Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lMaart 2024pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Verslag van VR 27/09/2013titel
subtitelOnthaastingsweekend in Rosario (Bever) 27/09 – 29/09/2013
 
 
 
 Na een hindernissenparcours in de vrijdagse avondspits bereikten we onze idyllische bestemming: een gerestaureerd klooster midden in een quasi verlaten dorpje in het Pajottenland. Gastheer Johan nam zijn tijd om ons rond te leiden doorheen zijn levenswerk. We wandelden langs de diverse tuinkamers met waterpartijen, meditatiehoekjes en zeldzame bloemen- en kruidenperkjes. Daarna binnen werden we betoverd door de stemmige bibliotheek, sobere kapel met Perzische tapijten, gezellige retrokeuken, de smaakvol ingerichte slaapkamers met veel hout en zachte kleuren. Alles ademde stilte, sfeer, warmte en poëzie uit. In zo’n unieke inspirerende omgeving kom je vanzelf tot rust.
Iedereen waaierde een beetje uit en zocht zijn plek. We kwamen elkaar weer tegen aan de twee lange tafels, waar we vergast werden op een kaas- en charcuteriebuffet met de nodige glaasjes wijn erbij. Culinair zijn we echt niks tekort gekomen dit weekend! Nicole en Pieter hadden voor een prima cateringservice gezorgd. We kregen een uitgebreid ontbijt, verse soep op grootmoeders wijze, lasagna à point, heerlijk brood en gebak, alles erop en eraan. Maar wat me vooral is bijgebleven aan tafel zijn de hartverwarmende gesprekken met mensen die eens écht wilden en konden luisteren. Mannen en vrouwen die ik voordien niet kende en die ik nu tot mijn vrienden kan rekenen. Waarmee ik samen heb gewandeld, gelachen, op terras gezeten, verjaardag gevierd, appeltjes geplukt, sigaretje gerookt, kortom verbroederd en verzusterd ben. Heerlijk is dat toch!
En dat was nog niet alles. Op zaterdagavond kwam een sympathieke boysband speciaal voor ons zingen en spelen in de kapel. No Angry Young Man te bespeuren, maar vijf ontwapenend toffe kerels die er plezier in hadden om in dit kader hun muzikale creativiteit te laten stromen. Zo ook de volgende dag met dichter Paul Bogaert. Wat een godsgeschenk was dat!? Een dertigtal mensen verenigen rond heel persoonlijke gedichten, wie van ons heeft dat al eens meegemaakt? Ik heb er van de eerste tot te laatste minuut van genoten en ook van het boeiende gesprek dat erop volgde. Zo’n openheid van geest, dat was voor mij heel ontroerend en onverwacht verfrissend.
Wat is mij nog bijgebleven? Het glooiende landschap waar we doorheen slingerden tijdens de wandeling. Het boer Charel-alike cafeetje waar we meer dan één oog moesten dichtknijpen maar waar onze pint des te lekkerder smaakte. Tuinen met dahlia’s, “stinkertjes” en geuren uit mijn kindertijd. De wielerterroristen die we graag een stok tussen de wielen hadden gestoken. De mattentaartenuitstap naar Geraardsbergen.
Maar vooral de warmte, hartelijkheid en authenticiteit van de deelnemers. Zingende mannen in de douche, mannen die niet te beroerd waren om een rugzak te dragen, opruim en afwas te doen, zich een beetje kwetsbaar op te stellen. Vrouwen en mannen met een verhaal en liefde voor het leven. Bedankt, Oever, mijn eerste weekend mee met jullie was er een om nooit meer te vergeten!
 
 Top
Laatste wijziging: 30/09/2013 17:06:19    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be