Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Oktober 2022pijl r
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten Oktober 2022
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Wandeling met gids Verdronken Land van Saeftinghe: Saeftinghe -> Westerschelde UITGESTELD! OOK NIET-LEDEN!ZA 01/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitEen excursie in het Verdronken Land van Saeftinghe is voor velen een onvergetelijke ervaring en vandaag hebben we eindelijk de gelegenheid dit fascinerende en uitzonderlijke domein onder leiding van een gids te bezoeken. Er is een wachttijd van meer dan 1 jaar hiervoor!
In dit 36 km² grote oerlandschap zullen we een voor Nederland en België uniek wildernisgevoel ervaren. Deskundige gidsen nemen ons mee in het niet vrij toegankelijke deel van het natuurreservaat. Zij laten ons kennis maken met de rijke natuur en geschiedenis van het grootste brakwaterschor van Europa. Hoogtepunten van de excursie kunnen o.a. zijn: borrelende zoetwaterbronnen, het zien van een vliegende deur (zeearend), ervaring opdoen met drijfzand, sporen van de buitendijkse schapenhouderij zien en natuurlijk de vele bijzondere panorama’s.
Met Oever nemen we, voor de eerste keer, deel aan de excursie Saeftinghe tot aan de Schelde.
Dit is een lange tocht van minimaal 5 tot 6 uur naar de boorden van de Westerschelde met zijn zandstranden en turfbanken. Op de turfbanken zijn onder meer sporen te vinden van vervening, van boomgroei en van boormossels. Er leven brakwaterpokken en zeemos (een holtedier verwant aan het koraaldiertje). Met enig geluk zijn er zeehonden te spotten. Voor deze tocht zijn een goede wandelconditie en uithoudingsvermogen noodzakelijk.
De deelnemers worden geacht om tijdens de tocht in groep te blijven. Uitzwermen of op afstand van de groep lopen is niet toegestaan. Het achterlaten van afval, etensresten of andere materialen in het gebied is uiteraard niet toegestaan. Roken is verboden.
Draag aan het weer aangepaste kleding en hou er rekening mee dat je kleren vuil zullen worden. Neem propere en droge kleding en schoeisel mee voor na de tocht. Er is een beperkte omkleedmogelijkheid.
Draag bij voorkeur goed passende hoge laarzen of stevige, goed aan te snoeren schoenen. De gids kan beslissen of bepaald schoeisel voldoet en een deelnemer weigeren indien dit niet het geval is.
Deelname op blote voeten, aftapen van de laarzen en het dragen van een waadpak is niet toegestaan.
Een wandelstok is aan te bevelen. Deze zijn tegen € 2 ook te huur in het bezoekerscentrum.
Neem ook zeker versnaperingen, voldoende drank en een PICKNICK mee!
Honden zijn niet toegelaten!
Afspraakuur :9u45
Afspraakplaats :Oud Berchem Kerk of om 10u30 aan het bezoekerscentrum Saeftinghe, Emmaweg 4 NL4568 PW Nieuw Namen. Graag uiterlijk op DI 27/09 aan Nicole (nicole@oever.be) laten weten of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt. Laat ook iets weten indien je rechtstreeks rijdt!
Aanvangsuur :10u45
Reservatie :€ 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :30
Wegwijzer :Oud Berchem Kerk (Sint-Willibrorduskerk)
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj012)    
 
 
 
Open Bedrijvendag: Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust AntwerpenZO 02/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitHet agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust bestaat uit vier operationele afdelingen (Loodswezen, Scheepvaartbegeleiding, Vloot en Kust). Samen maken ze de veilige toegang tot de zeehavens in Vlaanderen mogelijk. Wanneer een schip de Belgische wateren binnen vaart, zorgen de verkeersleiders van afdeling Scheepvaartbegeleiding vanop afstand voor een vlotte en veilige doorvaart. Op zee komen loodsen aan boord om met hun nautische knowhow de schepen veilig tot in de Vlaamse zeehavens te laten brengen.
Hierbij krijgen zij hulp van de collega’s van Vloot die de loodsen van en naar de te beloodsen schepen op zee, in de Scheldemonding en op de Schelde brengen. Vloot beheert ook alle andere overheidsvaartuigen zoals veerboten, onderzoeksschepen, boeienleggers en zo meer. De collega’s van de Vlaamse Hydrografie (onderdeel van afdeling Kust) maken de zee- en Scheldekaarten en de getijtabellen op. Ze houden deze, up-to-date en delen op deze manier informatie die van internationaal belang is om veilig doorheen de Vlaamse wateren te navigeren. Zo is het cruciaal om te weten waar je best wel en niet vaart of waar onder het water bijvoorbeeld wrakken liggen.
Wist je trouwens dat het ook deze collega’s zijn die zorgen voor het kustweerbericht? Handig voor zowel de beroeps- als pleziervaart, maar ook als je gewoon een dagje naar zee komt of van watersporten houdt.

Wat het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust doet
Voka Open Bedrijvendag is dé ideale gelegenheid om de burger een blik te gunnen achter de maritieme schermen en te laten kennis maken met hun agentschap en hun medewerkers.

Wist je dat…
hun loodsen per jaar bijna 60.000 loodsprestaties uitvoeren?
er 30 onbemande en 5 bemande verkeerscentrales zijn in de Schelderadarketen?
de collega’s van Vloot jaarlijks meer dan 3 miljoen passagiers verwelkomen op 7 verschillende veerdiensten?
de Vlaamse Hydrografie jaarlijks meer dan 400 peilingen uitvoert op de Schelde alleen al?

Wat je zal ontdekken?
Maak kennis met de uitdagende wereld van de scheepvaart! Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust biedt exclusief inkijk in hun iconisch gebouw langs de Schelde. Je kan ook letterlijk achter de schermen kijken bij de Vlaamse Hydrografie, die onder andere spectaculaire scheepswrakken op de bodem van de Noordzee en de Schelde in kaart brengt. Via een live feed krijg je vanuit het geklasseerde Imalso-gebouw in Antwerpen– inzicht in de controlevloer van de radartoren van Vlissingen.
Wat je zelf kan uitproberen
Benieuwd hoe de peilingen op de Schelde gebeuren? Of hoe het loodsstation op zee eruitziet? Je ontdekt het allemaal dankzij hun Virtual Reality-belevingen! Je waant je in een heuse 360°-opstelling zelf even bemanningslid aan boord. Train alvast maar je zeebenen, Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust zorgt ervoor dat je niet nat wordt!

Mondmasker verplicht volgens Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust.
Er kan veel interesse zijn voor deze activiteit en een wachtrij is mogelijk.
Wil je er graag bij zijn? Geef dan een seintje aan Nicole 0475 59 56 11 of nicole@oever.be.
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :Thonetlaan 102/1 in 2050 Antwerpen (Linkeroever).
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj024)    
 
 
 
Natuurwandeling Gestel en de vallei van de Nete (18km)ZO 02/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitMooie natuurwandeling in de vallei van de Nete.
Vertrek in Gestel aan de mooie Sint-Lambertuskerk. Ernaast vind je Koffiehuis De Klappeistaak.
De Klappeistaak
De naam verwijst naar het monument dat op het plein voor het koffiehuis staat. Voor de oudere generatie staat dit bekend als “De Klappeistaak” waarbij “klappei” babbelkous of kletskous betekent. Het woord “staak” bestaat eigenlijk niet maar men vermoedt dat dit afgeleid is van “kaak” wat dan weer een oud woord is voor schandpaal. De uitdrukking “iets aan de kaak stellen” hebben we daar aan over gehouden.
Gestel ligt vlakbij de Nete en al snel wandelen we naast de Nete. We verlaten de Nete en wandelen door de bossen Kruiskensberg en erna door de bossen van de Merode. We lopen hier vlakbij de rand van Herenthout.
We passeren via het Kasteel Herlaar waar je een mooi zicht hebt op het domein. We wandelen verder door bossen en velden en komen dan aan 't Schipke aan de Nete, een goede dorstlesser. We wandelen terug verder via de Nete en maken nog een lus door het bos Kruiskensberg en komen dan terug aan de Nete. Links kan je het kasteel zien van Hof van Rameyen. We steken de Nete over en wandelen terug weg van de Nete en lopen langs de rand van het kasteeldomein en even later zijn we al terug op onze vertrekplaats waar je dan nog een frisse pint kan drinken in de tuin van De Klappeistaak.
Tussenstop na ongeveer 7 km. Indien er tijd is, tweede stop na 14 km.
Meebrengen : hapje drankje voor onderweg, picknick, stevige wandelschoenen.
Na de wandeling kunnen we nog in Bevel een hapje eten.
Niet-leden kunnen ook eenmalig deelnemen om kennis te maken met Oever en betalen ter plaatse € 5 aan de verantwoordelijke.
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :aan de P&R van Kontich voor carpooling of ter plaatse om 11u15 te 2590 Gestel (kleine Parking aan de Rameyenstraat ter hoogte van Koffiehuis De Klappeistaak en ± 50 meter verder kan je ook nog parkeren in de eerste weg rechts.
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Beatrijs - 0472 21 06 27
Wegwijzer :P&R Kontich (kruising E19/N171)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj028)    
 
 
 
