Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van VR 16/01/2015
Weekendje Nadrin (Ardennen)
 
 
 
 Vrijdag 16/01 14u: Victor en ik vertrekken in Berchem richting Nadrin. Net voorbij Marche even stoppen in Waha opzij van de N4 om in het historische Romaanse kerkje dd 1050 de prachtige moderne glasramen te gaan bekijken van Jean-Michel Folon, een echte “must” als je op de N4 rijdt. De sfeer zit er nu goed in en om 16u30 komen we aan in “Hotel Les 5 Ourthes” te Nadrin.
We zijn niet de eersten en druppelsgewijs komt iedereen binnen waarop de verdeling van de vernieuwde kamers kan beginnen met respect voor alle regels uit de Nicoleaanse algebra, waarbij moderne wiskunde in het niet verzinkt. Blijkt dat het hotel 14 dagen in rust was geweest en alle radiatoren dienden ontlucht te worden en water aan de CV diende toegevoegd te worden, pas dan kon gedoucht worden in een warme kamer teneinde gewassen en gestreken plaats te nemen aan het voorlaatste avondmaal.
Een pompoensoepje (of was het de wijn?) brak meteen het ijs en de gesprekken aan tafel werden levendiger, het varkentje dat volgde was op een mum van tijd gewassen en het afsluitend gebakje heeft amper het licht gezien. Iedereen vroeg naar bed, op de klassieke uitzonderingen na natuurlijk, want iedereen keek uit naar de wandeling van zaterdag.
De wandeling begon met een ontbijt verschroeiende afdaling naar de Ourthe ...wat een machtige stroom ... jammer genoeg was van een doorwaadbare plaats geen sprake meer en stond het alternatief pad langs de OEVER blank ... !!!
Dan maar terug 100 meter stijgen, “wie maalt daar nu om?”, een ommetje van 4 km rond de kerk van Nadrin en een heerlijk lunchpakket in “Café Le Herou” met een waardin die voorwaar ooit olympische kampioene was geweest in de 300 meter sip kijken.
Marc, voorzien van alle GPS-technologie, schudde het vervolg uit zijn toestelletje: even door de bossen en zie een al even spectaculaire afdaling richting zijriviertje van de Ourthe. Al een geluk dat dat we “chance” hadden met het weer, of juist niet, want anders hadden glijpartijen hier zeker ons deel geweest. Iedereen geniet er duidelijk van en even later wandelen we opgewekt lang een fel stromende machtige Ourthe ... tot natuurlijk de aap uit de wandel-GPS van Marc komt: even 130 meter stijgen om het hotel te bereiken: maar geen nood: de ons ingebeelde schuimende Orval, Leffe of Thé Citron geeft ons voorwaar vleugels!
Zaterdag 18u30: iedereen blijkt voorwaar langs het schoonheidssalon geweest te zijn want die bonte verzameling voor het aperitief aan de ronkende pellet kachel, zijn dat diezelfde woudlopers van deze namiddag ... ???
Ik ga hier niet uitwijden over die 7 culinaire gangen want de onschuldige lezer zou zich benadeeld kunnen voelen, alleen dit: niks, maar dan ook niks op aan te merken, integendeel zelfs EN een al even vlotte bediening als de vlotte tafelgesprekken van een duidelijk zichtbaar genietend gezelschap ... “my compliments to everyone” echt niet stuk te krijgen ...
Zondag: “l’heure de vérité” iedereen heeft goed geslapen en zowat de helft ziet een korte wandeling van 5 km vertrekkend vanuit Achouffe wel zitten: Vallée des Fées” als dat niet veelbelovend klinkt. De andere helft heeft andere prioriteiten: bezoek aan La Roche en dies meer ... geen probleem de Ourthe heeft 2 OEVERS: voor elk wat wils dus.
De 5 km wandeling in Achouffe begint leuk: licht hellinkje, zwaar hellinkje, prachtige bosweg, zonnetje dat door de bomen priemt en dan vangt het “technische” gedeelte aan: langs de oever van een riviertje is het klauteren over boomstronken, evenwichtsoefeningen op gammele balken, balletdansen langs modderpaadjes, lopen als springbokken op schuine hellinkjes, al dan niet struikelen over massa’s boomwortels: de pret kon echt niet op want iedereen genoot tijdens de talrijke rustpauzes van het winterzonnetje. Aangekomen in Brasserie de Achouffe blijkt dat diegenen die de 10 km wandeling deden al een uur eerder aangekomen waren en al een Ardeense forel aan het verschalken waren aan prijzen waar men in Antwerpen alleen maar kan van dromen.
Samengevat: aangenaam onthaal, aangenaam gezelschap, heerlijk eten en drinken, avontuurlijke wandelingen MET de nodige rustpauzes, aangenaam weder. NOG korter samengevat: “TE HERDOEN ... !!!”
Met dank aan allen voor de gezellige tijd die we met elkaar mochten doorbrengen.
 
 Top
Laatste wijziging: 09/02/2015 16:06:07    
 

Oever ... waar singles zich thuis voelen !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be