Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van ZO 01/06/2003
Onze reis naar het eiland Kos
 
 
 
 Op 8 mei vertrokken wij met een 27-tal Oeverleden naar het eiland Kos, het eiland van Hippocrates.
Zowel de natuur als de cultuur zijn op dit kleine eiland afwisselend te noemen. Naar ik heb gelezen, lijkt het landschap veel op dat van Rhodos. Het is er jammer genoeg niet van gekomen dit laatste persoonlijk te gaan verifiëren, maar dat zal er ongetwijfeld nog wel van komen.
Overwegend bestaat het uit laagland, met een hoge bergketen aan de oostkust. Dat laatste zullen diegenen welke een fietstocht hebben gemaakt volmondig kunnen beamen.
Het is het derde eiland in grootte van de Dodekanesos. Het heeft een mooie haven, lange stranden, kristalhelder zeewater, en is niet in het minst vanuit archeologisch opzicht heel interessant.
Het leent zich goed voor een actieve verkenning dwz te voet, per fiets of met de moto. Niet voor niets kan Kos het fietseiland van Griekenland worden genoemd.
Het eiland is slechts door een zeestraat van een paar kilometer van Turkije verwijderd. Een uitstap naar Bodrum - het St Tropez van Turkije - mocht dus zeker niet op onze agenda ontbreken.
Er was voor ieder wat wils: zalig “nietsdoen” op het strand of aan het zwembad... een fietstocht maken... een (dag)tocht met de wagen... of een excursie welke wij dankzij de touroperator konden meedoen: Kalimnos (sponsvisserij), Nissiros (bezoek aan krater en aan het gezellige Mandraki) enzovoort.
Ons verblijfhotel “Norida Beach” was rustig gelegen. Wat niet wil zeggen dat het er - gezien het groot aantal gasten - altijd rustig wàs. Dit weegt echter niet op tegen de talrijke faciliteiten waarover wij konden beschikken. Het dichtsbijzijnde plaatsje was Kardamena, afstand in tijd ongeveer 1 uur te voet (maar men kon ook de bus of een taxi nemen, dit laatste voor diegenen die ’s avonds nog een “stapke in de wereld” gingen zetten).
Zonder enige twijfel kan beweerd worden dat de “all-inclusive”-formule bij iedereen in de smaak viel (dit zowel letterlijk als figuurlijk). Om de gevoelens van de niet-aanwezigen te sparen ga ik hier niet teveel in detail treden.
Ons motto gedurende deze vakantie was “niets moet en alles kan”. Niet bijster origineel, dat is juist, doch ieder kon zich daar ongetwijfeld terug in vinden.
We hebben ons allen Kos-telijk geamuseerd !
Marc
 
 Top
Laatste wijziging: 17/07/2007 14:42:36    
 

Oever ... je kan geen weekend zonder !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be