Naar de Lierse Ommegang + kleine wandeling voorafZO 02/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitOp zondag 2 en zondag 9 oktober trekt de Lierse Ommegang, met twee jaar vertraging vanwege corona, weer door de straten van Lier.
Een kilometerlange historische stoet laveert op beide namiddagen met veel kleur en bombarie door de straten van de Lierse binnenstad. Deze stoet gaat maar eens om de vijf jaar uit. De moeite om eens te komen kijken.
De reuzen van Lier zijn je gastheer. Zij leiden je doorheen de drie delen van dit spektakel.
In het eerste deel van de Ommegang geeft men inkijk in hoe de stad ooit was en hoe ze vandaag is. Een kleurrijke en muzikale evocatie van oude en nieuwe ambachten, oude rederijkers en nieuwe toneelverenigingen, oude schuttersgilden en nieuwe handhavers van de wet. Ook de jeugd van tegenwoordig en van toen zorgen voor sfeer. Dans, muziek, sport, spektakel… van vroeger tot nu.
Het historische huwelijk in Lier
Hét huwelijk uit de Lierse geschiedenis wordt ook in deze Ommegang gevierd. We reizen naar oktober 1496. Filips De Schone en Johanna Van Castilië gaven elkaar in Lier het ja-woord. Het waren de ouders van Keizer Karel. In vier taferelen katapulteren ze je terug naar die heuglijke dagen in de Lierse geschiedenis. Stoere maar vrolijke soldaten uit Spanje en de Nederlanden, de Lierse clerus, bruidsmeisjes, bloemen, toeters en bellen… een feest van formaat. Als kers op de taart: de trouwers van 2022. Iedereen die dit jaar het ja-woord geeft op het Lierse stadhuis krijgt van de ambtenaar van de burgerlijke stand en de burgemeester een uitnodiging om dit tweede deel van de Ommegang af te sluiten. Zij herbeleven hun huwelijksdag opnieuw in het kielzog van Filips en Johanna.
De Lierse reuzentrein
Er staan nog heel wat reuzen, fabeldieren en praalwagens te popelen. De Lierse pijnders kunnen hun dansbenen nauwelijks nog bedwingen want … vandaag is een heuglijke dag. Voor de eerste keer in de geschiedenis stapt het meest geheimgehouden fabeldier van Lier mee op in de Ommegang. Eeuwenlang verborgen gebleven voor de Lierse burgers, treedt het vandaag uit de schaduw. We noemen het voorlopig: “het beest”. Benieuwd naar zijn echte naam en zijn verhaal?
Voor de Ommegang maken we nog een korte wandeling over de Lierse vesten en zoeken ons een leuke plek uit – in de omgeving van een taphuis – waar we de hele stoet lekker kunnen gade slaan.
Na de stoet kunnen we eventueel nog iets gaan eten in Lier.
Meer info over deze Lierse Ommegang => www.ommeganglier.be.
Bij zware regenbuien gaat deze activiteit voor Oever niet door en proberen we het een week later terug.
Meebrengen : goede wandelschoenen, een regenscherm, een fototoestel, een goed humeur.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :ingang NMBS-station Lier, Leopoldplein. Grote parking aan de Tramweglei.
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj026)    
 
 
 
Wandelen en genieten in Vordenstein Schoten (± 6 km)ZO 02/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitVordenstein is een lust voor de zintuigen. Je kan er rustig wandelen en genieten van zeldzame bomen, brede majestueuze lanen, open grasland en natuurlijke vijvers. De gerestaureerde oranjerie, de oranjerietuin geven het park extra cachet. Park Vordenstein is een oase van rust en stilte, ideaal om even weg te dromen! In de bijzondere parkbistro Oranjerie De Vlinder word je hartelijk ontvangen en de ommuurde oranjerietuin met educatieve culinaire tuinen is meer dan een bezoek waard.
Honden zijn niet toegelaten.
Meebrengen : gemakkelijke wandelschoenen, kledij aangepast aan het weer.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :Parking Vordenstein, Kopstraat 10 in 2900 Schoten
Aanvangsuur :14u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj027)    
 
 
 
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen: DE SCHOONSTE TOUR Enkel Oeverleden!ZO 02/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitDE SCHOONSTE TOUR: Rondleiding langs de Schone kunsten en de prachtige architectuur van het museum!
Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) heropent op 24 september 2022 de deuren, na meer dan tien jaar van renovatie- en uitbreidingswerken.
In het vernieuwde gebouw op het Antwerpse Zuid zal het KMSKA steevast meer dan 600 kunstwerken uit zijn collectie tonen. Zowat 200 werken werden de voorbije jaren tijdens de sluiting van het museum eveneens gerestaureerd. "Niet enkel het nieuwe gebouw, maar ook de collectie is klaar om de komende tientallen jaren de bezoekers te trakteren op een ongeziene ervaring", klinkt het dan ook bij het museum.
In de gerestaureerde historische zalen van het uit 1890 daterende imposante gebouw komen klassieke meesterwerken van namen als Rubens, Van Dyck en Van Eyck te hangen, net als de Madonna van Fouquet, één van de absolute blikvangers van het KMSKA. James Ensor krijgt dan weer een volledige vleugel, als scharnierpunt tussen het oude en nieuwe gedeelte van het museum en omdat het KMSKA wereldwijd de grootste collectie van Ensor heeft. In het nieuwe gedeelte zal je tot slot werken vinden van meer moderne meesters zoals Wouters, Magritte en Modigliani.
Voor Oever reserveerden we een gids voor DE SCHOONSTE TOUR, een rondleiding langs de Schone kunsten en de prachtige architectuur van het museum!
De Schoonste Tour is de mooiste tour van het museum. Onze gids neemt ons mee op ontdekkingstocht door het vernieuwde gebouw en langs de highlights uit de kunstcollectie.
Misschien wel Jan Van Eyck, Hans Memling, Jean Fouquet, Brueghel ... in het historische museum. In het nieuwe museum wachten de inspirerende werken van Pierre Alechinsky, Amedeo Modigliani en Jules Schmalzigaug. En ongetwijfeld James Ensor als wegbereider van de moderne kunst.
Tijdens De Schoonste Tour zoekt onze gids naar een klik tussen de deelnemers en de kunstwerken. Hierdoor is elke Schoonste Tour uniek. Bij welk werk je ook stilstaat: de gids verbindt jou enthousiast met de kunstenaar, zijn leefwereld of de personages. En met de technieken en details die deze kunst tot meesterwerken maken...
De gids vertelt niet alleen. Hij of zij daagt je ook uit om met een andere blik naar de werken te kijken. En om je impressies en mening te delen. Zo beleef je de werken op een actieve manier. Sta jij open voor verrassende invalshoeken en inspirerende ontmoetingen met de kunstenaars en hun verhaal? Ben jij klaar voor De Schoonste Tour?
De rondleiding duurt 2 uur. Dankzij het rondleidingsysteem verstaat iedereen de gids kraakhelder.
Voor deze gegidste tour, is de toegang gratis indien je beschikt over een nog geldige Museumpas. Je schrijft dan enkel € 11 over voor de gids.
Heb je geen Museumpas? Reserveer en betaal dan zelf je ticket (toegang van 15u). Wacht hier wel mee totdat je de bevestiging van je reservatie voor de gids (€ 11) van Oever ontvangen hebt.
Na de rondleiding gaan we in de buurt samen nog iets drinken en/of eten.
Afspraakuur :14u30
Afspraakplaats :aan de trappen van het Museum, Leopold de Waelplaats 2, 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj021)    
 
 
 
Musical Josephine B (Try-out) Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZO 02/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitWie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse? Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren ’20 maakt Josephine Baker haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden.
Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse Verzet. Evenzeer gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren.
Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar eigen turbulente leven.
Met Sandrine Van Handenhoven, Kobe Van Herwegen, Matthew Michel, Juan Gerlo, Leo-Alexander Hewitt, Victor Marinus, Aaron De Veene, Ian Schelfaut en Victor Lammertijn
PS: de Try-out kost € 25. De standaardprijs van een ticket is € 34.
Afspraakuur :14u30
Afspraakplaats :aan de kassa van het Fakkeltheater, Hoogstraat 23 2000 Antwerpen.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 25 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :9
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj022)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm The last days of Gilda (Gustavo Pizzi) 4**** MortselDI 04/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitIn een buitenwijk van Rio de Janeiro woont Gilda: een kleurrijke, onafhankelijke vrouw die dol is op lekker eten en goede seks.
Voor haar bekrompen, religieuze buren wordt deze zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw steeds meer een doorn in het oog.
Door de polemiek die er in het dorp wordt gebracht omwille van de verkiezingen, wordt Gilda’s gedrag onder de aandacht gebracht en ondanks haar oprechte bedoelingen zien ze haar als een gevaar.
Gilda zou Gilda niet zijn als ze zich niet verzette tegen de opkomst van het conservatisme in haar wijk.
‘The Last Days of Gilda’ – oorspronkelijk een theatervoorstelling –is een interessante parabel over het huidige Brazilië.
Ook in de ‘echte wereld’ heeft de vrijzinnigheid het immers steeds zwaarder te verduren onder het bewind van president Jair Bolsonaro en consorten.
Een situatie die wordt doorgetrokken naar de Braziliaanse filmindustrie. De film werd oorspronkelijk niet voor niets gefilmd als vierdelige miniserie voor een streamingdienst. Daar zijn nog net wat meer mogelijkheden dan in de filmsector, die door de regering steeds verder wordt uitgekleed.
‘The Last Days of Gilda’ is een film die het leven viert, maar de ogen tegelijkertijd niet sluit voor de benauwende realiteit.
Brazilië 2020
Regie : Gustavo Pizzi
Cast: Karine Teles, Julia Stockler, Antonio Saboi …
Basistarief: € 8.
65+: € 6

