Verslag van VR 08/05/2009titel
subtitelWeekend Daun en ‘Chalet 223’
 
 
 
 Vrijdag 8 mei: voor sommigen zat er nog een korte werkdag op, anderen hadden een dagje vrijaf. Verscheidene mensen zorgden voor het vervoer. Het traject van 260km werd, door met een aantal mensen per wagen te rijden, aangenaam overbrugd!
De tijd dat we te vroeg waren op onze bestemming, werd opgevuld door in het Pappelhof in Weidenbach nog een wafel te gaan eten en een kort bezoekje te doen aan een ‘Stübe’in Daun!
’s Avonds genoten we van een lekkere kaasschotel met aangepaste wijnen, om nadien dan nog even na te genieten in onze rustige chalet.
Zaterdag 9 mei:
Na een zalig nachtje onder de typische Duitse donsdekens, namen we ons ontbijt!
Nadien vertrokken we in groep, na onze extra voorraad bij Pieter te hebben opgedaan: een stuk fruit, een Snickerreep, een fruitsapje en een watertje.
Het weer was goed voor onze wandeling en de regen bleef weg.
We konden de verscheidene “ Vulkan-Augen’ bewonderen. Echt prachtige stukjes natuur!
Het eerste vulkanisch meer, of een meer in een krater, was 51 meter diep!
De omgeving van bossen en weidelandschappen, stond prachtig in het groen.
’s Avonds terug aangekomen na onze wandeling, konden we nog genieten in het zwembad van het Dorint Hotel, met het nodige massagewater dat deugd deed aan de kuiten!
De Gourmet-avond per chalet was zeer geslaagd!
Om 22u was er nog een gezamenlijke drink in de bar van het hotel, waaraan sommigen zich toch liever voorzichtig onttrokken!
Zondag 10 mei:
Na een laatste, heerlijk ontbijt, vertrokken we onder nieuwe vrienden (precies de scouts!), voor een laatste mooie wandeling. Het weer was mooi en na de wandeling hadden verschillende mensen die “ gezonde blos”! Na een laatste kort samenzijn, trokken we terug richting België.
Het verblijf was eigenlijk te kort, maar o zo zalig!!!
Nog even 2 complimentjes:
Voor onze gids Marc: Het is aangenaam wandelen met een persoon die rekening houdt met andere mensen en hun beperkingen! Marc, we weten dat je aantal km’s per uur toch wel wat hoger ligt. Toch heel tof, dat je ook aan de anderen denkt!
Voor Pieter en Nicole: We zijn door jullie in Daun verwend geweest! Alles werd voor ons geregeld! We moesten alleen maar ‘genieten’! We hebben dit dan ook gedaan!
Van harte bedankt voor een prachtig weekend!
Koen
Lees ook het verslag van Lucienne op onze site.
 
 Top
Laatste wijziging: 01/03/2010 16:45:47