Verslag van VR 03/02/2012
Weekend Zeeland - Port Greve
 
 
 
 Leuk, een weekendje er tussenuit met Oever om de winter te doorbreken. We vertrokken op tijd die vrijdag om de spits voor te zijn. Koning Winter besliste om roet in ‘t eten te gooien. Bij bakken viel de sneeuw uit de lucht op de toch al bevroren grond. Resultaat: gevaarlijk rijden en slecht zicht. Gelukkig hadden ze toch al preventief gestrooid en onze chauffeur bracht ons veilig ter plekke.
Omdat we met zo’n groot aantal waren, was de gebruikelijke Oeverformule een beetje omgegooid. Nadat we hadden uitgepakt in onze bungalows en kennisgemaakt hadden, de meesten waren gelukkig ook allemaal veilig gearriveerd, gingen we met zijn allen eten in het restaurant van het complex. Een keuze 3-gangenmenu dat heel lekker was. Daarna vertrok ieder naar zijn bungalow om te socializen.
‘s Morgens na, een welbekend, Oeverontbijt, veel dus, hadden we de keuze wandelen met Patrick voor de iets wat sportievere doorstappers of met Marianne voor de minder snelleren, waaronder ik. Het was een prachtige wandeling, door duinen, bos en langs het strand. Ik kende dat stukje Nederland niet en had er geen idee van hoe prachtig het daar was. Het was koud maar iedereen was er op voorzien en was warm ingeduffeld en Pieter had gelukkig ook voor een innerlijk opwarmertje gezorgd. Het landschap was prachtig, ik had nog nooit de branding bevroren gezien en de prachtige duinenrijen lagen er maagdelijk wit bij. Een mens zou er lyrisch van worden.
Na de dagtocht gingen we terug naar de huisjes om ons op te frissen en te aperitieven. Er was gezorgd voor een superlekkere gourmet. Wij hadden een leuke “damesbungalow” en wij hebben serieus wat afgelachen en ook een beetje gequized.
Zondag waren er weer 2 wandelingen voorzien door Patrick, May en Marianne en René is met een groepje, vogels en zeehondjes gaan observeren.
En toen was het jammer genoeg weer tijd om afscheid te nemen van de meesten maar natuurlijk niet na het nuttigen van een lekker stuk taart en een
koffietje.
Wij bleven nog met zijn drietjes een nachtje langer en zijn nog even een paar baantjes gaan trekken in ‘t zwembad en daarna hebben we met de overblijvenden, die gelukzakken die maandag niet moesten gaan werken, nog iets gaan eten.
Daarna op tijd bedje in en maandagmorgen na het opruimen van de huisjes terug huiswaarts en gelukkig zonder sneeuw of ijzel.
Conclusie : het was weer een geslaagd, supergezellig Oeverweekend.
Aan Pieter en Nicole, Patrick, May, Marianne en René “nen dikke merci”
 
 Top
Laatste wijziging: 10/04/2012 15:42:49    
 

Ervaar de lentekriebels bij Oever !     Oever-vzw op Facebook   Twitter