilm zijn, met ­heldinnen die strijden voor het goede. Daarom wordt over hun verhaal een sentimentele saus ­gegoten. Kantor die op de redactie in huilen uitbarst als actrice en Weinstein-slachtoffer Ashley Judd toestemt om on the record te gaan? Of Twohey die haar zelfbeheersing verliest als een man hen beiden probeert te versieren op café? Het doet afbreuk aan een verhaal dat drie jaar geleden zo machtig goed opgeschreven werd.
Door de drang om alles te ­vertellen, ging bij het verfilmen een flinke portie spanning verloren. Weinstein werd zowat uit het verhaal geschrapt, maar zo voel je amper tegen welke oppermacht Kantor en Twohey het destijds opgenomen hebben. Het gebrek aan een eenduidige visie op hoe dit boek verfilmd moest worden, maakt de film langdradig en ­meliger dan nodig was.
Een slechte film is het niet, maar een ontzagwekkend verhaal als dit verdient er wel een betere.
Van Maria Schrader en met Zoe Kazan en Carey Mulligan

Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u10
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u20
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vk292)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be