Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van ZO 13/04/2003
Schipperskwartier op 13 april 2003
 
 
 
 Onder een prachtig zonnetje kwamen zo ‘n 50 tal oeverleden samen op het terrasje van de “De Konincklijke Snor”. Enkelen waren eerst foutief doorverwezen naar een andere taverne ; spijtig want zij hebben wel het begin van de intorductie van onze gids Paul gemist.
Niet zo erg zou je zeggen ? alhoewel ! Paul had zich vermomt als een armoezaaiende rus : een paar oude stevige stapschoenen, een te grote slobberende broek, een overjaars vestje ( in de zon ! ) en een beremuts op zijn kop ; maw “gene gewone” gids - wat had je anders verwacht voor het schipperskwartier ?!
Zijn rondleiding was ook niet gewoon : het begon met zo ’n half uurtje one-man-show : blijven zitten, luisteren, maar vooral oogjes open en .... voelen maar ! Uit zijn grote kartonnen doos toverde Paul de ene surprise na de andere. Het kommentaar, de opmerkingen , het gegichel ( vooral de dame’s) en de verbijstering ( ook van de dame’s ??) verraadde dat er zowel “leken” als “kenners” aanwezig waren ! Wat waren de “surprise’s” dan wel ?? hoor ik je afvragen. Wel het waren allemaal, nog in de originele verpakking (!), grote en kleine, witte, zwarte, oranje of vleeskleurige, onbeweegbare, roterende, trillende of stotende …. vibrators. Voor ieder “stuk” had Paul een verhaaltje of varieërende uitleg ( want “variatie” was er wel ! ). Meermaals werd het aangeprezen als “het ideale” geschenk voor schoonmoeder op moederkensdag ! Zijn show werd afgesloten met een heuse tombola ( met erotische kaarten als “lotje” !) : een peperkoeken hartje en een roos, waarvan de knop bestond uit een fijn, knalrood slipje ! Na ons aandringen volgde een derde prijs : een mini penisje op een alledaags drinkrietje ( de winnares ging dit in haar paasbloempot steken en water geven, in de hoop dat het penisje zou gaan groeien ). Vooraleer we een en ander in praktijk gingen bezichtigen, werden we moreel gesteund door een “heiligenprentje” van de heilige Rita ( gekend voor de “hopeloze gevallen” ! ).
Zoals beloofd brachten we eerst een bezoekje aan een eroticacenter : Paul kreeg echter niet voldoende ‘jetons’, zodat we soms met twee in één hokje, de life-show moesten bekijken. Daarna werden we door de winkel geloodst, waar men een enorme keus had in zowat alles uit deze ‘industrie’, voor ieder blijkbaar wat wils. Sommigen hadden hieraan helemaal geen boodschap en genoten liever van een ‘lekkere’ tas koffie. Smaken verschillen blijkbaar ook hier heel erg !
Dan maar de straat op ! We weten niet juist wie er het meest bekeken werd : de prostituee’s, de rondkuierende ‘jagers’, of wij als toeristen. Feit was wel dat een van de vitrine-dames het een bepaald moment op haar heupen kreeg en onze gids naar het hoofd slingerde “dat hij met die debielen maar ergens anders maar moest gaan lopen”. Volgens Paul “had ze vermoedelijk tot nu toe een slechte (inkom(st)en)dag”. Alhoewel (palmen)zondag namiddag, waren er ‘jagers’, die een ruime en soms mooie keuze hadden uit een variërend pallet “aanbiedingen”, naar ieders smaak. Spijtig dat er nog maar 3 ( drie !! ) straten overblijven waar de prostitutie wordt gedoogd door het antwerps bestuur!
Steeds “zijn” theorie verkondigend, leidde Paul ons verder doorheen de diverse straatjes en de geschiedenis van het schipperskwartier. Hij kent - ook nu nog - Jan en klein Pierke op straat en de diverse (verdwenen ) huizen, en hun vroegere inwoners ( uiteraard ook de dochter(s) van de beenhouwer, de bakker, het café, …). Uiteindelijk viel Paul vanzelf stil ( we hebben geen geweer moeten gebruiken ) en vergezelde hij ons terug naar de startplaats, waar, onder een zacht zonnetje, het aanwezige boek over de (moeder aarde) astrologie gretig werd geraadpleegd, uiteraard met de nodige kommentaar van Paul, die blijkbaar het boek van buiten kende.
Het was een zonnige wandeling, voor herhaling vatbaar. Bedankt Jos voor het initatief.
Jef
 
 Top
Laatste wijziging: 17/07/2007 14:40:43    
 

Oever ... waar singles zich thuis voelen !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be