Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lMaart 2024pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Verslag van DO 21/05/2009titel
subtitelKlein Zwitserland (21 tot 24 mei 2009)
 
 
 
 Donderdagmorgen vertrokken we met prachtig, zonovergoten weer aan het Rond Punt van Wommelgem. Afspraakplaats was ter plaatse zelf op de parking in Grundhoff. Marianne had alle deelnemers zo goed gebriefd dat we echt niet verkeerd konden rijden en met Tommeke (lees Tom Tom) konden we echt niet missen. In afwachting dat de ganse groep er was, dronken we nog snel een koffietje op het terras van een gezellig en mooi hotel. Vanuit Grundhoff vertrokken we met de wagens naar Müllertal voor een prachtige wandeling. Drie illustere personages ontbraken echter: Chris, Mieke & Monique. Ze hadden ons op voorhand gezegd dat ze een rustige heenreis verkozen met een kopje koffie onderweg. We moesten niet op hen wachten. Plots kreeg ik een SMS: “Waar zijn jullie? de kiekens”. Het betrof dus inderdaad een SMS van onze 3 illustere personages die wilden aansluiten op onze wandeling.
Om ons te vinden waren ze zowaar alle parkings van de streek afgereden want … ze hadden de brief van Marianne niet goed gelezen of toch niet helemaal. En toen beseften ze dat ze kiekens waren! Al snel haalden ze ons in op de wandeling. We maakten een korte pauze bij de Schiessentumpel, een kloof met stroomversnelling en passeerden via de Uilenburcht, een rotsmassief. Allebei indrukwekkend! Dit was maar een voorproefje van wat Marianne ons de volgende dagen nog te bieden had! Na een beklimming tussen smalle spleten, picknickten we boven op een rotsmassief. Na de picknick had Marianne ons een cafeetje beloofd en we waren dan ook heel bij dat we in Gonsdorf onze dorst konden lessen. Na de wandeling was het richting hotel Binsfeld in Beaufort. Dit was een zeer simpel maar proper hotelletje dat we op het allerlaatste nippertje hadden moeten reserveren toen er met de reservatie van het door Marianne voorgestelde hotel iets fout gelopen was. Na een kleine opfrisbeurt en een drankje in het hotel, konden we de beentjes strekken voor ons avondeten in een nabijgelegen hotel en het was er lekker!
Vrijdag had Marianne ons de ‘grote’ wandeling beloofd, waarschijnlijk de mooiste. En dit was ook zo. Het was de eerste keer dat ik in dit wandelgebied kwam en deze eerste keer was op slag een voltreffer. Het is er gewoonweg prachtig. Heel de tijd door dacht ik in mezelf: ‘knap’, ‘knap’, ‘knap’. Een wandelparadijs!
En de knapste picknick ooit was die middag. Gezeten op grote hooiwagens genoten we van onze picknick en van de zon. Spijtig dat we verder moesten. Marianne kortte de wandeling een stukje in en in Berdorf genoten we op een zomers terrasje van een frisse pint vooraleer we de terugweg aanvatten.
Zaterdag werd de groep opgesplitst: de grote groep ging te voet van Bollendorf naar Echternach langs de Sûre, terwijll de meer sportievelingen in Weilerbach de hoger gelegen paden via het Wollefsschlucht (een rotsmassief) verkozen. Dit was zeer de moeite waard en we hadden het genoegen te picknicken met zicht op Echternach. Na de picknick zakten we af naar Echternach, een heel mooi stadje met mooie winkeltjes, terrasjes en … een festival op de Grote Markt.
Zondag stond er ook een heel mooie wandeling op het programma, een wandeling rond Beaufort langs een bergriviertje. Hier ook was de natuur prachtig en de picknick uitgekiemd: gezeten op rotsblokken met het riviertje aan onze voeten.
Als afsluiter van dit schitterende weekend stelde Marianne een bezoek aan het kasteel van Beaufort voor. Vooraleer de beklimming in het kasteel aan te vatten, dronken we een kirr met de lokale Cassero, een likeur gemaakt in Beaufort. We sloten het weekend gezamenlijk af, lekker gezeten op het terrasje van ons hotel.
Marianne, bedankt voor dit prachtige weekend, voor de schitterende momenten die je aan onze Oeverleden bezorgde en in 2011 rekenen we terug op jou maar dan met verblijf in het juiste hotel.
 
 Top
Laatste wijziging: 01/03/2010 16:47:29    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be