Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van DI 05/08/2003
Weekend te Westouter van 5 tot 6 augustus 2003
 
 
 
 Ja, het was al donker toen we vrijdagavond Ieper bereikten. De vrouw des huizes "Het Neerhof", ontving ons hartelijk met een glaasje witte wijn. Gerd en Frans hadden de kamerindeling al gemaakt, maar de kamers vinden was een ander paar mouwen. Toch werd er (bleek nadien) overal wel wat geronkt. "Slapen jullie bij ons?", was de reactie van de meisjes.
Ik had zoiets van: ‘t is toch niet de eerste keer!? Achteraf bleek het een grapje te zijn. Men ging zelfs nog verder, zo van; "zie dat je bij het beneden komen maar niet in dat bed vooraan beneden de trap schuift!". De eigenares van het bed lag er echter niet van wakker, zag ik nadien!
We verzamelden voor de inmiddels klassiek geworden kaasavond met kaarsjes en lekkere wijn. Dus, staken we de handen uit de mouwen en in "No time" stond alles op tafel en was de bestelwagen uitgeladen. Een toffe ambiance, en … lekker dat die kaas was! Veel bleef er niet over. Toen gingen we echt slapen. Nu, ja slapen. Voor sommigen liep dat minder goed af.
's Anderendaags 's morgens, na een luidruchtig ontbijt (toen hadden we nog veel fut), kwam de fietsenleverancier ons onze bestelde huurfietsen brengen (€11). Iedereen maar zoeken naar die ene €. Na wat knutselwerk konden we van twee minder goede toch één goede fiets maken, en weg was ik. De huur vond ik wel wat duur, en kwaliteit was het ook niet echt.
Na de opruiming, vertrokken we vol goede moed (zowel wandelaars als fietsers) en, na enkele kilometers gereden te hebben, stopte onze genegen gids Frans, omdat hij aanvoelde dat hij fout zat. Enkelen onder ons (we waren met 17), waren reeds lang Frans voorbijgeschoten. Het was bergaf zie je! En Frans had toch gezegd dat het afdalen was en dat we voorzichtig moesten zijn! Dus … Stefan, sportief als altijd, ging hen prompt zoeken, doch vond ze niet weer. Gelukkig was daar de almachtige GSM nog. Mariette, haantje de voorste, was blijkbaar in alle staten. Waarom, weten we nu nog niet helemaal. Het was tenslotte prachtig weder en na wat heen en weer getelefoneer, kwamen we rond de middag mooi samen aan in Watou. So what?!
Misschien was het omdat Frans zich ook wat in verlof voelde!? Mag wel, hé.
Via enkele dorpen reden we langs het "Grevepad" tot in Watou, waar we onze lunch namen. Een lekker pintje of frisdrank aan een gematigde prijs deed ons deugd. En rustig dat het daar was! Frans zij ik, waarom rij jij overal die prachtige braambessen voorbij?! Dat was maar een woord, want ook 's anderendaags kregen we nog ruim de tijd om naar hartelust te plukken. Je zou voor minder met Oever meegaan. Na toch nog heel wat inspanning (heuvel op en af), kwamen we volgepropt met gezonde lucht, aan de chalet aan. Eén afgesprongen ketting was het enige zichtbaar résultaat van onze inspanning. Moe en dorstig gingen we gezamenlijk op ons terras onze dorst laven. Anderen namen reeds onmiddellijk een "douchke". Ik verkoos persoonlijk vrij snel aan de barbecue te beginnen, om toch niet te laat te eten. Anderen sprongen na een rustpauze in de bres om de groentjes en aardappeltjes (ook een groente) voor te bereiden.
Na enige toewijding verorberden we een lekker maal, dat na de inspanningen van de dag van pas kwam. Uiteraard, werd er nadien nog gezellig nagekeuveld. Blijkbaar waren we te moe om er nog een dansje bij te doen. Zondag gingen we gezamenlijk wandelen.Het weer was weer uitmuntend, net als gisteren. Mariette was wel de dupe, daar ze er werd op betrapt, nu veel dichter bij Frans te blijven. Verloren lopen zou haar ditmaal niet overkomen!
Onze lunch namen we die middag in taverne "Cosmos" vanop de Rodeberg. Mooi uitzicht en een vergane glorie. De braambessen deden ons goed, doch Mariette (weer de dupe), concentreerde zich eerder op een geitenbok langs de weg. Ze zagen elkaar wel zitten. Ook een ezel in de wei moest er aan geloven. Het was drie uur toen we aan ons verblijf terugkwamen. Toch nog enige tijd voor een terrasje met koffiecognac, vonden sommigen. Een blond "Hommel-biertje" was ook best te pruimen in de "Neerplaats" en met spijt in het hart sloten we af met een koffie met taart. Pieter en Nicole, het was, alhoewel jullie er vanwege het oeverboekje niet bij konden zijn, weeral een prachtig weekend!
Roland
 
 Top
Laatste wijziging: 17/07/2007 15:03:59    
 

Oever ... een heel jaar plezier voor slechts € 58 of € 68 !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be