Na de film drinken we samen nog iets ter plaatse in het Theatercafé.
Afspraakuur :19u55
Afspraakplaats :aan de kassa van Cinema M, Mark Liebrecht Schouwburg, Heilig Kruisstraat 16, 2640 Mortsel.
Bereikbaarheid:
Tram 7 of tram 15 neem je als je vanuit de richting Antwerpen komt, halte Gemeenteplein.
Tram 15 kan je ook nemen vanuit de richting Lier, vanaf de P+R parking in Boechout, halte Gemeenteplein.
Buslijnen 51, 52, 53, 90, 91, 92, ( halte Gemeenteplein ) of 140, 141 (halte Edegemsestraat – ’t Parkske) en je bent op 100 stappen van de schouwburg.
Aanvangsuur :20u15
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
Wegwijzer :CC Mortsel
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj042)    
 
 
 
Sauna Espace, KalmthoutDO 06/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe relaxen na een drukke werkdag in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveer je saunabeurt via www.sauna-espace.be
Voor een saunabezoek betaal je slechts € 13 inkom i.p.v. € 22,50.
Je saunaticket(s) kan je ter plaatse kopen bij Marianne aan € 13.
Je kan ook saunatickets aan € 13 bestellen via Pieter, 0478 54 54 54 of pieter@oever.be. Na je overschrijving voor saunatickets op de Oeverrekening BE07 7310 3573 4266, worden ze naar jou opgestuurd en kan je naar de sauna gaan zonder het Oevergezelschap.
Afspraakuur :vanaf 16u
Afspraakplaats :Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout. Geef je naam op aan de receptie, zeg dat je van Oever bent en je vindt erna Marianne in de sauna. Betaal je saunabeurt aan Marianne.
Info :Marianne S - 0495 88 55 40
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj061)    
 
 
 
Ontspannend weekend in Riemst Haspengouw. Enkel Oeverleden.VR 07/10/22
Periode :VR 07/10/22 -> ZO 09/10/22
Meer info :Meer info wordt spoedig beschikbaar gesteld.
Omschrijving :foto bij activiteitInfo: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.

Begeleiding :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj072)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 07/10/22
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj071)    
 
 
 
Fietsen op de grens van land en zee (78 km)ZA 08/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitDeze tocht gaat via kanalen, de Oost- en Westerschelde en vele windmolens.
We fietsen naar het Moretusbos, dan richting Berendrecht via het Reigersbos. We fietsen naast het Schelde-Rijnkanaal naar Zandvliet. Na ongeveer 15 km verlaten we Zandvliet via de Noordlandbrug over het kanaal en via het Smokkelpad komen we aan de eerste grenspaal. Hier hebben we een mooi uitzichtpunt over de Westerschelde. We volgen de dijk en komen voorbij Hoek van Bath. Tegenover Bath ligt het Land Van Saeftinghe. Even verder komen we aan de Buhne van Rilland.
Bij eb kunnen we hier zeehonden zien liggen op de zandbanken. Een ideale stop voor onze picknick. In Waarde gaan we landinwaarts via Oostdijk en komen we zo aan de Oosterschelde. Hier fietsen we terug verder via de dijken, rechts van ons ligt Krabbendijke. We passeren het strandje van Krabbendijke.
In Waarde op de dijk kunnen we in het Fietscafé 't Spulletje iets drinken (37 km), (indien dit open is), of in Café De Krab (50 km) in Krabbendijke.
Net voor Het Markiezaat gaan we terug via het kanaal richting Bath en fietsen we via velden en kanaaltjes door naar Ossendrecht. Daar houden we een stop in het Grenshotel Jonckheere (73 km). Van hieruit zijn we op een boogscheut van onze startplaats.
Meebrengen : Picknick en drinkbus. Reserveband. Onderweg voldoende gelegenheden voor tussenstops.
Nadien kunnen de liefhebbers nog gezellig iets mee gaan eten in de Leeuw Van Vlaanderen.

Maak zelf je stripje met de Knooppunten:
60 18 94 Zandvliet 97 92 52 51 78 76 75 94 41 97 Waarde 96 91 43 42 Krabbendijke 98 95 74 77 72 51 78 79 40 33 Ossendrecht 51 24 60
Snelheid: ca.18/19km/u
Graag je deelname per sms of telefonisch bevestigen uiterlijk tegen vrijdagavond 07/10 om 20u bij Ann VDB - 0488 77 30 01. met vermelding van je naam en lidnummer. Zo ben je zeker dat er wordt gewacht op jou.
Indien toch nog belet, geef Ann dan een seintje a.u.b.!
Bij regen verplaatsen we de fietstocht naar een latere datum, maar een klein buitje kunnen we wel trotseren.
Niet-leden kunnen ook eenmalig deelnemen om kennis te maken met Oever en betalen ter plaatse € 5 aan de verantwoordelijke.
Afspraakuur :9u30
Afspraakplaats :Leeuw van Vlaanderen, Antwerpsebaan 413, 2040 Zandvliet
Gps A12, Afrit Zandvliet, dan rechts richting Zandvliet en onmiddellijk eerste straat links
Aanvangsuur :10u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Marc H - 0498 27 75 13
of :AnnVDB - 0488 77 30 01
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj081)    
 
 
 
Minigolf spelen in Antwerpen Enkel Oeverleden!ZA 08/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe houden het vandaag bij een leuke sportieve ontspanning. De bedoeling is het parcours van 18 holes met zo weinig mogelijk slagen af te leggen. Iedereen kan aan dit spannende spel mee doen.
Gelet op de periode van het jaar is dit misschien het laatste spel in 2022. Wees er dus bij!
Nadien kunnen we nog een wandeling maken in de nabije parken Den Brandt, Middelheimpark en Nachtegalenpark. Voldoende horecazaken in de buurt.
Bij zware regenbuien gaat deze activiteit niet door en schuift dan op naar een andere datum.
Bijdrage : € 6 per persoon ter plaatse te betalen. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :14u30
Afspraakplaats :Minigolf Midget, Eglantierlaan in Antwerpen (niet ver van het Nachtegalenpark, vlakbij Antwerpse Ring en A-12.) Voldoende parkeergelegenheid in de buurt.
Aanvangsuur :14u45
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj082)    
 
 
 
Fietsen naar Bergen op Zoom (NL) (± 35 km)ZO 09/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitEen zonnige zondag, ideaal voor een rustige fietstocht. Genieten langs het water van vergezichten en mooie uitzichten vanop de uitkijktoren. We stoppen voor een bezoekje aan Bergen op Zoom en zoeken uiteraard een leuk terrasje. Na de tocht kunnen we nog iets gebruiken in de Orangerie, gelegen in de prachtige tuin van landgoed Mattenburgh.
Meebrengen : een fiets in zeer goede staat en kledij aangepast aan het weer, hapje-drankje voor onderweg.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Parking Mattenburgh (voor GPS Beukendreef ingeven)
Antwerpsestraatweg 181
4631 PN Hoogerheide (NL)
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj092)    
 
 
 
