Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van DO 02/06/2011
Klein Zwitserland
 
 
 
 Donderdagmorgen vroeg de veren uit want om 8 u hebben we afgesproken aan fruitkraam Cools aan ‘t rondpunt. Iedereen is perfect op tijd en dat zou de volgende vier dagen niet anders zijn. Nog nooit zo’n stipte groep geweten, wat fijn is voor Marianne. Na de 1e kennismaking, verdelen we ons over de auto’s en kunnen we vertrekken. Het is een aangename vlotte rit in een mooi landschap. Bij aankomst aan het hotel, kunnen we direct naar onze kamer om uit te pakken en vertrekken we voor een korte “inloop” wandeling van ongeveer 13 km in de omgeving van Bollendorf.
Het is een prachtig landschap en bij elke wandeling zullen we ons verbazen dat het soms toch ook heel variant is, hoogtes, laagtes, kloven, kapelletjes. Volgens Marianne zijn het 3000 trappekes die we moeten doen deze dagen, naar mijn gevoel hebben we er 7000 gedaan ! Voor de schoonheid van het landschap bestaan er jammer genoeg niet genoeg superlatieven en ik overdrijf echt niet !
Bij aankomst in het hotel, gaan we er met z’n allen eerst eentje drinken op het gezellige terras van het hotel van waar we een prachtig uitzicht hebben. De kamers zijn gezellig en het sanitair is in orde en na een verkwikkende douche, kunnen we aan tafel. Het eten is eenvoudig maar heel erg lekker klaargemaakt.
Voor ‘s avonds heeft Marianne een quiz voorbereid om onze hersenen ook een beetje te laten werken, dit om het evenwicht tussen lichaam en geest te bewaren. Alhoewel. Om een uur of 11 trekken de meesten “kamerwaarts” want er staan ons nog zware dagen te wachten.
‘s Vrijdags komt iedereen, al dan niet uitgeslapen, naar beneden voor een lekker ontbijtbuffet. B1, B2, C18, neen geen vitaminen, wel wegwijzers om deze lange, pittige (19 km) dagwandeling aan te duiden. De start begon met een steile beklimming. Trapjes, rotsmassieven met spleten waren schering en inslag.
Het panorama was prachtig, de temperatuur warm (24°), ons humeur kon niet meer stuk. Ons picknickplekje was midden in de natuur tussen al dat groen en de rotsen. Wat smaakten die boterhammen lekker
Zaterdag was een keuzedag. Ondergetekende heeft nog een mooie wandeling gedaan met Marianne en Marc. Veel klimmen en dalen, veel puffen en zweten maar, sorry ‘k val in herhaling, de natuur maakte alles dubbel en dik goed.
Andere Oevertjes trokken er met Magda op uit voor een iets makkelijkere wandeling naar Echternach.
Frieda en Danny gingen naar Vianden. Ze bezochten het kasteel met zijn 22 kamers en zagen een overzicht van de restauratie van deze prachtige burcht. Ook een internationale tentoonstelling van karikaturen was mooi meegenomen.
‘s Namiddags namen ze de kabelbaan om op dezelfde hoogte te komen als de andere “Oevertjes”, zonder te zweten natuurlijk ! Ze zagen ook de Ronde van Luxemburg voorbij flitsen. 
Angèle en Julienne hielden het liever wat kalmer en trokken er die 4 dagen steeds met hun beidjes op uit en ze amuseerden zich opperbest.
Mon vond compagnie bij een koppel Belgen die ook hun fiets bij hadden en hij trok de hele dag met hen op want...... wandelen is geen sport hmhm.
‘s Avonds op het terras zat iedereen weer gezellig bij elkaar en werd er gebabbeld, een gezelschapspelletje gedaan en vooral, er werd heel wat afgelachen ! We werden ook getrakteerd op een spectaculair onweer. De natuur zal er content mee zijn geweest na die hitte!
En dan... zondag, een laatste lekker ontbijt, kamers opruimen en op weg voor een laatste korte (13 km) wandeling. We vertrekken in het Duitse Dillingen. Eerst weer een pittig klimmetje, dan door bossen, over bruggetjes, door rotsspleten en trappen richting Bollendorf. Na een terrasje langs de Sûre helemaal, echt en echt plat, wandelen we naar onze auto’s. En jammer maar helaas... hier sluiten we onze heel mooie en voor sommigen heel zware 4 daagse in schoonheid af.
Conclusie: het was weer een geslaagde Oevervakantie. Aan allen bedankt voor jullie aangename gezelschap en een dikke merci aan Marianne en Marc voor de prachtige wandelingen.
Tot de volgende
Mieke en Frieda
 
 Top
Laatste wijziging: 02/07/2011 22:04:31    
 

Oever ... 21 jaar warmte en gezelligheid !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be