Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van MA 01/12/2003
Oergezellig weekendje Grand Sart
 
 
 
 Grand Sart? ik noem het Petite Sart, het dorpje omvat nauwelijks meer dan 2 straten. Het inwonersaantal verdubbelde bijna door de invasie van 28 uitgehongerde Oeverleden. Tijdens de lange wandelingen hebben we met sneeuwballen gegooid. Er was nog voldoende sneeuw voor een sneeuwman, zelfs voor een sneeuwvrouw! We waren het nog niet verleerd.
Na de wandeling moest Jos nog werken: de sauna-activiteit organiseren! Voor dit weekend hadden we een sauna in huis en de sneeuw buiten om af te koelen: de ideale combinatie! Dus den deze, nog nat achter zijn oren (van de douche), komt de trap af, heel zedig in badjas, door de living, naar buiten, om heerlijk te rollebollen in de sneeuw, uiteraard achterna gezeten door zijn eigen fototoestel. Voor sommige vrouwen was het jaren geleden dat ze "zoiets" nog gezien hadden!?
Iedereen vond het gezellig: samen knusjes in de sofa of rond de tafel. Met de saunavrienden en vriendinnen speelden we een spelletje strippoker al moet ik toegeven dat ik van het tweede deel niet veel terecht heb gebracht. De volgende keer oefenen we opnieuw!
Verder de klassieke ingrediŽnten: kaas, wijn, heerlijke broodjes, bangelijk lekkere kramiek, verse groenten en de malse stukjes vlees op de barbecue. De overschotjes dat werd een soepje... dat viel niet zo in de smaak: een snuifje zout was voldoende geweest i.p.v. de hele pot! Jah, zelfs een echte keukenpiet(er) laat al eens een steekje vallen!
De zondag planden we een wandeling via de enige herberg in de streek. Bij aankomst bleek die echter gesloten te zijn. De gastvrouw Alexandra liet ons toch niet in de kou staan en we proefden de schuimende streekbiertjes: voor Oever gaan alle deuren open! Au revoir, Grand Sart.
 
 Top
Laatste wijziging: 17/07/2007 15:01:09    
 

Oever ... je kan geen weekend zonder !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be