Wandeling Lint – Waarloos (12 km) Enkel Oeverleden!ZO 09/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken aan de O.L.V.-Geboortekerk (Kon. Albertstraat) in het centrum van Lint (voldoende parking) en verlaten het dorp via twee spoorwegbruggen. Zo komen we op het grondgebied van Kontich en lopen even langs en op de fietsostrade F-1 om dan in de velden te verzeilen en langs allerlei boerderijen, veldwegen en glastuinbedrijven het centrum van de Kontichse deelgemeente Waarloos te bereiken. Hier wacht een tussenstop in een oude dorpsherberg.
Onze terugweg verloopt via soortgelijke wegen.
’s Avonds kunnen de liefhebbers nog iets blijven drinken/eten in het centrum van Lint.
OPGELET: er zijn wegeniswerken bezig in het centrum van Lint (Statiestraat). Via het noorden – via de Lintsesteenweg in Hove – is de gemeente moeilijk bereikbaar met de wagen. Komende vanuit Antwerpen rijdt men best via Boechout (Boshoek) of anders via Kontich (N1).
Meebrengen : stevige wandelschoenen en een positieve ingesteldheid
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :Kerkplein te 2547 Lint
Aanvangsuur :13u45
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj091)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Rebel ( Adil El Arbi en Bilall Fallah) 3*** UGC AntwerpenDI 11/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitAdil & Bilall regisseren nog steeds iets te gulzig en onstuimig in het ambitieuze ‘Rebel’
Dave Mestdach, Chef film van Knack Focus, 04-10-2022
Adil & Bilall trekken naar Syrië in het zog van een jonge moslim uit Molenbeek met hun gammele maar energieke genremash-up Rebel.
Van Image, over Black en Patser, tot Bad Boys for Life en hun klussen voor de Marvel-fabriek: aan culot, goesting en ambitie heeft het Adil El Arbi en Bilall Fallah nooit ontbroken. Met Rebel, dat dit jaar in Cannes in première ging, gaat het immer vlijtige, Belgische regieduo op dat elan verder. Op alle denkbare niveaus, en aan hun gekende rotvaart bovendien.
Hun portret van een jonge, wereldse moslim uit Molenbeek die, na een drugdelict, naar Syrië trekt om daar de troepen van Assad te bestrijden, maar wordt ingelijfd door de jihadi’s van IS, is zowel een oorlogsthriller, een familiedrama, een romantisch avontuur, als een – schrik niet – hippe, hedendaagse musical.
Het verhaal is simpel, direct en onthoudt zich van sociologische commentaar, op het apologetische af. Het toont hoe Kamal (een degelijke Aboubakr Bensaihi), would-berapper, tweederangsdealer en grote held van zijn jongere broer Nassim, naar Syrië trekt uit idealisme en escapisme, maar daar al snel wordt ingelijfd door IS.
Het is het startschot van een helletocht voor alle betrokkenen. Voor Kamals alleenstaande moeder (Lubna Azabal) die vecht om haar gezin bijeen te houden. Voor Nassim (Amir El Arbi, de jongere broer van Adil) die op school wordt gepest als broer van een moslimterrorist. En voor Kamal zelf, die aanvankelijk gewoon wil meehelpen in een ziekenhuis en weigert mee te stappen in het gruwelcircus van het kalifaat, met alle gevaren van dien.
De oorlogsscènes, met vele figuranten en geschoten in dwingende tracking shots, zijn opwindend, episch en spectaculair, zoals dat van Adil & Bilall, zeker na hun Amerikaanse missies, kon worden verwacht. Alsof ze de spieren willen rollen met hun idolen Steven Spielberg en Oliver Stone. Het is Hollywoodiaans hyperrealisme dat je het zweet, het stof en het rondspattend namaakbloed doet voelen en ruiken. En ook die paar scènes waarin het rusteloze Rebel plots in muzikale modus schakelt met gezongen en gedanste intermezzi – alsof je per abuis naar de Bollywoodversie hebt gezapt – doen de pols, én de wenkbrauwen, gezwind de hoogte in schieten.
Jammer genoeg is het loachiaans geschoten familiedrama dat de verschillende elementen bijeenhoudt wat minder overtuigend, en wordt het verhaal naar het wrange einde toe tamelijk simplistisch en soapy. Alsof de personages plots niet meer van vlees en bloed zijn, maar pionnen op een schaakbord. Bovendien begint de parallelmontage steeds meer te wringen, en krijg je het gevoel dat de diverse delen elkaar niet opstuwen, wat in principe best had gekund, maar veeleer tegenwerken.
In die zin wordt Rebel, ondanks het knappe camerawerk van hun huiscameraman Robrecht Heyvaert, de kwieke montage en de gedegen vertolkingen, dan ook gefnuikt door zijn eigen lust for life, gulzigheid en onstuimigheid, zoals ook Kamal op drift raakt in zijn naïeve, geradicaliseerde wereldbeeld.
‘Trop is te veel, en te veel is trop’, zelfs voor Adil & Bilall, al gebeurt er tenminste van alles in wat wellicht hun beste, persoonlijkste en in elk geval meest ambitieuze film tot nu toe is. Salaam.
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u20
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj112)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 14/10/22
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj142)    
 
 
 
Avondje gezelschapsspelen LierVR 14/10/22
Omschrijving :Omdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen :minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats :Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur :19u, aanvang 19u15
Info :Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of
Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj141)    
 
 
 
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 15/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitNiet te missen, de spetterende party met DJ Jan V met 22u als aanvangsuur!!
Dansen brengt mensen bij elkaar en een lekker drankje erbij, en je bent vertrokken tot in de late uurtjes op de dansvloer van DIXIES in Brasschaat en met DJ Jan V is de ambiance verzekerd!
Geen excuses om niet te komen!
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Ben je jarig de dag van de party? Als je dit kan bewijzen, dan krijg je gratis toegang!
Deuren : 22u
Einde : 4u
Alle party's zijn rookvrij!
Afspraakplaats :DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Dixies
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj153)    
 
 
 
Mooie wandeling langs het Kasteel van Gaasbeek + Kasteeldomein Groenenberg (20 km)ZO 16/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken aan de kerk van Vlezenbeek en verlaten snel de dorpskern.
Na een uurtje wandelen we door het het Domein en langs het Kasteel Groenenberg via kronkelende wegen, gebogen bosranden en uitgestrekte grasvelden. Kleurrijke heesters, oogstrelende azaleastruiken en paarse vlinderstruiken brengen ons het ganse jaar een diversiteit van kleuren... In de tweede wereldoorlog werd dit kasteel bezet door hoge Duitse officieren. Nu dient het park voor opnames van het nieuwe seizoen "Bake Off". Hier kunnen we rond de middag ons bokes opeten...
Na de middagpauze trekken we naar de prachtige omgeving van het kasteel van Gaasbeek. Hier werd ook een deel van de jeugdserie "Johan en de Alverman" opgenomen. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De Graaf van Egmond was één van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de excentrieke Markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine.
En dan is het tijd voor een lekker ijsje in de Krijmerie van Gaasbeek.
Via smalle paden langs velden bereiken we na een vijftal kilometers onze volgende halte: Café Het Vagevuur voordat we onze laatste tocht aanvangen terug naar het beginpunt.
Na de wandeling kunnen we nog iets drinken en eten in Vlezenbeek.
Bij zware regenbuien gaat deze wandeling niet door en zal dan naar enkele weken later verschoven worden.
Niet-leden kunnen ook éénmalig deelnemen aan de activiteit en betalen dan € 5 aan de verantwoordelijke om kennis te maken met Oever.
Meebrengen : hapje en drankje voor onderweg, picknick, stevige wandelschoenen en lidkaart
Afspraakuur :11u15
Afspraakplaats :op de parking van het Gemeenteplein te 1602 Vlezenbeek
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :MarcM - 0495 53 28 52
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj161)    
 
 
 
Wandeling met verhalen uit de natuur te EkerenZO 16/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe Oude Landen zijn een half open landschap, gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan vegetatie.
Tussen die wilde natuur loopt een kleine kudde gallowayrunderen die zorgt voor het behoud van het halfopen landschap. Het zijn zachtaardige dieren, waar je echt niet bang voor hoeft te zijn.
In het natuurgebied ontwikkelden zich spontane bosjes met wilg, zomereik, Gelderse roos, meidoorn en hondsroos. Een evolutie die in Vlaanderen behoorlijk zeldzaam is.
De vele bessen en vruchten aan de bomen, kleuren de verhalen met een pallet van prachtige kleuren tot een ideale snoepwinkel voor vogels en kleine dieren.
Diane begeleidt de wandeling en stopt geregeld om een woordje uitleg te geven. De wandeling, met uitleg, duurt ± 2 uur.
Na de wandeling kunnen we samen nog iets gaan drinken.
Aangepast schoeisel.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :Kasteel Veltwijck, Veltwijcklaan 27 2180 Ekeren
Aanvangsuur :14u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj163)    
 
 
 
