Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van VR 01/08/2003
Rafting op 1 augustus 2003
 
 
 
 We kregen toelichting van de monitor en moesten vervolgens onze plaats innemen op de opgeblazen randen van de boot. Patricia zat links vooraan en moest het ritme aangeven, Diane moest synchroniseren zodat ook de rechterkant van de boot het zelfde ritme kon volgen. Dat was niet eenvoudig want Patricia was super getraind en roeide met de kracht van 2. De gids had geen compassie met ons we moesten hetzelfde ritme volgen. We kwamen aan de eerste golf van stroomversnellingen en konden amper een frontale botsing op een rots vermijden. Enkele bemanningleden maakten kennis met de bodem van de raft. De coördinatie was nog niet perfect en met het gedreun van de kolkende watermassa waarin we onverbiddelijk werden meegesleurd, konden we de stuurman niet altijd horen. Ook niet iedereen wist nog goed wat links en rechts was, want het was van in de kleuterklas geleden dat we dat geleerd hadden. De ene stroomversnelling volgde de andere op, het was soms als een trein die voorbijraasde.
Nu kwam een kalm stuk. De eerste reeks van stroomversnellingen was voorbij! Dit was het ideale moment om de oefening “man over boord” uit te testen. Stefan sprong natuurlijk als eerst uit de boot. Verwonderlijk dat hij er nog niet eerder uitgelegen heeft. Uiteindelijk slaagden we er vlot in om de “man over boord” terug in de boot te krijgen. René, Paul, Jos, Wilfried, ……. we moesten het allemaal proberen.
Voor het tweede deel stroomversnelling wilden 2 mannen ook eens voorin zitten. Op deze plaats krijgt ge wel het meest te verduren. Dit was een ultieme test voor het laatste stuk. Volgens de toelichting van de gids stond ons in dat derde stuk nog iets meer te wachten.
Voor de derde meest geduchte reeks stroomversnelling vonden we het beter Christine en natuurlijk terug Patricia vooraan te plaatsen. Die hadden geen schrik en vonden het best leuk. Die Christine bleek nog zo’n supersportieve vrouw waardoor de boot vooraan weer beter in evenwicht was. Nu kwamen pas de gevreesde stroomversnellingen. We bleken een speelbal op het woelige water van de door elkaar beukende golven. Uit het water stekende rotsen doken plots op enkele meters voor de raft, waarop instructies LINKSACHTER, RECHTSVOOR, LINKSVOOR, RECHTSACHTER van de stuurman volgden. De gids wist precies wat er moest gebeuren maar de uitvoering was niet altijd perfect en het gevreesde gebeurde “man over boord”. Het was de stuurman. We dachten natuurlijk dat het aan hem lag. Maar hij gaf nog een kleine demonstratie en met een snelheid bijna als dat van het licht zat hij terug in de boot. Nu vlug eventjes tijd maken voor “cheese” want van op de kant werden foto’s gemaakt.

De “cheese” was nog niet van onze smoel of een nieuwe rotsmassa dook op in het midden van de rivier. We moesten nu op bevel van de gids allemaal vooraan in de raft duiken. Vervolgens botsten we op de rots en een metershoge golf stortte op de voorkant van de raft. Het was duidelijk de bedoeling van de gids, ons een mega douche te bezorgen. De boot ging nu achterwaarts in het gedonderd van de botsende golven de stroom af. We tolden nog enkele keren rond en kregen de raft uiteindelijk terug voorwaarts op het woelig water. We verifieerden vlug of iedereen nog in de boot zat en alweer beukten we tegen een golf en storten daarna terug in een bed van schuimend water. Nu kwam een grote golf langszij en spoelde bijna de helft van de bemanning in het water. Dat laatste stuk was bijzonder woelig en aan het eindpunt moesten we toch even bekomen. Het was een prettige groepservaring en vormden met 8 oeverleden een goed team.
Stefan
 
 Top
Laatste wijziging: 17/07/2007 15:01:58    
 

Oever ... je kan geen weekend zonder !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be