Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van ZA 09/04/2005
Oever karting-event bij Inkart te Puurs
 
 
 
 Een niet alledaagse activiteit organiseren is altijd een beetje een stap in het ongewisse. Voor dit karting-event was dat zeker ook het geval. Voor hoeveel personen gaan we reserveren ? Houden we het héél bescheiden of trekken we toch maar stoutere schoenen aan ? Ambitieus als we zijn, hebben we natuurlijk gekozen voor het laatste. We reserveerden voor 20 personen, dus 2 sessies van 10 personen. Vervolgens schreven we een verleidelijk artikel met bijhorende foto’s, Jos en Pieter plaatsten dat online en in ons ledenblad … en dan … afwachten maar. Groot was onze vreugde toen we merkten dat de inschrijvingen vlotjes binnenkwamen. Het eindresultaat : 24 piloten hadden zich ingeschreven, waaronder ook enkele dames.
Tegen 19.45 uur verschenen onze dappere Oevertjes één voor één bij de arena. Voor sommigen was het de eerste keer, voor anderen was het toch al een tijdje geleden ….. maar iedereen had er duidelijk zin in. Eerst in de cafetaria bij Rita de nodige administratie regelen, een kleine pré-briefing, omkleden ….
Niet onbelangrijk : de weergoden waren ons gunstig gezind, en dus hadden we het geluk om ook een deel van het buitencircuit onveilig te mogen maken.
In de pitlane kreeg iedereen nog een grondige briefing i.v.m. de kleuren van de lichten, de vlaggen en uiteraard de karts. En dan was het zover. De eerste 12 piloten kropen schoorvoetend in ‘hun’ kart.
Tenslotte brak het grote moment aan … groen licht … en rijden maar. De eerste ronde werd door de meesten een beetje onwennig afgelegd, maar naarmate de race vorderde, kwam ook de competitie op dreef. Er werd duchtig om elke plaats gestreden. De marshalls hadden het druk met de blauwe vlag, het teken dat er iemand wil voorbijsteken. Meestal ging dat vlotjes … maar soms werd ‘de deur dichtgedaan’ ;-)) Er werd verbeten gestreden tot de laatste meter. Toen bij de laatste ronde de rode lichten aangingen, was het voor iedereen tekort geweest. Maar geen nood : er volgde later op de avond nog een tweede sessie.Ook voor de tweede groep van 12 piloten speelde zich hetzelfde scenario af. Na de eerste sessie was het tijd om in de cafetaria duchtig na te kaarten over de tijden, de ideale lijn, de knepen om je kart te laten doen wat je ervan verlangde. Gelukkig kwam snel de melding dat het tijd was voor de tweede sessie. Iedereen snelde het circuit op met dezelfde doelstelling : beter doen dan de eerste sessie, en vooral beter doen dan de concurrentie. Dat was er ook duidelijk aan te zien …. er werd al heel wat sneller en verbetener geraced. Een lust voor het oog van de talrijk opgekomen supporters. Nadat ook de tweede groep haar volgende sessie had gereden, was het tijd om in de cafetaria een balans op te maken van de eindresultaten, en de avond op een gezellige manier af sluiten.
Bedankt aan alle deelnemers, en hopelijk tot een volgende organisatie bij Inkart. Deze gaat door op vrijdag 6 januari 2006. Kwestie van het nieuwe jaar met de nodige pit in te zetten.
 
 Top
Laatste wijziging: 17/07/2007 15:01:14    
 

Oever ... waar gezelligheid troef is !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be