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen: DE SCHOONSTE TOUR Enkel Oeverleden!ZO 16/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe eerst Schoonste Tour van zondag 02/10 was al snel volzet en daarom reserveerden we voor de Oeverleden een tweede tour op zondag 16/10.
DE SCHOONSTE TOUR: Rondleiding langs de Schone kunsten en de prachtige architectuur van het museum!
Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) heropende op 24 september 2022 de deuren, na meer dan tien jaar van renovatie- en uitbreidingswerken.
In het vernieuwde gebouw op het Antwerpse Zuid toont het KMSKA meer dan 600 kunstwerken uit zijn collectie. Zowat 200 werken werden de voorbije jaren tijdens de sluiting van het museum eveneens gerestaureerd. "Niet enkel het nieuwe gebouw, maar ook de collectie is klaar om de komende tientallen jaren de bezoekers te trakteren op een ongeziene ervaring", klinkt het dan ook bij het museum.
In de gerestaureerde historische zalen van het uit 1890 daterende imposante gebouw hangen klassieke meesterwerken van namen als Rubens, Van Dyck en Van Eyck, net als de Madonna van Fouquet, één van de absolute blikvangers van het KMSKA. James Ensor krijgt dan weer een volledige vleugel, als scharnierpunt tussen het oude en nieuwe gedeelte van het museum en omdat het KMSKA wereldwijd de grootste collectie van Ensor heeft. In het nieuwe gedeelte zal je tot slot werken vinden van meer moderne meesters zoals Wouters, Magritte en Modigliani.
Voor Oever reserveerden we een gids voor DE SCHOONSTE TOUR, een rondleiding langs de Schone kunsten en de prachtige architectuur van het museum!
De Schoonste Tour is de mooiste tour van het museum. Onze gids neemt ons mee op ontdekkingstocht door het vernieuwde gebouw en langs de highlights uit de kunstcollectie.
Misschien wel Jan Van Eyck, Hans Memling, Jean Fouquet, Brueghel ... in het historische museum. In het nieuwe museum wachten de inspirerende werken van Pierre Alechinsky, Amedeo Modigliani en Jules Schmalzigaug. En ongetwijfeld James Ensor als wegbereider van de moderne kunst.
Tijdens De Schoonste Tour zoekt onze gids naar een klik tussen de deelnemers en de kunstwerken. Hierdoor is elke Schoonste Tour uniek. Bij welk werk je ook stilstaat: de gids verbindt jou enthousiast met de kunstenaar, zijn leefwereld of de personages. En met de technieken en details die deze kunst tot meesterwerken maken...
De gids vertelt niet alleen. Hij of zij daagt je ook uit om met een andere blik naar de werken te kijken. En om je impressies en mening te delen. Zo beleef je de werken op een actieve manier. Sta jij open voor verrassende invalshoeken en inspirerende ontmoetingen met de kunstenaars en hun verhaal? Ben jij klaar voor De Schoonste Tour?
De rondleiding duurt 2 uur. Dankzij het rondleidingsysteem verstaat iedereen de gids kraakhelder.
Voor deze gegidste tour, is de toegang gratis indien je beschikt over een nog geldige Museumpas. Je schrijft dan enkel € 11 over voor de gids.
Heb je geen Museumpas? Schrijf dan € 31 (€ 20 voor je ticket en € 11 voor de gids) over op de Oeverrekening!
Na de rondleiding gaan we in de buurt samen nog iets drinken en/of eten.
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :aan de trappen van het Museum, Leopold de Waelplaats 2, 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :18
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj162)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Novembre (Cédric Jimenez) 3*** UGC AntwerpenDI 18/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitNovembre, een hoog gespannen duik in de jacht op de terroristen van de aanslagen in Parijs
De vijf dagen onderzoek die volgden op de aanslagen van november 2015 inspireerden Cédric Jimenez tot een intense 'Zero Dark Thirty' à la française.
Sober, bescheiden, elegant, nooit zwichtend voor spectaculaire efficiëntie of gemakkelijke sensatiezucht, vibreert de film met een prachtige oprechtheid in zijn aanpak.
Geschreven door Olivier Demangel, opent deze nieuwe speelfilm, een diepe duik in het hart van het Franse antiterrorisme, kort met een scène in Athene in januari 2015, waar een poging om Abdelhamid Abaaoud, het toekomstige brein van de aanslagen van november, te arresteren, mislukt. De rest is strikt beperkt tot de vijf dagen van intensief onderzoek die volgden op de tragedie. We volgen een starburst van personages die volledig gericht zijn op hun taak: het opsporen en arresteren van degenen die verantwoordelijk zijn voor de moorden in Parijs...
Hoge spanning
Door de scherpe en koortsachtige vorm aan te nemen van het obsessieve verhaal van een klopjacht, doet Novembre, tien jaar later, onvermijdelijk denken aan Zero Dark Thirty van Kathryn Bigelow (over de jacht op Osama Bin Laden, verspreid over meerdere jaren). Natuurlijk heeft Cédric Jimenez niet de virtuositeit of de diepgang van de grote Amerikaanse regisseur maar in zijn constante zoektocht naar authenticiteit slaagt hij erin een film-getuigenverslag te maken met een formeel meesterschap. Hoewel Novembre draait om tragedie, zoekt de film nooit naar schokkende beelden maar werkt hij liever op de motieven van diffuse angst en overfocus om de droge en scherpe contouren te tekenen van een meedogenloze race tegen de klok. Dit tegenveld, dat vrij nieuw is voor mediabeelden, kiest ervoor om niet te blijven hangen op de gezichten van de schuldigen en de slachtoffers (een scène die toch de juiste afstand vindt in het ziekenhuis) en richt zich in plaats daarvan op degenen die belast zijn met het herstellen van de orde in de door het geweld veroorzaakte chaos. Dit is waar de film, voortdurend in beweging, zijn onmiskenbare drijvende kracht en, beter nog, zijn ware raison d'être vindt.
Nicolas Clément, Le Vif Focus, 05/10/2022
Van Cédric Jimenez
Met Jean Dujardin, Anaïs Demoustier, Sandrine Kiberlain
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u45
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj182)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 21/10/22
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj211)    
 
 
 
Samenkomst Genietersweekend Gulpen (Zuid-Limburg, NL) van DO 10/11 tot ZO 13/11 of MA 14/11/2022VR 21/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitOm 20u komen alle deelnemers van het Genietersweekend Gulpen (Zuid-Limburg, NL) van DO 10/11 tot ZO 13/11 of MA 14/11/2022 samen om met elkaar kennis te maken, om de activiteiten te bespreken, om de huis- en kamerindeling en de carpooling te regelen. De huis- en kamerindeling is altijd onder voorbehoud.
Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan Pieter (pieter@oever.be - 0478 54 54 54).
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj212)    
 
 
 
Minigolf in Boechout Enkel Oeverleden!ZA 22/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitSedert minden april is er een nieuwe minigolf in Boechout van start gegaan. Er zitten verschillende “pittige holes” bij, anders dan in Brasschaat of in Wilrijk.
We houden het steeds bij een leuke sportieve ontspanning. De bedoeling is het parcours van 18 holes met zo weinig mogelijk slagen af te leggen. Iedereen kan aan dit spannende spel mee doen.
Nadien kunnen we nog iets drinken ter plaatse aan de bar van deze nieuwe vestiging. Mensen met grote honger kunnen ’s avonds blijven eten in de Boechoutse regio. Gelieve bij je reservatie via Nicole, te vermelden als je ’s avonds blijft mee eten.
Gelet op de periode van het jaar kan dit de laatste minigolf van 2022 zijn. Bij grote regenbuien gaat deze activiteit niet door.
Bijdrage : € 5 per persoon ter plaatse te betalen. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :15u
Afspraakplaats :Mini-Golf Boechout, Olieslagerijstraat 14b (naast sauna de Schranshoeve en schuin tegenover tenniscentrum Ter Eiken). Parkeerplaatsen aanwezig, indien volzet mag je die van de nabije Schranshoeve gebruiken (zelfde eigenaars).
Deze vestiging is geografisch gelegen in de velden tussen Vremde en Fort 3 van Borsbeek.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj223)    
 
 
 
Fietstocht door de Moervaartvallei Wachtebeke (60 km)ZA 22/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitFietstocht door de Moervaartvallei. We passeren Eksaarde, Stekene, Klein-Sinaai, Moerbeke, Mendonk

Vanuit het Provinciaal domein Puyenbroeck beginnen we aan onze route langs de Stekense Vaart, de Moervaart, langs watertjes die in het Groene Waasland rustig liggen te blinken. Het zijn niet meteen de meest bekende waterwegen maar ze zorgen wel voor een verrassend mooi fietsdecor.
Voor diegenen die willen, kan er na de fietstocht nog iets gegeten worden in de taverne van het Domein Puyenbroek.
Er zijn twee drankstops voorzien onderweg.
Voorzie ook een eigen drankje, koek of picknick.
Bij zware regenval gaat de fietstocht niet door!
Gemiddelde snelheid: ± 17 km/uur.
Als je wil deelnemen aan deze fietstocht, stuur dan een sms naar Eddy VR.
Meebrengen : een fiets in goede staat en een reserve binnenband en een regenjasje.
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :Parking 2 van het Provinciaal domein Puyenbroek in 9185 Wachtebeke, aan de Ninovelaan.
Aanvangsuur :10u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :EddyVR - 0495 69 03 77
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj224)    
 
 
 
Noordteater De Vader (Florian Zeller) Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZA 22/10/22
Omschrijving :foto bij activiteit“De Vader” is een ontroerend stuk over een oude man die aan Alzheimer lijdt. André, weduwnaar, vader van twee dochters, merkt dat er iets aan het veranderen is: dingen verdwijnen, of hij verstopt ze, hij voelt zich bedreigd, achtervolgd, hij verliest zijn chronologische en ruimtelijke oriëntering. Alsof hij in zijn geheugen kleine gaatjes heeft… Hij woont nog alleen in zijn kleine woning, en doet tegenover zijn oudste dochter alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Al is het duidelijk dat hij het stilaan alleen niet meer aan kan. Daarom zorgt ze voor de nodige familiale hulp, wat haar door haar trotse en zijn waardigheid opeisende vader niet in dank afgenomen wordt. Net nu ze met haar nieuwe partner in Londen wil gaan wonen. Wat doen? Hoe moet ze zoiets aanpakken? Een verrassend stuk, vreemd, komisch ook, maar genadeloos: een oude man op zoek naar zichzelf in een wereld waarin zijn biografie en de relaties die ze met zich meebracht, niet meer gelden, omdat die wereld, waarin ze ontstaan zijn, langzaam aan het uitdoven is.

