Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lMaart 2024pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Verslag van VR 06/02/2015titel
subtitelWandelweekend Vaals (bungalowpark Landal)
 
 
 
 Vrijdag 06/02 om 16u starten Pierre en ik onze reis naar Vaals. Na een voorspoedige rit met nagenoeg uitsluitend autosnelweg van deur tot deur belanden we in bungalowpark Landal.
De bungalows zien er echt “net” uit, maar nog netter is de ontvangst. “Spring-in-‘t-veld” Marianne verwelkomt ons met open armen en Pieter en Nicole zijn ook al aanwezig.

Even kennismaken met onze medechaletbewoners: in hogere sferen vertoevende Patrick, jachthoorn blazende Jozef, motordame Hilde en “Meesteres” Marja ... het onderwijs is met deze laatste twee goed vertegenwoordigd: Pierre en ik bevinden ons in een gevarieerd en aangenaam gezelschap. Ondertussen speelt Marianne voor “duivel-doet-al” en verdeelt ze alle dranken, goederen en etenswaren over de 4 chalets.

De avond valt en het aperitief wenkt in chalet nr 11 van Pieter & Nicole: met 24 allen tezamen voor een gezellig onderonsje en lekkere broodjesmaaltijd: de door Pieter eigenhandig gemaakte krabsalade en kip curry zijn zoals altijd superlekker en de overschot wordt netjes verdeeld onder de chalets ... niet alleen moe maar vooral tevreden wordt het bedje opgezocht in onze chalet nr 14.

Aangename verassing bij het ontwaken: onze dames hadden spontaan de ontbijttafel van de avond tevoren al klaargezet ... wat een luxe ... maar de mannen laten zich ook niet onbetuigd: snel even koffie zetten en de ontbijttafel vervolledigen met brood, toespijs & Co. Als onze “marmotjes” wakker worden hebben ze maar aan te schuiven achter een dampende kop heerlijk geurende koffie ... !!!

Appél om 10 uur: Marianne stampt voorwaar al ter plekke “vuur” uit haar trekkersschoenen: ze heeft er duidelijk zin in om ons door heuvel en dal te leiden. Met 23 op avontuur ... de besneeuwde hellingen zijn prachtig in het winterzonnetje en nodigen uit tot het betere fotowerk, de bossen ruiken heerlijk en laten zich zien in hun mooiste wintertooi. Onderweg heeft “wat-ik-allemaal-al-niet-doe” Marianne voor een verwarmde picnic gelegenheid gezorgd in de taverne van een camping: je moet maar op het idee komen ... even onenigheid over het aantal bestelde soepen, maar dat wordt met sappige Hollandse humor opgelost (er bestaan dus ook aangename Hollanders LOL). De soepjes: tomaat, ajuin, goulash smaken heerlijk en onze zelf gesmeerde boterhammetjes schuiven er makkelijk in (in onze magen hé).

Een viertal dames haken af en verkiezen de taxi naar de bungalows, de anderen wacht de vuurproef: de helling terug op ... het soepje begint nu hevig te kolken in de keel en de “bokes” spartelen in de maag ... iedereen geraakt heelhuids boven en het doet mij plezier dat ik niet de enige ben die hijgt ... even rusten na die steile klim is aangewezen. Maar nu is het vlak en dwars door de bossen en een stiltegebied: trekkersliederen schallen is er dus niet bij. Er wordt gerust aan Taverne The Lodge: een must als je in Vaals bent, prachtig panorama in een moderne smaakvolle taverne.

Even overleg voor de avond: chalet 11 & 13 aperitieven gezamenlijk en 12 & 14 ook ... dan kennen ze die van 14 nog niet ... even de tuintafel en de tuinstoelen er bij gesleurd en we kunnen met 12 eten in onze chalet ... onze “gasten” van nr 12 zijn duidelijk aangenaam verrast bij het zien van een keurig gedekte tafel en besluiten onmiddelijk om ook te blijven eten. De gourmet is voortreffelijk (met dank aan de keuze van de beenhouwer door Pieter en Nicole) en de verbroedering en verzustering bij een glaasje lekkere wijn duurt tot ongeveer 24u. Een schitterende avond ... !!!

Zondagochtend: beetje grijs ... iedereen heeft plannen, groepjes ontstaan spontaan: winkelen in Maastricht, busrit naar Aachen, zwemparadijs, sightseeing met de auto ... voor elk wat wils.

Slechts drie moedigen blijven trouw aan “trekkers- of is het eerder: ren-paard” Marianne die alweer een pittig “wandelingetje” in petto heeft ... te starten met een beklimming in geforceerde mars naar het drielandenpunt ... even 200 meter stijgen ... “piece of cake” natuurlijk voor de “slanken” onder ons ... de hoogte maakt onze gids voorwaar duizelig want voor één keer in haar meer dan 20 jarige loopbaan verlaat Marianne ongewild het “rechte” pad en start een eeuwigdurende zoektocht naar in het niets verdwenen rode paaltjes ... vertwijfelde gezichten, onheilspellende sages over verdwaalde wandelaars in de Hoge Venen, ja zelfs: verhalen over bomaanslagen op kaart lezende dames ... het passeert allemaal de revue ... maar dapper zetten we onze tocht verder om te belanden in Gemmenich met zijn wereldberoemd drietalig volkscafé ... voorwaar slechts een kleine kompasafwijking op het kompas dat we niet bij hadden ... !!!

De terugtocht gaat vlot en er is zelfs nog tijd over om een leuke Taverne aan te doen met alle “La Trappe” bieren van het vat ... oerhollandse gezelligheid dus.

Jammer genoeg zit het weekeinde voor mij en Pierre erop: de jongere helft van de 24 koppige groep blijft nog tot en met maandag en gaat er nog een “wellness” dagje van maken ... dat hebben ze wel verdiend na een shopping-dagje ... ze zullen je graag hun belevenissen vertellen bij een volgende gelegenheid ... tot dan ... !!!
 
 Top
Laatste wijziging: 14/02/2015 11:11:24    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be