Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van VR 08/04/2011
Skivakantie Les Deux Alpes
 
 
 
 Door de mediaberichten over weinig sneeuwval in de Alpen en de laatste Oeverrichtlijnen om wandelschoenen mee te nemen, bleef er onzekerheid over de komende skivakantie, zeker toen we zaterdagmorgen aankwamen in het sneeuwvrije dorp Les Deux Alpes. Enkele moedigen trokken al direct na het ontbijt met een gratis skipas (hotelklanten die s morgens vertrokken waren, hadden hun skipas aan Oever overgelaten!) direct naar hogere regionen om de sneeuwpistes te testen terwijl de meerderheid het dorpje verkende onder een blakende zon. Al onmiddellijk kregen we van Marianne een sms-je binnen: Zalige sneeuw! Deze skivakantie kon niet meer stuk! Bij terugkomst van de skirs in de late namiddag werd iedereen dan nog eens uitvoerig ingelicht over de goede staat van de pistes en was de ongerustheid bij iedereen op slag verdwenen.
Zondagmorgen vertrokken we met zn allen om 9 uur aan de gondels op enkele stappen van het hotel en gingen helemaal tot bovenaan de voet van de gletsjer op 3400 m hoogte en daar konden we zelf aan de lijve vaststellen dat dit een goed skiverlof beloofde te worden want de sneeuw en de pistes lagen er goed bij. De groep splitste zich op naargelang eigen kunnen en ging op verkenning. De grootste groep, de gevorderden, werd op sleeptouw genomen door Marianne, en verdween al direct uit het zicht. De meer recreatieve skirs namen eerst het treintje onder de gletsjer tot 3600 m hoogte en werden daar vergast op brede perfect liggende pistes. En beginner beleefde haar eerste pasjes met een persoonlijke begeleider en lesgever en de jeugd klitte uiteraard samen en ging apart op pad met snowboard of skis. Zo kon iedereen op sportief gebied op zijn niveau aan zijn trekken komen.
De groepen bleven grosso mode tijdens het verlof dezelfde en verkenden heel het skigebied dat tussen 2600 m en 3600 m er perfect bij lag en voor veel skipret zorgde. Elke middag werd afgesproken om samen te eten in het restaurant aan de voet van de gletsjer. En het was er lekker en nooit stil want animator Yvo had altijd wel een verhaal in petto mocht er geen inspiratie zijn. En inderdaad zowel tijdens het skin als tijdens het eten werd er wat afgelachen. Na een anderhalf uur durende middagpauze werd er in de namiddag nog n twee uur geskied waarna iedereen druppelsgewijs in het hotel toekwam voor de aprs ski op het terras of een beetje shopping in het zeer gezellige dorp
Ook het hotel was een meevaller. Heel nette kamers met goede hotelservices. Er was een uitgebreid ontbijtbuffet met zeer lekker bruin brood en s avonds werd uitvoerig nagepraat tijdens het driegangendiner dat tegelijk lekker en uitgebreid was. Dagelijks was er keuze tussen twee hoofdschotels uitgezonderd tijdens de racletavond.
Na het eten werd nog wat lol getrapt tijdens een avondwandeling of werd er nog wat gekaart met achtergrondmuziek van Rudy, die mooi melodiegitaar speelde of werd er nog wat gekeuveld in de bar. De jeugd zorgde voor vermaak zowel binnenshuis als buitenshuis en dat soms tot in de late uurtjes.
Les Deux Alpes zullen we blijven herinneren als een skiverlof met een heel goeie groep waarmee we veel skipret hebben beleefd op de perfecte zeer brede pistes boven de 2600 m met telkens een zeer gezellige middagpauze en gelogeerd in een zeer goed hotel en met een week uitzonderlijk goed weer. Voor herhaling vatbaar!
Emiel
 
 Top
Laatste wijziging: 02/07/2011 22:01:31    
 

Eenzaamheid stopt wanneer je de "Oever" bereikt!     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be