Vanavond is het première!
Inbegrepen : inkom, een drankje tijdens de pauze, een receptie met cava en hapjes na de voorstelling, gratis vestiaire en programmaboekje.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :aan de kassa van het Noordteater, Sint Nicolaasplaats 3-6, Antwerpen waar Leo en Anita iedereen verwelkomzn.
Het NOORDTEATER is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Door de centrale ligging ligt het op wandelafstand van alle belangrijke tram- en bushaltes.
Trams:
Tram 11 stopt voor de deur; tram 7 achter de hoek. Tram 3, 5, 9 en 15 stoppen in Premetrostation Meir dat op wandelafstand ligt van het theater.
Bussen:
De Rooseveltplaats en de Groenplaats liggen vlakbij. Vanuit die 2 busstations heb je rechtstreeks verbindingen met alle randgemeenten.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 22 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :LeoG - 0472 38 25 48
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj222)    
 
 
 
Theater 'Ex' De Kempvader Schouwburg Noord Merksem OOK NIET-LEDEN!ZA 22/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitReserveer snel want CC Noord is volledig uitverkocht!
Bob en Sonja komen op bezoek bij Ted en Vera. Bob is de beste vriend van Ted en Sonja is zijn nieuwe vriendin. Een groot probleem is dat Bobs vorige vrouw de beste vriendin van Vera was en zo is de afwezige ex het grote struikelblok van de avond.
Vier mensen proberen een leuke avond te hebben. Gescheiden en hertrouwd willen ze liefst helemaal opnieuw beginnen, maar het verleden kun je niet zomaar vergeten. Zeker wanneer alles open en eerlijk bespreekbaar moet zijn. Wat een gezellige avond had moeten worden bij de nieuwe barbecue, wordt een nachtmerrie.
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Schouwburg Noord, Nieuwdreef 135 te 2170 Merksem
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj221)    
 
 
 
Natuurwandeling Laerbeekbos Ganshoren en Zellik (18 km)ZO 23/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe wandelen vanuit Relegem (deelgemeente Zellik) richting Ganshoren en wandelen, na geruime tijd, door het Laerbeekbos, vervolgens door het Koning Boudewijnpark. In het park kunnen we eerst onze picknick eten en terugkeren via het Laerbeekbos. Daar houden we onze eerste stop, in de Chalet du Laerbeek. In het voorjaar vind je hier veel daslook.
Na onze stop steken we de ring terug onderdoor en wandelen we verder naar Zellik over vele kleine paadjes en daar kunnen we een tweede halte houden in Café Den Ouden Belg. We hebben dan al 12 km gewandeld en zijn we terug aan de start. Van hieruit doen we een extra lus waarna we terugkeren naar Zellik.
Na de wandeling kunnen we nog iets eten in de Lindenhoeve, Lindestraat 139, Merchtem op 5 min rijden van de parking.

Meebrengen : hapje drankje voor onderweg, picknick, stevige wandelschoenen.
Bij regen verplaatsen we de tocht naar een latere datum, maar een klein buitje kunnen we wel trotseren.

Niet-leden kunnen ook eenmalig deelnemen om kennis te maken met Oever en betalen ter plaatse € 5 aan de verantwoordelijke.
Als je carpoolt via Kontich, gelieve Beatrijs te verwittigen en als er interesse is om te carpoolen vanuit Mechelen, gelieve dan ook Beatrijs te verwittigen.
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :aan de gratis Parking achter de kerk, doodlopend straatje tegenover de Dorpspraat 14 in 1731 Relegem.
Vertrek om 10u om te carpoolen vanuit P&R Kontich
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Beatrijs - 0472 21 06 27
Wegwijzer :P&R Kontich (kruising E19/N171)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj232)    
 
 
 
Fietsen 'Flirten met de grens (± 40 km)ZO 23/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitLangs de uitkijktoren op de Kalmthoutse Heide fietsen we aan een rustig tempo (16-17 km/uur) naar een leuk terrasje in de Wouwse Plantage voor een ijsje, een taartje en/of een drankje. Langs de Zoom en de Wildertse Duintjes komen we terug aan ons vertrek waar er voldoende horecakeuze is.
Meebrengen : fiets die in orde is.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :aan het Station van Heide (Kalmthout)
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj233)    
 
 
 
Najaarswandeling in Brasschaat (± 8 km)ZO 23/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitEen najaarswandeling in Brasschaat. Langs straten en verharde wegen wandelen we door een mooi stukje Brasschaat.
Zorg voor aangepaste kledij en schoenen. Er is geen tussenstop voorzien, dus breng eventueel een hapje/drankje voor onderweg mee. Nadien kunnen we samen nog iets drinken / eten.
Afspraakuur :14u15
Afspraakplaats :Aan de ingang van Perron Noord (Licht Vliegwezenlaan 11 - 2930 Brasschaat)
Aanvangsuur :14u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Jan Muylaert - 0474 72 34 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj234)    
 
 
 
Kunstuur Mechelen Enkel Oeverleden!ZO 23/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitBelgische schilderkunst op een bijzondere wijze gebracht...
Het Kunstuur stelt topwerken tentoon uit de periode 1850 - 1950. Het is een heel aparte beleving. Bij elk schilderij wordt een verhaal verteld door een bekende of minder bekende Vlaming. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een historische locatie, de Heilige Geestkapel, recht tegenover de Sint-Romboutstoren. De vierde tentoonstelling loopt van 16 mei 2022 tot 30 november 2022.

Welke kunstenaars stellen tentoon in Het Kunstuur?
In de derde (16/10/21-30/04/22) en vierde (16/05/22-30/11/22) tentoonstelling in Mechelen krijg je een dertigtal topwerken te zien van Belgische kunstenaars uit de periode 1850-1950.
De kunstenaars van de eerste en tweede Latemse groep zijn prominent aanwezig. Maar ook in Wallonië en andere streken werden topwerken gemaakt.
Het naturalisme, realisme, luminisme, impressionisme, symbolisme, expressionisme, fauvisme en surrealisme komen aan bod. Het was een periode die veel verschillende kunststromingen telde.
In deze derde tentoonstelling van Kunstuur zien we topwerken van:
Valerius DE SAEDELEER (Aalst 1867-Leupegem 1941): Tegelijk religieus en “bon vivant”, worden Bruegels landschappen in de vier seizoenen ontvolkt tot gesublimeerde panorama’s"
Je ziet van hem: Vóór de lente (± 1908) - Winteravond (1924) - Volle Winter (± 1927)
Gustave VAN DE WOESTYNE (Gent 1881-Ukkel 1947): "Geïntrigeerd door de Vlaamse primitieven en de internationale artistieke ontwikkelingen van zijn tijd, komen tot een eigen wereld vol mystiek."
Je ziet van hem: Azuur (1928)
Gustave DE SMET (Gent 1877-Deurle 1943): "Rust en eenvoud van mens en dier in het dorp en op de velden rond Sint-Martens-Latem."
Je ziet van hem: De blauwe canapé (1928)
Léon DE SMET (Gent 1881-Deurle 1966): "Een halve eeuw zorgeloos genieten van een sprankelend impressionisme."
Je ziet van hem: De opschik (1910) - Vrouw met groene blouse (1914)
Jenny MONTIGNY (Gent 1875-Deurle 1937): "Eigenzinnige schilderes van bloemen, kinderen en moeders, als vrouw een eenhoorn in een mannen-gezelschap.
Je ziet van haar: Jules-Toussaint De Sutter aan de piano (1912)
Rik WOUTERS (Mechelen 1882-Amsterdam 1916): "De aanbeden Nel en hun eenvoudige leefwereld steeds opnieuw vastgelegd in een werveling van licht en kleur."
Je ziet van hem: Nel naakt in rieten zetel (1911) - Portret van Rik Wouters met palet in het blauw (1912)
Albert SAVERYS (Deinze 1886-Petegem 1964): "De Leie, een constante in het leven en werk van de kunstenaar tijdens het interbellum."
Je ziet van hem: Rootbakken (1921)
Prosper DE TROYER (Destelbergen 1880-Duffel 1961): "Krachtig opgebouwde schilderijen in uitbundige kleuren, niet zelden zonder een kwinkslag."
Je ziet van hem: Mineur à l’accordéon (1928)
Jean BRUSSELMANS (Brussel 1884-Dilbeek 1953): "Tussen Brussel en Oostende."
Je ziet van hem: Mansarde II (1939)
Floris JESPERS (Borgerhout 1889-Antwerpen 1965): "Een Antwerpenaar in Oostende."
Je ziet van hem: De maanzieke man (1926)
James ENSOR (Oostende 1860-Oostende 1949): "Met een enigmatisch, kleurrijk oeuvre vol groteske figuren een nooit ophoudende strijd tegen een verwaande, zelfvoldane bourgeoisie."
Je ziet van hem: Mijn dode moeder (1915) - Gezicht op Mariakerke (1901)
Paul DELVAUX (Wanze 1897-Veurle 1994): "Surrealisme met een vleugje poëzie."
Je ziet van hem: Skeletten in gesprek (1944)
René MAGRITTE (1898-1967): "Surrealist van hetzefde kaliber als Miro, Ernst en Dali."
Je ziet van hem: De diepten van het genot (1947)
Léon SPILLIAERT (Oostende 1881-Brussel 1946): "Heel eigen stijl die in geen enkele kunststroming thuis hoort."
Je ziet van hem: Meisjes met witte kousen (1912)
Pierre PAULUS DE CHATELET (Châtelet 1881-brussel 1959): "Schilder van de mijnen en de industrie in de Borinage"
Je ziet van hem: Mijnwerker met industrieel landschap op de achtergrond (jaartal onbekend)
Firmin BAES (Sint-Joost-ten-Node 1874-Elsene 1943): "Portretten en landschappen met oog voor detail en realisme."
Je ziet van hem: Portret van Sophie Willstädter (1903) - Terugkeer van de verloren zoon (1897)
Evarist DE BUCK (Sint-Amandsberg 1892-Lovendegem 1974): "Schilder van poëtische Leielandschappen, het boerenleven en religieuze kunst."
Je ziet van hem: Familieportret (± 1925) - Zelfportret (1918) - Waterpret bij de tempelhoeve (1918)
Charles DEGROUX (Komen 1825-Brussel 1870): "In België wonende Fransman, baanbreker van het sociaal realisme"
Je ziet van hem: De uitdrijving (jaartal onbekend)
Henry DE GROUX (Sint-Joost-ten-Node 1866-Marseille (Frankrijk) 1930): "Gekke of geniale bewonderaar van Napoleon, Beethoven en Wagner?"
Je ziet van hem: Austerlitz (± 1896)
Victoir LECLERCQ (Zinnik 1896-concentratiekamp in Duitsland in 1945): "Gaf onderdak aan Juan, ‘niño de la guerra’, en aan joden."
Je ziet van hem: Juan (1936)
Jakob SMITS (Rotterdam 1855-Achterbos (Mol) 1928): "Nederlander die verliefd werd op de Kempen en Belg werd."
Je ziet van hem: De soldaten trekken voorbij (1918)
Eugeen VAN MIEGHEM (Antwerpen 1875-Antwerpen 1930): "Chroniqueur van het harde leven in de Antwerpse haven rond 1900."
Je ziet van hem: Ode aan de Antwerpse haven (1925)
Info : gratis vestiaire, gratis koptelefoon met audiobegeleiding, gratis opvouwbare museumstoelen beschikbaar. Alle deelnemers betalen dezelfde prijs van € 15 want er zijn geen kortingen zoals Museumpass, lerarenkaart, ...).
Na het Kunstuur, kunnen we samen nog iets gaan drinken in de omgeving.
Afspraakuur :14u40
Afspraakplaats :aan de kassa van de tentoonstelling, Minderbroedersgang 1-3, 2800 Mechelen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :8
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj231)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm R.M.N. (Cristian Mungiu ) 4**** UGC AntwerpenDI 25/10/22
Omschrijving :foto bij activiteit‘R.M.N.’ is een humeurige beer van een film die nog lang na het rollen van de credits klauwt
Cristian Mungiu meet de koorts van Europa op met R.M.N., een sluwe slowburner over neoliberalisme, xenofobie en andere wilde beesten.
Is R.M.N. een familiaal drama over een man op de rand? Een kroniek over een hele gemeenschap in crisis? Of een suspenserijke allegorie over xenofobie, globalisering en andere spoken die tot in het troebele hart van Fort Europa kunnen worden gespot? De Roemeense filmauteur Cristian Mungiu, die van morele thrillers in naturalistische stijl zijn specialiteit heeft gemaakt, laat alle interpretaties open. Met langzaam absorberende gevolgen.
Draaiden zijn vorige, in Cannes bekroonde prijsbeesten4 Months, 3 weeks and 2 Days (2007), Beyond the Hills (2012) en Bacalaureat (2016) – om de dilemma’s waarmee een specifiek personage door een specifieke gebeurtenis wordt geconfronteerd, dan is R.M.N. vager en complexer, maar zeker zo spannend en beklemmend.
Centraal in deze sociaal-realistische koortsdroom staat een dorp in Transsylvanië dat bevolkt wordt door Roemenen en vooral Hongaren. Etnische spanningen zijn er niet nieuw, maar wanneer de lokale, industriële bakkerij, die om Europese subsidies en lageloonarbeid verlegen zit, migranten uit Sri Lanka aansleept, laaien de gemoederen op.
De gescheiden Matthias, die een akkefietje heeft gehad in een Duits slachthuis, bekijkt het met stoïcijnse blik. Hij heeft andere katten te geselen. Of beter: andere beren. Die werden door zijn bange zoontje in de nabijgelegen bossen gespot, al is het niet duidelijk of de knul wel de waarheid spreekt. Niet voor Matthias, en al helemaal niet voor de kijker.
Mungiu laat de plotlijnen leep door elkaar lopen, met als rode draad: een knagend gevoel van onbehagen en disruptie. De clash tussen de klassen, tussen Oost en West, tussen familie en nieuwkomers… Het wordt allemaal besproken, met als culminatiepunt – en showstopper – een fel, in één enkele take van 17 minuten opgenomen debat in het dorpshuis.
Bovendien doet Mungiu, die zijn inspiratie bij een waargebeurd en gelijkaardig incident haalde, dat zonder lesjes op te lepelen, wat zeldzaam is. Hij laat alle partijen aan het woord en zapt van kleine, individuele fricties naar socio-economische macro-analyses zonder dat je dat noodzakelijkerwijs doorhebt, met empathie voor alles en iedereen.
Het is een caleidoscoop aan ideeën en sentimenten waarvan je weet – én voelt – dat je nog eerder beren zult zien dan afgelijnde conclusies. Maar dat zit de esthetiek nooit in de weg. Mungiu giet ook nu alles in uitgekiende breedbeeldcomposities die niet alleen de Transsylvanische landschappen iets sinisters geven, maar zelfs de interieurs benepen doen aanvoelen.
Bovendien kan hij als steeds bogen op een prima, met naturel acterende cast. Machokop Marin Grigore loopt in het midden als moreel vastgelopen kompas Matthias. Judith State speelt diens minnares Csilla, die de bakkerij runt en misschien nog de meeste menselijkheid door haar aderen heeft stromen.
Een radiografisch precieze doorlichting van een Europa in chronische staat van crisis, én een humeurige beer van een film die nog lang na het rollen van de credits klauwt.
Van Cristian Mungiu en met Machokop Marin Grigore en Judith State.
Dave Mestdach, Chef film van Knack Focus 18-10-2022

Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Mieke V - 03 455 11 32 - 0483 58 50 84
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj252)    
 
 
 
Sauna Espace, KalmthoutDO 27/10/22
Omschrijving :We relaxen in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Roger met het uur dat je er zal zijn (sms of WhatsApp), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveer je saunabeurt via www.sauna-espace.be.
Voor een saunabezoek betaal je slechts € 17 inkom i.p.v. € 27.
Je saunaticket(s) kan je ter plaatse kopen bij Roger aan € 17.
Je kan ook saunatickets aan € 17 bestellen via Pieter, pieter@oever.be. Na je overschrijving voor saunatickets op de Oeverrekening BE07 7310 3573 4266, worden ze naar jou opgestuurd en kan je naar de sauna gaan zonder het Oevergezelschap.
Aanvangsuur :vanaf 16u
Afspraakplaats : Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Geef je naam op aan de receptie, zeg dat je van Oever bent en je vindt erna Roger in de sauna. Betaal je saunabeurt aan Roger.
Meebrengen :Badjas, badhanddoek(en), slippers, eventueel douchegel en shampoo.
Info :Roger VS - 0496 28 81 57
Wegwijzer :Sauna Espace, Kalmthout
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj272)    
 
 
 
Theater PETER DE GRAEF 'Henry' Lier AANRADER! OOK NIET-LEDEN!DO 27/10/22
Omschrijving :foto bij activiteit"Mijn hart heeft zich gevuld met vreugde, mijn blijdschap wordt alom weerkaatst, 'k heb lang gedacht dat ik niet deugde, maar 't kwam dan toch goed op het laatst". Peter De Graef, uit Henry
Het TheaterFestival toont niet alleen het meest belangwekkende podiumwerk van vandaag, ze duikt ook in haar archief op zoek naar een Golden Oldie. Een voorstelling die ooit de theaterfundamenten deed trillen. Een pareltje uit de podiumgeschiedenis dat het TheaterFestival je willen laten (her)ontdekken! Golden Oldie is de monoloog Henry van Peter De Graef: een voorstelling die 23 jaar geleden de Thersitesprijs, of de prijs van de theaterkritiek, van het Nederlands-Vlaamse Theaterfestival 1997 won en keer op keer zorgde voor staande ovaties.
Het valt moeilijk om over deze tekst te schrijven, want Peter De Graef weeft een reeks verhaaldraden door elkaar die hij naar een punt voert, waar de toeschouwer van de ene verrassing in de andere tuimelt.
In een suffig dorp zucht een gefrustreerde man tegen het leven aan. Zijn vrouw heeft hij harteloos lief, zijn assistente begrijpt niets van haar baas. Wankelend tussen ambitie en wanhoop geeft de man toe aan zijn onderdrukte ellende. De afloop is catastrofaal. Ook de dorpsbewoners spelen een rol in dit bizarre avontuur waarin een engel commentaar levert en een groot konijn de sleutelrol speelt.
Op onnavolgbare wijze verweeft De Graef onwaarschijnlijke toevalligheden met alledaagse handelingen. Je vraagt je af waar dit allemaal naartoe gaat, maar op onverwachte momenten schuift alles ingenieus en perfect in elkaar. Henry omvat de opwinding van het détective-verhaal, het amusement van de conférence, de ontroering van een oprechte bekentenis en het intellectuele genoegen van de speelse geest. Wat kan theater mooi zijn.

Recensie De Standaard:
“En dé troef van dit stuk blijft natuurlijk De Graef zelf, die er op zijn eentje in slaagt om een zaal simultaan te doen schuddebuiken, te ontroeren én intellectueel uit te dagen. Deze klassieker bewijst nog maar eens hoe coherent en volstrekt uniek het theateruniversum is dat hij heeft gecreëerd.”

