Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van ZO 16/02/2003
Biersdorf (Sudeifel), feb 2004
 
 
 
 Ik denk terug aan de laatste woorden uit het verslag van de Vulkaneifel, begin vorig jaar : "Auf wiedersehen!". Dus hier ben ik dan, deze keer in Biersdorf, vlakbij Bitburg, dus iets zuidelijker in het Eifelgebied. De gigantische receptie van het Dorint-hotel vind je blindelings. De chalets daarentegen: dat was ruim een kilometer verder, door het donkere bos en via kronkelende haarspeldbochten! Aangezien onze proviand (en dus ook onze kaasschotel) nog onderweg was, troosten we ons met een Bitburger in de oergezellige bar. Rond middernacht bied André zijn kandidatuur aan voor de traditionele kaasschotel. Met 25 in 1 chalet, dat lukt net als we stoelen, glazen, messen en schotels delen.
Zaterdag ochtend, na het ontbijt en de afwas, sommigen hebben daar wat meer tijd voor nodig (ook mannen!). Met zijn 23-en vertrekken we gepakt en met veel moed aan de dagelijkse wandeling door de natuur, geleid door Roland met de nodige commentaar van onze kenner René. Na de rustige wandeling gaan we terug naar het hotel voor een ontspannende sauna. Daar genieten we echt van... twee uur minstens. Nu is de tafel zeker gedekt, dus terug naar huis voor de lekkere stukjes vlees, op het gourmet klaargemaakt.
Dan iedereen bijeengetrommeld voor de al even traditionele en geslaagde fotosessie van Jos Statiefke op de TV in de chalet (=beeld zonder klank). Daarna was er weer klank zonder beeld: dank zij de diskman van Céline en het kabeltje van Statiefke. Met een gepaste CD en het juiste volume houden we dat nog uuuren vol! Af en toe leggen we een blok hout in de open haard, zodat het gezellig warm blijft. Dat is nu eens leven als "God in Duitsland"!
Zondag zet ik de ontbijttafel gereed, inclusief het bangelijk lekkere en verse stokbrood. Niemand anders dan wij hebben daarvan kunnen proeven! Heel Biersdorf zat zonder stokbrood, want Pieter en Nicole hadden alle rekken leeggehaald!
Om 11u moest de chalet terug vrij zijn: afwassen, inpakken....en reistassen in de wagen. Onder de deskundige? leiding van Roland, maken we nog een kleine wandeling langs de enige herberg in de streek. Bij aankomst bleek die echter volzet te zijn. Oeverleden zijn vindingrijk en steeds welkom in een ander hotelletje voor een natje en zelfs om ons lunchpakket te verorberen.
Nu terug naar "huis", langs een andere kortere weg over steile hellingen met verdorde takken en bladeren: Roland is nu ons tweede Stefanneke, we associëren voortaan Roland Rambo met avontuurlijke wandelingen! Door de uitstekende groepsgeest is iedereen er heelhuids doorgekomen.
Als afsluiter van het weekend kozen de meesten voor een rustig partijtje zwemmen in het hotel.
Jos Statiefke. Oh ja, vergeet ook de foto's niet te bekijken op onze site!
 
 Top
Laatste wijziging: 17/07/2007 14:58:56    
 

Oever ... 21 jaar warmte en gezelligheid !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be