Verslag van WO 01/01/2003titel
subtitelWeekend Domburg
 
 
 
 Ken jij ook van die mensen die voortdurend klachten hebben over ons Belgisch klimaat? En vooral in 't weekend? Die moeten dan maar een weekendje met Oever doen. Domburg b.v., waar het droog of gewoon prachtig weer was. We waren met 27; 19 vrouwen en 8 mannen of evenveel tevreden mensen.
Een uurtje rijden en daar waren wij allemaal. Ikzelf was een van de gelukkigen die niet zelf achter het stuur moesten.Christine reed voortreffelijk en ik waande mij in een Angelsaksisch land. Waarom rijdt iedereen toch rechts?
Wij logeerden in de jeugdherberg (jeugd?), een oud, bijna romantisch kasteel omringd met water. Heel vriendelijk onthaal. Sommigen sliepen in de vestingtoren – da's pas romantisch - andere met zes of zeven in piepkleine kamertjes. Eten: voortreffelijk voor een jeugdherberg.
Aperitief, eten, drankje in de bar, dodo.
's Zaterdags na een lekker ontbijt direct op de fiets, een tochtje van 35 km, weinig wind, richting Veere, een idyllisch dorpje, terrasje met Belgische bieren zoals overal, gelukkig maar, of een tosti, spa rood, spa blauw of 'zuderans'. Droog weer en perfect zoals gepland om 14u00 terug in Domburg. En meteen een tweede fietstocht van 38 km voor de dappersten onder ons. Locomotief heette Arlette. Opvallend veel vertegenwoordigers van het sterke geslacht (vrouwen dus). Wat tegenwind (letterlijk) en dan naar links en weer naar rechts, 't was allemaal niet zo vanzelfsprekend maar uiteindelijk werden het 80 km.
Nog een ice tea of een waterke, avondmaal in 't restaurant, tafeltjes van 6 of 7. Iemand van ons werkt op zoiets als een Europese Nasdaq. Gróóóte belangstelling. "Zal ik nog wat frieten vragen? Nee, nee, laat maar… zeg, hoe kan ik gemakkelijk geld verdienen op de beurs?" Ja, Belgen… Even napraten in de bar, nog een (verlengde) korte avondwandeling, nog een drankje in de bar of naar Domburg centrum met de fiets om snel een terraske te doen, of met de wagen om op zoek te gaan naar een parkeerplaats. En dan maar gaan slapen, met of zonder gesnurk. Zoals de nacht daarvoor was André meteen in de gang onder 't venster gaan slapen. Om 02u00 wakker geschud: "Sir, you can't sleep here. This is an emergency exit". Raar toch, als je door het venster springt, kom je in het water terecht… Dan maar terug naar zijn kamer. In het bovenste bed springen, 's nachts, zonder ladder (er was wel een ladder, maar daar stond een kast voor. Misschien is dat ruimtelijke ordening)… En genieten van het gesnurk. Niet echt een adagio, net iets krachtiger. In een andere kamer kraakte men nootjes… stoor ik? Ieder zijn eigen ding. Waarom niet?
Zondag: even van het zonnige weer genieten aan de vijver met eendjes. Ontbijt. Happy Birthday, Filip! Er waren zoveel ballonnekes dat Filip maar met moeite kon gaan zitten!
Geen fietstocht vandaag, wel een lange wandeling langs het strand, de groep wordt kleiner door de stralende zon, niksen en lullen op het strand, alles kan!
Alles om te bekoren en dus voor herhaling vatbaar! Bedankt, Arlette en Luc!
André
 
 Top
Laatste wijziging: 17/07/2007 14:45:38