Tekst, spel, creatie: Peter De Graef
Bij je ticket is een drankje inbegrepen!
PS: CC De Mol is bijna helemaal uitverkocht!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :aan de kassa van CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3 in 2500 Lier waar Pieter en Nicole jullie verwelkomen.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj271)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 28/10/22
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj281)    
 
 
 
Theater Malpertuis & Bob De Moor - 'Wildeman' Brasschaat AAANRADER! OOK NIET-LEDEN!VR 28/10/22
Omschrijving :foto bij activiteit“Af en toe moet een mens iets doen. Ge kunt blijven kijken en geen kloten doen. Daar kunt ge een heel leven mee vullen. Maar af en toe moet ge toch iets doen.” Ieder jaar in augustus gaat bij de uit Antwerpen gevluchte herbergier Beer het licht uit. Dan sluit hij zich op in z’n zolderkamer in Amsterdam om ‘af te dalen’ in de gebeurtenissen van z’n leven. Het is een geschiedenis van verlies en verdriet, van schuld en schaamte, maar ook van vragen die misschien tot inzichten leiden. Beer is verscheurd, door een verinnerlijkte pijn waar hij niet omheen kan. Wat is het wat hij zo moeilijk over z’n lippen krijgt? En waar ligt de bevrijding? Jeroen Olyslaegers maakt een nieuwe monoloog ‘Wildeman’ voor rasverteller Bob de Moor, uitgaande van zijn bejubelde historische roman ‘Wildevrouw’. Van het historische perspectief van de roman verschuiven we naar een ‘belijdenis’ waarin vragen gesteld worden over het waarom en de omvang van verdriet, over de daad- en veerkracht die een mens daar moet tegenover stellen.
Recensie De Standaard: 3,5*/5
Bob De Moor doet in Wildeman (Theater Malpertuis) waarin hij goed is: een tekst – dit keer van de getalenteerde hand van Jeroen Olyslaegers – zó brengen dat je aan zijn lippen hangt.
Jeroen Olyslaegers doet het, eindelijk, nog eens: een ijzersterke theatertekst afleveren waar een acteur mee kan scoren en waar een regisseur amper wat moet toevoegen omdat de tekst helemaal op zichzelf staat. Olyslaegers liep zich als schrijver warm in het theater. Hij leverde onder meer theatraal vuurwerk af met Diep in de aarde, dieper in uw gat (1999, KVS), Woeste hoogten, rusteloze zielen (2009, Theater Artemis) of Mount Olympus: To Glorify the Cult of Tragedy (2015, Troubleyn/Jan Fabre).
Dat wist ook regisseur Piet Arfeuille. Na het lezen van Olyslaegers’ meesterwerk Wildevrouw (2020) vroeg hij Olyslaegers om uit de roman een theatertekst voor meesterverteller Bob De Moor te puren. Dat bleek een makkie. Hij bewerkte het boek waarin hij door de ogen van Beer naar het bruisende en bijwijlen bibberende Antwerpen van de zestiende eeuw kijkt tot een stuk waarin hij focust op de eenzame Beer die in zijn zolderkamer, putje winter, terugblikt op de kwetsuren die het leven hem toebracht.
De normale prijs voor een ticket is € 16. Theater Hemelhoeve is helemaal uitverkocht!
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Theater Hemelhoeve, Azalealaan 1 in 2930 Brasschaat, waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Er is veel parkeerplaats aanwezig!
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :7
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj282)    
 
 
 
Fietstocht door het Soete Waasland naar de bossen van Waasmunster (52km)ZO 30/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitVOORBIJE NACHT GINGEN WE OVER NAAR HET WINTERUUR!
In het Waasland glij je op twee wielen door een bijzonder stukje Oost-Vlaanderen. Van de polders van Kruibeke, met zijn 600 ha, het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen, naar de bossen van Waasmunster. Om te eindigen op een terras in het pittoreske Bazel, een ander verrassend stukje Waasland.
Voorzie ook een eigen drankje, koek of picknick.
Bij zware regenval gaat de fietstocht niet door.
Gemiddelde snelheid: ca 17km/uur
Als je wil deelnemen aan deze fietstocht, stuur dan een smsje naar Eddy VR.
Meebrengen : een fiets in goede staat en een reserveband en een regenjasje en je Oeverlidkaart!
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :aan de overzet van 2620 Hemiksem, parkeren in, of in de omgeving van de Callebeekstraat.
We nemen de boot van 10u20! Wees op tijd!
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :EddyVR - 0495 69 03 77
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj304)    
 
 
 
Wandeling te Beigem, tussen kouter en bos (20km)ZO 30/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitVOORBIJE NACHT GINGEN WE OVER NAAR HET WINTERUUR!
Eerst stappen we naar het Lintbos. Dit zeer jonge bos werd in 2000 aangeplant op een deel van het vliegveld van Grimbergen. Dit laatste werd in 1939 aangelegd als reservevliegveld na de inval van de Duitsers. Het dient nu alleen nog voor recreatieve doeleinden. In de verte zien we al de enorme basiliek van Grimbergen.
In de brouwerij, vlak naast de sterrenwacht Mira, is onze eerste halte. We zetten onze tocht verder naar St.-Brixius-Rode waar Eddy Merckx woont! Zijn fietsatelier is echter verhuisd naar Zellik in 2010. Wij genieten er van een lekker ijsje ter hoogte van de kerk. Daarna wandelen we in de vallei van de Birrebeek. Via een trambedding naast het Velaartbos komen we in Nieuwenrode. Veel nieuws is hier niet de moeite, behalve de oude pastorij, omgeven door een slotgracht.
We verlaten dit dorp en stappen naar het 's Gravenbos met zijn kasteel. Dit lijkt zo weggeplukt uit een sprookje. In het park staan o.a. een atlas- en een libanonceder met respectievelijk een stamomtrek van 7m en van 8m. Wie wil kan in Humbeek nog met een drankje een rebus oplossen (rara). Met de Steeneikkapel in zicht, naderen we ook het einde van onze wandeling. Er is mogelijkheid om nadien iets te eten in restaurant Mandalina, vlak aan de kerk. Vlak parcours! Be there!
Meebrengen : hapje en drank voor onderweg (minimum 2 stops), stevige, waterdichte wandelschoenen, goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart.
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :Douaneplein, 2800 Mechelen of om 10u45 aan de kerk van Beigem, Zevensterre 4, 1852 Beigem.
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj302)    
 
 
 
Fietsen vanuit Hove langs Boechout, Lier, Kessel, Berlaar Lint en terug (± 40 km)ZO 30/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe fietsen vanuit Hove langs Boechout, Boshoek, Lier, langs grote Nete, Kessel, Berlaar (tussenstop) en terug via Lint.
Afstand ca. 40km.
Snelheid 16-20km/h.
Er is 1 tussenstop voorzien.
Het verkeersreglement voor individuele fietsers geldt.
Bij slecht weer wordt de activiteit uitgesteld (voor info contacteer begeleider).

Na de fietstocht mogelijkheid om in de omgeving nog samen iets te drinken en/ of te eten.
Meebrengen : fiets in goede staat, opgeladen batterij en opgepompte banden, drank en eventueel regenjasje, reserve binnenband en Oeverlidkaart!
Niet-leden of oud-leden betalen voor een eenmalige deelname € 5.
Afspraakuur :13u
Afspraakplaats :Parking sporthal Hove, P. van Ostaijenlaan 6 te 2540 Hove (naast gemeentehuis)
Aanvangsuur :13u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Jos Heylen - 0486 31 66 76
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj305)    
 
 
 
Wandeling Schelle – Niel (12 km)ZO 30/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitVOORBIJE NACHT GINGEN WE OVER NAAR HET WINTERUUR!
We komen samen op de parking aan de Rupel, Café “Oud Tolhuis”, Tolhuisstraat 333 in Schelle. Er is parkeermogelijkheid in de omliggende straten als deze parking reeds zou volzet zijn.
We wandelen via de dijk naar het centrum van Niel, waar we een tussenstop houden. In Niel zijn er enkele mooie woningen te bewonderen. Onze terugweg loopt door enkele woon- en villawijken, langs sportvelden tot op het grondgebied van Schelle.
Dan wandelen we via dijken en velden langs enkele oude hoeven naar de woonwijk rond de vroegere elektriciteitscentrale ‘Interescaut’ (nu gekend van TV-spelprogramma’s). We zijn er vlak bij de monding van de Rupel in de Schelde, mooi uitzicht op Klein-Brabant en het Waasland.

Mensen die ’s avonds wensen te blijven eten, melden dit rechtstreeks aan Luc VDW, uiterlijk zaterdagavond 20u.
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :parking aan de Rupel, Café “Oud Tolhuis”, Tolhuisstraat 333 in 2627 Schelle
Aanvangsuur :13u45
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj303)    
 
 
 
ZOO van Planckendael groepsbezoek Mechelen OOK NIET-LEDEN!ZO 30/10/22
Omschrijving :foto bij activiteitVOORBIJE NACHT GINGEN WE OVER NAAR HET WINTERUUR!
We ontdekken met een gids hoe ZOO Planckendael aan natuurbehoud doet in Afrika.
Natuurbehoud, iedereen vindt dat belangrijk. Maar hoe doe je dat nu? Planckendael buigt zich over de levenswijze, de problemen en de noden van onder andere bonobo’s en zebra’s in Afrika. Zijn de wetenschappers aanwezig op het terrein? Wat doen ze daar? Hoe helpt hun onderzoek de dieren? Hebben ze oplossingen en hoe staat de lokale bevolking hier tegenover? Veel vragen met evenveel antwoorden.
Na deze boeiende ontdekking, bezoeken we nog op eigen tempo de ZOO van Planckendael.
Nadien drinken we samen nog iets.
De normale prijs voor een ticket is € 34.50.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de kassa van ZOO Planckendael, Leuvensesteenweg 582 in 2812 Muizen (Mechelen) waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 24 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :22
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vj301)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be