Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lMaart 2024pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Verslag van WO 01/01/2003titel
subtitelWeekend te Nideggen
 
 
 
 Nog geen 200 km van Antwerpen en na amper twee uurtjes rijden: Jugendherberge, Nideggen, waar de Oever singles in volpension verblijven. Rond 12u00 krijgen we een soort brij voorgeschoteld die wel heel lekker smaakt.
En dan volgt een middellange korte wandeling in deze prachtige regio. Op een matig-snel tempo o.l.v. stafkaartlezer en gids Luc genieten we van het heel mooie landschap. Ergens in de namiddag zijn we terug in Nideggen en dan proeven maar van een lekkere pint of een Kännchen Kaffee met of zonder taart. Ginds snijden ze de taarten met een elektrisch mes: 't heeft minder charme, maar het is wel efficiënt.
Na een sobere maaltijd wordt er nog nagepraat en doorgespoeld met een glas (of een fles) wijn (heel goedkoop qua prijs). Of het aan de wijn ligt, zullen we in 't midden laten, er was in ieder geval veel ambiance en er werd meer dan gelachen in de heel mooie en ongelooflijk gezellige eetzaal. Oorspronkelijk waren het zeskoppige tafels maar het was zo tof dat er uiteindelijk maar één enkele tafel overbleef met heel veel volk. Eén van de acteurs van dit blijspel leunde zodanig achterover dat zij onder de tafel schoof! Gladde stoel? Verstopperke spelen? Te veel water gedronken?
En dan dodo. Allez, dodo, voor sommigen iets moeilijker door het lawaai van de studentenfuif beneden. 't Is duidelijk dat niet alleen Oeverleden plezier kunnen maken…
Zaterdag. 10u30. Start van de wandeling. Lange wandeling, droog en zelfs zonnig weer, mooie landschappen, ups and downs, sanitaire stops, terug in Nideggen centrum - in de late Middeleeuwen was Nideggen (Eifel) bekend voor zijn wapenindustrie maar dat was de liefst 45 Oeverleden maar worst - iets doen aan de droge kelen. Ein Bier of ein Pils, ken je 't verschil? Zelfs het 'schocken' was niet genoeg om iedereen wakker te houden in 't café. Iemand wou zelfs 25 centiemen betalen voor zijn pint... Sommigen waren dus toch een beetje moe na de wandeling. Gezond dus.
Terug naar de spijs, bestaande uit een toegebonden eind darm of een vlies van kunststof, gevuld met gehakt vlees, spek, enz., ook worst genoemd, die op het menu stond van de barbecue, naast groenten, flinterdunne koteletjes (à volonté) en diverse sausjes. Heerlijk.
Und jetzt: tanzen! De vermoeidheid was verleden tijd: zo goed als iedereen was op de dansvloer. Kleine ruimte en dappere DJ's (May en Michael) die dat verdomme goed deden. Zelfs niet-dansers konden er niet aan weerstaan en dat tot de late uurtjes. Uiteindelijk kon iedereen zonder al te veel brokken van een welverdiende rust genieten.
En zondag na een stevig ontbijt de tafels met plezier afgeruimd. Een van ons vroeg zelfs aan de Duitser die van dienst was in de keuken, met een uitgesproken Antwerps accent: "Moete waai ier afwassen?" Het antwoord was voorzichtig: "Nein, nein, alles OK!"
Nog een wandelingske, nog even genieten van de zon op een terrasje en... aan alles komt een einde.
Toch nog dit: Arlette en Luc, bedankt voor het perfect organiseren van dit weekend!
André
 
 Top
Laatste wijziging: 17/07/2007 15:03:51    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be